Keravan Kori-80 miesten I divisioonaan

7.6.2001 Suomen Koripalloliiton suljettua Namika Basket Turku ry:n maksamattomien velvotteiden johdosta miesten I divisioonasta, on kyseinen sarjapaikka myönnetty Keravan Kori-80:lle. Kori-80 jäi keväällä I divisioonan karsinnoissa niukasti nousijajoukon ulkopuolelle.

Kori-80 on jo pitkään tehnyt laajaa koripallotoimintaa Keravalla ja seura on tuottanut useita huippupelaajia pääsarjatasolle. Keravalaisseuran kenties tunnetuin kasvatti on Hongassa Suomen mestaruuden voittanut ja maajoukkueen luottomiehiinkin lukeutuva Jukka Matinen.

- Keravalla on hyvä palloiluhalli ja kaupunki on pääkaupunkiseudun keskeisiä aluekeskuksia. Uskomme sarjanousun tuottavan keravalaisille ennenkokemattomia koripallotapahtumia ja antavan laajalle juniorikoripallotoiminnalle hyvät mahdollisuudet edetä lähivuosina valtakunnan kärkiseurojen joukkoon, arvioi Koripalloliiton toiminnanjohtaja Pekka Litmanen.

Namika Basket Turun maksamattomat velvoitteet Suomen Koripalloliittoa ja kansainvälistä koripalloliittoa (FIBA) kohtaan ovat peräisin pelikaudelta 1999-2000, jolloin seura pelasi miesten mestaruussarjassa ja osallistui Euroopan kolmossarjaan Korac Cupiin. Koripalloliitto antoi maksujärjestelyille aikaa 1.6.2001 saakka, mutta Namika Basket Turku ei suoriutunut velvoitteistaan, vaan ilmoitti luopuvansa miesten I divisioonapaikastaan.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia