Korisalumnien yhteisötapaaminen 16.5. Helsingissä

29.4.2022 08:51 Jo usean vuoden ajan ovat korisalumnit kokoontuneet alumnitoiminnan henkisen isän Robert Petersenin syntymäpäivänä 16.5. yhteen. Kaksi viimeistä koronavuotta on tavattu verkossa Basket&Popcorn-ohjelman parissa, mutta nyt on taas live-tapaamisen vuoro naiskoriksen juhlavuosi-teemalla!

Illan teemana on tänä vuonna naiskoripallo, sillä tänä vuonna tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun Suomen naisten koripallomaajoukkue pelasi ensimmäiset maaottelunsa suoraan EM-kisoissa 18.-25.5.1952. Kisat pelattiin Moskovassa 25 000 katsojan edessä Dynamo-stadionilla.

Paikkana on ravintola Hook, Töölön Kisahallin päädyssä, kello 18 alkaen. Rento ja vapaamuotoinen tapahtuma on vip-tilassa, johon mahtuu 40 ensiksi ilmoittautunutta. Tapahtuma on ilmainen ja omakustanteinen. Ilmoittaudu TÄMÄN linkin kautta!

 
Alustajina tapahtumassa ovat:
 
Virpi Leino (maajoukkueen joukkueenjohtaja 1980-luvulla):
”Omat muistoni Robert Petersenistä ulottuvat lapsuuteen, jolloin ”Petterillä” oli pop corn-tehdas naapurissamme. Muistelen myös maajoukkueen välillä varsin värikkäitäkin reissuja ulkomaille 1980-luvulla.”
 
Terhi Airas-Järventaus (Hall of Fame-legenda):
”Pelasin koripalloa pääsarjatasolla 1970-luvulta 2000-luvulle, sekä 137 maaottelua. Kerron oman näkemykseni, kuinka naiskoris kehittyi tuona ajanjaksona ja mitä minä olen koripallolta saanut.”
 
Katri Karsi (juhlavuoden kirjaprojektin vetäjä):
”Toteutamme juhlavuoden kunniaksi alumnien yhteistyöllä suomalaisesta naiskoripallosta kertovan kirjan. Kirjan painopiste ei ole tilastoissa ja tuloksissa vaan eri toimijoissa, ilmiöissä ja tarinoissa, kentällä ja kentän ulkopuolella. Kerron projektista lisää, joten tulehan paikalle tapaamaan tuttuja ja kuulemaan lisää!”
 
Alumnitoiminnan tavoitteena on jakaa ja edistää niitä arvoja, jotka ovat rikastuttaneet jäsenten elämää koripalloon liittyvien kokemusten kautta. Alumnihenkeä kuvastaa toiminnan ”henkisen isän” Petteri Petersenin johtoajatus, jossa peli toimi alustana henkilökohtaiselle, elinikäiselle oppimiselle, kehittymiselle ja ystävyyssuhteille.
 
Ilmoittautumiset TÄSTÄ!
Seuraa tapahtumaa ja jaa sitä myös Facebookissa TÄSTÄ!
 
 
Tapahtuman toteuttaa juhlavuoden työryhmä ja Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseo.
 
16.5.2023 13:59 Koripallomuseo

Suomen koripallon isähahmon Robert "Petteri" Petersenin syntymäpäivä 16.5

Petterin syntymäpäivään on liittynyt aina koripalloa. Tämäkään päivä ei tee poikkeusta. Töölön Kisahallissa pelataan miesten Korisliigan kuudes finaali Helsinki Seagullsien ja Kauhajoen Karhu Basketin välillä.

16.2.2023 09:00 Koripallomuseo

Uusin Ribari-lehden digiversio nyt luettavissa ilmaiseksi

Uusimmassa lehdessä juhlistetaan 70 vuotta täyttänyttä naisten maajoukkuetta. Mukana on muun muassa legenda Hilkka Hakolan haastattelu sekä Anja Suomalaisen muistelmia Amerikan vuosiltaan.

2.12.2022 14:55 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaaritallenne nähtävissä Youtubessa

Ennen Susiladiesin sunnuntaina 27.11. pelattua EM-karsintaottelua Liettuaa vastaan Urhea-hallissa järjestettiin Kohti unelmien naiskorista -seminaari. Koripallomuseon järjestämä seminaaritallenne on nyt nähtävissä Koripalloliiton Youtube-kanavalla.

26.11.2022 20:30 Koripallomuseo

Koriksen Hall of Fame täydentyi viidellä lajilegendalla

Koripallomuseon järjestämä Alumnigaala 2022 vietettiin lauantaina Hilton Kalastajatorpalla. Hienossa tapahtumassa Hall of Fame -kunniagalleria sai viisi uutta jäsentä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 26.11. Hilton Kalastajatorpalla - ilmoittaudu mukaan

Alumnigaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2022. Tule viettämään ikimuistoinen ilta loistavassa seurassa upean korisaiheisen ohjelman ympärillä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaari Urhea-hallissa 27.11. – ilmoittaudu nyt

Naisten maajoukkue viettää juhlavuotta, kun ensimmäisestä maaottelusta tuli kesällä kuluneeksi 70 vuotta. Nyt on aika kerätä ihmiset tärkeän asian äärelle, kun Koripallomuseo järjestää naiskorisseminaarin. Seminaarin jälkeen käynnistyy Susiladiesin EM-karsintaottelu Liettuaa vastaan.

19.8.2022 12:31 Koripallomuseo

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry joutuu lomauttamaan toiminnanjohtajan

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry:n hallitus on joutunut tekemään erittäin ikävän ja vaikean päätöksen toiminnanjohtajan lomauttamisesta taloudellisin perustein alkaen 15.8.2022. Lomautuksen on ilmoitettu jatkuvan toistaiseksi.

11.8.2022 09:10 Koripallomuseo

Alumnilisenssi on oiva tapa edistää suomalaista koriskulttuuria – Stay in the game!

Alumnilisenssi on matalan kynnyksen tapa tukea yhteisön toimintaa. 22 euroa kustantavan lisenssin tuotto tulee kokonaisuudessaan alumnitoiminnan ja mentoriohjelman kehittämisen hyväksi.

2.7.2022 11:43 Koripallomuseo

Koripallolehti Ribari 1/2022 on ilmestynyt ja ilmaiseksi luettavissa verkossa

Uusimmassa lehdessä mm. Leena Vestalan (nyk. Martin) haastattelu ja Lassi Tuovin ajatuksia niin valmentamisesta kuin elämästä, sekä Oppikoulucupien historiaa.

30.5.2022 12:39 Koripallomuseo

70 vuotta naiskorista Suomessa - tule mukaan tukemaan juhlavuoden kirjaprojektia!

Kirja toteutetaan sponsorien ja yksityislahjoittajien tuella. Koripallomuseon pienkeräykseen lahjoittamalla tuet kirjahankkeen toteutumista!

Näytä lisää vastaavia