Korisliigan neljännestä finaalista ei kurinpidollisia jatkotoimenpiteitä

10.5.2016 19:53 Suomen Koripalloliitto on käsitellyt Kouvojen pelaajan Thomas Gipson III:n ulosajon Korisliigan neljännessä finaalista ja sitä edeltäneen tilanteen. Päätöksen mukaisesti Gipson III:lle ottelussa annettu rangaistus (erottaminen pelistä) on riittävä, eikä asiassa ole perusteita ryhtyä enempiin kurinpitotoimiin.

Kouvojen Gipson erotettiin pelistä neljännen Korisliiga-finaalin (8.5.) toisella jaksolla. Edeltäneessä tilanteessa Tampereen Pyrinnön pelaaja Joonas Cavén kaatui Gipsonin jalkoihin. Gipson riuhtaisi jalkansa irti voimakkaalla liikkeellä, jolloin hänen jalkansa osui Cavéniin.

Asiassa ja rangaistusta määrättäessä Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Mikko Koiranen otti huomioon, että kyseessä ei ollut potku tai muu vastustajan pelaajan tahallinen fyysisen koskemattomuuden loukkaaminen, joka on säädetty rangaistavaksi rikkomukseksi Koripalloliiton kurinpitosäännöissä.

Pelistä erottaminen oli seurausta siitä, että Gipson III irrotti voimakkaalla liikkeellä vasemman jalkansa Cavénin otteesta. Koska Gipson III:n jalka oli Cavénin – Gipsonin jalasta kiinni pitävän – käden ja Cavenin pään välissä, niin käytännössä jalka ei voinut olla osumatta Cavéniin. Jalan irrottamisesta voimakkaalla liikkeellä olisi voinut syntyä vahinkoa jalasta pelisääntöjen vastaisesti kiinni pitäneelle Cavénille. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan Cavén saattoi jatkaa pelaamista.

Kokonaisuutena teon rangaistavuuden ja seuraamusten määräämisessä otettiin huomioon, että tilanteessa Cavén sai tilanteesta epäurheilijamaisen virheen ja vaikutti siten tilanteen syntymiseen sekä kontaktiin Gipsonin kanssa.

Korisliigan viides finaali pelataan keskiviikkona 11.5. Kouvolassa. Kouvot johtaa finaalisarjaa 3-1. Suomen mestaruus ratkeaa neljällä voitolla.

Asiat

 
3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

Näytä lisää vastaavia