Korisliigaa keskiviikkona IS-TV:stä sekä VeikkausTV:stä

4.11.2015 Korisliigan keskiviikon kierroksen kolmesta ottelusta kaksi nähdään Elisa Viihteen Fanseat-palvelun lisäksi myös IS-TV:n sekä VeikkausTV:n puolella. IS-TV lähettää Lapuan Kobrien ja Helsinki Seagullsin välisen ottelun, kun taas VeikkausTV:n lähetys tulee Tampereelta, jossa Pyrintö isännöi Kouvolan Kouvoja. Lähetys molemmista otteluista alkaa kello 18.30.

Antto Nikkarinen johdattaa Helsinki Seagullsin keskiviikon VeikkausTV:n ottelussa Lapualle...

...jossa vastaan asettuvat Tuomas Viertola ja Kobrat.

Tampereella IS-TV:n ottelussa Antero Lehto ja Pyrintö hakevat revanssia...

...Tuomas Hirvosesta ja Kouvolan Kouvoista. Kuvat: Francois Perthuis, Erkki Hautaviita & Matti Koskinen

IS-TV:n keskiviikon lähetys tarjoaa kahden nousujohteisia esityksiä esittäneen joukkueen kohtaamisen, kun kaksi kolmesta edellisestä ottelustaan voittanut Lapuan Kobrat isännöi kahden perättäisen voiton siivittämänä sarjataulukkoa ylöspäin kipuavaa Helsinki Seagullsia. Joukkueet ovat sarjataulukossa perättäisillä sijoilla voittosaldolla 3-4, joten lähtökohdat otteluun ovat tässäkin mielessä erittäin mielenkiintoiset.

Kotijoukkueen näkökulmasta harmaita pilviä ottelun ylle luovat loukkaantumishuolet, kun joukkueen terävimpiin syömähampaisiin lukeutuvan takamiehen Lamont Jonesin pelaaminen on epävarmaa, ellei jopa epätodennäköistä. Suomalaisrungon tärkeimpiin palasiin kuuluvan Pyry Rainamaan pelaaminen on myös epävarmaa.

Kotijoukkueen leirissä ollaan samalla myös hyvin tietoisia siitä, kuinka iskukykyinen vastustaja tänään Lapuan urheilutalon parketilla vastaan astelee.

- Seagulls on joukkue, jolla on erittäin laaja pelaajarinki ja usea pelaaja voi nousta ratkaisijaksi. Joukkue on erittäin heittovoimainen sekä aktiivinen ja aggressiivinen puolustuspäässä, kommentoi Kobrien päävalmentaja Derrick Crayton.

- Meillä on ollut loukkaantumismurheita, mutta yleensä se tuo mukanaan jotain uutta.

Seagullsin leirissä lähdetään otteluun omien vahvuuksien kautta, eikä syyttä. Helsinkiläisten joukkuepuolustus on tiivistynyt ottelu ottelulta, ja edellisessä kahdessa ottelussa lokkilauma on onnistunut pitämään vastustajansa keskimäärin vain 60:ssa pisteessä.

- Meidän täytyy onnistua puolustuksessa, jos mielimme saada pisteet mukaamme. Hyökkäyspään liikkeen pitää säilyä muutaman viime pelin tasolla, toteaa Seagulls-luotsi Mikko Larkas.

Kotijoukkueen iskukykyä heikentää mahdollisesti Jonesin poisjäänti, mutta eivät laadukkaat yksilöt Kobrien kokoonpanosta pelkästään Jonesiin rajoitu. Kakkos-kolmospaikkojen Darien Brothers (17,1 pistettä/1,7 syöttöä) ja takamies Aubrey Conerly (9,7/2,6) pitävät Seagullsin takakentän kiireisenä varmasti koko illan, eikä taakka ainakaan merkittävästi helpotu korin lähellä. Dom Morris (13,6/7,0 levypalloa) ja Damen Bell-Holter (17,1/11,9/1,4 syöttöä) kuuluvat Korisliigan kovimpiin etukentän kaksikkoihin, ja tarjoavat Seagullsin puolustukselle todella kovan haasteen.

Vierailijoiden riveistä alkukauden aikana vakuuttavinta jälkeä on tilastojen valossa tehnyt liigakartoilta jo aikaisemmilta vuosiltakin tuttu Jason Conley. 17 pisteen, 11,7 levypalon ja 1,9 syötön keskiarvoilla operoiva laituri on ollut alkukauden kuumimpia pelaajia koko liigassa, ja mies lukeutuu yhdessä Antto Nikkarisen (10,4/3,6 syöttöä) ja James Sinclairin (14,9/1,4 syöttöä) kanssa Seagulls-hyökkäyksen tukipilareihin.

