Koposen Bologna pudotuspeleihin viiden ottelun voittoputkessa

6.5.2012 Petteri Koposen Virtus Bologna on saanut pelinsä kulkemaan oikeaan aikaan. Sunnuntaina Bologna päihitti Italian Serie A:n sarjakakkonen Cantùn kotikentällään huikean loppukirinsä turvin 66–65 (29–34) Koposen heittäessä 16 pistettä. Voitto oli Bolognan viides perättäinen, ja joukkue lähtee Serie A:n pudotuspeleihin viidenneltä sijalta.

Petteri Koposen Bologna pääsee Serie A:n pudotuspeleihin voittoputkessa.

Teemu Rannikon Varese kohtaa pudotuspeleissä Sienan. Kuvat: Getty Images / All Over Press & Ville Vuorinen.

Piinkovaa puolustuspelaamista esittänyt Cantù johti ottelua vielä kolme minuuttia ennen loppua pistein 57–65, kunnes Virtus Bologna villitsi kotiyleisönsä uskomattomalla loppukirillä.

Giuseppe Poetan ja Petteri Koposen onnistuneiden vapaaheittojen jälkeen Angelo Gigli nosti viimeisen minuutin alkaessa Bolognan neljän pisteen päähän, 61–65. Cantùn Maarty Leunenin pallonmenetyksen myötä Poeta tyylitteli kavennuslukemiksi 63–65, ja hetkeä myöhemmin Bolognan teholaituri Viktor Sanikidze upotti kolmosellaan kotijoukkueen pisteen johtoon. Cantù ei saanut enää koria aikaiseksi, ja Bologna voitti ottelun 66–65 (29–34).

Serie A:n runkosarjan loppu oli Virtus Bolognalta tyylipuhdas suoritus, sillä joukkue voitti viimeiset viisi otteluaan. Toiseksi viimeisessä runkosarjapelissään Bologna järjesti hallitsevalle mestarille Montepaschi Sienalle ensimmäisen kotitappion kuuteen vuoteen Koposen rymistellessä 19 pistettä.

Koponen oli Bolognan tehopelaaja jälleen Cantùa vastaan. MaSu-Basketin kasvatti takoi 16 pistettä (kakkoset 4/5, kolmoset 1/3, vapaaheitot 5/7), jakoi kaksi syöttöä, nappasi levypallon, riisti pallon kerran sekä menetti pallon vain kerran Cantùn kivikovaa takapuolustusta vastaan. Koposen lisäksi 16 pisteeseen ylsi Chris Douglas-Roberts.

Virtus Bologna voitti 32 runkosarjaottelustaan 20 ja päätyi Serie A:n runkosarjataulukon viidennelle sijalle. Joukkue kohtaa pudotuspelien puolivälierävaiheessa Sassarin, joka aloittaa sarjan kotikentällään.

Päättynyt runkosarjakausi oli Petteri Koposen neljästä Italian vuodesta tehokkain. Koponen pelasi kaikki 32 ottelua keskiarvoinaan 13,8 pistettä, 3,1 levypalloa, 2,6 syöttöä sekä 1,0 riistoa 33,3 minuutissa ottelua kohden. Koponen upotti kakkosistaan 51,5%, kolmosistaan 35,8% ja vapaaheitoistaan 77,1%.

Rannikon Varese kohtaa Sienan

Petteri Koposen Virtus Bolognan lisäksi Serie A:n pudotuspeleissä nähdään toinenkin suomalaisjoukkue. Teemu Rannikon edustama Cimberio Varese voitti runkosarjan 32 ottelustaan 17 päätyen sarjataulukossa kahdeksanneksi. Sijoitus tuo Varesea vastaan puolivälierissä hallitsevan mestarin Montepaschi Sienan.

Runkosarjan päätöskierroksella Varese nipisti kotikentällään voiton Teramosta luvuin 83–78 (51–40). Voitto kulminoitui kolmannella jaksolla, jonka aikana Varese karkasi parhaimmillaan 17 pisteen johtoon päätyen vieraiden tavoittamattomiin.

Edellisessä ottelussa saamaansa kolhua parannellut Rannikko ei pelannut Teramoa vastaan. Varesen tehokkaimmat olivat Yakhouba Diawara (21/2/3 syöttöä) ja Tony Weeden (18/3/3 riistoa), Valerio Amoroso takoi Teramolle 26 pistettä.

Teemu Rannikko pelasi runkosarjassa 28 ottelua 23,1 minuutin ottelukeskiarvolla. Maajoukkuekonkari urakoi joukkueelleen kunnioitettavat 7,9 pistettä, 3,1 syöttöä, 1,6 levypalloa sekä 1,4 riistoa ottelua kohden. Rannikko säkitti kakkosistaan 53,7%, kolmosistaan 38,0% ja vapaaheitoistaan 83,6%.

Barcelona tasoitti otteluvoitot Cavénin Joventutia vastaan

Regal Barca tasoitti välierien otteluvoitot Joonas Cavénin edustamaa CB Prat Joventutia vastaan Espanjan Adecco Platan pudotuspeleissä sunnuntai-iltana. Avausottelun hävinnyt Barca haki Joventutista 72-81 (30-47)-vierasvoiton.

Ottelun avauspuoliskoa hallinnut Barca jäi kolmannella jaksolla takaa-ajajaksi, kun Joventutin Gerbert Marti (16/5/5 blokkia) ja Marco Todorovic (14/13) alkoivat hallita korinalustoja. Ratkaisuhetkillä Barcan Marcus Eriksson (18/6) ja Alexandr Zhigulin (12/1) kuitenkin käänsivät pelin vieraille.

Cavén pelasi ottelussa yhdeksän sekuntia.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.