Kohti Final Fouria: Kokenut Huima ja voittoisa Catz ratkovat Cup-kullan kohtalon

20.1.2012 Final Four-turnauksen aattona naisten Suomen Cup on edennyt jo finaalivaiheeseensa. Cupin loppuottelussa kohtaavat Tampereen Pyynikillä sunnuntaina SM-sarjan kärkijoukkueet, kokenut Äänekosken Huima sekä hulppeassa 17 ottelun voittoputkessa sarjakärjessä jyräävä Lappeenrannan Catz.

Sanna Jämsenin Huima haastaa sunnuntaina..

..Dionne Poundsin Catzin taisteluun Cup-mestaruudesta.

Huimaa johtaa tukipilari Kenya Robinson.

Alexandria Anderson kuuluu Catzin parhaimmistoon. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa & Matti O. Koskinen.

Catzille kevätkausi 2011 päättyi katkeraakin katkerammalla tavalla, kun puolustava mestari joutui luovuttamaan mestarin kiertopalkinnon arkkiviholliselleen Peli-Karhuille. Catzin kokoonpanossa tapahtui kesällä merkittäviä muutoksia, ja kuluvalla kaudella lappeenrantalaiset ovat panostaneet vauhtiin ja fyysisyyteen. Päävalmentaja Mika Haakanan resepti on osoittautunut toimivaksi: 17 perättäistä voittoa ja Suomen Cupin finaalipaikka kertovat paljon.

 

Analyyttinen Haakana on kuitenkin varpaillaan. Voittoputkesta huolimatta tuudittautumiseen ei ole varaa, etenkään Cupin finaalin aattona.

 

– 17 voittoa putkeen on ilman muuta sellainen saavutus, jota emme odottaneet, ja johon pitää olla enemmän kuin tyytyväinen. Kaikki pisteet pelaajille siitä. Viime viikkoina emme kuitenkaan ole mielestäni pelanneet erityisen hyvää koripalloa, Haakana toteaa käyttäen esimerkkinään voittoon (67–47) päättynyttä HoNsU-ottelua.

 

– Joukkuepuolustuksessamme on ollut paljon parantamisen varaa, ja sitä kautta emme ole olleet aivan rytmissä hyökkäyksessäkään. On selvää, että kun edessä on kauden tähän asti tärkein ottelu, parempaan pitää pystyä.

 

Catz on sunnuntaina Pyynikin parketilla tukkanuottasilla Äänekosken Huiman kanssa, joka lienee ehkä pahin mahdollinen vastustaja lappeenrantalaisille tällä hetkellä. SM-sarjan kakkossijalla majaileva Huima antoi väkevän haasteen Catzin voittoputkelle joulun alla ottelussa, joka päättyi ”Kissojen” 72–75-voittoon.

 

– Missään tapauksessa ei saa käydä kuten Äänekoskella, jolloin annoimme Huiman palata peliin selkeän johdon jälkeen. He pystyvät tekemään monella osa-alueella pelimme hankalaksi. Cupin finaalissa meidän on oltava joka hetki varuillamme, Haakana arvioi.

 

Lappeenrannassa huuhdottiin edellisen kerran cupin kultaa vuonna 2007, ja seurahistorian ensimmäinen Suomen mestaruus seurasi 2010. Vaikka Catz on voittoprosenttinsa kannalta vuosikymmenen taitteen menestyneimpiä joukkueita, Haakana painottaa, että palkintokaapissa on aina lisää tilaa.

 

– Kuten sanoin, sunnuntaina pelataan kauden tärkein ottelu tähän asti. Cup on iso asia joukkueelle, faneille ja koko kaupungille. Joukkueemme on lähdössä hakemaan mestaruutta hyvin nälkäisenä ja motivoituneena.

 

Huima tahtoo toistaa vuoden 2006 tapahtumat

 

Äänekosken Huiman koripallokausi 2011/12 on ollut positiivinen. Viime kaudella pudotuspelipaikasta taistellut joukkue on operoinut vahvalla ja kokeneella rotaatiolla, ja tulokset puhuvat puolestaan: Huima on asettunut tukevasti SM-sarjan kakkossijalle ja kukisti heti vuoden alkajaisiksi hallitsevan mestarin Peli-Karhut.

 

– Kukaan ei odottanut meiltä mitään kauden alussa, joten siihen nähden sarjataulukon toinen sija on erinomainen saavutus. Loukkaantumiset ovat tuoneet hieman takapakkia joukkueen tekemiseen, mutta muuten kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin, arvioi kuluvaa kautta Huiman pitkäaikainen päävalmentaja Mervi Nurmi.

 

Äänekosken Huiman ja Lappeenrannan Catzin joulukuisen kohtaamisen dvd-tallenne on pyörinyt ahkerasti niin Nurmen kuin Catz-valmentaja Haakanankin soittimessa. Nurmen mukaan Huimalla on selkeästi parannettavaa kyseiseen otteluun nähden.

 

– Jos Catzin aikoo voittaa, niin pieniäkään nukahduksia ei saa tulla. Viime pelissä unohdimme yhtenään sulkea levypalloissa, ja se näkyi. Sen lisäksi, että meidän pitää olla äärimmäisen keskittyneitä, meidän on pidettävä huoli siitä, ettei Catz pääse heittohurmokseen, Nurmi arvioi.

 

– Cupin finaali tulee myös olemaan varmasti erinäköinen kuin joulukuun ottelu, josta puuttuivat sekä Madina Ali (Huima) että Alexandria Anderson (Catz). Uskon molempien joukkueiden pelaavan entistä enemmän korin alle.

 

Äänekoskella juhlittiin Cupin mestaruutta edellisen kerran joulukuussa 2006, jolloin Huima ryöpytti Espoo Teamia Helsingin Jäähallissa. Nyky-Huiman pelaajista Cup-kannua pääsivät nostelemaan Kenya Robinson ja Sanna Jämsen.

 

– Muistan vielä hyvin ne tuntemukset, kun olimme Jäähallissa ja pääsimme Espoo Teamilta karkuun. Yleisö oli hyvin mukana ja toivottavasti tulee olemaan sunnuntainakin, Nurmi muistelee.

 

– Meillä on ollut treeneissä aistittavissa hyvä ja luottavainen fiilis. Meillä ei ole mitään ennakkopaineita voittaa, joten nyt keskitymme antamaan Catzille mahdollisimman kovan vastuksen sillä mielellä, että mestaruus tulee Äänekoskelle.

 

Äänekosken Huima ja Lappeenrannan Catz kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa Pyynikin Palloiluhallilla sunnuntaina 22.1. klo 15:15.

 

Lisätietoja: Lappeenrannan Catz


 

Lisätietoja: Äänekosken Huima

 
30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

14.2.2021 19:12 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

12.2.2021 12:44 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

20.1.2021 20:27 Suomen Cup

EBT ja Peli-Karhut kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa

Naisten Suomen Cupin välierissä nähtiin vierasvoittoja. PeKa kaatoi Vimpelin ja EBT Kouvottaret.

20.1.2021 08:10 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin välierät keskiviikkona, Ruutu näyttää ottelut suorina lähetyksinä

Taistelu Suomen Cup -pokaalista ja 10 000 euron pääpalkinnosta jatkuu keskiviikkona 20.1., kun Kouvottaret kohtaa EBT:n ja Vimpelin Veto saa vastaansa Peli-Karhut.

12.12.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Vimpeli, PeKa, Kouvottaret ja EBT etenivät Suomen Cupin välieriin

Naisten Suomen Cupissa pelattiin puolivälierät. Seuraavalle kierrokselle jatkavat PeKa, Kouvottaret, EBT ja Vimpeli, joka yllätti Hongan.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

10.2.2013 18:30 Suomen Cup

Catz uusi cup-kultansa näytöstyylin

Naisten SM-sarjan kärjessä viihtyvä Lappeenrannan Catz toisti vuoden takaisen temppunsa järjestämällä todellisen näytöksen cupin finaalissa Äänekosken Huimaa vastaan. Päävalmentaja Mika Haakana pääsi käyttämään koko pelaaja-arsenaaliaan, kun ”kissalauma” repi ja raastoi Huiman hajalle molemmissa kenttäpäädyissä matkallaan 81–48 (44–19)-voittoon.

9.2.2013 Suomen Cup

Latvala lunasti Huimalle cup-finaalipaikan viime hetken heitolla

Naisten Suomen cupin välierässä nähtiin lauantaina yllätystulos, kun Huima kaatoi Peli-Karhut viime hetken kolmosella. Jännitysnäytelmä päättyi Huiman voittoon lukemin 69–70 (54–55). Äänekoskelaisten sankarina juhlittiin 17-vuotiasta Ulriikka Latvalaa, joka masensi ennakkosuosikin vain neljä sekuntia ennen ottelun loppua.

9.2.2013 Suomen Cup

Catz pyyhkäisi Hongan tieltään cupin välierässä

Naisten Suomen cupin sunnuntaisessa finaalissa nähdään toisinto vuoden takaisesta otteluparista, kun Lappeenrannan Catz nujersi odotetusti Tapiolan Hongan ja selvitti tiensä finaaliin Äänekosken Huimaa vastaan. Naisten SM-sarjan piikkipaikkaa pitävä Catz myllytti Honkaa pistein 79–56 (46–30).

8.2.2013 Suomen Cup

Naisten cup-ennakko: PeKa itsevarmana viime talven cup-finalisti Huiman kimppuun

Naisten Suomen cupin Final Four -turnaus käynnistyy lauantaina Lappeenrannassa kotkalaisjoukkue Peli-Karhujen ja viime talvena cupin finaaliin selviytyneen Äänekosken Huiman kohtaamisen merkeissä. Peli-Karhut lähtee välierään voittoputkessa, kun taas Huiman iskukykyä ovat verottaneet takapelaajien loukkaantumiset.

7.2.2013 Suomen Cup

Naisten cup-ennakko: Nuorekas Honka haastaa sarjakärki Catzin

Naisten SM-sarjakausi 2012/13 on edennyt toiselle puoliskolleen hallitsevan mestarin Lappeenrannan Catzin merkeissä. ”Kissalauma” on niitannut 22 ottelustaan maukkaat 20 voittoa ja lunastanut siten Lappeenrantaan ensi viikonloppuna pelattavan naisten cupin Final Fourin. Cupin välierässä Catzin haastaa SM-sarjan syyskauden väriläiskä, nuorekas Tapiolan Honka.

22.1.2012 Suomen Cup

Catz kiihdytyskaistalta Huiman ohi naisten Cup-finaalissa

Lappeenrannan Catz voitti naisten Suomen Cupin, kun se otti ylivoimaisen voiton Äänekosken Huimasta. Catz ei koko ottelun aikana antanut tilaa Huiman kokeneille pelaajille. Vaikka vastakkain oli kaksi SM-sarjan kärkijoukkuetta, Catz vei voiton selvin lukemin, 59–91 (27–39).

27.10.2011 Suomen Cup

Alku, Catz, Huima ja TuRi cupin välieriin

Naisten Suomen cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Torstaina pelatuista cupin puolivälieristä selvittivät tiensä jatkoon Forssan Alku, Lappeenrannan Catz, Äänekosken Huima sekä Turun Riento.

20.1.2011 Suomen Cup

Susanna Vartiainen palaa SM-koreille

Tapiolan Hongassa naisten koripallon mestaruussarjassa uransa jo kertaalleen päättänyt Susanna Vartiainen (os. Strömberg) tekee paluun naisten mestaruussarjaan Espoo Teamin joukkueessa. Entinen maajoukkuepeluri tekee paluunsa jo lauantaisessa Suomen cup –finaalissa.

31.12.2010 Suomen Cup

Heittokone Cassidy Forssan Alun paitaan

Naisten Suomen cupin finaalissa tammikuussa pelaava Forssan Alku on pestannut joukkueen toiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi Carlee Cassidyn. 22-vuotias Cassidy kunnostautui yliopistouransa aikana heittäjän roolissa.

10.12.2009 Suomen Cup

WNBA-mestari vahvistamaan Peli-Karhuja cup-finaaliin

Naisten koripallon Suomen cupin finaalissa lauantaina pelaava kotkalaisjoukkue Peli-Karhut saa loppuotteluun huippuluokan vahvistuksen. Kaksinkertainen NCAA-yliopistomestari ja kerran jopa WNBA-mestaruuden voittanut Alexis Hornbuckle liittyy ”kyläilyreissullaan” PeKa-vahvuuteen.

Miesten ja naisten SM-sarjoihin uudet vahvistuskiintiöt

Koripalloliiton liittohallitus on Helsingissä pitämässään kokouksessa päättänyt miesten ja naisten SM-sarjojen uusista ulkomaalaiskiintiöistä. Miesten SM-Koriksessa sallitaan pelikaudella 2004-05 kaksi ja naisten SM-sarjassa yksi EU- ja ETA-alueiden ulkopuolinen vahvistus. Samat säädökset koskevat myös Suomen Cup –kilpailuita.

Näytä lisää vastaavia