Koripalloliitto uusi ulkomaalaiskiintiöitä

10.5.2003 Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan päättänyt supistaa SM-sarjojen ja I divisioonien EU- ja ETA-alueiden ulkopuolisten ulkomaalaisvahvistusten määrää pelikaudelle 2003-04. Lisäksi liittohallitus päätti supistaa miesten SM-Koriksen joukkuemäärää kahden vuoden aikajänteellä.

Miesten SM-Koriksessa sallitaan kaudella 2003-04 yksi EU- ja ETA-alueiden ulkopuolinen vahvistus vielä viime kaudella sallitun kahden asemesta. Naisten SM-sarjassa, miesten ja naisten I divisioonissa EU- ja ETA-alueiden ulkopuolisia vahvistuksia ei tulevalla kaudella sallita. EU- ja ETA-alueisiin kuuluvien maiden kansalaisten osallistumista ei rajoiteta missään suomalaisessa koripallosarjassa.  

Liittohallitus kävi keskustelun myös EU- ja ETA-maiden kansalaisia koskevan vapauden laajentamisesta kattamaan kaikkien Euroopan maiden kansalaisia, muttei lähtenyt kuitenkaan toteuttamaan kyseistä uudistusta.  

Kaudella 2005-06 SM-Koriksessa pelaa 12 joukkuetta

Kokouksessaan liittohallitus päätti, että miesten SM-Koris pelataan kaudella 2003-04 samalla järjestelmällä kuin kuluneellakin kaudella. Jo aiemmin oli päätetty, että sarja säilyy 14 joukkueen vahvuisena. Pelikaudelle 2004-05 joukkuemäärää supistetaan yhdellä ja kaudelle 2005-06 vielä yhdellä joukkueella. Näin ollen liittohallituksen tekemän päätöksen mukaisesti kaudella 2005-06 miesten pääsarjatasolla pelaa 12 joukkuetta nykyisen 14 asemesta. 

Kauden 2003-04 miesten SM-Koriksesta putoaa yksi joukkue runkosarjan perusteella suoraan ja I divisioonan paras puolestaan nousee suoraan. SM-Koriksen sijoille 12 ja 13 sijoittuvat joukkueet karsivat yhdestä SM-paikasta I divisioonan 2. ja 3. kanssa.

Naisten SM-sarjassa pelaa tulevalla kaudella kymmenen joukkuetta. Jyväskyläläisseura HoNsU selviytyi SM-karsintojen kautta SM-sarjaan, mutta anoi paikkaa tulevalle kaudelle I divisioonaan. Liittohallitus myönsi HoNsU:lle paikan divisioonassa ja myönsi samalla SM-sarjan avoimeksi jääneen paikan Salon Palloilijoille, joka jäi SM-karsinnoissa ilman SM-paikkaa.  

Turun seudulla yhdistettiin voimavaroja, sarjapaikat vaihtoivat omistajia

Koripalloliiton uudeksi jäseneksi liittohallitus hyväksyi Lounais-Suomen Koripallolijat ry:n, joka on Kaarinan Uran ja Turun NMKY:n miesten edustusjoukkueiden fuusioseura. Lounais-Suomen Koripalloilijat anoi sarjapaikkaa miesten I divisioonassa, jonka liittohallitus sille myönsi. Kaarinan Ura ja Turun NMKY tulevat jatkamaan toimintojaan erillisinä seuroina nuorisokoripallon parissa ja alemmilla sarjatasoilla, mutta tavoittelee fuusioseurallaan perinteikkään turkulaiskoriksen palauttamista pääsarjatasolle. Miesten I divisioonassa seura tulee pelaamaan tulevalla kaudella nimellä Aura Basket.  

Aura Basketin syntymisen myötä vapaaksi jäänyttä miesten I divisioonan paikkaa tullaan tarjoamaan helsinkiläiselle Touhun Pojat Lauttasaari ry:lle (ToPoLa), joka sijoittui I divisioonan nousukarsinnoissa kolmanneksi eli oli ensimmäinen ”rannalle” jäänyt joukkue.  

