Kauhajoki vihki upean hallinsa käyttöön voitolla – Kouvot ja Lahti kamppailivat jatkoajalle asti

5.10.2022 20:10 Korisliiga-voitot tänään Kouvoille, Kobrille ja Kauhajoelle, joka juhlisti samalla uutta kotihalliaan 2000 katsojan edessä.

Neitsytmatka uudella IKH Areenalla päättyi kotijoukkue Kauhajoen voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoki juhli tänään uuden upean IKH Areenansa käyttöönottoa ja teki sen aiheeseen sopivin juhlallisuuksin. Kauhajoki nimittäin vei voiton ottelusta Salon Vilpasta vastaan 82–73.

Vielä kolmannella jaksolla näytti siltä, että Vilpas on pahasti niskan päällä. Kotijoukkue kuitenkin tasoitti juuri ennen viimeistä lyhyttä taukoa ottelun ja neljännellä jaksolla suoraan sanottuna dominoi peliä. Koko jälkimmäisellä puoliskolla Vilppaan pisteet jäivät vain 27:ään.

Kotijoukkueen vahvimpina ratkaisijoina nähtiin tänään Cameron Jones 20 pisteellä sekä Henri Kantonen 13 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Vilppaan riveistä edukseen erottui 11 pistettä tehnyt pelinjohtaja Perttu Blomgren erityisesti kovissa paikoissa ottamillaan merkittävillä kolmosilla, mutta korkeamman pistesaldon keräsi Isaiah Crawley, jolle merkittiin 15 pistettä ja 13 levypalloa.

Jussi Savolaisen valmentama Vilpas on nyt hävinnyt kummatkin ottelunsa.

– Peli meni toisella puoliajalla vähän yksin puskemiseksi. Emme saaneet hyökkäyksen pallonliikettä aikaiseksi. Tämä oli silti huomattavasti parempi esitys kuin edellinen ottelumme, Savolainen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Janne Koskimiehen valmentama Kauhajoki sen sijaan tasasi voitolla ottelutilinsä 1–1:een.

– Puolustuksessamme tapahtui todella paljon kommunikaatiovirheitä, joista avautui helppoja paikkoja Vilppaalle. Tilanne parani hieman toiselle puoliajalle, ja aloimme viimeistellä paremmin, mutta ei tämä ollut missään nimessä vielä sen näköistä peliä, mitä haluamme. Kaiken kaikkiaan oli kuitenkin iso kokemus pelata uudella areenallamme ensi kerran. Tätä on odotettu, ja tämä kehitys oli yksi niistä syistä, miksi itsekin sitouduin tänne kolmeksi vuodeksi, totesi Koskimies.

Ottelutilastot

 

Kouvot vei trillerin kalkkiviivoilla

Lahdessa saatiin nauttia melkoisesta jännitysnäytelmästä, kun isännät ja vieraaksi saapuneet Kouvot mittelivät sarjapisteistä jatkoajalle saakka. Lopulta kuitenkin kävi niin, että Lahti Basketball taipui Kouvoille 89–92.

Ottelun ratkaisija oli monessakin mielessä Deshon Taylor, joka pussitti ottelussa peräti 31 pistettä. Takamies myös osui ottelun kriittisistä viimeisistä vapaaheitoista ensimmäisen ja vei näin ollen Kouvot jatkoajan lopussa kolmen pisteen johtoon. Siitä huolimatta jälkimmäinen takamiehen yrityksistä meni ohi, ja sen ansiosta Lahden Arttu Saarijärvi ehti saada vielä viimeisellä sekunnilla tilaisuuden tasoittavaan kolmoseen. Yritys kuitenkin paukahti rautaan.

Lahden pistehirmu ottelussa oli Devon Thomas, jolle niitä merkittiin 27.

Ottelutilastot

Pyrinnön myöhäinen kaudenavaus päättyi kotitappioon

Tampereen Pyrintö oli toistaiseksi viimeinen joukkue, jonka miesten Korisliiga-kausi oli yhä avaamatta. Asia kuitenkin korjattiin kotiottelulla Kobria vastaan, joka isäntien ikäväksi päättyi Pyrinnön 76–90-tappioon. Kobrat sen sijaan on voittanut tähän mennessä kauden molemmat ottelunsa.

Kobrien korintekoa – ja kaikkia muitakin merkittävimpiä tilastokategorioita – ottelussa johti Kaelin KJ Jackson, jolle merkittiin 28 pistettä, kahdekan levypalloa ja kymmenen koriin johtavaa syöttöä. Lisäksi Jackson kunnostautui puolustuksessa riistämällä kahdesti ja torjumalla kerran. Takamiehen tehokkuuslukemaksi merkittiin järisyttävä 40.

Pyrinnön vahvimmat suoritukset nähtiin Daytone Jenningsiltä, jolle merkittiin 23 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Ottelutilastot

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia