Korihait säilytti paikkansa Korisliigassa

7.4.2007 Uudenkaupungin Korihait pelaa Korisliigassa myös kaudella 2007-08. Asiaan saatiin varmistus lauantaina, kun Korihait haki SM-karsintasarjan viimeistä edellisellä kierroksella 92-85-vierasvoiton Turun NMKY:stä. Voitollaan Korihait karkasi tavoittamattomiin Pussihukilta, jonka kohtaloksi muotoutui ottaa vauhtia ensi kaudella I divisioonasta.

PuHu nousi pääsarjaan keväällä 1997 ja pelasi kymmenen peräkkäistä kautta Korisliigassa. Kyseisen ajanjakson parhaaksi vantaalaissaavutukseksi nousi keväällä 2005 saavutettu SM-hopea.

Korihailla on ennen sunnuntain päätösotteluita koossa karsinnoista kymmenen sarjapistettä. Pussihukat voitti lauantaina Forssan Koripojat vieraissa 105-91 ja nousi kuuteen sarjapisteeseen. FoKoPolla ja TuNMKY:llä pisteitä on kaksi.

- Nyt on todella helpottunut olo, huokaisi Korihaiden päävalmentajaksi kesken kauden peliuransa päättymisen jälkeen hypännyt Jyri Lehtonen.

- Olen erittäin tyytyväinen pelaajien asenteeseen viimeisessä kolmessa ottelussa. Korihailla on lisäksi hieno organisaatio ja mahtavat kannattajat. Tänäänkin paikalla oli varmasti toistasataa fania. Uudestakaupungista löytyy koripallokulttuuria, lisäsi Lehtonen.

Turku ei vierailijoitaan helpolla päästänyt. Päätösjaksolla lyhyellä viisikolla parketilla tuiskunnut Turku nousi Arto Talvitien ja Mikko Jalosen kolmosilla kahden pisteen päähän (69-71) oltuaan pahimmillaan 20 pistettä tappiolla (26-46). Antero Lehto ja Niilo Lehtilä helpottivat heti perään viidellä peräkkäisellä pisteellään Korihaiden tilannetta. Loppupelissä Ben Perkinsin, William Copelandin ja Lehdon hermot pitivät vapaaheittoviivalla ja Korihait pääsi juhlimaan säilytettyä liigapaikkaansa.

- Turulla on hyvä valmentaja ja hieno joukkue, joka pystyisi aiheuttamaan ongelmia monelle muullekin liigajoukkueelle. Divisioonassa pelataan pääsääntöisesti vain yksi ottelu viikossa ja joukkueilla on aikaa harjoitella. Hyvä harjoittelu näkyy Turun pelissä, kehui Lehtonen lauantain vastusta.

Ronald Yates kunnostautui Korihaiden parhaana korintekijänä upotettuaan 24 pistettä. Lehto säkitti 22 ja Perkins 21 pistettä. Turun tehokkaimmat olivat 15 pistettä viimeistellyt Talvitie sekä 14 pistettä mieheen koonneet Jalonen ja Sauli Silvonen.

Opettavaista

Korihaiden taustoista vastaava toiminnanjohtaja Tom Westerholm oli lauantaisen voiton jälkeen huojentunutta miestä.

- Koko kevät meni veitsenterällä – välillä oltiin tappelemassa pudotuspelipaikasta ja sitten taisteltiin karsintasarjaan joutumista vastaan. Karsintoihin päätyminen oli iso pettymys kaikille. Nyt on helpottunut olo, kun homma ratkesi ennen viimeistä peliä, kertoi Westerholm.

Korihait päättää kautensa sunnuntaina pelaamalla paineitta kotikentällään Pussihukkia vastaan.

Tulevaisuutta Korihaiden on hyvä lähteä rakentamaan, sillä joukkueella on vankka kannattajaryhmä Uudessakaupungissa. Pohitullissa kävi Korisliigan runkosarjaotteluita seuraamassa 1003 katsojaa peliä kohti.

Korihaiden tulevaisuuteen saattaa kuulua myös intoa uutta uraansa kohtaan puhkuva Jyri Lehtonen. Lehtonen otti Korihait valmennettavakseen 8. tammikuuta, jolloin hän ilmoitti myös pelaajauransa päättymisestä selkävaivojen vuoksi. Osapuolet ovat jo käynnistäneet keskustelut jatkosta.

- Tämä kevät on ollut minulle hienoa aikaa. Alkuun päästiin nautiskelemaan voitoista. Sitten seurasi mollivoittoisempi jakso, joka vaikutti kaikkien fiiliksiin ja joukkuekemiaan. Koin myös karsinnat mahtaviksi, sillä kaikki kauden vaiheet ovat opettaneet minulle hirvittävän paljon, kertoi Lehtonen, joka huokuu intoa kehittyä ja oppia lisää.

- Paljon on tehtävä ennen kuin voi kutsua itseään valmentajaksi, mutta haluan jatkaa opiskelua. Kesällä haen lisää oppia nuorten maajoukkueiden valmennushommista, päätti Lehtonen, joka tuli kevään aikana valituksi alle 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen valmennusryhmään.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/sm-karsintasarja/
 
4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

Lapuan Kobrat liigakarsinnan voittoon – jatkaa Korisliigassa kaudella 2018/19

Lapuan Kobrat päihitti HBA-Märskyn suoraan kahdessa ottelussa kuluvan vuoden liigakarsinnoissa. Paikka ensi kauden Korisliigassa varmistui Kobrien perjantaisella 84–72-voitolla.

Elisa on jälleen kotimaisen koriksen ykköskanava

Elisa Viihde Sportilla sekä Fanseatilla seurattavien Korisliigojen sekä miesten I Divisioona A:n lisäksi Elisan kanavilla seurataan tiiviisti Susijengin pelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

29.9.2017 Ajankohtainen

Fanseat ja Elisa Viihde Sport vahvasti mukana koriskaudella 2017-18

Kotimaisten sarjojen lisäksi Elisa Viihde Sport –kanavilla sekä Fanseatilla seurataan tiiviisti suomalaispelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa ja Katajan taivalta Mestarien liigassa.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Hyvinkään Pontevalle uusi graafinen ilme.

Valkoista ja vihreää se on Ponteva ja Hyvinkää. Hyvinkään Pontevan Uusi graafinen ilme ponnistaa seuran tunnetuimmista piirteistä, valkoisesta ja vihreästä väristä.

Ville Mäkäläinen päättää pelaajauransa

Korisliigan huippupelaajiin lukeutuva Ville Mäkäläinen ilmoitti hiljattain peliuransa päätöksestä. Lahden Namikassa pelaajauransa käynnistänyt Mäkäläinen voitti kaksi Suomen mestaruutta Loimaan Bisonsin paidassa.

13.7.2017 09:30 Ajankohtainen

Korisliigojen ja I divisioonien sarjaohjelmat julkaistu

Korisliigan kauden 2017/18 Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9. Heti ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita. Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA-Helmen ja Catzin kohtaamisella.

Korisliiga-joukkueille myönnettiin sarjalisenssit

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikat pelikaudelle 2017-18. Korisliigaan myönnettiin 11, miesten Divisioona A:han 12, Divisioona B:hen 12 sarjalisenssiä sekä Naisten Korisliigaan sekä naisten I divisioonaan kymmenen sarjalisenssiä kumpaankin. Kaikkiaan aikuisten valtakunnallisia koripallosarjoja pelataan 27 eri kaupungissa ympäri Suomen.

31.5.2017 Ajankohtainen

Nyman ja Vanninen Kouvojen riveihin

Kouvot on solminut pelaajasopimukset 19-vuotiaan Vili Nymanin ja 18-vuotiaan Benjamin Vannisen kanssa.

17.5.2017 21:01 Ajankohtainen

Rannikko Korisliigan finaalien MVP, Nikkarinen arvokkain pelaaja

Joensuulaisen Kataja Basketin toiseen Suomen mestaruuteen kolmen kauden sisään johdattanut Teemu Rannikko, 36, nimettiin toisen kerran urallaan Korisliigan finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) palkittiin puolestaan ensimmäistä kertaa urallaan Helsinki Seagullsin Antto Nikkarinen, 26.

17.5.2017 Ajankohtainen

Koriskauden 2016-2017 päätösgaala katsottavissa suorana Fanseatilla

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Fanseatin kautta kello 19 alkaen.

Suomen Koripalloliitto ottaa käyttöön home grown -säännön

Lauantaina Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt kaudelle 2017-18. Yksi merkittävimmistä muutoksista on ns. home grown -säännöstön käyttöönotto, jolla pyritään tukemaan pitkäjänteistä pelaajien kehitystä.

Korihait varmisti Korisliigapaikan

Uudenkaupungin Korihait päihitti miesten Korisliigakarsinnassa Lahti Basketballin kahdesti. Korihait saa voittojen myötä pitää paikkansa Korisliigassa myös ensi kaudella.

Korihait selkeään voittoon Korisliigakarsinnan avausottelussa

Lahti Basketball jäi Uudenkaupungin Korihaiden jalkoihin Korisliigan liigakarsintojen avauksessa. Uudellakaupungilla on mahdollisuus varmistaa Korisliigapaikka pääsiäispäivänä.

Korihait ja Lahti Basketball aloittavat taistelun Korisliigapaikasta

Korisliigan runkosarjan jumboksi jäänyt Uudenkaupungin Korihait ja miesten I divisioona A:n finaaleissa toiseksi tullut Lahti Basketball aloittavat karsinnan paikasta Korisliigassa.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

3.2.2017 Ajankohtainen

Reetta Piipari Espoo Unitedin urheilutoimenjohtajaksi

Espoo United on nimennyt koripallon urheilutoimenjohtajakseen Reetta Piiparin. Ville Neva jatkaa miesten divarijoukkueen luotsina myös kaudella 2017/18.

Timo Hakamaa on poissa

Suomalainen koripalloperhe on vastaanottanut suru-uutisen. Niin pelaajana kuin päävalmentajanakin Suomen pääsarjatasolla vaikuttanut Timo Hakamaa on nukkunut pois pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana 54 vuoden iässä.

Näytä lisää vastaavia