Koripalloliitto tehostaa nuorten maajoukkuetoimintoja

13.10.2006 Suomen Koripalloliitto siirtyy vuonna 2007 kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) käyttämiin maajoukkueikäluokkiin. Tulevaisuudessa nuorten maajoukkuetoimintaa järjestetään 20-, 18- ja 16-vuotiaille. Uutuutena toimintaan tuodaan alle 15-vuotiaille lahjakkuuksille suunnattu ns. sisääntulomaajoukkue.

Vielä kuluvana vuonna Koripalloliitto on järjestänyt maajoukkuetoimintaa FIBA-ikäluokkien lisäksi 15- ja 17-vuotiaille.  

Uudessa järjestelyssä kyse on maajoukkuetoiminnan tehostamisesta, joka tähtää parempiin tuloksiin.  

- Yksinkertaistetusti kyse on siitä, että meidän on saatava nuorten maajoukkueet pelaamaan (Euroopan) A-tasolle, jonne haluamme myös aikuismaajoukkueemme. Miten voimme olettaa aikuisten pelaavan A-tasolla, jos nuorten maajoukkueemme eivät pelaa siellä, kysyy miesten maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann.  

Myös Koripalloliiton huippukoripallojohtajan titteliä kantava Dettmann näkee maajoukkuetoiminnan tiivistämisen luonnollisena. Mallia on otettu maista, jotka ovat tuloksia pystyneet tekemään. 

- Olemme harrastaneet Suomessa vähän kaikille –filosofiaa, joka kilpaurheilussa tuottaa nimensä mukaisesti vähän voittoja kaikille, Dettmann lataa.  

- Tavoitteemme on saavuttaa kilpailullista menestystä. Niukat resurssimme on kohdennettava mahdollisimman tehokkaasti.  

- Kaksi asiaa nousee ylitse muiden. Ensinnäkin nuorten maajoukkueleirityksen ja –toiminnan tason täytyy olla kilpailijamaiden tasolla. Jos olemme nyt perässä, täytyy kaikkien tahojen tehdä entistäkin kovemmin töitä. Toinen asia on sisääntulomaajoukkue, jolla on tulevaisuudessa erittäin merkittävä rooli maajoukkuetoiminnassa ja siihen on panostettava määrällisiä ja laadullisia resursseja, Dettmann selvittää.   

- Sisääntulomaajoukkueessa kohtaavat entistä tiiviimmin maajoukkue- ja seuravalmennus. Joukkueeseen on tarkoitus rekrytoida lahjakkaimmat alle 15-vuotiaat pelaajat ja saada heidät parhaaseen mahdolliseen valmennukseen, varmistaa pelaajille yhteistyössä seurojen kanssa laadukas paikallistason valmennus.  

Rajoja etsimään 

Kansainvälisen koripalloliiton kilpailuformaattien myötä sekä maksimaalista panostuksen ja saatavan hyödyn suhdetta haettaessa nuorten maajoukkuetoiminnot tulevat keskittymään jatkossa entistä selkeämmin kesäkuukausille.  

- Nuorten maajoukkueiden tavoitteena on tuottaa aikuismaajoukkueille pelaajia, valmistaa lahjakkaimmat suomalaiset koripalloammattiin ja joukkueina pelata A-tasolla, luettelee Dettmann.  

- Tehtävämme on siis kehittää lahjakkaimpia pelaajiamme ja varmistaa maajoukkueiden menestys. Kesällä vastuu tästä työstä on pitkälti Koripalloliitolla ja talvella seuroilla. Tärkeintä on lahjakkaimpien pelaajien laadukas ympärivuotinen valmennus. 

Muutamista urautuneista ajatuksista Dettmann haluaisi suomalaisessa koripallossa ja urheilussa päästä eroon. 

- Olemme aivan liian pitkään olleet liian kiinnostuneita pelaajan iästä. Meidän pitäisi olla pikemminkin kiinnostuneita pelaajan potentiaalista, peräänkuuluttaa Dettmann linjaten samalla nuorten maajoukkuetoimintaa.

- Jatkossa yksi nuorten maajoukkuetoiminnan tehtävistä tulee olemaan se, että pelaajalle varmistetaan hänen kehityksensä kannalta riittävä haastetaso. Riippumatta siitä minkä ikäinen pelaaja on.  

- Esimerkki tästä ajattelutavasta nähtiin jo kuluneena kesänä, kun Petteri Koponen nostettiin suoraan 17-vuotiaiden maajoukkueesta 20-vuotiaiden EM-kisoihin. Tämän seurauksena hän oli heti syksyllä valmis pelaamaan miesten maajoukkueessa.  

- Tärkeintä on, että kyseinen ajattelumalli siirtyy myös seuratasolla, Dettmann perää.  

Nuorten maajoukkuetoimintojen uudelleenjärjestelyistä Dettmann on keskustellut lukuisten tahojen kanssa. Keskustelut ovat olleet toiveita herättäviä.  