Kolmatta otteluaan Seagulls-miehistössä pelaava sisäpelaaja Terrence Watson (3,0/3,0 levypalloa), sekä Susijengin leirivahvuudessakin kesällä nähty Carl Lindbom (12,4/5,0) testataan tänään ensimmäistä kertaa toden teolla, kun vastaan asettuu Kobrien kivenkova etukenttä.

Lähetys Lapuan urheilutalolta alkaa IS-TV:ssä kello 18.30. Ottelun selostaa Toni Flink.

Lisätietoja: IS-TV

Pyrintö isännöi sarjakärki Kouvoja VeikkausTV:n ottelussa

Tampereen Pyrintö hakee keskiviikon ottelussa Kouvoja vastaan revanssia vierailijoista, jotka voittivat joukkueiden edellisen kohtaamisen viime lauantaina Kouvolassa lukemin 88-82 (53-44). Edellisen, tasaisen ottelun ”ratkaisu” tapahtui Kouvojen vahvan toisen jakson aikana, sekä päätösjaksolla jonka aikana Kouvot onnistuivat puolustuksensa avulla pitämään Pyrinnön kirivaihteen piilossa.

Sarjakärki Kouvot on voittanut kaikki kuusi otteluaan, tykittäen taululle keskimäärin 99,7 pistettä ottelua kohden. Kotiotteluissa lukema on lähestulkoon käsittämätön 102,3 pistettä per ottelu. Pyrintö majailee sarjataulukossa neljäntenä, voitettuaan seitsemästä ottelustaan neljä.

Keskiviikon otteluun ovat molemmat joukkueet siis saaneet saman verran palautumis-, ja valmistautumisaikaa. Kolmen välipäivän aikana akut on saatu ladattua, joten odotettavissa on kahden todella hyvän ja hyvin valmistautuneen joukkueen välienselvittely.

Pyrintö on hieno vastustaja. Lauantain intensiivisen matsin videolta löytyi asioita, joita voimme tehdä paremmin. Etenkin parannettavaa on levypallopelaamisessa sekä siirtymäpuolustuksessa, summaa Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

- Pyrintö pystyi selkeästi hidastamaan meidän flowta ja rakentamaan epäsuosiollisia tilanteita puolustuksellemme.

Vierailija Pyrintö lähtee hakemaan revanssia kotihallissaan tuttujen miesten johtaessa ryhmää. Joukkueen tilastokärkenä niin pisteissä, levypalloissa kuin syötöissäkin on ikinuori laituri Damon Williams (18,3/8,7/4,7), Antero Lehdon (16,7/3,7 syöttöä) toimiessa tamperelaisten hyökkäyksen moottorina takamiehen tontilla. Kaksikkoa tukee vahvarakenteinen, 200-senttinen laituri Akeem Wright (16,7/8,9 levypalloa).

Keskiviikon otteluun päävalmentaja Ilkka Palviainen lähtee luottavaisin mielin. Videot on katsottu läpi ja lääkkeitä Kouvojen kaatamiseen on mietitty välipäivien aikana ahkerasti.

- Ensimmäisestä ottelusta jäi paljon hampaankoloon etenkin omasta tekemisestämme. Puolustuksellisesti intensiteetti sekä tilannekovuus pitää saada paremmalle tasolle. Hyökkäyksellisesti haemme ehjempää esitystä ja toteutusta joukkueena, niputtaa Palviainen.

- Videon pohjalta olemme tehneet pieniä viilauksia pelisuunnitelmaamme, joilla pyrimme ottamaan Kouvoilta lisää vahvuuksia pois. Kolme isoa asiaa keskiviikkoa ajatellen: levypallot, intensiteetti ja kotikenttä!

Kotijoukkue Kouvojen alkukauden aikana tasaisesti suorittaneesta joukkueesta muutama nimi nousee muiden yläpuolelle illan ottelua silmällä pitäen. Monipuolinen, 193-senttinen takakentän moniosaaja David Gonzalvez (21,6/4,0/2,2/1,8 riistoa) toimii tarvittaessa joukkueen puolustuspään lukkona, mutta on myös osoittanut vaarallisuutensa hyökkäyspäässä ollen Kouvojen pisteykkönen alkukauden otteluissa. Susijengin riveistäkin tuttu Ville Kaunisto (15,2/10,8) on alkukauden aikana kirjauttanut tilastorivikseen tupla-tuplan arvoiset keskiarvot, eikä miehen ”tuuraajana” toimiva Alexander Madsen (10,8/4,7) jätä ketään kylmäksi penkiltä parketille astellessaan.

VeikkausTV:n lähetys Pyynikin palloiluhallilta alkaa kello 18.30.

Kaikki Korisliigan kauden 2015/16 ottelut näkyvät myös Elisa Viihteen Fanseat.com -palvelussa. Keskiviikon kolmas Korisliigan ottelu pelataan Loimaalla, missä Bisons isännöi BC Nokiaa.

Lisätietoja: Veikkaus-TV
 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia