Kokenut media-alan ammattilainen toimitusjohtajaksi Koripalloliittoon

16.3.2016 Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Jari Tourusen, 52. Tourusella on vankka ja laaja-alainen kokemus media-alan johtotehtävistä. Koripalloliiton palveluksessa Tourunen aloittaa toukokuun alussa.

Kotimaisella media-alalla laaja-alaisesti vaikuttanut Jari Tourunen on Koripalloliiton uusi toimitusjohtaja.

Tourunen on aiemmin työskennellyt Savon Sanomien vastaavana päätoimittajana sekä toimitusjohtajana, Iltalehden politiikan ja talouden toimituksen päällikkönä, uutispäällikkönä ja toimittajana sekä Taloussanomien uutispäällikkönä. Parhaillaan hän toimii valtioneuvoston ja sen ministeriöiden viestintää selvittävän asiantuntijatyöryhmän puheenjohtajana.

Siirtymisessään Koripalloliittoon Tourunen näkee tuttua, tuoretta ja rakasta.

- Johtaminen, josta suurin osa on tosiasiassa viestintää, liiketoiminta, myynti ja markkinointi, vaikuttaminen sekä sidosryhmätyö ovat minulle tuttua aiemmasta työelämästäni, kertoo Tourunen.

- Yksi haaveistani on ollut tehdä työtä urheilun parissa. Se on välillisesti toteutunut jo median puolella, mutta nyt siitä tulee konkreettista ja jännittävää. Itsellenikin tuli hieman yllätyksenä, että laji on juuri koripallo, mutta palikat tuntuvat osuvan hyvin kohdilleen.

Tourunen tulee uusiin tehtäviinsä lajin ulkopuolelta, mutta hän on sitäkin suuremmalla mielenkiinnolla seurannut sivusta lajin menestystarinan kehittymistä. Hän on noteerannut maajoukkueiden hienot otteet maailmalla, Susijengiä arvokisoihin seuranneet fanijoukot sekä lajin kasvaneet harrastajamäärät. Suomi-koris on kuluvalla kaudella tehnyt uuden lisenssiennätyksen, kun harrastajamäärä kohosi ensi kertaa 18.000 pelaajan.

- Koripallo on uskomattoman upea, kansainvälinen laji, joka on Suomessa hienossa nosteessa siksi, että pohjatyö on tehty hyvin ja antaumuksella.

Entinen SM-tason uimari, nykyisin itseään intohimoiseksi penkkiurheilijaksi kuvaileva Tourunen tarttuu uuteen tehtäväänsä intoa puhkuen.

- Minulla on palava kiinnostus kaikkea urheilua kohtaan. Näen, että urheilulla on mielettömän arvokas kulttuurinen merkitys yhteiskunnassamme. Koripallo on kansallisesti kuuma laji ja Koripalloliitto osoitti rohkeutta valitsemalla minut tehtävään. Aikomukseni on vastata tähän huutoon, lupaa Tourunen.

Koripallolla on edessään mielenkiintoiset ajat, kun kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) myönsi viime joulukuussa Suomelle järjestettäväksi nuorten (M20) EM-kisat 2016 ja miesten EM-kilpailut 2017.

- Tulevat arvokilpailut asettavat kovia vaateita organisaatiollemme. Koripallo-osaamista meiltä löytyy kosolti entuudestaan liitosta. Olemme hyvillämme, että saimme kiinnitettyä joukkoomme liikkeenjohdon, viestinnän ja muutosjohtamisen osaamista. Tavoitteemme on arvokisojen järjestämisen ohella vauhdittaa lajin kasvua seura-, kilpailu- ja liigatoimintaa tukemalla, kommentoi Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting.

Hakijoita toimitusjohtajan tehtävään oli 30.

- Koripalloliitto on mahdollistaja ja kattojärjestö, mutta kyllä huomio on jatkossa vieläkin selvemmin seuroissa, pelaajissa, valmentajissa, erotuomareissa, lajin parissa työskentelevissä sekä sitoutuneessa koripalloyhteisössä, päättää Tourunen.

Tourunen aloittaa Koripalloliitossa 1.5.2016.

Koripalloliiton toiminnanjohtajana vuodesta 2010 toiminut Vesa Walldén jatkaa liiton palveluksessa. Walldénin kanssa on sovittu, että hän toimii uusien tehtäviensä ohella Koripalloliiton oto-toiminnanjohtajana huhtikuun loppuun saakka.

- Saamme taloon uudenlaista osaamista, mutta samalla Walldénin laajan osaamisen Koripalloliiton suuren strategisen hankkeen eli EM-kisaprojektien käyttöön, Zitting selventää.

Kuka on Jari Tourunen? 

Työura: Työskennellyt Savon Sanomien vastaavana päätoimittajana sekä toimitusjohtajana, Iltalehden politiikan ja talouden toimituksen päällikkönä, uutispäällikkönä ja toimittajana sekä Taloussanomien uutispäällikkönä. Toimii parhaillaan valtioneuvoston ja sen ministeriöiden viestintää selvittävän asiantuntijatyöryhmän puheenjohtajana.

Koulutus: Filosofian maisteri. Tekee väitöskirjaa mediakonsernien päätöksenteosta kauppatieteiden ja yhteiskuntatieteiden tiedekuntaan Itä-Suomen yliopistoon. Opiskellut Tampereen yliopistossa, Turun yliopistossa sekä Southern Illinois Universityssä pääaineena historia.

Urheilu-ura: SM-tason kilpauimari.

Harrastukset: Lukeminen ja kaikenlainen hyötyliikunta. Innokas penkkiurheilija. Seuraa kaikkea mahdollista kilpa-urheilua. Harrastaa hiihtoa, golfia, squashia, sulkapalloa, maasto- ja maantiepyöräilyä, murtomaahiihtoa ja laskettelua. Kuntosalilla pitää erityisesti penkkipunnerruksesta ja leuanvedosta.

 
10.6.2016 Pohjoinen alue

Vartiainen kehittämään seura- ja kilpailutoimintaa, Pelkonen Korisliigaa

Suomen Koripalloliiton organisaatioon on tehty kaksi nimitystä. Seura- ja kilpailutoiminnan johtajaksi on nimitetty Susanna Vartiainen. Leviltä Koripalloliittoon siirtyvä Janne Pelkonen on puolestaan nimitetty Korisliigan myynnistä ja markkinoinnista vastaavaksi johtajaksi.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

17.11.2015 Pohjoinen alue

Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa

Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10.000 lapselle ympäri Suomea.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

9.5.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliiton kilpailusääntöihin merkittäviä muutoksia

Lauantaina Suomen Koripalloliiton valmennuskeskuksessa Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt pelikaudelle 2015-16. Sääntöihin tuli merkittäviä muutoksia, jotka koskivat viime aikoina koripallopiirejä puhuttaneita kilpailusääntöjen rangaistuspykäliä koskien edustuskelvottoman pelaajan peluuttamista sekä pelaamisoikeuden laajentamista rinnakkaislisenssillä.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

24.2.2015 19:43 Pohjoinen alue

Suomi-koriksen kasvulle, ilonaiheille jatkumoa

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi tiistaina liikuntajärjestöjen valtionavustukset. Julkaisu toi mukanaan Suomen Koripalloliitolle ilouutisia, kun lajin parissa tehty pitkäjänteinen kehitystyö palkittiin 13 prosentin avustuskasvulla. Suomi-koriksen kokonaisvaltainen kasvu näkyy myös harrastajamäärissä, jotka ovat nousseet edellisvuosiakin enemmän.

10.11.2014 Pohjoinen alue

Ari Tammivaara Koripalloliiton valmennusjohtajaksi

Suomen maajoukkueiden valmennustoimintaan vuosikausia kuulunut Ari Tammivaara, 48, siirtyy määräaikaisesti Koripalloliiton valmennusjohtajan paikalle. Tammivaara jatkaa Henrik Dettmannin pestiä Dettmannin siirryttyä Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikköön palloilulajien vastuuvalmentajaksi. Dettmann jatkaa edelleen Susijengin päävalmentajana.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

2.11.2013 Pohjoinen alue

Koripalloliitolle uusi puheenjohtaja Sudenpolulta – kirjaimellisesti

Suomen Koripalloliiton uudeksi, vuodenvaihteessa aloittavaksi puheenjohtajaksi on valittu maajoukkuelegenda, myös yrityselämässä ansioitunut Antti Zitting. 57-vuotiaan Zittingin valinta Loimaalla kokoontuneessa, yhteishenkeä huokuneessa liittokokouksessa oli yksimielinen.

24.11.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliiton hallitukseen neljä uutta jäsentä

Lauantaina Tampereella kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto valitsi neljä uutta jäsentä liittohallitukseen. Puheenjohtaja Curt Lindbomin johtamaan hallitukseen valituiksi tulivat tamperelainen Elisa Hakanen, helsinkiläinen Kimmo Järvikangas, vantaalainen Antti Olkinuora sekä espoolainen Ari Rahkonen, joka tunnetaan paitsi intohimoisena koripalloihmisenä myös Microsoft Oy:n toimitusjohtajana.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

20.6.2012 Pohjoinen alue

Tom Westerholmista Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja

Pitkän, 17 vuotta kestäneen päivätyön Uudenkaupungin Korihaissa tehnyt Tom Westerholm on valittu Suomen Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtajaksi. Westerholm, 39, aloittaa uudessa tehtävässään 1.9.2012.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloon valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset

Suomen Koripalloliitto ottaa valtakunnallisissa sarjoissaan käyttöön valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset. Päätöksen myötä valmentajalta edellytetään kullakin sarjatasolla tietyn koulutustason suorittamista, jonka lisäksi saavutettua koulutustasoa pidetään täydennyskoulutuksella. Vaatimustason nosto koskee niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoja.

13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

13.2.2007 Pohjoinen alue

Vantaan Energia Areena maajoukkueiden uusi kotiluola

Suomen Koripalloliitto ja Vantaan Energia Areena ovat sopineet ensi kesän miesten ja naisten maajoukkueita koskevasta yhteistyöstä. Myyrmäen urheilupuistoon rakennettu ja uutuuttaan kiiltävä Energia Areena toimii koripallon lippulaivojen kotiluolana tulevissa EM-karsintaotteluissa. Areenalle mahtuu koripallo-otteluihin 2600 katsojaa.

2.11.2006 Pohjoinen alue

Koripallon TV-näkyvyys taattu vuoteen 2009 saakka

Suomen Koripalloliitto on mukana kattavassa yhteistyösopimuksessa, joka julkistettiin torstaina Helsingissä. Kuuden palloilulajin, YLEn, Urheilukanavan ja Veikkauksen muodostama yhteistyörintama takaa mukana oleville lajeille kattavan TV-näkyvyyden maksuttomilla kanavilla vuoteen 2009 saakka.

Näytä lisää vastaavia