Korisliigan keskiviikon IS-TV:n ottelussa Pyrintö isännöi Kouvoja

16.12.2015 Korisliigan keskiviikon IS-TV:n otteluna nähdään Tampereen Pyrinnön ja Kouvolan Kouvojen välienselvittely. Vahvan alkukauden jälkeen hidastetöyssyihin törmännyt Kouvot matkustaa Pyynikille Pyrinnön vieraaksi ottelussa, jossa molemmilla joukkueilla on mahdollisuus parantaa asemiaan kamppailussa pudotuspelipaikoista.

Damon Williams on edelleen Pyrinnön hyökkäyksen sielu...

...Tuomas Hirvosen edustaessa Kouvojen nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Kuvat: Kai Kilappa & Matti Koskinen

Kauden vahvasti kahdeksalla perättäisellä voitolla aloittanut Kouvot matkustaa keskiviikon IS-TV:n ottelussa Tampereen Pyynikille, jossa joukkuetta odottaa sarjan kutonen Pyrintö. Vierailijoiden kuntokäyrä on vakuuttavan kauden aloituksen jälkeen kuitenkin vaihtanut suuntaa, eivätkä kouvolalaiset ole kyenneet edellisestä kahdeksasta ottelustaan kaivamaan kuin kaksi voittoa.

Pyrinnön kuntokäyrä on sen sijaan tasaisen epätasaisesti ailahdellut suuntaan ja toiseen. Edellisestä viidestä ottelusta on näytettävänä kaksi voittoa, mutta pelillisten esitysten hienoinen ailahtelu on leimannut tamperelaisten alkukautta. Vahvistusrintamalla sentteri Chukwudiebere Maduabum ja laituri Akeem Wright ovat saaneet lähteä etsimään uutta työnantajaa, ja uutena nimenä ryhmään on liittynyt kovien meriittien ja samalla odotusten saattelemana Ricky Minard.

Kouvojen kuntokäyrän laskussa oman osansa on näytellyt jenkkitakamies Kyle Shiloh’n loukkaantuminen, joka on kaventanut vierailijoiden rotaation harmillisesti vähämiehisemmäksi kuin mitä päävalmentaja Jyri Lehtonen toivoisi.

- Pikku loukkaantumisia on taas ilmassa, mutta niin on muillakin. Voittoa tavoitellaan erilaisilla taktiikan muutoksilla. Pyrintö on aina paha Pyynikillä. Temmon kontrollointi ja virhevaikeuksien välttäminen ovat avainasemassa, tarinoi Lehtonen.

Kouvojen kokoonpanosta Shiloh’n loukkaantumisen myötä suurempaa roolia on harteilleen ottanut nuori takamieslupaus Tuomas Hirvonen. 9,1 pisteen ja 3,3 syötön keskiarvoilla operoiva Hirvonen on neljässä edellisessä ottelussa pelannut yli puoli tuntia ottelua kohden, heittänyt kahdesti kaksinumeroiset lukemat taululle ja lyönyt keskimäärin neljä syöttömerkintää pöytään ottelua kohden. Hirvosen lisäksi jenkki David Gonzalvez (16,1 pistettä/3,4 levypalloa/2,5 syöttöä) kantaa suuren vastuun Kouvojen hyökkäyspelin toimivuudesta-

- Edellisestä Kouvojen vierailusta Pyynikillä jäi erittäin karvas maku (92-62 Kouvoille) ja teemme kaikkemme, että samanlainen esitys ei tule toistumaan. Kouvojen kokoonpano on elänyt loukkaantumisten myötä viime aikoina, mutta on varmaa että vastaan asettuu erittäin laadukas nippu pelaajia, toteaa Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen.

- Meidän tulee parantaa omaa pelaamistamme aiemmasta niin, että heikot jaksot ottelun sisällä tulee minimoida. Kouvoja ei missään nimessä saa päästää juoksemaan kenttää ja sitä kautta saamaan runeja ottelussa. On varmaa, että sekä joukkue, fanit ja katsojat haluavat päättää viimeisen matsin ennen joulua kotivoittoon.

Pyrinnön joukkueesta pelillisen johtajan viittaa kantavat tutut naamat. Takamies Antero Lehto (14,1/2,8 syöttöä) operoi takamiehen paikalla, mutta ikinuori laituri Damon Williams (15,6/10,1 levypalloa/3,7 syöttöä) on tamperelaisten hyökkäyksen moottori myös kaudella 2015/2016. Williamsin monipuolisuus ja tehokkuus ovat kenties arvokkaampia joukkueen hyökkäykselle kuin yhdenkään toisen pelaajan koko liigassa.

IS-TV:n lähetys Pyynikin Palloiluhallilta alkaa kello 18.30.

Korisliigaa pelataan keskiviikkona myös Salossa, missä Vilpas isännöi Bisonsia, sekä Lapualla, BC Nokian matkatessa Kobrien vieraaksi. Kaikki kauden 2015/2016 Korisliigan ottelut näet Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

Lisätiedot: IS-TV
 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia