Koponen jälleen Barcelonan parhaimmistoa - Madsenin ja Ahosen kaudet päätökseen

29.4.2018 Petteri Koponen lukeutui jälleen Barcelonan tehomiehiin, kun Barcelona varmisti paikkansa Espanjan liigan pudotuspeleissä. Romanian liigassa saatiin jatkosarjat päätökseen ja Matti Nuutisen sekä Jukka Toijalan edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Roope Ahosen ja Alexander Madsenin kaudet sen sijaan päättyivät. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim otti tiukan otteen noususta Saksan Bundesliigaan.

Petteri Koponen esiintyi jälleen vahvasti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Roope Ahosen kausi Espanjassa tuli päätökseen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tuomas Iisalon valmentama Crailsheim on lähellä nousua. (Kuva: Oma Design)

Alexander Madsenin kausi Tshekissä päättyi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen oli Barcelonan toiseksi paras pistemies 14 pisteellä katalonialaisten varmistaessa pudotuspelipaikkansa 93-75 (40-41)-vierasvoitolla Fuenlabradasta. Koponen sai tilastoihinsa myös neljä levypalloa ja kaksi syöttöä.

Suomessa koripallo-oppinsa saanut ja nykyisin Bosniaa edustava Emir Sulejmanovic heitti Fuenlabradan paidassa kahdeksan pistettä ja haki kaksi levypalloa.

Barcelona on sarjassa kolmantena ja Fuenlabrada kymmenentenä.

Ahosen kausi Espanjan LEB Orossa päättyi 69-72 (33-41)-tappioon Huescalle. Ourense oli sarjassa lopulta 14. Ahosen merkittiin viimeisessä ottelussa kuusi pistettä, yksi levypallo ja yksi syöttö. Koko kauden keskiarvoikseen Ahonen tilastoi reilun 25 minuutin peliajalla 10,1 pistettä, 2,0 levypalloa ja 2,1 syöttöä.

Ranskan liigassa Jamar Wilsonin Nanterre nousi jälleen pudotuspelirajan yläpuolelle voittaessaan kotonaan Choletin 77-73 (30-36). Wilson operoi neljä pistettä, yhden levypallon ja kolme syöttöä. Voitolla Nanterre nousi kuudenneksi.

Lassi Tuovin luotsaama Gravelines-Dunkerque joutui taipumaan Lyon-Villeurbannen vieraana 74-78 (29-35). Gravelines-Dunkerquen sarjasijoitus on 12.

Saksan Bundesliigassa Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt hävisi selvin 69-106 (34-61)-numeroin ALBA Berliinin vieraana. Huffin ainoaksi tilastomerkinnäksi seitsemässä minuutissa tuli yksi levypallo.

ProA:ssa Iisalon ja Vertion valmentama Crailsheim otti askeleen lähemmäs nousua Bundesliigaan nappaamalla toisen voittonsa Trieristä. Crailsheim oli kotonaan selvästi 82-69 (42-30) vahvempi. Crailsheim johtaa välieräsarjaa otteluvoiton 2-1 ja finaaliin selviää kolmella voitolla. Finaalipaikka riittää nousuun.

Romanian liigassa saatiin jatkolohkot päätökseen ja edessä ovat pudotuspelit. Toijalan valmentama Steaua Bukarest päätyi ylemmässä jatkolohkossa neljänneksi, kun se hävisi päätöskierroksen ottelussa Oradealle 62-72 (29-31). Steaua kohtaa pudotuspeleissä Timisoaran.

Nuutisen Pitesti hävisi viimeisessä ottelussaan Steauan tulevalle pudotuspelivastustaja Timisoaralle 70-82 (36-45). Nuutinen oli hyvässä iskussa heittäen 11 pistettä ja tilastot kaunistuivat myös neljällä levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla. Pitesti sijoittui ylemmän jatkolohkon kuudenneksi ja saa pudotuspeleissä vastaansa Oradean.

Madsenin kausi Tshekin liigassa päättyi 70-68 (31-33)-voittoon Brnosta. Madsen lähenteli tupla-tuplaa 16 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Hän kasasi myös neljä syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan. USK Praha säilytti sarjapaikkansa voitettuaan playout-lohkon. Toisen kautensa USK Prahassa pelannut Madsen tilastoi kauden keskiarvoikseen 9,6 pistettä, 6,3 levypalloa, 1,8 syöttöä, 1,5 torjuntaa ja 1,0 riistoa.

 
18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

Näytä lisää vastaavia