Kisahallissa pistettiin palloa pussiin vanhasta muistista

20.5.2003 Viime viikonvaihteessa nähtiin Töölön Kisahallissa melkoinen joukko nykyisiä ja takavuosien koristähtiä. Kyseessä oli vuosina 1968-73-syntyneille järjestetty nostalgiaturnaus, jossa veresteltiin vanhoja muistoja ja otettiin mittaa toisista koriskentällä.

- Pelasimme junnuina vuodesta toiseen mm. Pussihukkia, Forssan Koripoikia ja Helsingin NMKY:a vastaan, jolloin naamat kävivät tutuiksi. Keksin kutsua tutut kaverit pelaamaan taas yhdessä. Tärkeintä tapahtumassa ei ole voitto, vaan hyvä fiilis ja vanhojen kavereiden tapaaminen, kertoi turnauksen isä Marko Hartikainen, joka itse pelasi aikanaan NKL-Panttereiden 1970-syntyneiden joukkueessa.  

Hartikainen teki melko työn, kun hän sai haalittua paikalle sähköpostin välityksellä liki 30 takavuosien pallotaituria. Paikalle saapui rennolla fiilistelyasenteella myös kovan luokan pelimiehiä kuten Espanjan kakkosliigan Ourensessa viime kaudella pelannut Martti Kuisma.  

Viime vuosien kotimaisista SM-sarjapelaajista paikalla olivat mm. Panttereiden  ex-maajoukkuepelaaja Mika-Matti Tahvanainen, SM-sarjajyrät Marko Honkonen, Jukka Moilanen ja Mika Aaltonen, HNMKY:n Timo Vertio ja FoKoPo:n Tapio Nieminen.  

- Yritämme saada tuplattua osallistujamäärän ensi vuonna. Kun sana leviää, niin tämä varmasti onnistuu, Hartikainen arvioi.  

Turnauksen voittaneessa joukkuessa pelasi vanhoista  SM-tason pelaajista mm. Hongan Harri Huida, Pantterien takamies Tommi Blom, kolmoslinko Honkonen, sentteri Hannu Peltonen ja taiturimaiseksi takamieheksi edelleen todettu Aaltonen.  

Vuoden 2004 turnausjärjestelyistä voi kysellä Marko Hartikaiselta (040-861 7838).

 

 

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

27.2.2018 3x3

Satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingissä 2.–3.3.

GoExpo-messujen yhteydessä 2.–3.3. Helsingin Messukeskuksessa järjestetään satelliittitasoinen 3x3 -kutsuturnaus. Lisäksi sunnuntaina 4.3. pelataan amatöörisarjan turnaus, johon ilmoittautuminen on auki 2.3. asti.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

19.5.2017 Katukoris

Hyvinkään Katukoris la 19.8

Hyvinkään Ponteva järjestää 24:nnen katukoristapahtuman osana Hyvinkään kaupungin 100-vuotisjuhlavuotta.

3.3.2017 Erotuomarit

3x3 Finnish Tour jatkuu Helsingissä 17.-19.3.2017

GoExpo-messujen yhteydessä lauantaina 18.3. järjestetään satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingin Messukeskuksessa.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

19.1.2017 Eteläinen alue

Sukkana Sisään -joukke etsii uusia naispelaajia

Sukkana sisään on entisistä junnutähdistä kasattu, muutamalla aikuisaloittelijalla vahvistettu naisten koripallojoukkue. Tavoitteena on pitää hauskaa, nostaa kuntoa ja oppia pelaamaan hyvännäköistä peliä. Lisää pelaajia kaivataan.

14.12.2016 Eteläinen alue

LePy järjestää ilmaisen koriskoulun kaikenikäisille 4.1.2017

Leppävaaran Pyrintö järjestää ilmaisen koriskoulun 4.1.2017 Lintumetsän koululla. Mukaan ovat tervetulleita kaikki koriksesta kiinnostuneet aloittelevat tytöt, pojat sekä aikuiset naiset ja miehet.

29.7.2016 Valmentajat

Delfin Basket Tournament 2016 käynnistyy Tampereella

Jo 29. kansainvälinen Delfin Basket -koripalloturnaus pelataan Tampereella 29.-31.7. Tapahtuma kerää kaikkiaan noin 5,000 osallistujaa Tampereelle pelaajien, huoltajien, valmentajien, katsojien ja vapaaehtoisten muodossa. Delfin Basketin yhteydessä nähdään myös kaksi juniorimaaottelua sekä Susijengin ja Belgian välinen maaottelu.

Näytä lisää vastaavia