Lisäksi liittohallitus siirsi kokouksessaan anomuksesta Kotkan Työväen Palloilijat ry:n miesten SM-sarjapaikan KTP Basket ry:lle. Siirto liittyy Koripalloliiton prosessiin, jonka se käynnisti kaksi vuotta sitten osakeyhtiöiden pyörittämien toimintojen siirtämiseksi takaisin jäsenyhdistyksille. Koripalloliiton periaatteena on, että toiminnan pyörittäminen ja taloudelliset vastuut ovat sarjapaikan omistavalla jäsenyhdistyksellä eli seuralla.  

Samassa yhteydessä merkittiin tiedoksi Tampereen Pyrinnön ilmoitus ottaa toiminnalliset ja taloudelliset vastuut hallitsemastaan miesten SM-sarjapaikasta. Joukkue jatkanee kuitenkin pelaamista SM-Koriksessa Pyrbasket-nimellä.

 

 
22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

15.3.2007 Pohjoinen alue

Koripalloliitto valmistelee uudistuksia kilpailusääntöihin

Suomen Koripalloliiton hallitus on pystyttänyt työryhmän valmistelemaan tukun pelikaudesta 2007-08 voimaantulevia uudistuksia kilpailusääntöihin, sarjamääräyksiin ja ohjeistuksiin, joilla mm. estettäisiin pääsarjajoukkueiden suuri pelaajavaihtuvuus sekä varmistettaisiin nuorten suomalaispelaajien entistäkin joustavampi siirtyminen sarjatasolta toiselle.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

10.5.2003 Pohjoinen alue

Liittovaltuusto hyväksyi sääntömuutoksia, nuorten ikärajat pysyivät ennallaan

Suomen Koripalloliiton hallituksen lisäksi koolla on ollut kevätkokoukseensa Espooseen kokoontunut liittovaltuusto. Valtuusto käsitteli kokouksessaan Koripalloliiton viime vuoden toiminnan, asetti talouden raamit ensi vuodelle ja hyväksyi liudan sääntömuutoksia.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

20.2.2017 Pohjoinen alue

SUSI All Stars -pelaajakartoituksen ilmoittautuminen alkaa

SUSI All Stars on Koripalloliiton valmennusohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Vuosittain järjestettävän SUSI All Stars -leirityksen kautta pelaajat hankkivat ensimmäisiä kokemuksiaan Suden polulla harjoittelemisesta, sen haastetasosta sekä toimintakulttuurista yhdessä ikäluokan muiden pelaajien kanssa. Seuravalmentajien tehtävänä on ilmoittaa Suden polulle pyrkivät pelaajansa SUSI All Star leiritykseen 10.4. mennessä.

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

HKVT 2015 puolessa välissä

Samalla, kun Susijengi aloitti kisaurakkansa Montpellierissä, jatkoi HKVT 2015 opintojaan Helsingissä. Kyseessä oli kurssin neljäs jakso, jonka myötä saavutettiin vuoden pituisen kokonaisuuden puolivälin krouvi.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

Myös naisten SM-sarjahistoria julkaistu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-nettipalvelussaan naisten SM-sarjan hakupalvelut, jotka ulottuvat vuodesta 1944 nykypäivään. Tuore julkaisu on osa Koripalloliiton monivuotista historiahanketta, josta on aiemmin julkaistu Korisliigan sekä kaikkien eri ikäluokkien maajoukkuehistoriat.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto jatkaa kohti määrän kasvattamista ja laadun parantamista

Hyvinkäällä kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto teki tukun päätöksiä, jotka edistävät liiton toimintaa ohjaavaa iskulausetta ”enemmän ja parempia pelaajia”. Valmentajien koulutustasovaatimusten hyväksymisen lisäksi liittovaltuusto teki päätöksen nuorten pelaajien entistä vapaammasta liikkumisesta.

Koripalloliitto yhteistyöhön Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n kanssa

Suomalaisen pyörätuolikoripallon sekä kehitysvammaisten Unified-koripallon kehittämistyö ja -toiminta siirtyvät vastaisuudessa Koripalloliiton alaisuuteen. Koripalloliitto hakee myös Suomen Paralympiakomitean jäsenyyttä ensimmäisenä maailmanlaajuisen joukkuepalloilulajin lajiliittona Suomessa.

Näytä lisää vastaavia