Korihait säilytti paikkansa Korisliigassa

7.4.2007 Uudenkaupungin Korihait pelaa Korisliigassa myös kaudella 2007-08. Asiaan saatiin varmistus lauantaina, kun Korihait haki SM-karsintasarjan viimeistä edellisellä kierroksella 92-85-vierasvoiton Turun NMKY:stä. Voitollaan Korihait karkasi tavoittamattomiin Pussihukilta, jonka kohtaloksi muotoutui ottaa vauhtia ensi kaudella I divisioonasta.

PuHu nousi pääsarjaan keväällä 1997 ja pelasi kymmenen peräkkäistä kautta Korisliigassa. Kyseisen ajanjakson parhaaksi vantaalaissaavutukseksi nousi keväällä 2005 saavutettu SM-hopea.

Korihailla on ennen sunnuntain päätösotteluita koossa karsinnoista kymmenen sarjapistettä. Pussihukat voitti lauantaina Forssan Koripojat vieraissa 105-91 ja nousi kuuteen sarjapisteeseen. FoKoPolla ja TuNMKY:llä pisteitä on kaksi.

- Nyt on todella helpottunut olo, huokaisi Korihaiden päävalmentajaksi kesken kauden peliuransa päättymisen jälkeen hypännyt Jyri Lehtonen.

- Olen erittäin tyytyväinen pelaajien asenteeseen viimeisessä kolmessa ottelussa. Korihailla on lisäksi hieno organisaatio ja mahtavat kannattajat. Tänäänkin paikalla oli varmasti toistasataa fania. Uudestakaupungista löytyy koripallokulttuuria, lisäsi Lehtonen.

Turku ei vierailijoitaan helpolla päästänyt. Päätösjaksolla lyhyellä viisikolla parketilla tuiskunnut Turku nousi Arto Talvitien ja Mikko Jalosen kolmosilla kahden pisteen päähän (69-71) oltuaan pahimmillaan 20 pistettä tappiolla (26-46). Antero Lehto ja Niilo Lehtilä helpottivat heti perään viidellä peräkkäisellä pisteellään Korihaiden tilannetta. Loppupelissä Ben Perkinsin, William Copelandin ja Lehdon hermot pitivät vapaaheittoviivalla ja Korihait pääsi juhlimaan säilytettyä liigapaikkaansa.

- Turulla on hyvä valmentaja ja hieno joukkue, joka pystyisi aiheuttamaan ongelmia monelle muullekin liigajoukkueelle. Divisioonassa pelataan pääsääntöisesti vain yksi ottelu viikossa ja joukkueilla on aikaa harjoitella. Hyvä harjoittelu näkyy Turun pelissä, kehui Lehtonen lauantain vastusta.

Ronald Yates kunnostautui Korihaiden parhaana korintekijänä upotettuaan 24 pistettä. Lehto säkitti 22 ja Perkins 21 pistettä. Turun tehokkaimmat olivat 15 pistettä viimeistellyt Talvitie sekä 14 pistettä mieheen koonneet Jalonen ja Sauli Silvonen.

Opettavaista

Korihaiden taustoista vastaava toiminnanjohtaja Tom Westerholm oli lauantaisen voiton jälkeen huojentunutta miestä.

- Koko kevät meni veitsenterällä – välillä oltiin tappelemassa pudotuspelipaikasta ja sitten taisteltiin karsintasarjaan joutumista vastaan. Karsintoihin päätyminen oli iso pettymys kaikille. Nyt on helpottunut olo, kun homma ratkesi ennen viimeistä peliä, kertoi Westerholm.

Korihait päättää kautensa sunnuntaina pelaamalla paineitta kotikentällään Pussihukkia vastaan.

Tulevaisuutta Korihaiden on hyvä lähteä rakentamaan, sillä joukkueella on vankka kannattajaryhmä Uudessakaupungissa. Pohitullissa kävi Korisliigan runkosarjaotteluita seuraamassa 1003 katsojaa peliä kohti.

Korihaiden tulevaisuuteen saattaa kuulua myös intoa uutta uraansa kohtaan puhkuva Jyri Lehtonen. Lehtonen otti Korihait valmennettavakseen 8. tammikuuta, jolloin hän ilmoitti myös pelaajauransa päättymisestä selkävaivojen vuoksi. Osapuolet ovat jo käynnistäneet keskustelut jatkosta.

- Tämä kevät on ollut minulle hienoa aikaa. Alkuun päästiin nautiskelemaan voitoista. Sitten seurasi mollivoittoisempi jakso, joka vaikutti kaikkien fiiliksiin ja joukkuekemiaan. Koin myös karsinnat mahtaviksi, sillä kaikki kauden vaiheet ovat opettaneet minulle hirvittävän paljon, kertoi Lehtonen, joka huokuu intoa kehittyä ja oppia lisää.

- Paljon on tehtävä ennen kuin voi kutsua itseään valmentajaksi, mutta haluan jatkaa opiskelua. Kesällä haen lisää oppia nuorten maajoukkueiden valmennushommista, päätti Lehtonen, joka tuli kevään aikana valituksi alle 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen valmennusryhmään.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/sm-karsintasarja/
 
15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 14:40 Koripalloliitto tiedottaa

Tilannepäivitys koronavirukseen liittyen – koripallossa jätetään kättelyt pois

Päivitetty 11.3. klo 14.40. Suomen Koripalloliitto korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Koripalloliitto suosittelee lisäksi, että jokaisella pelaajalla on aina oma juomapullo ja pyyhe eikä yhteisiä juomapulloja ja pyyhkeitä käytetä.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

6.6.2019 20:27 Korisliiga

Palmi Korisliigan arvokkain pelaaja, Jones finaalien MVP

Kataja Basketiin viime kaudeksi siirtynyt ja Susijengissä ihastuttanut Topias Palmi on nimetty Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Finaalien MVP-pysti matkasi Karhu Basketin Suomen mestaruuteen johdattaneelle Cameron Jonesille.

6.6.2019 08:01 Korisliiga

Koriskauden 2018-19 päätösgaala katsottavissa tänään suorana Elisa Viihteellä

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään torstaina Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Elisa Viihteen kautta kello 18.50 alkaen.

22.11.2018 10:53 Korisliiga

Elisa Viihde Sportin kanavat auki koko viikonlopun – Tarjolla 15 ottelua kotimaista koripalloa

Viikonloppuna on katsottavissa myös Petteri Koposen ottelu Saksan Bundesliigassa.

15.11.2018 13:01 Korisliiga

Ottelutallenteet nyt katsottavissa Elisa Viihde Sportin verkossa

Elisa Viihde Sportin sivut ovat uusiutuneet ja nyt sivuilta on katsottavissa suorien lähetysten lisäksi myös ottelutallenteet muun muassa Korisliigojen ja divarien otteluista.

15.11.2018 13:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäinen kierros lähes pelattu – tässä ovat toisen kierroksen parit

Koripallon Suomen Cupissa ensimmäinen kierros on pelattu yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kaikki 1. kierroksen joukkueet selvisivät 2. kierrokselle, jossa 1. kierroksen voittajat kohtaavat toisensa ja häviäjät toisensa ottelukaavion mukaisesti.

23.10.2018 15:35 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma vahvistettu

Miesten I divisioona A:n JBA ja FoKoPo avaavat tämän vuoden Cupin viikon päästä.

Näytä lisää vastaavia