Keskiviikon IS-TV:n ottelu: NBA-väriä saanut BC Nokia isännöi Lapuan Kobria

3.2.2016 IS-TV tarjoaa Korisliigan keskiviikon kierrokselta todellisen herkkupalan, kun BC Nokia isännöi äänekkäässä Nokian palloiluhallissa Lapuan Kobria ottelussa, josta voitto olisi molemmille enemmän kuin tärkeä saalis. Lisää mielenkiintoa kamppailuun tuo BC Nokian paidassa debyyttinsä tekevä takamiesvahvistus, NBA-kokemusta Denver Nuggetsin sekä Golden State Warriorsin riveistä omaava 188-senttinen dominikaanilainen Luis Flores.

Daniel Bailey ja BC Nokia saavat keskiviikon IS-TV:n ottelussa vastaansa...

...Tuomas Viertolan ja Lapuan Kobrat. Lähetys ottelusta alkaa IS-TV:ssä kello 18.30.

BC Nokia vastasi menneen viikon kovimmasta uutispommista, vahvistaen takakenttäänsä NBA-kokemusta omaavalla Luis Floresilla. 188-senttinen takamies korvaa Vincent Simpsonin, jonka sopimus on seuran ja pelaajan yhteisellä päätöksellä purettu. Floresin ensiesiintyminen nähdään illan kamppailussa, jossa BC Nokia isännöi Lapuan Kobria.

Floresin NBA-taival ei kestänyt pitkään, mutta 2,1 pisteen ja 0,7 syötön keskiarvoilla 16:ssa NBA-ottelussa kaudella 2004/2005 esiintynyt 34-vuotias Flores on meriiteiltään yksi kovimmista nimistä joita Korisliigassa on viime aikoina nähty. Floresin viimeisin NBA-maailman tuulien haistelu tapahtui syksyllä 2014, miehen käytyä Cleveland Cavaliersin testattavana.

Floresin vahvistama BC Nokia on neljän ottelun tappioputkessa, mutta takamiehen tuoma piristysruiske on omiaan korjaamaan nokialaisten kurssin. Takamiestensä pelinjohdollisten ongelmien kanssa paininut päävalmentaja Oliver Vidin saa varmasti nuotitettua illan isäntien hyökkäyksen nopeasti Floresin tasoisen takamiehen vahvuuksille sopivaksi. Vakuuttavaa jälkeä kolmen pisteen kaaren takaa kaudesta toiseen tehnyt Flores on fiksu ja Korisliigaan varsin monipuolinen uhka etenkin korintekijänä.

Neljän ottelun ”vieraskiertueelta” kotisaliinsa palaava BC Nokia pääsee lähtemään otteluun muuten varsin terveenä. Ainoa kysymysmerkki illan otteluun on niskaskriinien epävirallinen kuningas, Antti Nikkilä.

- Meillä on takana neljä vieraspeliä ja olemme viettäneet paljon aikaa bussissa, mutta nyt kun pelaamme kotona, meidän on näytettävä mihin pystymme. Meidän on pysäytettävä Lapuan siirtymät, karsittava pois heidän hyökkäyslevypallot ja toisaalta taas minimoitava omat pallonmenetykset, listaa isäntien päävalmentaja Vidin.

- Lapua on paha vastus. Heillä on viisi amerikkalaista ja suomalaiset pelaajat ovat kovia tekemään töitä kentällä, joten tiedossa on paljon siirtymiä.

Vierailija Lapuan Kobrat on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Takamies Lamont Jonesin kanssa sopimuksen purkanut Kobrat vahvisti takakenttäänsä Jonesin lähdön yhteydessä Kouvoista hankitulla takamiehellä, Austen Rowlandilla. Kobrien hyökkäystä tasapainottamaan tuotu Rowland ei vielä kobrapaidassa tehdyssä debyytissään esittänyt parasta osaamistaan, mutta joukkueeseen sisään päästyään Rowland on lapualaisille varmasti kultaakin kalliimpi pelaaja.

Sarjataulukkoa tarkastellessa nousee illan ottelun arvo oikeuksiinsa. Kobrat pyrkivät nousemaan putoamistaistelusta mukaan pudotuspelikuvioihin, ja voitolla Kobrat pitäisivät sarjan jumbona majailevan KTP:n ainakin yhden voiton päässä takapeilissä ja mahdollisesti nousisivat ennen illan otteluita kahdeksantena olevan Vilppaan kanssa tasavoittoihin.

BC Nokian näkökulmasta illan ottelu tarjoaa mahdollisuuden kuroa eroa kuudennella sijalla olevaan Seagullsiin kiinni, ja samalla jätättää ennen illan otteluita samassa voittosaldossa olevan Vilppaan taaksensa mikäli salolaiset eivät sarjapisteitä Loimaalta mukaansa hae.

- Molemmat joukkueet ovat hakeneet vierasvoitot aikaisemmista kohtaamisista. Nokiaa vastaan meidän on pärjättävä levypallopelissä ja jos onnistumme siinä pystymme myös kontrolloimaan ottelun tempoa. Nokian takamiesosastolla on tapahtunut vaihdoksia, joten vastaantuleva joukkue on vielä arvoitus, pyöritteli Kobrien päävalmentaja Derrick Crayton.

- Me saimme uudella kokoonpanolla yhden ottelun alle ja olemme päässeet edes muutaman kerran harjoittelemaan. Se varmasti auttaa joukkuepelaamisen suhteen.

BC Nokian riveistä esiin illan ottelua silmällä pitäen nousevat debytantti Floresin lisäksi etukentän kaksikko David Kravish – Dragan Labovic. 14,9 pisteen, 7,5 levypallon ja 1,4 torjunnan keskiarvoilla suorittava 208-senttinen jenkkisentteri Kravish on kauden alusta asti ollut nokialaisten pelaamisen kulmakiviä etenkin puolustuspäässä. Illan kotijoukkueen rimaa pelottomasti suojeleva Kravish on oiva vastakappale monipuoliselle hyökkäyspään osaajalle Labovicille.

Serbialainen, 207-senttinen Labovic on toden totta ollut vakuuttava jokaisessa 11:ssä näätien paidassa pelaamassaan ottelussa. 19,9 pisteen 7,5 levypallon ja 1,6 syötön keskiarvoilla operoiva Labovic on muodostunut jokaisen vastustajan ottelusuunnitelmassa punaisella tussilla merkityksi uhaksi. Reilulla 50% tarkkuudella kakkosensa ja 32,7% tarkkuudella kolmosensa pussiin upottava iso mies on vaikea pysäytettävä joukkueelle kuin joukkueelle.

Illan vierailija Kobrat vyöryttävät kuitenkin kentälle oman vastauksensa nokialaisten etukentälle. Dom Morris – Damen Bell-Holter –kaksikko on riittävän iso ja hyvin liikkuva kamppaillakseen ainakin etukäteen ajateltuna tasaväkisesti isäntien etukentän kaksikon kanssa.

Kaksikosta 201-senttinen ja 110-kiloinen Morris (13,8/7,1) on liikkuvampi ja heittovoimaisempi (2p 53%, 3p 35%), ja 206-senttinen sekä 111-kiloinen Bell-Holter (14,5/9,3) vahvempi ja vaikeammin siirrettävä vitospaikan jässikkä. Kaksikko repii iltaa kohden yhteenlaskettuna 5,6 hyökkäyslevyä, eivätkä isäntien Kravis ja Labovic helpolla pääse tänäänkään puolustusriman lähellä.

Lähetys Nokian palloiluhallilta alkaa IS-TV:ssä kello 18.30.

Korisliigaa pelataan keskiviikkona myös Loimaalla, missä Bisons isännöi Salon Vilpasta, ja Kauhajoella missä Karhu kohtaa KTP:n. Nämä, sekä kaikki muut Korisliigan kauden 2015/2016 ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

Lisätietoja: IS-TV
 
29.6.2020 08:03 Korisliiga

Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy BC Nokian vahvuuteen

Kokenut laituri Matias Ojala, 30, liittyy tulevaksi kaudeksi BC Nokian riveihin. Ojala pelasi edelliset kaksi kautta joensuulaisessa Kataja Basketissa.

