Kiitos seurasta: Tuija Höysniemi ylistää LePyn yhteisöllisyyttä

21.4.2020 14:06 Kiitos seurasta -juttusarjassa vierailee Leppävaaran Pyrinnön supermikrojen valmentaja Tuija Höysniemi, joka korostaa erityisesti urheiluseurojen yhteiskunnallista vastuuta.

Espoon kaupungin Tilapalveluiden hankepäällikkö Tuija Höysniemi lahjoittaa joka viikko noin puoltatoista työpäivää vastaavan ajan Leppävaaran Pyrinnölle. Hän on supermikrojen päävalmentaja eli pyörittää yhteensä neljää joukkueellista 5–7-vuotiaita koripalloilijan alkuja. Valmentajan roolissa hän on toiminut LePyssä jo vuodesta 2014 ja hoitaa ohessa muuta pientä kuten rahastonhoitajan toimia.

– Salissa kuluu seitsemän tuntia, suunnitteluun menee ehkä kolmisen tuntia, ja kun siihen päälle laskee yhteydenpidon ja muun lisätyön, niin kyllä siitä sellainen 12 tuntia viikossa kertyy, Höysniemi laskee.

LePy on jäsenmäärältään Suomen neljänneksi suurin seura. Kuva: Leppävaaran Pyrintö
LePy on jäsenmäärältään Suomen neljänneksi suurin seura. Kuva: Leppävaaran Pyrintö

Höysniemen kaikki kolme lasta ovat mukana LePyn toiminnassa, joten tie valmennuksen pariin kulki oman perheen harrastusten myötä. Parhaillaan hänellä ei kuitenkaan ole joukkueissaan yhtäkään omaa jälkeläistä, vaan vapaaehtoistyön motivaationa toimivat yhteisöllisyys ja yhteiskunnallisen vastuun kantaminen.

– Ihmisellä on vain yksi elämä, joten olen miettinyt paljon, että mihin aikansa kannattaa laittaa. Koen, että tästä saa vielä enemmän kuin mitä antaa. Pienten lasten kanssa työskentelystä saatu ilo ja energia on todella suurta, ja samalla tarjoamme heille hyvän ja turvallisen harrastuksen koulunkäynnin ohelle.

LePyssä Höysniemeä on aina viehättänyt terveiden elämänarvojen lisäksi myös seuran yhtenäisyys ja vanhempien osallistumisinto. Pelitapahtumiin syntyy buffet yhteistyöllä, ja ihmiset tuntevat toisensa.

– Vanhemmat lahjoittavat huomattavasti omaa aikaansa. Ja vaikka vanhemmat eivät voikaan aina osallistua, niin on silti tärkeää, että lapset pääsevät harrastamaan. Esimerkiksi lastenkodissa asuvalta lapselta ei voi vaatia, että sieltä tulee mukana mokkapaloja samalla tavalla kuin varakkaammilta perheiltä.

Höysniemi mainitsee lisäksi, että nuorille aktiiveille LePyssä on ollut tärkeää, että aikuiset ottavat heidät mukaan valmennusryhmiin tasa-arvoisesti ja kunnioituksella.

Tuija Höysniemi on LePyn supermikrojen päävalmentaja. Kuva: Leppävaaran Pyrintö
Tuija Höysniemi on LePyn supermikrojen päävalmentaja. Kuva: Leppävaaran Pyrintö

Pehmeiden arvojen korostamisesta huolimatta LePyssä valmennus pidetään laadukkaana ja urheilu on tavoitteellista. Höysniemi on käynyt aktiivisesti kursseja ja koulutuksia, joilla kehittää omaa valmentajan taitoaan, eikä motorisessa harjoittelussa koskaan mennä helpoimman kautta. Seuran kasvatteihin kuuluu muiden muassa Florida Statessa pelaava ja Susiladiesin tulevaisuuden suurimpiin lupauksiin lukeutuva Sara Bejedi.

Suuret urheilulliset onnistumiset näkyvät vasta myöhemmällä iällä, mutta pieniltä ihmisiltä saatu palaute on Höysniemelle tärkeää. Hän on huomannut, kuinka motivoituneita urheilijoita jopa supermikroista löytyy.

– Eräs helmikuussa aloittanut tyttö toi jo ystävänpäivänä minulle itse tehdyn kortin, ja erään pojan äiti kertoi, että poika oli kotona sanonut, että haluaa tehdä Tuijan ylpeäksi. Eihän tällaisesta voi saada kuin voimaa.

 
22.11.2023 09:45 Seurauutinen

Seurauutisia #83: Et ole yksin -palvelu järjestää infotilaisuuden katusovittelusta nuorten konfliktien ratkaisumallina

Et ole yksin ja Aseman Lasten järjestämä tilaisuus on tarkoitettu lajiliittojen, urheiluseurojen ja muiden urheiluorganisaatioiden toimijoille sovittelusta keinona nuorten konfliktien ratkaisussa. Tilaisuus järjestetään Teamsissa 13.12. klo 10:30-12:00.

20.11.2023 12:57 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena seuraviestintä koripalloseuroissa

Vuoden viimeinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 13.12, jolloin aiheen keskiössä ovat seuraviestintä ja työkalut sen kehittämiseen.

3.11.2023 08:15 Seurauutinen

Seurauutisia #82: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on avattu

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2024 haku on käynnissä 1.-30.11.2023. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.

30.10.2023 12:47 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä – Susijengi ja Sasu Salin lahjoittivat varusteita vähävaraisille

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi lokakuussa 70 stipendiä tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta.

20.6.2023 09:33 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä ylimääräisellä hakukierroksella

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi kesäkuussa 59 stipendiä.

7.6.2023 10:40 Koripalloliitto

Seurapalveluyksikön vuosittaiset palkinnot jaettu

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö palkitsee seurakentän aktiivisia koripallotekijöitä vuosittain. Harri Jokela palkittiin koripallokasvattajana, Pauli Korhonen puolestaan sai elämäntyöpalkinnon. Pikkusudet palkinto meni BC Nokialle ja vuoden koripallotekona palkittiin upea IKH Areena.

4.5.2023 10:00 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 14.5. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 13. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 14.5. mennessä.

2.5.2023 11:53 Seurauutinen

Seurauutisia #80: Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen keskiviikkona 10.5. Unelmien liikuntapäivä on seuroille loistava tilaisuus avata ovensa, esitellä toimintaansa ja kutsua mukaan kaiken ikäisiä liikkujia.

4.4.2023 08:15 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – Vapun jälkeen käynnistyvällä kiertueella mukana 18 seuraa

Vuoden hauskinta koulupäivää pääsee vihdoin viettämään jälleen tuhansia alakoululaisia ympäri Suomen. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka.

24.3.2023 16:00 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena psyykkinen hyvinvointi lasten ja nuorten urheilussa

Kevään ensimmäinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 18.4., jolloin aiheen keskiössä ovat lapset ja nuoret psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta.

Näytä lisää vastaavia