Koripalloliiton valtuusto hyväksyi valmentajaluokituksen

4.5.2013 Vantaalla kokoontunut Suomen Koripalloliiton liittovaltuusto hyväksyi lauantaina pitämässä kokouksessaan valmentajien tarkennetut sarjakohtaiset koulutustasosäännöt ja osoitti samalla uudelleen tukensa pyrkimykselle nostaa valmennuksen vaatimustasoa lajin parissa.

Suomen Koripalloliiton valtuusto oli koolla viikonloppuna Vantaalla.

Valtuusto mm. siunasi valmentajien sarjakohtaiset, tarkennetut koulutustasosäännöt, nimesi vaalivaliokunnan kartoittamaan puheenjohtajaehdokkaita ja hyväksyi liiton vuoden 2012 tilinpäätöksen.

Liittovaltuuston kokouksen yhteydessä ministeri Paavo Arhinmäen myöntämät liikunnan ja urheilun ansioristit jaettiin (vasemmalta) Pekka Valpolalle, Esko Strandbergille, Mikko Koiraselle ja Tom Hynniselle. Kuvat: Matti Koskinen.

Liittovaltuusto korosti kokouksessaan valmentajaluokituksen tärkeyttä edellyttäen samalla, että Koripalloliitto pystyy vastaamaan kasvavaan koulutuskysyntään.

Koripalloliitto otti jo viime vuonna merkittävän askeleen kohti valmentajien sarjakohtaisia koulutustasovaatimuksia, kun liittovaltuusto hyväksyi tasovaatimukset osaksi Koripalloliiton kilpailusääntöjä. Pelikausi 2012-13 oli laajamittaisessa käyttöönotossa ns. ylimenokausi, jolla vaatimustason toteutumista seurattiin ja seuroja ohjattiin valmentajien kouluttamiseen. Valtuuston hyväksymien, tarkennettujen koulutussääntöjen myötä pelikaudelle 2013-14 voimaan astuvat koulutustasovaatimuksen laiminlyönnistä aiheutuvat seuraamukset.

Valmentajien koulutustasovaatimuksilla halutaan varmistaa entistä laadukkaampi valmennus niin aikuisten kuin nuortenkin valtakunnallisilla sarjatasoilla. Tasovaatimus on ollut käytännössä jo kaudesta 2011-12 niin Korisliigassa kuin maajoukkuevalmennuksessa. Kaudesta 2013-14 vaatimukset seuraamuksineen koskettavat myös naisten SM-sarjaa, aikuisten I divisioonia sekä A- ja B-nuorten SM-sarjoja.

Sääntöjen mukaisesti päävalmentajalta edellytetään kullakin em. sarjatasolla tietyn koulutustason suorittamista, jonka lisäksi saavutettua koulutustasoa pidetään yllä päivittämällä koulutustaso vähintään kolmen vuoden välein täydennyskoulutuksella tai toimimalla koulutuksen korvaavissa valmennus- tai koulutustehtävissä.

Kokouksessaan liittovaltuusto asetti myös vaalivaliokunnan kartoittamaan puheenjohtajaehdokkaita syksyn liittokokoukselle esitettäväksi. Vaalivaliokuntaan nimettiin Koripalloliiton nykyinen puheenjohtaja Curt Lindbom, liittovaltuuston puheenjohtaja Timo Elo sekä liittovaltuutetut Outi Keskisaari, Matti Kulla, Timo Nieminen ja Tenho Ulmanen. Vuodesta 2008 lähtien hallituksen puheenjohtajana toiminut Lindbom on jo aiemmin ilmaissut väistyvänsä nykyisen toimikautensa jälkeen.

Koripalloliiton puheenjohtaja vuosille 2014-15 valitaan liittokokouksessa 2. marraskuuta Loimaalla.

Liittovaltuusto hyväksyi Koripalloliiton vuoden 2012 konsernin tilinpäätöksen, joka oli 109.512 euroa alijäämäinen. Koripalloliiton menoarvio vuodelle 2013 on 4,7 miljoonaa euroa ja valtuuston hyväksymän, tarkistetun talousarvion tavoitteena on 120.000 euron positiivinen tulos.  

