Korisliiga-ennakko: Vahvistunut Kobrat tähyää pudotuspeleihin

24.9.2019 10:40 Lauri Toivonen saa alkavalla kaudella rinnalleen tutun pelikaverin, kun Antto Nikkarinen vahvistaa lapualaisjoukkuetta. Toivonen uskoo, että joukkue taistelee tosissaan pudotuspelipaikasta.

Viime kausi oli Toivoselle yksi uran parhaimmista, kun hän nakutti keskiarvoikseen 6,2 pistettä ja 4,0 levypalloa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Keväällä Lapuan Kobrien kausi loppui ikään kuin kesken. Seurahistorian toisen pudotuspelipaikan toteutuminen jäi yhtä voittoa vaille totetumistaan.

Nyt Kobrat hakee pudotuspelipaikkaa kokeneella pelaajistolla. 

– Ihan hyvältä näyttää. Antto Nikkarinen ja Juho Lehtoranta ovat kokeneita pelaajia, jotka ovat tottuneet pelaamaan menestyneissä joukkueissa. Myös meidän ulkomaalaishankinnat ovat viime kauteen verrattuna kokeneempia, Kobrissa toisen kautensa aloittava Lauri Toivonen, 28, vertailee. 

Kobrien päävalmentajana debytoi pelaajauransa lopettanut Ville Turja. Toki Turjalla on kokemusta valmentamisesta jo monelta vuodelta, mutta nyt hän on ensimmäistä kertaa päätoiminen valmentaja. 

– Ville vielä pelasi viime kaudella, joten keskusteleminen on helppoa ja pelaajatkin voivat näin auttaa Villeä kauden aikana, jos tarvetta on. Lisäksi tietenkin Nenad Stefanovic on Villen tukena valmennuksessa.

Kobrien amerikkalaisvahvistuksia Toivonen kuvailee lyhyesti.

– Jordan Capps on erityisen lahjakas hyökkäyksellisesti. Julien Lewis on vikkelä takapelaaja. Brandon Boggs taas on perinteinen jokapaikanhöylä, urheilullinen ja yritteliäs puolustaja. Ja Reggie Keely on väkivahva sentteri. 

Toivosen mielestä Korisliiga on mennyt nyt pelitavallisesti askeleen liikkuvampaan suuntaan. 

– Enää ei joukkueilla ole niin isoja senttereitä, tyyliin Labovic, O’Mara tai Gipson. Nyt isotkin miehet ovat heittovoimaisia ja urheilullisia. 

– On myös hienoa nähdä, että sarjassa on paljon paluumuuttajia, kuten BJ Raymond, Ray Nixon, sitten yliopistosta on tullut Henri Ventoniemi, Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen. Kokeneempia paluumuuttajia edustavat Shawn Huff, Antti Kanervo ja Vesa Heinonen. Lisäksi on upea juttu, että Lahti palaa liigakartalle, Riihimäen Kolmoskorin kasvatti hehkuttaa.

Jatkaminen Lapualla oli Toivoselle lopulta varsin helppo valinta. 

– Viihdyin täällä heti hyvin. Lapua on pieni paikka, mutta tosi yhtenäinen. Esimerkiksi taustajoukot ovat poikkeuksellisen lähellä joukkuetta.

Koripalloammattilaisuuden vastapainoksi Toivonen aloitti vuosi sitten puukäsityökurssin Lapuan kansalaisopistossa. Toivosen rakentama keittiönpöytä koristaa kotia vielä pitkään.

– Tämän vuoden projektina on sitten sohvapöytä. Puukäsityökurssi on ollut sellainen kiva aktiviteetti kerran viikossa. On ollut mahtavaa tehdä käsillä jotain konkreettista. Viimeksi olin tehnyt puukäsitöitä yläasteella. 

Toivonen uskoo, että Kobrat taistelee tällä kaudella vähintään pudotuspelipaikasta. Uskoa auttaa tutun pelintekijän, Nikkarisen saapuminen lakeuksille. 

– Anton kanssa olemme tuttuja jo nuorten maajoukkueista. Junioreissa pelasimme aikanaan Hongassa, Korisliigassa yhteisiä pelejä on Seagullsista ja Kouvoista. 

Antto Nikkarinen leveille hartioille on tarjolla ensi kaudella paljon vastuuta. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Antto Nikkarinen leveille hartioille on tarjolla ensi kaudella paljon vastuuta. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Oliko Toivosella siis lusikkansa sopassa, kun Nikkarinen saatiin vähän yllättäenkin houkuteltua Lapualle?

– En nyt niin sanoisi. Laitoin kyllä Antolle viestiä, että jatkan Kobrissa. Kehuin myös Kobra-bussia, siellä on mukava istua ympäri Suomea, Toivonen virnuilee arvoituksellisesti. 

 

Kobrat 19-20 pähkinänkuoressa

 
22.1.2020 21:21 Korisliiga

Pyrintö murskasi Lahden lähes 40 pisteen erolla – Vilpas vahvisti kakkossijaansa sarjassa

Illan murskavoittaja oli Tampereen Pyrintö, joka kaatoi Lahti Basketballin 101–65. Salon Vilpas puolestaan vahvisti kakkossijaansa voittamalla niskaan hengittävän Kauhajoen. Illan muita voittajia olivat BC Nokia, Ura Basket eGame Stars ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

21.1.2020 09:17 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: heittäjän häiritsemistä huutamalla ja vääriä päätöksiä sattuu tuomareillekin

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

20.1.2020 10:59 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja vierailee Uudessakaupungissa

Edellisestä ottelustaan voiton napannut liigajumbo Korihait saa vieraakseen Katajan Joensuusta ja yrittää nostaa itseään putoamisvaarasta.

17.1.2020 20:39 Korisliiga

Korihait katkaisi kymmenen ottelua kestäneen tappioputkensa

Kouvot taipui kotikentällään Korisliiga-jumbo Korihaille 86–88.

16.1.2020 16:21 Korisliiga

Tobin Carberry tekee paluun Vilppaan paitaan

Teemu Rannikon loukkaantumisesta toipuva Salon Vilpas saa takakentälleen tutun vahvistuksen, kun Tobin Carberry palaa Venäjältä takaisin Korisliigaan.

14.1.2020 12:30 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #1: askelrike ja epäurheilijamaisia virheitä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

13.1.2020 20:37 Korisliiga

Kobrat ei päässyt yllättämään Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Ennakkosuosikki Kauhajoki otti odotetun voiton Kobrien vieraana Lapualla. Illan ottelu päättyi 71–89.

13.1.2020 10:26 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat isännöi Kauhajokea Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Elisa Viihteen Korismaanantai-lähetyksessä seurataan tänään, kuinka Kobrat haastaa Korisliigan kolmatta paikkaa pitävän Kauhajoen, ja nähdään videoterveiset Vilma Kesäseltä.

12.1.2020 21:08 Korisliiga

Lahti yllätti sarjakärki Seagullsin – altavastaajat ottivat roiman voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball ja BC Nokia.

6.1.2020 20:51 Korisliiga

Pyrintö katkaisi Uran kotivoittoputken jännitysnäytelmän päätteeksi

Tampereen Pyrintö vei pisteet Ura Basket eGame Starsin nenän edestä Kupittaalla 82–85 päättyneessä ottelussa.

6.1.2020 10:00 Korisliiga

Korismaanantai: Piristyneen Ura Basketin tähtäimessä Pyrinnön kaataminen

Elisa Viihteen vuosikymmenen ensimmäinen Korismaanantai-lähetys tulee tänään Kupittaan Palloiluhallista, jossa Ura Basket eGameStars isännöi Tampereen Pyrintöä.

5.1.2020 21:58 Korisliiga

Ennätystäydessä Salohallissa juhlittiin tiukan väännön päätteeksi kotivoittoa – Rannikko poistui kentältä loukattuaan polvensa

Salon Vilpas otti kotonaan ennätysyleisön edessä 93–82-voiton Kouvoja vastaan, vaikka tunnelmaa latisti Teemu Rannikon poistuminen kentältä loukkaantumisen takia. Illan toisessa ottelussa voittoa juhli Kauhajoen Karhu.

3.1.2020 21:52 Korisliiga

Seagulls vahvisti sarjajohtoaan – joulukuun pelaaja Elijah Stewart jatkoi näyttäviä otteita

Korisliigassa kuukauden pelaajan palkinnon juuri napannut Elijah Stewart oli tehokkaalla tuulella Helsinki Seagullsin kotivoitossa. Muita voittajia illan kierroksella olivat BC Nokia, KTP ja Pyrintö.

2.1.2020 08:44 Korisliiga

Korisliigan joulukuun kuukauden pelaajaksi Seagullsin Elijah Stewart

Joulukuun parhaaksi pelaajaksi valittiin helsinkiläisjoukkueen 196-senttinen Elijah Stewart, joka oli johdattamassa Helsinki Seagullsin kuuteen voittoon kuukauden aikana.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

30.12.2019 21:38 Korisliiga

Kataja jatkoi KTP:n vierastappioiden putkea

Kärkijoukkueet Vilpas ja Seagulls hakivat vierasvoitot vuoden 2019 päättymisen kunniaksi. Ura kellisti BC Nokian kotonaan.

30.12.2019 07:47 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja saa vieraita Kotkasta vuosikymmenen viimeiseen koitokseen

KTP-Basket on hävinnyt edelliset kolme vierasotteluaan.

29.12.2019 19:12 Korisliiga

Jordan Capps siivitti Kobrat kauden toiseen vierasvoittoon – Pyrintö kukisti Karhu Basketin

Hallitsevan mestarin neljän ottelun voittoputki katkesi Tampereella.

28.12.2019 21:10 Korisliiga

Korisliiga palasi lyhyeltä joulutauolta täyden kierroksen voimin

Vilppaan Aatu Kivimäki ja Karhu Basketin Mikael Laihonen avittivat joukkueensa kotivoittoihin.

22.12.2019 20:18 Korisliiga

Lahti Basketball kaatoi toistamiseen Katajan

Sarjanousija otti kauden kolmannen voittonsa kotiparketillaan. Kaikkiaan lahtelaisjoukkueella on voittoja kasassa seitsemän.

Näytä lisää vastaavia