Kohti Final Fouria: Kokenut Huima ja voittoisa Catz ratkovat Cup-kullan kohtalon

20.1.2012 Final Four-turnauksen aattona naisten Suomen Cup on edennyt jo finaalivaiheeseensa. Cupin loppuottelussa kohtaavat Tampereen Pyynikillä sunnuntaina SM-sarjan kärkijoukkueet, kokenut Äänekosken Huima sekä hulppeassa 17 ottelun voittoputkessa sarjakärjessä jyräävä Lappeenrannan Catz.

Sanna Jämsenin Huima haastaa sunnuntaina..

..Dionne Poundsin Catzin taisteluun Cup-mestaruudesta.

Huimaa johtaa tukipilari Kenya Robinson.

Alexandria Anderson kuuluu Catzin parhaimmistoon. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa & Matti O. Koskinen.

Catzille kevätkausi 2011 päättyi katkeraakin katkerammalla tavalla, kun puolustava mestari joutui luovuttamaan mestarin kiertopalkinnon arkkiviholliselleen Peli-Karhuille. Catzin kokoonpanossa tapahtui kesällä merkittäviä muutoksia, ja kuluvalla kaudella lappeenrantalaiset ovat panostaneet vauhtiin ja fyysisyyteen. Päävalmentaja Mika Haakanan resepti on osoittautunut toimivaksi: 17 perättäistä voittoa ja Suomen Cupin finaalipaikka kertovat paljon.

 

Analyyttinen Haakana on kuitenkin varpaillaan. Voittoputkesta huolimatta tuudittautumiseen ei ole varaa, etenkään Cupin finaalin aattona.

 

– 17 voittoa putkeen on ilman muuta sellainen saavutus, jota emme odottaneet, ja johon pitää olla enemmän kuin tyytyväinen. Kaikki pisteet pelaajille siitä. Viime viikkoina emme kuitenkaan ole mielestäni pelanneet erityisen hyvää koripalloa, Haakana toteaa käyttäen esimerkkinään voittoon (67–47) päättynyttä HoNsU-ottelua.

 

– Joukkuepuolustuksessamme on ollut paljon parantamisen varaa, ja sitä kautta emme ole olleet aivan rytmissä hyökkäyksessäkään. On selvää, että kun edessä on kauden tähän asti tärkein ottelu, parempaan pitää pystyä.

 

Catz on sunnuntaina Pyynikin parketilla tukkanuottasilla Äänekosken Huiman kanssa, joka lienee ehkä pahin mahdollinen vastustaja lappeenrantalaisille tällä hetkellä. SM-sarjan kakkossijalla majaileva Huima antoi väkevän haasteen Catzin voittoputkelle joulun alla ottelussa, joka päättyi ”Kissojen” 72–75-voittoon.

 

– Missään tapauksessa ei saa käydä kuten Äänekoskella, jolloin annoimme Huiman palata peliin selkeän johdon jälkeen. He pystyvät tekemään monella osa-alueella pelimme hankalaksi. Cupin finaalissa meidän on oltava joka hetki varuillamme, Haakana arvioi.

 

Lappeenrannassa huuhdottiin edellisen kerran cupin kultaa vuonna 2007, ja seurahistorian ensimmäinen Suomen mestaruus seurasi 2010. Vaikka Catz on voittoprosenttinsa kannalta vuosikymmenen taitteen menestyneimpiä joukkueita, Haakana painottaa, että palkintokaapissa on aina lisää tilaa.

 

– Kuten sanoin, sunnuntaina pelataan kauden tärkein ottelu tähän asti. Cup on iso asia joukkueelle, faneille ja koko kaupungille. Joukkueemme on lähdössä hakemaan mestaruutta hyvin nälkäisenä ja motivoituneena.

 

Huima tahtoo toistaa vuoden 2006 tapahtumat

 

Äänekosken Huiman koripallokausi 2011/12 on ollut positiivinen. Viime kaudella pudotuspelipaikasta taistellut joukkue on operoinut vahvalla ja kokeneella rotaatiolla, ja tulokset puhuvat puolestaan: Huima on asettunut tukevasti SM-sarjan kakkossijalle ja kukisti heti vuoden alkajaisiksi hallitsevan mestarin Peli-Karhut.

 

– Kukaan ei odottanut meiltä mitään kauden alussa, joten siihen nähden sarjataulukon toinen sija on erinomainen saavutus. Loukkaantumiset ovat tuoneet hieman takapakkia joukkueen tekemiseen, mutta muuten kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin, arvioi kuluvaa kautta Huiman pitkäaikainen päävalmentaja Mervi Nurmi.

 

Äänekosken Huiman ja Lappeenrannan Catzin joulukuisen kohtaamisen dvd-tallenne on pyörinyt ahkerasti niin Nurmen kuin Catz-valmentaja Haakanankin soittimessa. Nurmen mukaan Huimalla on selkeästi parannettavaa kyseiseen otteluun nähden.

 

– Jos Catzin aikoo voittaa, niin pieniäkään nukahduksia ei saa tulla. Viime pelissä unohdimme yhtenään sulkea levypalloissa, ja se näkyi. Sen lisäksi, että meidän pitää olla äärimmäisen keskittyneitä, meidän on pidettävä huoli siitä, ettei Catz pääse heittohurmokseen, Nurmi arvioi.

 

– Cupin finaali tulee myös olemaan varmasti erinäköinen kuin joulukuun ottelu, josta puuttuivat sekä Madina Ali (Huima) että Alexandria Anderson (Catz). Uskon molempien joukkueiden pelaavan entistä enemmän korin alle.

 

Äänekoskella juhlittiin Cupin mestaruutta edellisen kerran joulukuussa 2006, jolloin Huima ryöpytti Espoo Teamia Helsingin Jäähallissa. Nyky-Huiman pelaajista Cup-kannua pääsivät nostelemaan Kenya Robinson ja Sanna Jämsen.

 

– Muistan vielä hyvin ne tuntemukset, kun olimme Jäähallissa ja pääsimme Espoo Teamilta karkuun. Yleisö oli hyvin mukana ja toivottavasti tulee olemaan sunnuntainakin, Nurmi muistelee.

 

– Meillä on ollut treeneissä aistittavissa hyvä ja luottavainen fiilis. Meillä ei ole mitään ennakkopaineita voittaa, joten nyt keskitymme antamaan Catzille mahdollisimman kovan vastuksen sillä mielellä, että mestaruus tulee Äänekoskelle.

 

Äänekosken Huima ja Lappeenrannan Catz kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa Pyynikin Palloiluhallilla sunnuntaina 22.1. klo 15:15.

 

Lisätietoja: Lappeenrannan Catz


 

Lisätietoja: Äänekosken Huima

 
26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

10.2.2013 18:30 Suomen Cup

Catz uusi cup-kultansa näytöstyylin

Naisten SM-sarjan kärjessä viihtyvä Lappeenrannan Catz toisti vuoden takaisen temppunsa järjestämällä todellisen näytöksen cupin finaalissa Äänekosken Huimaa vastaan. Päävalmentaja Mika Haakana pääsi käyttämään koko pelaaja-arsenaaliaan, kun ”kissalauma” repi ja raastoi Huiman hajalle molemmissa kenttäpäädyissä matkallaan 81–48 (44–19)-voittoon.

9.2.2013 Suomen Cup

Latvala lunasti Huimalle cup-finaalipaikan viime hetken heitolla

Naisten Suomen cupin välierässä nähtiin lauantaina yllätystulos, kun Huima kaatoi Peli-Karhut viime hetken kolmosella. Jännitysnäytelmä päättyi Huiman voittoon lukemin 69–70 (54–55). Äänekoskelaisten sankarina juhlittiin 17-vuotiasta Ulriikka Latvalaa, joka masensi ennakkosuosikin vain neljä sekuntia ennen ottelun loppua.

9.2.2013 Suomen Cup

Catz pyyhkäisi Hongan tieltään cupin välierässä

Naisten Suomen cupin sunnuntaisessa finaalissa nähdään toisinto vuoden takaisesta otteluparista, kun Lappeenrannan Catz nujersi odotetusti Tapiolan Hongan ja selvitti tiensä finaaliin Äänekosken Huimaa vastaan. Naisten SM-sarjan piikkipaikkaa pitävä Catz myllytti Honkaa pistein 79–56 (46–30).

8.2.2013 Suomen Cup

Naisten cup-ennakko: PeKa itsevarmana viime talven cup-finalisti Huiman kimppuun

Naisten Suomen cupin Final Four -turnaus käynnistyy lauantaina Lappeenrannassa kotkalaisjoukkue Peli-Karhujen ja viime talvena cupin finaaliin selviytyneen Äänekosken Huiman kohtaamisen merkeissä. Peli-Karhut lähtee välierään voittoputkessa, kun taas Huiman iskukykyä ovat verottaneet takapelaajien loukkaantumiset.

7.2.2013 Suomen Cup

Naisten cup-ennakko: Nuorekas Honka haastaa sarjakärki Catzin

Naisten SM-sarjakausi 2012/13 on edennyt toiselle puoliskolleen hallitsevan mestarin Lappeenrannan Catzin merkeissä. ”Kissalauma” on niitannut 22 ottelustaan maukkaat 20 voittoa ja lunastanut siten Lappeenrantaan ensi viikonloppuna pelattavan naisten cupin Final Fourin. Cupin välierässä Catzin haastaa SM-sarjan syyskauden väriläiskä, nuorekas Tapiolan Honka.

22.1.2012 Suomen Cup

Catz kiihdytyskaistalta Huiman ohi naisten Cup-finaalissa

Lappeenrannan Catz voitti naisten Suomen Cupin, kun se otti ylivoimaisen voiton Äänekosken Huimasta. Catz ei koko ottelun aikana antanut tilaa Huiman kokeneille pelaajille. Vaikka vastakkain oli kaksi SM-sarjan kärkijoukkuetta, Catz vei voiton selvin lukemin, 59–91 (27–39).

27.10.2011 Suomen Cup

Alku, Catz, Huima ja TuRi cupin välieriin

Naisten Suomen cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Torstaina pelatuista cupin puolivälieristä selvittivät tiensä jatkoon Forssan Alku, Lappeenrannan Catz, Äänekosken Huima sekä Turun Riento.

20.1.2011 Suomen Cup

Susanna Vartiainen palaa SM-koreille

Tapiolan Hongassa naisten koripallon mestaruussarjassa uransa jo kertaalleen päättänyt Susanna Vartiainen (os. Strömberg) tekee paluun naisten mestaruussarjaan Espoo Teamin joukkueessa. Entinen maajoukkuepeluri tekee paluunsa jo lauantaisessa Suomen cup –finaalissa.

31.12.2010 Suomen Cup

Heittokone Cassidy Forssan Alun paitaan

Naisten Suomen cupin finaalissa tammikuussa pelaava Forssan Alku on pestannut joukkueen toiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi Carlee Cassidyn. 22-vuotias Cassidy kunnostautui yliopistouransa aikana heittäjän roolissa.

10.12.2009 Suomen Cup

WNBA-mestari vahvistamaan Peli-Karhuja cup-finaaliin

Naisten koripallon Suomen cupin finaalissa lauantaina pelaava kotkalaisjoukkue Peli-Karhut saa loppuotteluun huippuluokan vahvistuksen. Kaksinkertainen NCAA-yliopistomestari ja kerran jopa WNBA-mestaruuden voittanut Alexis Hornbuckle liittyy ”kyläilyreissullaan” PeKa-vahvuuteen.

Miesten ja naisten SM-sarjoihin uudet vahvistuskiintiöt

Koripalloliiton liittohallitus on Helsingissä pitämässään kokouksessa päättänyt miesten ja naisten SM-sarjojen uusista ulkomaalaiskiintiöistä. Miesten SM-Koriksessa sallitaan pelikaudella 2004-05 kaksi ja naisten SM-sarjassa yksi EU- ja ETA-alueiden ulkopuolinen vahvistus. Samat säädökset koskevat myös Suomen Cup –kilpailuita.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

14.7.2020 13:02 WU18

Henriikka Vähäuski on kypsynyt Kouvottarissa rymisteleväksi aikuispelaajaksi

Nuorten maajoukkueryhmässä kesän viettävä Henriikka Vähäuski, 18, on kasvanut kontakteja välttelevästä junioripelaajasta rymisteleväksi naisten Korisliiga-sentteriksi. Vähäuski on malliesimerkki Kouvojen lähivuosien panostuksesta nais- ja tyttökoripalloon.

8.7.2020 08:12 Naisten Korisliiga

Edellisellä visiitillä hurjaa jälkeä tehnyt Mia Loyd palaa Forssaan

Forssan Alun naisten Korisliiga-joukkue sai mieluisan paluumuuttajan, kun 26-vuotias Loyd palaa joukkueeseen vuoden tauon jälkeen. Ensimmäisellä kaudellaan Loyd oli sarjan paras pisteiden tekijä.

26.6.2020 19:09 Naisten Korisliiga

Mika Haakana aloittaa jo yhdennentoista kautensa Catzin päävalmentajana

Naisten Korisliigaan valmistautuva lappeenrantalainen Catz on kiinnittänyt edustusjoukkueensa päävalmentajaksi Mika Haakanan, jolle tuleva kausi on yhdestoista joukkueen luotsina.

24.6.2020 09:04 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga 2019: Peli-Karhut trillerisarjassa toiseen perättäiseen

Saatuaan äitiyslomalta palanneen Lena Reshetkon takaisin vahvuuteensa oli Catz lähellä nousta Naisten Korisliigan mestarin valtaistuimelle kahden välikauden jälkeen. Hallitseva mestari Peli-Karhut pakotti kuitenkin sinnikkään haastajansa seinää vasten ja varmisti mestaruutensa vieraskentällä toisena keväänä peräkkäin.

17.6.2020 11:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2018: Peli-Karhuille tahtomestaruus viidessä pelissä

Luovutettuaan edellisenä keväänä Naisten Korisliigan mestarin valtikan Hyvinkään Pontevalle palasi Catz kauteen 2017-18 revanssi mielessään ja veikin runkosarjan nimiinsä suvereenisti. Finaaleissa kissalauma jäi kuitenkin kakkoseksi henki päällä pelanneiden Peli-Karhujen rinnalla, kun kotkalaiset tyylittelivät viidennen osaottelun nimiinsä tahdolla ja taidolla.

Näytä lisää vastaavia