Koripalloliiton uusi lisenssityökalu on vapaasti seurojen käytössä

27.4.2021 14:47 Koripalloliitto on tuottanut oman lisenssitilastointisivuston palvelemaan jäsenseurojaan. Tilastosivuilta seurat pystyvät hyödyntämään kerättyä ja suodatettua lisenssidataa oman kehityksensä arviointiin ja tulevaisuuden suunnitelmien laatimiseen.

Lisenssimääriä seura-, alue- tai liittotasolla voi tarkastella lisenssiraportointityökalussa, jossa voi vertailla esimerkiksi yhden ikäluokan lisenssimäärän kehitystä kausittain. Seura-, ikäluokka-, lisenssityyppi- ja sukupuolitasolla olevia lisenssitietoja on vertailtavissa kaudesta 2017–18 lähtien.

Hakutoimintojen avulla lisenssien tarkastelu seuroittain on tehty helpoksi. Työkalusta saatu data on mahdollista ottaa ulos esimerkiksi pdf-muodossa. Lisenssityökalu on avoin ja anonyymi palvelu, jossa kaikki pääsevät tutustumaan kirjautumatta eri seurojen lisenssimääriin - kuitenkaan tietämättä lisenssin haltijan tietoja.

Lisenssiraportointityökalu löytyy tästä osoitteesta. 

Korona nakersi lisenssipelaajien määrää, väestöennuste haastaa koriksen tulevaisuudessa

Koronapandemian aikana koripallo on muiden lajien tapaan menettänyt lisenssipelaajia. Koripallossa pudotusta on tullut 11,6 prosenttiyksikköä, joka tarkoittaa noin 2 500 pelaajaa. Kaudella 2020–21 lisenssejä on toistaiseksi kirjattu 18 081 aiemman reilun 20 000 lisenssin asemesta. 

Koronakurimuksesta huolimatta koripallosta löytyy seuroja, jotka ovat vaikean ajanjakson aikana pystyneet nostamaan lisenssimäärät kasvuun tai onnistuneet pitämään ne samalla tasolla. Muun muassa ToPoLa ja Lohjan Urheilijat nostivat lisenssimääriä tämän kauden aikana liki sadalla.

Koripallokuntia (vähintään yksi koripalloseura) Suomessa oli kaudella 2018–19 yhteensä 78, joten koripalloseura löytyi joka neljännestä kunnasta. Koripallokunnissa asui kuitenkin peräti kolme neljäsosaa Suomen väestöstä. Noin puolet koripalloilijoista asui Uudellamaalla. 

Lisenssityöryhmä selvitti koripallon levinneisyyttä vertaillen lisenssiaineistoa, vuoden 2018 väestörakennetta sekä vuosien 2019–40 väestöennustetta. Selvitys kertoo, että koripallon kasvupotentiaalia löytyy, vaikka väestöennuste haastaa lajin tulevaisuudessa.Voit tutustua Markku Salmikiven ja Timo Mannosen tekemään selvitykseen tästä

 
13.2.2023 09:00 Koripalloliitto tiedottaa

Korisbuumi jatkaa kasvuaan: koripallo toista vuotta peräkkäin uuteen lisenssiennätykseen

Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun lisenssimäärässä ylitettiin aiempi, viime vuonna tehty lisenssiennätys.

4.5.2022 12:17 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon tuore lisenssitutkimus: Koripallo vastasi erinomaisesti koronan haasteeseen nostaen pelaajamäärän ennätyslukemiin

Koripalloliiton laajassa lisenssiselvityksessä tutkittiin taustoja uuden lisenssiennätyksen takana. Junioripelaajien ennätysmäärä luo loistavat edellytykset pelaajamäärän kasvattamiselle tulevaisuudessa edellyttäen, että uudet harrastajat saadaan pidettyä kiinni hyvin lajin parissa.

30.4.2021 10:21 Susiladies

Susiladies-ohjelma on suomalaisen tyttö- ja naiskoriksen yhteinen toimintamalli

Suomalainen tyttö- ja naiskoripallo on kovassa nosteessa. Tyttöjen maajoukkueet kilpailevat parhaillaan korkeimmalla A-tasolla Euroopassa. Naisten maajoukkue on samaan aikaan alkanut ottaa harppauksia kohti kärkeä ja naiskorikselle on syntymässä uusi supertähti. Entistä valoisamman tulevaisuuden selkänojana toimii Susiladies-strategia.

22.9.2020 09:03 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon lisenssitutkimus: Kasvupotentiaalia löytyy, vaikka väestöennuste haastaa lajin tulevaisuudessa

Koripalloliiton laajassa lisenssiselvityksessä tutkittiin lukuja drop out -ilmiön takaa. Lisäksi lisenssilukuja verrattiin Tilastokeskuksen julkaisemiin lukuihin väestörakenteesta ja piirrettiin lajin tulevaisuuden näkymiä pohjautuen väestömuutoksen ennusteisiin.

1.7.2023 08:00 Lisenssit

Koriskauden 2023–24 lisenssit myynnissä

Koripallokausi 2023–24 käynnistyy virallisesti 1.7.2023 ja samalla on käynnistynyt uuden kauden lisenssien myynti. Myös edustusoikeuksien siirtojen palvelu on jälleen avattu. Lisenssikauppa, rinnakkaisedustusoikeuden ostopalvelu sekä edustusoikeuden siirron palvelu ovat tarjolla sekä suomeksi että englanniksi. 

22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

24.3.2023 16:00 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena psyykkinen hyvinvointi lasten ja nuorten urheilussa

Kevään ensimmäinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 18.4., jolloin aiheen keskiössä ovat lapset ja nuoret psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta.

2.3.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi ennätysmäärän stipendejä, 115 nuorelle tukea

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi helmikuussa 115 stipendiä vähävaraisien perheiden koripallon harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen.

2.2.2023 11:00 Tukijärjestelmät

Vähävaraisten perheiden koripalloharrastusta tukevalle We deliver -rahastolle merkittävä lahjoitus

We deliver -rahasto on saanut nimettömänä pysyttelevältä taholta suuren rahallisen lahjoituksen. Suomen Koripalloliiton ja PostNordin yhteistyön myötä perustettu rahasto on avustanut vähävaraisia perheitä pysymään koripalloharrastuksessa vuodesta 2018.

1.2.2023 09:45 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto hakee kiertue- ja viestintäavustajaa kesän tapahtumiin

Sykkiikö sydämesi koripallolle ja olet kesätöitä vailla? Etsimme joukkoomme ensi kesäksi reipasta ja oma-aloitteista vahvistusta varmistamaan hauskojen koristapahtuminen onnistunut läpivienti.

Näytä lisää vastaavia