Korisliiga-ennakko: Vahvistunut Kobrat tähyää pudotuspeleihin

24.9.2019 10:40 Lauri Toivonen saa alkavalla kaudella rinnalleen tutun pelikaverin, kun Antto Nikkarinen vahvistaa lapualaisjoukkuetta. Toivonen uskoo, että joukkue taistelee tosissaan pudotuspelipaikasta.

Viime kausi oli Toivoselle yksi uran parhaimmista, kun hän nakutti keskiarvoikseen 6,2 pistettä ja 4,0 levypalloa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Keväällä Lapuan Kobrien kausi loppui ikään kuin kesken. Seurahistorian toisen pudotuspelipaikan toteutuminen jäi yhtä voittoa vaille totetumistaan.

Nyt Kobrat hakee pudotuspelipaikkaa kokeneella pelaajistolla. 

– Ihan hyvältä näyttää. Antto Nikkarinen ja Juho Lehtoranta ovat kokeneita pelaajia, jotka ovat tottuneet pelaamaan menestyneissä joukkueissa. Myös meidän ulkomaalaishankinnat ovat viime kauteen verrattuna kokeneempia, Kobrissa toisen kautensa aloittava Lauri Toivonen, 28, vertailee. 

Kobrien päävalmentajana debytoi pelaajauransa lopettanut Ville Turja. Toki Turjalla on kokemusta valmentamisesta jo monelta vuodelta, mutta nyt hän on ensimmäistä kertaa päätoiminen valmentaja. 

– Ville vielä pelasi viime kaudella, joten keskusteleminen on helppoa ja pelaajatkin voivat näin auttaa Villeä kauden aikana, jos tarvetta on. Lisäksi tietenkin Nenad Stefanovic on Villen tukena valmennuksessa.

Kobrien amerikkalaisvahvistuksia Toivonen kuvailee lyhyesti.

– Jordan Capps on erityisen lahjakas hyökkäyksellisesti. Julien Lewis on vikkelä takapelaaja. Brandon Boggs taas on perinteinen jokapaikanhöylä, urheilullinen ja yritteliäs puolustaja. Ja Reggie Keely on väkivahva sentteri. 

Toivosen mielestä Korisliiga on mennyt nyt pelitavallisesti askeleen liikkuvampaan suuntaan. 

– Enää ei joukkueilla ole niin isoja senttereitä, tyyliin Labovic, O’Mara tai Gipson. Nyt isotkin miehet ovat heittovoimaisia ja urheilullisia. 

– On myös hienoa nähdä, että sarjassa on paljon paluumuuttajia, kuten BJ Raymond, Ray Nixon, sitten yliopistosta on tullut Henri Ventoniemi, Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen. Kokeneempia paluumuuttajia edustavat Shawn Huff, Antti Kanervo ja Vesa Heinonen. Lisäksi on upea juttu, että Lahti palaa liigakartalle, Riihimäen Kolmoskorin kasvatti hehkuttaa.

Jatkaminen Lapualla oli Toivoselle lopulta varsin helppo valinta. 

– Viihdyin täällä heti hyvin. Lapua on pieni paikka, mutta tosi yhtenäinen. Esimerkiksi taustajoukot ovat poikkeuksellisen lähellä joukkuetta.

Koripalloammattilaisuuden vastapainoksi Toivonen aloitti vuosi sitten puukäsityökurssin Lapuan kansalaisopistossa. Toivosen rakentama keittiönpöytä koristaa kotia vielä pitkään.

– Tämän vuoden projektina on sitten sohvapöytä. Puukäsityökurssi on ollut sellainen kiva aktiviteetti kerran viikossa. On ollut mahtavaa tehdä käsillä jotain konkreettista. Viimeksi olin tehnyt puukäsitöitä yläasteella. 

Toivonen uskoo, että Kobrat taistelee tällä kaudella vähintään pudotuspelipaikasta. Uskoa auttaa tutun pelintekijän, Nikkarisen saapuminen lakeuksille. 

– Anton kanssa olemme tuttuja jo nuorten maajoukkueista. Junioreissa pelasimme aikanaan Hongassa, Korisliigassa yhteisiä pelejä on Seagullsista ja Kouvoista. 

Antto Nikkarinen leveille hartioille on tarjolla ensi kaudella paljon vastuuta. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Antto Nikkarinen leveille hartioille on tarjolla ensi kaudella paljon vastuuta. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Oliko Toivosella siis lusikkansa sopassa, kun Nikkarinen saatiin vähän yllättäenkin houkuteltua Lapualle?

– En nyt niin sanoisi. Laitoin kyllä Antolle viestiä, että jatkan Kobrissa. Kehuin myös Kobra-bussia, siellä on mukava istua ympäri Suomea, Toivonen virnuilee arvoituksellisesti. 

 

Kobrat 19-20 pähkinänkuoressa

Henkilöt

 
17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

Näytä lisää vastaavia