Koripallo ensi kertaa yli 18 000 lisenssin

11.3.2016 Suomalainen koripalloperhe kasvaa kasvamistaan. Koripalloliitto jäsenseuroineen rikkoi kuluvalla pelikaudella ensimmäistä kertaa historiansa aikana 18 000 lisenssin rajan, joka ylittyi perjantai-aamuna siirtäen ennätyslukemat uudelle tuhatluvulle.

Erityisen suurta nousua koripalloperheessä on nähty sekä tyttöjen että kaikkein pienimpien juniorien pelaajamäärissä. Naisten ja tyttöjen lisenssilukumäärä kattaa jo 37% Koripalloliiton kokonaislisenssimäärästä, kun taas pienten koululaisten Pirkka Pikkusudet -koriskoulut ovat lisänneet lisenssipelaajien määrää tasaisesti kaikilla alueilla ympäri Suomen.

– Uudesta lisenssiennätyksestä luonnollisesti suurin kiitos kuuluu seuroille, jotka ovat tehneet erinomaista työtä tarjotessaan pienimmille junioreille mielekästä harrastustoimintaa, suitsuttaa Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

– Yhteistyömme Keskon kanssa tuottaa tulosta ja vaikuttaa aikuisten maajoukkueista pienten seurojen nuorimpiin junioreihin. On ilo nähdä koripallokärpäsen purreen jo näin monta alakouluikäistä ja saattaneen heidät toivottavasti koko elämän mittaiselle tielle koripallon pariin.

Koripalloperheen aiempi lisenssiennätys oli kaudelta 1998-99, jolloin lisenssejä hankittiin 17 106. Kyseisen rajapyykin ohi mentiin jo tammikuussa.

Yksittäisistä seuroista eniten lisenssimääriään on onnistunut kasvattamaan Leppävaaran Pyrintö (+180 vrt. viime kausi). Mitalisijoille kiilaavat myös helsinkiläinen Helmi Basket (+152) sekä Kouvot (+146), unohtamatta BC Nokian (+95) ja Joensuun Katajan (+95) saavutuksia.

Lisenssien lukumäärä on kasvanut tasaisesti ympäri Suomen. Absoluuttisesti eniten kasvua on nähty läntisellä alueella (+420) ja eteläisellä alueella (+397).

Henkilöt

 
3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

8.8.2018 12:32 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä KTP:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

19.4.2018 12:00 Liittoa koskeva tiedote

Ari Tammivaara Koripalloliiton toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Ari Tammivaaran (LitM). Menestyksekkäiden EM-kotikisojen pääsihteeri Tammivaara palaa Koripalloliittoon Olympiakomitean joukkuepelien vastuuvalmentajan paikalta ja aloittaa uudessa työssään 2.5.2018.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

5.3.2018 EM-karsinnat

Viking Line jatkaa Susiladiesin pääyhteistyökumppanina

Susiladiesin lisäksi Viking Line näkyy seuraavien vuosien aikana muun muassa Susijengin ottelutapahtumissa, Korisliigaparketeilla sekä Koripalloliiton jäsenseurojen matkakumppanina.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Näytä lisää vastaavia