Koripalloliiton uusi organisaatio julkaistu

3.3.2006 Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt uuden strategian mukaisesti Koripalloliitolle uuden organisaation. Liiton organisaatio tulee jakautumaan neljään osaan ja uudistuksen myötä henkilöstön toimenkuviin tulee muutoksia.

Uusi organisaatio on astunut voimaan 1.3. ja tarvittava tehtävien siirtäminen on aloitettu. Voimaan astuneessa organisaatiossa on eriytetty seuratoiminnan tukemisen toimiala, huippu-urheilun toimiala, esikunta sekä hallintopalvelut.

Seuratoiminnan tukemisen toimialan vetäjänä toimii Juha Huusko. Toimiala keskittyy seurojen kehittämiseen seurakummien avulla, valmentaja- ja ohjaajakoulutukseen sekä nuorisokoripalloon että harrastekoripalloon.

Lisäksi toimialaan kuuluvat alueellinen kilpailutoiminta ja seuratoiminnan mittarit. Koripalloliiton henkilöstöstä aluepäälliköt sekä nuorisopäälliköt tulevat toimimaan tällä toimialalla.

Koripalloliitolle maajoukkuepäällikkö, kilpailupäällikkö, hallintopäällikkö sekä tutkimusjohtaja

Maajoukkuetoiminta sekä valtakunnallinen sarjatoiminta kuuluvat uudessa organisaatiossa huippu-urheilun johtajan Henrik Dettmannin vastuulle. Huippu-urheilun toimialaan on perustettu uusia toimenkuvia.

Vesa Walldén on nimitetty maajoukkuepäälliköksi. Ulla Karlsson on nimitetty kilpailupäälliköksi, jonka toimenkuvaan kuuluvat valtakunnalliset sarjat lukuun ottamatta Korisliigaa, jonka kilpailupäällikkönä jatkaa Pekka Valpola.

Kolmannen alueen muodostavat hallintopalvelut, jonka päälliköksi on nimitetty Katja Mäntylä. Hallintopalvelut kattavat mm. taloushallintopalvelut, rekisterit sekä sihteeripalvelut.

Koripalloliiton organisaation neljänteen osaan, esikuntaan, kuuluvat viestintäpäällikkö ja tutkimusjohtaja. Viestintäpäällikkö Mika Mäkelä vastaa viestintä- ja tietohallinnosta sekä toimii KORI-lehden toimituspäällikkönä.

Elina Piispanen on nimitetty tutkimusjohtajaksi, jonka toimenkuvaan kuuluvat muun muassa liiton oma tutkimustoiminta sekä yhteydet korkeakoulujen ja ammatillisten oppilaitosten tutkimuksiin.

Hallitus asetti työryhmän valmistelemaan uutta yksikköorganisaatiota. Toistaiseksi toimitaan nykyisillä yksiköillä.

Organisaatiokaavioon tästä.

 
5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

7.3.2017 Pohjoinen alue

HKVT 2017 -koulutuksen ilmoittautuminen päättyy 12.3.

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

20.2.2017 Pohjoinen alue

SUSI All Stars -pelaajakartoituksen ilmoittautuminen alkaa

SUSI All Stars on Koripalloliiton valmennusohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Vuosittain järjestettävän SUSI All Stars -leirityksen kautta pelaajat hankkivat ensimmäisiä kokemuksiaan Suden polulla harjoittelemisesta, sen haastetasosta sekä toimintakulttuurista yhdessä ikäluokan muiden pelaajien kanssa. Seuravalmentajien tehtävänä on ilmoittaa Suden polulle pyrkivät pelaajansa SUSI All Star leiritykseen 10.4. mennessä.

23.9.2016 Pohjoinen alue

Nuorisovalmennusseminaarin ensimmäiset esiintyjät kiinnitetty – Jyri Lehtonen avaa seminaarin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 13. – 14.1.2017. Seminaarin ensimmäiset esiintyjät on nyt kiinnitetty ja ilmoittautuminen on avattu.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

25.4.2016 Pohjoinen alue

Koripalloliitto hakee seura- ja kilpailutoiminnan johtajaa sekä Korisliigan kehitys- ja myyntijohtajaa (päivitetty 25.4.)

Suomalainen koripallo on ollut viime vuodet valtavassa nosteessa. Suomi on noussut maailman rankinglistalla viidessä vuodessa 51 sijaa. Lisenssipelaajien määrä on kasvanut edellisestä vuodesta noin 11 prosenttia. Toiminta on muuttunut kaikilla tasoilla ammattimaisemmaksi. Suomen Koripalloliiton budjetti on kuluvan kauden aikana noin 7 milj. € ja EM –kisavuonna 2017 sen arvioidaan olevan noin 11 milj. €.

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

15.1.2016 15:27 Pohjoinen alue

Suomen Koripalloliitto hakee toimitusjohtajaa

Suomalainen koripallo on ollut viime vuodet valtavassa nosteessa. Suomi on noussut maailman ranking listalla viidessä vuodessa 51 sijaa. Lisenssipelaajien määrä on kasvanut edellisestä vuodesta noin 11%. Toiminta on muuttunut kaikilla tasoilla ammattimaisemmaksi. Suomen Koripalloliiton budjetti on kuluvan kauden aikana noin 7 milj. € ja EM–kisavuonna 2017 sen arvioidaan olevan noin 11 milj. €.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

Näytä lisää vastaavia