Koponen ja Huff johtivat Seagullsin voittoon pitkästä aikaa – Besselink hurjana Nokian voitossa

2.2.2022 20:36 Miesten Korisliiga-illan sarjapisteet jaettiin Helsinki Seagullsille, BC Nokialle, Kauhajoelle ja Kataja Basketille.

Petteri Koponen heitti 18 pistettä Seagullsin voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls sai kolmen tappion jälkeen putkensa katki kaataessaan Lahti Basketballin 87–81. Seagulls palasi voiton ansiosta miesten Korisliigan toiselle sijalle, jolta Kouvot joukkueen eilen syrjäytti.

Voiton pääarkkitehteina työskentelivät kotimaiset maajoukkuetähdet Petteri Koponen ja Shawn Huff, joista kumpikin teki ottelussa 18 pistettä. Lisäksi Huff haisteli triplatuplaa merkkauttamalla samalla kahdeksan levypalloa ja kahdeksan koriin johtavaa syöttöä.

Lahden pistenikkari ottelussa oli Chris Clarke, jolle kirjattiin 18 pistettä ja seitsemän levypalloa. Lahti on parhaillaan sarjataulukon yhdeksäntenä.

Ottelutilastot

Max Besselinkin pistejuhlat

BC Nokian koti-ilta äityi tiukemmaksi kamppailuksi kuin isännät olisivat toivoneet, mutta lopulta näädät veivät kuitenkin voiton luvuin 95–91. Tappion kärsi vierasmatkalla ollut Kobrat.

Voittajajoukkueen pistetykki oli Max Besselink, joka nakkeli kolmen pisteen viivan takaa koreja solkenaan. Besselinkin yhdeksästä yrityksestä upposi kuusi, ja pisteitä kertyi yhteensä tasan 20. Lisäksi näppeihin tarttui seitsemän levypalloa.

Kobrien puolella kovia tilastorivejä nähtiin tappiosta huolimatta useilla eri pelaajilla. Antto Nikkarinen nakutti seitsemän pistettä ja jakoi 11 syöttöä, Stokley Chaffee Jr. merkkautti 19 pistettä ja 13 levypalloa, ja Christian Lutete IV johti pistetilastoa 21:llä.

Nokia ja Kobrat ovat tämänhetkisten tilastojen valossa kumpikin matkalla alempaan jatkosarjaan.

Ottelutilastot

Kauhajoki ja Kataja jatkoivat voittojen tiellä

Isännän roolissa pelannut Tampereen Pyrintö antoi Korisliigan kärkipaikan lukinneelle Kauhajoelle kovan vastuksen mutta joutui kuitenkin taipumaan vierailleen 85–94.

Kauhajoen kovin pistenikkari ottelussa oli Cameron Jones 21:llä. Severi Kaukiainen osui yhdeksän pistettä ja jakoi yhdeksän syöttöä. Miikka Martinen teki 18 pistettä.

– Olen päässyt loukkaantumisistani, ja heitto putoaa hyvin, niin ihan hyvältähän pelaaminen silloin näyttää. Puolustuksessa meillä oli hieman ongelmia, ja Pyrintö hyökkäsi hyvin omalla vapaalla tyylillään, Marttinen kommentoi.

Pyrinnön isoimmat pisteet, 21, nakutti penkiltä peliin tullut Ike Smith. Pyrintö on parhaillaan runkosarjan viides.

Ottelutilastot

Korihait yritti kovasti kautensa kolmatta voittoa, mutta se jäi haaveeksi, kun joukkue taipui kotikentällään niukasti 79–87. Voittajaksi selviytyi erinomaisessa vireessä viime peleissä ollut Kataja Basket.

Katajan isoin pistesaalis oli Christopher McKnightin 22. Jamar Wilson lisäsi penkiltä pinoon 19 pistettä ja kuusi syöttöä.

Korihaiden puolella kovaa työtä tekivät Bojan Sarcevic, jolle merkittiin kahdeksan pistettä, kahdeksan levypalloa ja kuusi syöttöä, sekä 24 pisteeseen yltänyt Mitchell Smith.

Kataja on nyt runkosarjan seitsemäs, Korihait puolestaan viimeinen joukkue.

Ottelutilastot

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia