Koripalloliiton valtionapu kasvoi kymmenellä prosentilla

12.1.2012 Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki myönsi keskiviikkona vuoden 2012 valtionavustukset liikuntajärjestöille. Pitkäjänteinen ja tuloksia tuonut maajoukkuetoiminta kasvatti Suomen Koripalloliiton avustuspottia kymmenellä prosentilla, 740.000 euroon.

Suomen menestys kansainvälisillä kentillä väritti koripallovuotta 2011. Kuvassa Tuukka Kotti donkkaa Liettuan EM-kisoissa, jotka päättyivät Suomen upeaan yhdeksänteen sijaan.

Menestys sekä panostus valmentautumis- ja koulutusjärjestelmiin olivat pääsyitä Koripalloliiton kasvaneeseen valtionapuun 2012. Kuvat: Ville Vuorinen & Johan Weckström.

Valtion tuki liikuntajärjestöille on tänä vuonna 1,1 miljoonaa euroa viimevuotista enemmän. Lajiliittojen saama tuki kasvoi viime vuodesta 4,7 prosenttia. Toimintaa tuetaan veikkausvoittovaroista yhteensä 42,42 miljoonalla eurolla. Avustusta sai yhteensä 124 järjestöä.

Koripalloliitolle myönnetty avustus oli lajiliittojen joukosta yhdeksänneksi suurin. Viime vuoden avustussummaan (675.000 euroa) tullut 9,6 prosentin korotus oli keskimääräistä korotusta huomattavasti korkeampi.

- Valtionavustuksen korotus on tehty painottamalla järjestön toimintaan osallistuvien henkilöiden lukumäärää sekä liiton kansainvälisen kilpailutoiminnan menestystä. Painopiste on tänä vuonna palloilulajeissa, joissa lasten ja nuorten harrastajamäärät ovat kasvussa ja joiden kilpailullinen menestys kansainvälisesti sekä juniori- että aikuistasolla on ollut hyvää, totesi ministeri Paavo Arhinmäki Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

Ministeriön ylitarkastaja Hannu Tolonen täsmensi Koripalloliiton saaman avustuskorotuksen taustalla olevan nimenomaan maajoukkue- ja koulutustoimintojen laadun nousu ja niiden tuoma menestys.

- On nähtävissä, että koripallolla on sellaista pitkäjänteisyyttä toiminnassaan, jota edelleen kehittyvältä lajiliitolta odotetaankin. Valmennuksen ja koulutuksen laatuun panostus näkyy toiminnan laadullisena kehittymisenä. Kun painopiste oli avustuksia myönnettäessä palloilulajeissa ja kansainvälisessä menestyksessä, oli koripallo kärkijoukossa, Tolonen kehuu.

Suomen Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén pitää kasvanutta valtionapuna merkittävänä signaalina.

- Tämä on meille selkeä viesti siitä, että olemme onnistuneet tekemään oikeita asioita. Se antaa lisäpotkua alkaneeseen vuoteen. Kulunut vuosi oli kaikkiaan hieno, jonka kruunasivat miesten maajoukkueen upea EM-kisamenestys sekä hieman vähemmälle huomiolle jäänyt menestys universiadeissa, joissa Suomen miehet olivat kovassa joukossa seitsemänsiä ja naiset kahdeksansia.  

- Positiivista lajin kannalta on, että myös muita rohkaisevia indikaattoreita on ilmassa, muun muassa lisenssi- ja katsojamäärissä, Walldén iloitsee.

Henkilöt

 

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

Susi-tunnuksen päivitys täydentää koripalloperheen uuden visuaalisen ilmeen

Suomen Koripalloliitto on julkaissut maajoukkueiden käyttämästä Susi-tunnuksesta päivitetyn version. Virtaviivaistettu Susi-tunnus täydentää koripallon laaja-alaisen visuaalisen ilmeen uudistuksen, jonka myötä eri sarjojen, liiton ja maajoukkueiden tunnukset muodostavat yhtenäisen tunnusperheen.

4.12.2015 Pohjoinen alue

Oulussa huimat 1200 lasta liikkui Pikkusudet-korisriehassa

Oulun NMKY, Suomen Koripalloliitto, Oulun kaupungin koululiikunta ja Ruokakesko järjestivät yhteistyössä Suomen suurimman koululaisten koripalloturnauksen. Pikkusudet-korisriehan tahdissa liikkui Ouluhallissa 2.-3.12.2015 peräti 1200 lasta.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

25.11.2015 Pohjoinen alue

Koripallon harrastajamäärät hyvässä nosteessa

Koripallon harrastajamäärät ovat olleet kasvukäyrällä koko kuluvan vuosikymmenen. Pelikausi 2015-16 on tuomassa lajin pitkäjänteiseen kasvuun merkittävän pyrähdyksen. Koripallolisenssin lunastaneiden määrä on kasvanut kahdeksalla prosentilla viime kauden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

17.11.2015 Pohjoinen alue

Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa

Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10.000 lapselle ympäri Suomea.

Näytä lisää vastaavia