27.6.2020 10:25 Korisliiga

Kevin Bracy-Davis tekee paluun Korisliigaan Uran paidassa

Kaarinalainen Ura Basket on tehnyt ensimmäisen sopimuksensa ulkomaalaisvahvistuksen kanssa, kun joukkueeseen saapuu tulevaksi kaudeksi aiemmin Kataja Basketia ja Korihaita edustanut Kevin Bracy-Davis.

27.6.2020 09:48 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2019: Karhu karjuu Kouvot kumoon

Hallitseva mestari Karhu Basket paransi juoksuaan Korisliigan kevätkauden 2019 edetessä ja selviytyi puolivälierien ja välierien kautta finaaliin vailla tappiota. Kolmen vuoden takainen Suomen mestari Kouvot puolestaan peittosi Salon Vilppaan pitkän kaavan mukaan. Kouvot antoi kaikkensa, mutta Karhu Basket oli finaaleissa kerta kaikkiaan liian vahva.

25.6.2020 15:41 Korisliiga

Damion Dantzler palaa Ura Basketin päävalmentajaksi – Airenne jatkaa, Tuomala uutena kasvona

Korisliigassa kolmatta perättäistä kauttaan valmisteleva Ura Basket on solminut valmentajasopimuksen Damion Dantzlerin, 44, kanssa. Lisäksi Joona Airenne ja Joona Tuomala ovat tehneet Uran kanssa pelaajasopimukset.

23.6.2020 08:36 Korisliiga

Susijengi-taituri Jamar Wilson kaksivuotiseen sopimukseen Kataja Basketin kanssa

Helmikuussa Ranskasta Korisliigan Kataja Basketiin siirtynyt Jamar Wilson, 36, on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen joensuulaisseuran kanssa.

20.6.2020 11:04 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2018: Karhu Basket karjahtelee mestariksi

Edelliskevään hopeamitalinsa karaisema Salon Vilpas jyräsi näytöstyyliin runkosarjaykköseksi pelikaudella 2017-18 ja pelinjohtajansa Teemu Rannikon loukkaantumisesta huolimatta lunasti toisen perättäisen finaalipaikan. Kauden huipennuksessa voittajana selvisi kuitenkin Bojan Sarcevicin orkestroima Karhu Basket, joka toi Kauhajoelle ensimmäisen mestaruutensa.

19.6.2020 11:55 Korisliiga

Hienon tulokaskauden pelannut Shawn Hopkins Tampereen Pyrintöön

Korisliiga-debyyttinsä kaudella 2019-20 tehnyt Shawn Hopkins, 25, siirtyy kasvattajaseuransa BC Nokian edustusjoukkueen riveistä Tampereen Pyrinnön punapaitaan.

17.6.2020 16:21 Korisliiga

Nikula jatkaa Korihaiden päävalmentajana – omille kasvateille sopimuksia

Korisliigassa ensi kaudella jatkava Uudenkaupungin Korihait solmi jatkosopimukset päävalmentaja Jarno Nikulan sekä pelaaja Tommi Lehtonen kanssa. 17-vuotias Aamos Nikula liittyy Korihaiden liigavahvuuteen

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

13.6.2020 11:45 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2017: Kataja Basketin taidonnäyte runkosarjavoittaja Vilpasta vastaan

Fantastisen kevätkauden 2016 seurauksena Salon Vilpas kohosi kertaheitolla Korisliigan kermaan runkosarjakauden 2016-17 aikana. Finaaleissa pidemmän korren vei kuitenkin edelliskevään puolivälieräkarahtamisesta sisuuntunut Kataja Basket, joka viime sekunnilla viemänsä avausottelun momentumin turvin ratsasti suvereeniin mestaruuteen.