- Ilolla olen pistänyt merkille kuinka paljon intohimoja nuorten maajoukkuetoiminta herättää. Se on tärkeämpi asia kuin olemme viimeisen vuosikymmenen aikana ehkä oivaltaneet.  

Uudelleenjärjestelyitä tehtäessä Koripalloliitto on päättänyt myös katsastaa nuorten maajoukkuevalmentajien tilanteen uudelleen. Käynnissä on avoin haku 16- ja 18-vuotiaiden maajoukkueiden pää- ja apuvalmentajan tonteille, josta lisätietoja tästä.Lisätietoja: /maajoukkueet/
 
16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

8.12.2012 12:36 Valmentajat

”Sudenpennut” jatkavat tuttujen valmentajien hoivissa

Suomen poikien ja tyttöjen maajoukkueiden päävalmentajat ja valmennusjohdot vuodelle 2013 on valittu. ”Sudenpennut” pääsevät jälleen kesän aikana alansa parhaiden asiantuntijoiden päivittäisvalmennukseen. Päävalmentajina jatkavat tutut kasvot Pekka Salmisesta Ray Ailukseen, kun taas täysin uutena kasvona maajoukkuevalmentajien kastiin liittyy miesten mestarijoukkueen Nilan Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson.

24.11.2011 Valmentajat

Sudenpennut jatkavat ammattilaisten hoivissa 2012

Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden, ”sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2012 on valittu. Susijengit jatkavat ammattilaisvalmentajien komennossa. Viime vuosista tuttuun tapaan on valmentajien keskuudessa toteutettu tehtävänkiertoa ikäluokkien välillä.

4.11.2008 Pelaajat

Nuorten maajoukkuevalmentajat nimetty vuodelle 2009

Suomen koripalloliitto on nimennyt nuorten koripallomaajoukkueiden valmennusjohdot vuodelle 2009. ”Uusina” niminä valmennusryhmistä löytyy mm. kaksi miesten liigavalmentajaa, jonka lisäksi maajoukkuevalmentajien välillä on tapahtunut tehtäväkiertoa.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

14.6.2004 Pelaajat

Dettmannin suuri kysymys nuorisolle: Miksi pelaat koripalloa?

Kesäkuun alkupäivänä Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä järjestetty NOKIA Camp kokosi kasaan 40 nuorten maajoukkueissa pelaavaa tyttö- ja poikakoripalloilijaa harjoittelemaan yhdessä valmentajien johdolla. Yksi valmentajista oli miesten maajoukkueen päävalmentajana toimiva Henrik Dettmann, joka lajioppiensa lisäksi antoi pelaajille tuttuun tapaansa muutakin ajateltavaa.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

21.1.2016 EM-kilpailut

Sudenpentujen superkesän valmennus jälleen huippuammattilaisten käsiin

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016. Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto yhteistyöhön vuonna 2015

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa nuorten koripallomaajoukkueiden sekä Koripalloliiton lasten ja nuorten joukkueiden toiminnan kumppanina toimimisen.

Molten myös Suomen koripallomaajoukkueiden viralliseksi pelipalloksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen, jonka myötä Moltenista tule maajoukkueiden virallinen pelipallo seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Susijengit ja Sudenpennut pelaavat Molten-pallolla jo tulevana kesänä.

8.12.2012 13:59 EM-karsinnat

Nuorten maajoukkueiden EM-vastukset arvottu

Itä-Eurooppa tulee jälleen tutuksi Suomen nuorten maajoukkueille kesän maajoukkuesavotan aikana. ”Sudenpennut” ottavat mittaa muista B-divisioonamaista EM-kisojen merkeissä Unkarissa, Bosniassa, Makedoniassa ja Romaniassa. EM-vastustajat Suomen maajoukkueille arvottiin lauantaina Saksassa.

22.7.2011 20:15 EM-karsinnat

Uusi maajoukkuesivusto historiatietoineen avattu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten maaottelukesän käynnistymisen kynnyksellä Basket.fi-nettipalvelussaan uuden maajoukkuesivuston. Sivusto sisältää nykyisten maajoukkueiden tietojen lisäksi kaikkien koripallomaaotteluiden ja Suomea edustaneiden pelaajien tiedot vuodesta 1939 nykypäivään, arvoturnauksiin liittyvät faktat sekä kaikkien aikojen maaottelutilastot.

Sudenpentujen valmentajat nimetty – 18-vuotiaat Bundesliiga-kaksikon opissa

Suomen Koripalloliitto on nimennyt nuorten koripallomaajoukkueiden valmennusjohdot vuodelle 2011. Nimettyjen valmentajien joukossa on jälleen alansa huippuammattilaisia, kuten paluun 20-vuotiaiden miesten peräsimeen tekevä Pekka Salminen sekä Bundesliigassa valmentavat Gordon Herbert ja Anton Mirolybov, jotka ottavat luotsattavakseen Suomen 18-vuotiaiden maajoukkueet.

Näytä lisää vastaavia