Ansioristit omistajilleen, Oksavalle tunnustusta 

Kokouksensa aluksi liittovaltuusto kunnioitti ansioituneita koripallohenkilöitä, joita urheilu- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki muisti aiemmin tänä vuonna. Arhinmäki myönsi helmikuun lopussa peräti 26 koripallohenkilölle liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä. Ansioristinsä olivat lauantaina vastaanottamassa Tom Hynninen, Mikko Koiranen, Esko Strandberg sekä Pekka Valpola.

Aiemmin kuluvalla viikolla Koripalloliitto palkitsi Joensuun Katajan pitkäaikaisen toimijan Eero Oksavan vuosittain mittavasta vapaaehtoistyöstä myönnettävällä Heikki Tuomala –palkinnolla.

Oksava on vuosikymmenten ajan ollut osa Katajan menestystarinaa. Hän oli nostamassa Katajaa pelaajana ensimmäisen kerran mestaruussarjaan vuonna 1969 pelaten seuran edustusjoukkueessa vuosina 1963-80.

Sittemmin Oksava on toiminut Katajassa juniorivalmentajana, edustusjoukkueen valmentajana, koripallojaoksen puheenjohtajana. Oksava, 67, on ollut tähän päivään saakka rakentamassa Katajan tietä Euroopan kentille toimien edelleen kaudella 2012-13 Katajan koripallojaoston johtokunnassa ja varapuheenjohtajana.

Valtakunnan tasolla Oksava on toiminut mm. Koripalloliiton opettajakoulutuksen vastaavana, liittovaltuuston ja –hallituksen jäsenenä.  

Järjestään 23. Heikki Tuomala -palkinnon luovutti maanantaina Joensuussa Koripalloliiton palkitsemisyksikön puheenjohtaja, liikuntaneuvos Pekka Litmanen. 

 
5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloon valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset

Suomen Koripalloliitto ottaa valtakunnallisissa sarjoissaan käyttöön valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset. Päätöksen myötä valmentajalta edellytetään kullakin sarjatasolla tietyn koulutustason suorittamista, jonka lisäksi saavutettua koulutustasoa pidetään täydennyskoulutuksella. Vaatimustason nosto koskee niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoja.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

7.3.2017 Pohjoinen alue

HKVT 2017 -koulutuksen ilmoittautuminen päättyy 12.3.

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

23.9.2016 Pohjoinen alue

Nuorisovalmennusseminaarin ensimmäiset esiintyjät kiinnitetty – Jyri Lehtonen avaa seminaarin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 13. – 14.1.2017. Seminaarin ensimmäiset esiintyjät on nyt kiinnitetty ja ilmoittautuminen on avattu.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

13.1.2015 Pohjoinen alue

Valmentajalisenssien päivittäminen 2015

Vuonna 2015 koripallovalmentajan on mahdollisuus päivittää valmentajalisenssinsä monin eri tavoin. Eräs A-lisenssin päivitysmahdollisuuksista on Master HKVT-koulutus, joka järjestetään tänä vuonna elo-syyskuussa.

10.11.2014 Pohjoinen alue

Ari Tammivaara Koripalloliiton valmennusjohtajaksi

Suomen maajoukkueiden valmennustoimintaan vuosikausia kuulunut Ari Tammivaara, 48, siirtyy määräaikaisesti Koripalloliiton valmennusjohtajan paikalle. Tammivaara jatkaa Henrik Dettmannin pestiä Dettmannin siirryttyä Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikköön palloilulajien vastuuvalmentajaksi. Dettmann jatkaa edelleen Susijengin päävalmentajana.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

27.2.2020 11:46 Valmentajat

Lasten valmennuksen erityispiirteet koripallossa–koulutus Kisakalliossa maaliskuussa

Koulutus on suunnattu lasten valmennuksessa mukana oleville, jo koulutus- ja valmennustaustaa omaaville valmentajille, jotka haluavat syventää osaamistaan nimenomaan lasten valmentamisessa. Koulutus järjestetään Kisakalliossa 14. - 15.3.2020. Koulutuksen ensimmäisen päivän ohjelmassa ovat mukana myös Juniorivalmennusverkoston valmentajat. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 6.3.

30.1.2020 13:00 Valmentajat

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Koulutukseen on vielä varmasti 10 paikkaa jäljellä. Ilmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 8.3.

Näytä lisää vastaavia