Keskiviikon IS-TV:n ottelu: NBA-väriä saanut BC Nokia isännöi Lapuan Kobria

3.2.2016 IS-TV tarjoaa Korisliigan keskiviikon kierrokselta todellisen herkkupalan, kun BC Nokia isännöi äänekkäässä Nokian palloiluhallissa Lapuan Kobria ottelussa, josta voitto olisi molemmille enemmän kuin tärkeä saalis. Lisää mielenkiintoa kamppailuun tuo BC Nokian paidassa debyyttinsä tekevä takamiesvahvistus, NBA-kokemusta Denver Nuggetsin sekä Golden State Warriorsin riveistä omaava 188-senttinen dominikaanilainen Luis Flores.

Daniel Bailey ja BC Nokia saavat keskiviikon IS-TV:n ottelussa vastaansa...

...Tuomas Viertolan ja Lapuan Kobrat. Lähetys ottelusta alkaa IS-TV:ssä kello 18.30.

BC Nokia vastasi menneen viikon kovimmasta uutispommista, vahvistaen takakenttäänsä NBA-kokemusta omaavalla Luis Floresilla. 188-senttinen takamies korvaa Vincent Simpsonin, jonka sopimus on seuran ja pelaajan yhteisellä päätöksellä purettu. Floresin ensiesiintyminen nähdään illan kamppailussa, jossa BC Nokia isännöi Lapuan Kobria.

Floresin NBA-taival ei kestänyt pitkään, mutta 2,1 pisteen ja 0,7 syötön keskiarvoilla 16:ssa NBA-ottelussa kaudella 2004/2005 esiintynyt 34-vuotias Flores on meriiteiltään yksi kovimmista nimistä joita Korisliigassa on viime aikoina nähty. Floresin viimeisin NBA-maailman tuulien haistelu tapahtui syksyllä 2014, miehen käytyä Cleveland Cavaliersin testattavana.

Floresin vahvistama BC Nokia on neljän ottelun tappioputkessa, mutta takamiehen tuoma piristysruiske on omiaan korjaamaan nokialaisten kurssin. Takamiestensä pelinjohdollisten ongelmien kanssa paininut päävalmentaja Oliver Vidin saa varmasti nuotitettua illan isäntien hyökkäyksen nopeasti Floresin tasoisen takamiehen vahvuuksille sopivaksi. Vakuuttavaa jälkeä kolmen pisteen kaaren takaa kaudesta toiseen tehnyt Flores on fiksu ja Korisliigaan varsin monipuolinen uhka etenkin korintekijänä.

Neljän ottelun ”vieraskiertueelta” kotisaliinsa palaava BC Nokia pääsee lähtemään otteluun muuten varsin terveenä. Ainoa kysymysmerkki illan otteluun on niskaskriinien epävirallinen kuningas, Antti Nikkilä.

- Meillä on takana neljä vieraspeliä ja olemme viettäneet paljon aikaa bussissa, mutta nyt kun pelaamme kotona, meidän on näytettävä mihin pystymme. Meidän on pysäytettävä Lapuan siirtymät, karsittava pois heidän hyökkäyslevypallot ja toisaalta taas minimoitava omat pallonmenetykset, listaa isäntien päävalmentaja Vidin.

- Lapua on paha vastus. Heillä on viisi amerikkalaista ja suomalaiset pelaajat ovat kovia tekemään töitä kentällä, joten tiedossa on paljon siirtymiä.

Vierailija Lapuan Kobrat on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Takamies Lamont Jonesin kanssa sopimuksen purkanut Kobrat vahvisti takakenttäänsä Jonesin lähdön yhteydessä Kouvoista hankitulla takamiehellä, Austen Rowlandilla. Kobrien hyökkäystä tasapainottamaan tuotu Rowland ei vielä kobrapaidassa tehdyssä debyytissään esittänyt parasta osaamistaan, mutta joukkueeseen sisään päästyään Rowland on lapualaisille varmasti kultaakin kalliimpi pelaaja.

Sarjataulukkoa tarkastellessa nousee illan ottelun arvo oikeuksiinsa. Kobrat pyrkivät nousemaan putoamistaistelusta mukaan pudotuspelikuvioihin, ja voitolla Kobrat pitäisivät sarjan jumbona majailevan KTP:n ainakin yhden voiton päässä takapeilissä ja mahdollisesti nousisivat ennen illan otteluita kahdeksantena olevan Vilppaan kanssa tasavoittoihin.

BC Nokian näkökulmasta illan ottelu tarjoaa mahdollisuuden kuroa eroa kuudennella sijalla olevaan Seagullsiin kiinni, ja samalla jätättää ennen illan otteluita samassa voittosaldossa olevan Vilppaan taaksensa mikäli salolaiset eivät sarjapisteitä Loimaalta mukaansa hae.

- Molemmat joukkueet ovat hakeneet vierasvoitot aikaisemmista kohtaamisista. Nokiaa vastaan meidän on pärjättävä levypallopelissä ja jos onnistumme siinä pystymme myös kontrolloimaan ottelun tempoa. Nokian takamiesosastolla on tapahtunut vaihdoksia, joten vastaantuleva joukkue on vielä arvoitus, pyöritteli Kobrien päävalmentaja Derrick Crayton.

- Me saimme uudella kokoonpanolla yhden ottelun alle ja olemme päässeet edes muutaman kerran harjoittelemaan. Se varmasti auttaa joukkuepelaamisen suhteen.

BC Nokian riveistä esiin illan ottelua silmällä pitäen nousevat debytantti Floresin lisäksi etukentän kaksikko David Kravish – Dragan Labovic. 14,9 pisteen, 7,5 levypallon ja 1,4 torjunnan keskiarvoilla suorittava 208-senttinen jenkkisentteri Kravish on kauden alusta asti ollut nokialaisten pelaamisen kulmakiviä etenkin puolustuspäässä. Illan kotijoukkueen rimaa pelottomasti suojeleva Kravish on oiva vastakappale monipuoliselle hyökkäyspään osaajalle Labovicille.

Serbialainen, 207-senttinen Labovic on toden totta ollut vakuuttava jokaisessa 11:ssä näätien paidassa pelaamassaan ottelussa. 19,9 pisteen 7,5 levypallon ja 1,6 syötön keskiarvoilla operoiva Labovic on muodostunut jokaisen vastustajan ottelusuunnitelmassa punaisella tussilla merkityksi uhaksi. Reilulla 50% tarkkuudella kakkosensa ja 32,7% tarkkuudella kolmosensa pussiin upottava iso mies on vaikea pysäytettävä joukkueelle kuin joukkueelle.

Illan vierailija Kobrat vyöryttävät kuitenkin kentälle oman vastauksensa nokialaisten etukentälle. Dom Morris – Damen Bell-Holter –kaksikko on riittävän iso ja hyvin liikkuva kamppaillakseen ainakin etukäteen ajateltuna tasaväkisesti isäntien etukentän kaksikon kanssa.

Kaksikosta 201-senttinen ja 110-kiloinen Morris (13,8/7,1) on liikkuvampi ja heittovoimaisempi (2p 53%, 3p 35%), ja 206-senttinen sekä 111-kiloinen Bell-Holter (14,5/9,3) vahvempi ja vaikeammin siirrettävä vitospaikan jässikkä. Kaksikko repii iltaa kohden yhteenlaskettuna 5,6 hyökkäyslevyä, eivätkä isäntien Kravis ja Labovic helpolla pääse tänäänkään puolustusriman lähellä.

Lähetys Nokian palloiluhallilta alkaa IS-TV:ssä kello 18.30.

Korisliigaa pelataan keskiviikkona myös Loimaalla, missä Bisons isännöi Salon Vilpasta, ja Kauhajoella missä Karhu kohtaa KTP:n. Nämä, sekä kaikki muut Korisliigan kauden 2015/2016 ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

Lisätietoja: IS-TV
 
13.9.2021 23:18 Mestarien liiga

Vilpas taipui Mestarien liigan karsinnoissa

Salon Vilppaan historian ensimmäinen euro-ottelu päättyi karvaaseen tappioon romanialaista Cluj-Napocaa vastaan. Vastustajan salama-alusta toipunut Vilpas taisteli takaisin peliin, mutta taipui lopulta 106–97 (51–51).

12.9.2021 12:53 Mestarien liiga

Vilpas-leiri luottavaisena Mestarien liigan karsintaan

Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas matkasi perjantaina Ateenaan, jossa se aloittaa maanantaina Mestarien liigan karsinnan romanialaista Cluj Napocaa vastaan. VeikkausTV näyttää ottelun suorana.

17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

Näytä lisää vastaavia