Koponen palasi pelikentille – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

23.1.2021 22:44 Petteri Koponen debytoi lauantai-iltana uuden seuransa Pallacanestro Reggianan riveissä. Muitakin ilonaiheita nähtiin, sillä Elias Valtonen tykitti peräti 30 pistettä Saksan ProA:ssa ja Roope Ahonen on hiljalleen tekemässä paluuta tositoimiin.

Petteri Koponen pääsi pitkästä aikaa taas tositoimiin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen sai debyytissään peliaikaa reilut 11 minuuttia ja hän pussitti kolme pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Reggiana voitti Trentinon 83-74 (37-33). Reggianalla on seitsemän voittoa ja yhdeksän tappiota.

- Pääsin tällä viikolla jo treenaamaan 5 vastaan 5 joukkueen kanssa ja oli kiva seitsemän kuukauden jälkeen päästä taas pelaamaan. Ja tärkeä voitto jengille. Oma peli ja rytmi vielä hakemista, mutta joka päivä tuntuu paremmalta, Koponen mietti ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Topias Palmin Cremona koki kirvelevän 81-83 (35-44)-tappion Milanolle. Palmi pelasi pirteästi tilastoiden yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Elias Valtonen oli aivan pitelemätön, kun hän pisti tauluun 30 pistettä 28,5 minuutissa Tigers Tübingenin voittaessa Eisbären Bremerhavenin 101-93 (50-47). Valtonen heitti pelitilanneheittonsa 12/15 ja vapaaheitot 5/6. Levypalloja kertyi viisi sekä riistoja yksi. Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers on voittanut neljästä edellisottelustaan kolme. Tigers läheni pudotuspelirajaa ja sillä on nyt 13 ottelusta viisi voittoa.

- Hyvä voitto. Bremerhaven on varmaan yksi top3-jengejä tässä sarjassa. Heidän rosterinsa on kova ja he varmasti haluavat nousta takaisin Bundesliigaan. Alkukaudesta oli vähän nihkeä jakso emmekä saaneet oikein voittotiliä auki, mutta nyt olemme saaneet muutaman hyvän voiton. Emme ole kuitenkaan saaneet vielä koko potentiaalia irti tästä joukkueesta, mutta tiesimme meillä olevan potentiaalia voittaa tällaisia pelejä. Uskoimme itse matsiin lähdettäessä, että pystymme voittamaan ja saimme hyvän pelin, Valtonen mietti ottelua.

- Tietenkin hyvä fiilis, että peli lähti käyntiin heti alusta asti ihan hyvin. Pääsimme juoksemaan nopeita ja sitä kautta saimme muutamia helppoja koreja. Siitä on helppo jatkaa peliä eteenpäin, ja jos on saanut sen pari heittoa alle, niin on helpompi ottaa se seuraava. Oma peli lähti ihan hyvin rullaamaan, mutta oli tärkein saada yksi kova voitto, Valtonen jatkaa.
Ottelutilastot

Mestarien liigassa Teneriffa päätti alkulohkonsa häviämällä tanskalaiselle Bakken Bearsille vieraskentällä 78-96 (34-42). Sasu Salin kasasi tilastoihinsa viisi pistettä, kaksi levypalloa ja neljä syöttöä. Emir Sulejmanovic merkkautti kahdeksan pistettä, kuusi levypalloa ja syötön.

- Aloitimme hyvin ja kontrolloimme niitä asioita joita meidän pitikin. He saivat kovia onnistumisia, samalla menetimme pelistä kontrollin ja käyttivät sen hyväkseen. He juoksivat meitä enemmän ja pelasivat hyvin, Sulejmanovic antoi tunnustusta vastustajalle ottelun lehdistötilaisuudessa.

Tappiosta huolimatta Teneriffa voitti lohkonsa ja eteni 16 parhaan joukkoon.
Ottelutilastot

Lähes tasan tarkkaan vuoden pelikentiltä sivussa ollut Roope Ahonen teki paluun Breoganin kokoonpanoon, kun Breogan voitti Espanjan LEB Oron Copa Princesan. Ahonen ei käynyt vielä kentällä, mutta Breogan juhli cupin voittoa kaataen jatkoajan jälkeen Alicanten 85-74 (69-69, 39-33).

- Ensimmäistä kertaa kokoonpanossa ja viime maanantaina aloitin kontaktitreenit. Varmaan tässä 2-3 viikon päästä pääsee jo pelaamaan ensimmäisiä minuutteja, Ahonen kertoo tilanteestaan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Platassa Fiifi Aidoo jäi ilman tilastomerkintöjä Benicarlon hävitessä Barcan vieraana 57-67 (26-31). Benicarlolla on voittanut peleistään kuusi ja hävinnyt kahdeksan.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsen oli tehokkaana VEF Riian palatessa voittojen tielle kaatamalla Valmieran selvästi 94-57 (50-27). Madsen kasasi 17 minuutissa 12 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan ja koristeli tilastojaan myös yhdellä riistolla. VEF Riika jatkaa Latvian lohkon kärjessä 13 voiton ja kahden tappion saldolla.
Ottelutilastot

Viron lohkossa Edon Maxhuni oli jälleen pelipäällä Pärnun voittaessa Tartu Ülikoolin 91-67 (50-37). Maxhuni sukitti 21 pistettä ja lisäsi vielä kolme levypalloa, kolme syöttöä ja riiston tilastoihinsa. Pärnu on lohkon kakkosena.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebonds palasi pitkän tappioputken jälkeen takaisin voittokantaan voittamalla Kumamoto Vortersin 86-79 (46-43). Murphy kasasi 12 pistettä, kahdeksan levypalloa, viisi syöttöä, riiston ja kaksi torjuntaa. Firebondsilla on nyt 14 voittoa ja 15 tappiota.
Ottelutilastot

Carl Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolskin hyvät otteet saivat jatkoa selvällä 102-81 (56-39)-voitolla Gliwicestä. Lindbom jäi ilman tilastomerkintöjä. Stal Ostrow Wielkopolski on Puolan liigassa toisena.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän ja Henri Kantosen Aix-Maurienne hävisi Nantesin vieraana 79-89 (32-43). Seppälä tilastoi 14 pistettä, kaksi levypalloa ja viisi syöttöä. Kantosen riville kirjattiin viisi pistettä, viisi levypalloa, neljä syöttöä ja kolme riistoa. Aix-Maurienne on pelannut viisi peliä ja voittanut kaksi.
Ottelutilastot

 
23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

15.6.2022 18:19 Susijengi

Luukas Vaara Strasbourgista Phoenix Hageniin

Susijengin nuoreen kalustoon lukeutuva Lahti Basketball Junioreiden kasvatti, viime kaudella Lassi Tuovin valmentamaa SIG Strasbourgia edustanut 206-senttinen ja 21-vuotias Luukas Vaara, vaihtaa seuraa. Vaaran uusi työnantaja on Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Pro A:ssa, pelaava Phoenix Hagen.

14.6.2022 14:06 Susijengi

Mikael Jantunen kaksivuotisella sopimuksella Italian Trevisoon

Belgian kansallisen liigan mestarina päättyneellä seurajoukkuekaudella palkittu Susijengin ison pään kulmakivi Mikael Jantunen, 205 cm ja 22 vuotta, jatkaa uraansa Italiassa. Wartti Basketin juniorimyllystä ponnistaneen Jantusen uusi työnantaja on Italian Serie A:n Treviso, joka on kiinnittänyt Jantusen kaksivuotisella sopimuksella.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

9.6.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Kirvelevät tappiot päättivät viimeistenkin suomalaisten kaudet Euroopassa

Edon Maxhunin ja Mikael Jantusen kaudet Belgian ja Hollannin yhteisliigassa päättyivät välieriin. Saman kohtalon koki Saksassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Bonn.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

30.5.2022 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunista Hollannin mestari – ”Onnellinen olo”

Edon Maxhuni seurasi Mikael Jantusen ja Alexander Madsenin viitoittamalla tiellä, kun hän pääsi tuulettamaan Hollannin mestaruuden kunniaksi.

28.5.2022 07:41 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta Belgian mestari – ”Nyt on hetki aikaa nauttia tästä”

Mikael Jantunen pääsi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan juhlimaan Belgian mestaruutta, kun Oostende kaatoi Kangoroes Basket Mechelenin neljässä pelissä. Edon Maxhuni sen sijaan taistelee edelleen Hollannin mestaruudesta.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

24.5.2022 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Hollannin ja Belgian finaalisarjoissa tasaista

Belgian ja Hollannin kansallisten sarjojen finaalit alkoivat tasaisissa merkeissä. Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi finaalisarjan kovan taistelun jälkeen.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

20.5.2022 23:07 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista taas Latvian mestari – ”Aikamoinen lopetus kaudelle”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan kolmatta Latvian mestaruuttaan VEF Riian kaataessa finaalisarjassa Ventspilsin. VEF Riika voitti kauden aikana myös Viron ja Latvian yhteisliigan sekä Latvian cupin.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

15.5.2022 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen finaaleihin – Alexander Madsen mestaruudessa kiinni

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch eteni Hollannin liigan finaaliin ja Mikael Jantusen Oostende teki saman tempun Belgiassa. Alexander Madsenin VEF Riika on sen sijaan voiton päässä Latvian mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia