Kiitos seurasta: Tuija Höysniemi ylistää LePyn yhteisöllisyyttä

21.4.2020 14:06 Kiitos seurasta -juttusarjassa vierailee Leppävaaran Pyrinnön supermikrojen valmentaja Tuija Höysniemi, joka korostaa erityisesti urheiluseurojen yhteiskunnallista vastuuta.

Espoon kaupungin Tilapalveluiden hankepäällikkö Tuija Höysniemi lahjoittaa joka viikko noin puoltatoista työpäivää vastaavan ajan Leppävaaran Pyrinnölle. Hän on supermikrojen päävalmentaja eli pyörittää yhteensä neljää joukkueellista 5–7-vuotiaita koripalloilijan alkuja. Valmentajan roolissa hän on toiminut LePyssä jo vuodesta 2014 ja hoitaa ohessa muuta pientä kuten rahastonhoitajan toimia.

– Salissa kuluu seitsemän tuntia, suunnitteluun menee ehkä kolmisen tuntia, ja kun siihen päälle laskee yhteydenpidon ja muun lisätyön, niin kyllä siitä sellainen 12 tuntia viikossa kertyy, Höysniemi laskee.

LePy on jäsenmäärältään Suomen neljänneksi suurin seura. Kuva: Leppävaaran Pyrintö
LePy on jäsenmäärältään Suomen neljänneksi suurin seura. Kuva: Leppävaaran Pyrintö

Höysniemen kaikki kolme lasta ovat mukana LePyn toiminnassa, joten tie valmennuksen pariin kulki oman perheen harrastusten myötä. Parhaillaan hänellä ei kuitenkaan ole joukkueissaan yhtäkään omaa jälkeläistä, vaan vapaaehtoistyön motivaationa toimivat yhteisöllisyys ja yhteiskunnallisen vastuun kantaminen.

– Ihmisellä on vain yksi elämä, joten olen miettinyt paljon, että mihin aikansa kannattaa laittaa. Koen, että tästä saa vielä enemmän kuin mitä antaa. Pienten lasten kanssa työskentelystä saatu ilo ja energia on todella suurta, ja samalla tarjoamme heille hyvän ja turvallisen harrastuksen koulunkäynnin ohelle.

LePyssä Höysniemeä on aina viehättänyt terveiden elämänarvojen lisäksi myös seuran yhtenäisyys ja vanhempien osallistumisinto. Pelitapahtumiin syntyy buffet yhteistyöllä, ja ihmiset tuntevat toisensa.

– Vanhemmat lahjoittavat huomattavasti omaa aikaansa. Ja vaikka vanhemmat eivät voikaan aina osallistua, niin on silti tärkeää, että lapset pääsevät harrastamaan. Esimerkiksi lastenkodissa asuvalta lapselta ei voi vaatia, että sieltä tulee mukana mokkapaloja samalla tavalla kuin varakkaammilta perheiltä.

Höysniemi mainitsee lisäksi, että nuorille aktiiveille LePyssä on ollut tärkeää, että aikuiset ottavat heidät mukaan valmennusryhmiin tasa-arvoisesti ja kunnioituksella.

Tuija Höysniemi on LePyn supermikrojen päävalmentaja. Kuva: Leppävaaran Pyrintö
Tuija Höysniemi on LePyn supermikrojen päävalmentaja. Kuva: Leppävaaran Pyrintö

Pehmeiden arvojen korostamisesta huolimatta LePyssä valmennus pidetään laadukkaana ja urheilu on tavoitteellista. Höysniemi on käynyt aktiivisesti kursseja ja koulutuksia, joilla kehittää omaa valmentajan taitoaan, eikä motorisessa harjoittelussa koskaan mennä helpoimman kautta. Seuran kasvatteihin kuuluu muiden muassa Florida Statessa pelaava ja Susiladiesin tulevaisuuden suurimpiin lupauksiin lukeutuva Sara Bejedi.

Suuret urheilulliset onnistumiset näkyvät vasta myöhemmällä iällä, mutta pieniltä ihmisiltä saatu palaute on Höysniemelle tärkeää. Hän on huomannut, kuinka motivoituneita urheilijoita jopa supermikroista löytyy.

– Eräs helmikuussa aloittanut tyttö toi jo ystävänpäivänä minulle itse tehdyn kortin, ja erään pojan äiti kertoi, että poika oli kotona sanonut, että haluaa tehdä Tuijan ylpeäksi. Eihän tällaisesta voi saada kuin voimaa.

 
15.5.2020 13:25 Seurat

Kiitos seurasta: YMCA Heinolan Vesa Hämäläinen on "elämäntapanamikalainen"

Vesa Hämäläinen aloitti Lahdessa NMKY:ssä junioripelaajana ja työskentelee nykyään toiminnanjohtajana Heinolan NMKY:ssä. Hänelle koko NMKY-instituutio on yhtä suurta perhettä.

5.5.2020 17:16 Seurat

Kiitos seurasta: Henrik Pulkkinen on ollut mukana Helsingin NMKY:n toiminnassa yli kolme neljäsosaa elämästään

Lajipäällikkö ja valmentaja Henrik Pulkkinen korostaa, että HNMKY palvelee sekä satunnaista harrastajaa että menestyksekästä uraa tavoittelevaa koripalloilijaa.

28.4.2020 12:07 Koripalloliitto tiedottaa

Seurojen mahdollisuudet: Avustukset, tuet ja hankkeet -dokumentti julkaistu

Seuratoiminnan tueksi on mahdollista hakea erilaisia avustuksia ja hanketukia. Koripalloliitto on julkaissut seurojen tueksi dokumentin, jossa avataan eri vaihtoehtoja avustuksen ja tukien saamiselle.

31.3.2020 13:31 Koripalloliitto tiedottaa

Seurojen kyselytunti livenä YouTubessa 2.4.

Koripalloseuroilla on mahdollista saada askarruttaviin kysymyksiin vastauksia torstaina 2.4. klo 18:00 alkaen, kun Koripalloliitto järjestää Seurojen kyselytunnin YouTubessa.

23.3.2020 14:48 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloseurat luovat vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun

Koripalloseurat ympäri Suomen ovat koronavirusepidemian aikaan alkaneet jakamaan vinkkivideoita omatoimiseen harjoitteluun. Suomen Koripalloliitto kerää päivittäin omalle sivustolleen uusia mielenkiintoisia harjoitteita, joita voi tehdä kotioloissa.

18.11.2019 09:16 Seurauutinen

Seurauutisia #29: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on avattu

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2020 haku on käynnissä 12.11.-17.12.2019. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.

22.10.2019 09:45 Seurauutinen

Seurauutisia #27: Seuratuen haku lähestyy – valmistaudu hakuun

Haku seuratoiminnan kehittämistukeen käynnistyy 12.11.2019 ja päättyy 10.12.2019 klo 16:15. Hakuprosessin tueksi Liikunnan aluejärjestöt järjestävät Seuratuki-infoja. Hakuun voi valmistautua jo etukäteen mm. päivittämällä yhdistysrekisteriotteen.

5.9.2019 16:55 Seurauutinen

Seurauutisia #22: Et ole yksin -materiaaleja seurojen käyttöön

Ennaltaehkäisy on keskeisessä asemassa epäasiallisen käytöksen vähentämisessä. Väestöliitto on koonnut kattavan paketin erilaisia materiaaleja, jotka on nyt julkaistu ja vapaasti seurojen käytössä.

22.8.2019 13:41 Seurauutinen

Seurauutisia #18: Seurasydän-kampanja käynnistyy syyskuussa

Suomalaisissa urheiluseuroissa on yli miljoona liikkujaa, urheilijaa ja toimijaa. Seuroissa on vahvaa yhteisöllisyyttä, joka halutaan tuoda esiin Olympiakomitean koordinoimassa koko syksyn käynnissä olevassa Seurasydän-kampanjassa.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

11.1.2019 18:27 Susijengi

Tule tekemään Susijengin MM-karsintaottelua – vapaaehtoisten haku käynnissä

Miesten koripallon MM-karsintaottelu Suomi–Ranska pelataan torstaina 21.2.2019 Espoo Metro Areenalla. Iloiseen ja osaavaan vapaaehtoisten joukkoon haetaan nyt uusia vapaaehtoisia. MM-karsintaottelun järjestämisessä tarvitaan noin 100 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 27.1. saakka.

17.8.2018 09:09 Seurauutinen

Seurauutisia #17: Fiksu seura -palkinnot haussa

Olympiakomitea ja Sitra kutsuvat seuroja jakamaa arkisia ympäristöä huomioivia fiksuja käytänteitä. Fiksuin idea palkitaan ja kaikki ideoita jakaneet osallistuvat rahapalkinnon arvontaan.

16.8.2018 12:35 Seurat

Nuorten valtakunnallisten karsintojen ranking-listat ja karsintalohkot on julkaistu

19- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-karsintojen lohkot on tehty rankingin mukaisesti ja lohkoille on arvottu järjestäjät. Lisäksi 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupin pelaamistapa on vahvistettu syksylle ja keväälle.

24.7.2018 17:10 Pääjuttu

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay.

14.6.2018 09:47 Seurat

Seurauutisia #14: Nuoret erotuomarit kannustavat uusia tuomareita mukaan toimintaan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

8.6.2018 13:46 Korisliiga

Tapahtumaseminaari kokosi Korisliiga-seurat yhteen

Lähes kaikkien Korisliigan ja Naisten Korisliigan seurojen edustajat olivat paikalla torstaina Espoossa järjestetyssä tapahtumaseminaarissa, jossa esiteltiin hyväksi todettuja konsepteja ja tarjottiin vinkkejä seurojen toimintaan.

18.5.2018 12:16 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallossa jälleen uusi lisenssiennätys – 20 000 lisenssin raja rikki

Suomalaisessa koripallossa on rikottu historiallinen rajapyykki, kun 20 000 lisenssin raja ylittyi toukokuussa 2018. Kuluvalla kaudella uusia harrastajia on löytänyt lajin pariin ennätysmäärä.

26.5.2020 16:49 Korisliiga

Korisliigan parhaaksi äänestetty Henri Kantonen siirtyy Vilppaasta Ranskaan

22-vuotias takamies on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Ranskan ProB-liigassa pelaavan Aix-Maurienne Savoie Basketin kanssa. Viime kaudella samassa seurassa pelasi Susijengin takamies Ilari Seppälä.

25.5.2020 18:49 Koripalloliitto tiedottaa

Mineille ja mikroille uudet pelisäännöt – peli kasvaa jatkossa entistä enemmän pelaajien mukana

Koripalloliiton hallitus on hyväksynyt uudet pelisäännöt mini- ja mikrokoripalloon (U7-U12). Uusien sääntöjen keskeisenä tavoitteena on tuottaa entistä parempaa lasten peliä lapsia varten.

25.5.2020 10:46 Naisten Korisliiga

Sentterikonkari Minna Sten jatkaa Peli-Karhuissa

Kokenut sentteri Minna Sten aloittaa jo viidennentoista kautensa Naisten Korisliigassa, kun 32-vuotias Sten on tehnyt jatkosopimuksen Peli-Karhujen kanssa.

Näytä lisää vastaavia