10.6.2020 10:05 Korisliiga

Heittäjä-ässä Osku Heinonen jatkaa Pyrinnössä

Laituri Osku Heinonen on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen Tampereen Pyrinnön kanssa.

8.6.2020 09:56 Korisliiga

David Gonzalvez Pyrinnön ensimmäinen amerikkalaisvahvistus

Tampereen Pyrintö ja David Gonzalvez ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen. Tuleva kausi on Gonzalvezille viides Korisliigassa.

6.6.2020 10:08 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2016: Kouvot hurmoksessa mestaruuteen

Kouvot taipui siltaan Korisliigan kevään 2016 puolivälierien ratkaisevassa ottelussa Salon Vilpasta vastaan, mutta kaivautui tahdolla ja taidolla väkisin mitalipeleihin. Puolivälieristä ammennettu itseluottamus siivitti Kouvot hurmokseen, jonka turvin joukkue marssi ensimmäiseen mestaruuteensa kahteentoista vuoteen.

5.6.2020 14:10 Korisliiga

Roope Suonio on tyytyväinen Lahti Basketballin kesän hankintoihin – ”Haluamme palauttaa lahtelaisen koripalloidentiteetin”

Lahti Basketball on hankkinut riveihinsä kuluvalla kesätauolla sekä lupaavia pelaajia että mestarivalmentajan. Toiminnanjohtaja Roope Suonio kertoo, että kaikille pelaajille on kerrottu selkeästi, mitä heiltä nyt odotetaan.

2.6.2020 08:26 Korisliiga

BC Nokialle jättikaappaus - Antero Lehto kaksivuotisella sopimuksella Nokialle

BC Nokian Korisliiga-joukkue naarasi siirtomarkkinoilta ison vonkaleen, kun Antero Lehto, 36, vaihtaa Tampereen naapurikunta Nokiaan.

1.6.2020 12:43 Korisliiga

Ricky Waxlax siirtyy Lahti Basketballin riveihin

Lahti Basketball on solminut 2+1-mallisen sopimuksen Ricky Waxlaxin kanssa. Waxlax siirtyy Lahteen Helsinki Seagullsin riveistä.

30.5.2020 11:58 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2015: Vihdoinkin, Kataja!

Saavutettuaan kolmentoista kauden aikana kuusi SM-hopeaa ja neljä SM-pronssia osui Kataja Basket viimein kultasuoneen kevään 2015 finaaleissa. Vaikka pudotuspelit venyivät pitkän kaavan mukaisiksi ja loukkaantumisetkin hiersivät, vapautunut Kataja sai vuodattaa pitkään patoutuneita voitonkyyneliä päihitettyään Bisonsin finaaleissa viidennessä osaottelussa.

29.5.2020 08:44 Haastattelu

Aatu Kivimäki: Minun valmentajani

Vilppaan takapelaaja Aatu Kivimäen, 22, koripallouran taival on vienyt hänet tähän mennessä kotiseuduiltaan Karkkilasta ja divaripeleistä Salon Korisliiga-kentille. Kivimäen uran merkittävimmät valmentajat ovatkin molemmista kaupungeista: Kimmo Tolvanen, Joonas Iisalo ja Ville Tuominen.

28.5.2020 08:29 Korisliiga

Niko Mattila ja Tomi Lommi siirtyvät Kataja Basketin takakentälle

Joensuulaisseura on solminut kahden kauden mittaisen sopimuksen edelliset viisi kautta BC Nokiaa edustaneen Niko Mattilan kanssa. Tomi Lommi siirtyy Katajaan Kouvoista, jossa hän pelasi viime kaudella ensimmäisen Korisliiga-kautensa.

26.5.2020 16:49 Korisliiga

Korisliigan parhaaksi äänestetty Henri Kantonen siirtyy Vilppaasta Ranskaan

22-vuotias takamies on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Ranskan ProB-liigassa pelaavan Aix-Maurienne Savoie Basketin kanssa. Viime kaudella samassa seurassa pelasi Susijengin takamies Ilari Seppälä.

Näytä lisää vastaavia