Korisliigan tunnetuin riimittelijä Tomi Kaminen kertoo, että KTP on ottelutauolla saanut alle kauden parhaita harjoituksia

16.12.2020 12:38 KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen on sitä mieltä, että joukkueen suunta on ottelutauolla kääntynyt selkeästi ylöspäin. Loukkaantuneiden pelaajien paluu kokoonpanoon näkyy harjoituksissa uutena intona.

Tomi Kaminen valmentaa Korisliigassa KTP-Basketia. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP-Basket on avannut kauden 2020–21 tasaisesti 5–5-voittotilastolla. Kotkalaisjoukkue rynnisti kentälle aluksi kovaa pääsemällä kolmen ottelun voittoputkeen, mutta viimeisimmät kolme ottelua ennen taukoa kääntyivät päinvastoin kolmeksi perättäiseksi tappioksi.

– Tunnelma on toki hieman kaksijakoinen, koska aloitimme niin kivasti mutta Joonas Lehtorannan loukkaantumisen jälkeen tekemisemme lopahti. Pelinjohtoon ei löytynyt samanlaista varmaa suorittajaa, vaan se rooli hieman eli, kertoo päävalmentaja Tomi Kaminen.

Kaminen ei kuitenkaan ole millään tavalla synkissä tunnelmissa joukkueensa tilasta vaan pikemminkin päinvastoin, sillä joukkue on nyt ottelutauon aikana saanut kaikki pelaajansa terveiksi ja harjoittelemaan ensimmäistä kertaa kentällä niin, että kokoonpanosta ei puutu ainuttakaan jäsentä. Hän kertoo innoissaan, että joukkueesta paistaa nyt todella kova into harjoitella, ja koronaongelmien aiheuttamaan limbomaiseen tilanteeseen nähden tunnelma on erittäin hyvä.

– Meillä on viime viikolta takana koko kauden parhaita harjoituksia. Tämä on ollut vuoristorataa, mutta nyt näyttää selkeästi siltä, että suuntaa kääntyy taas ylöspäin.

 

Kamisen mainitsema pelinjohtaja Joonas Lehtoranta on siis myös palannut mukaan kokoonpanoon. Vaikka KTP ei pelaakaan perinteistä ainoastaan ykköspaikalta johdettua koripalloa – vaan heidän hyökkäyksessään pallon voi tuoda ylös tarvittaessa jopa etukentänkin pelaaja – Lehtorannan arvo kentällä on käynyt valmentajalle selväksi.

– Puute näkyi varsinkin nimenomaan puolustuspäässä. Näiden kolmen Kotkassa viettämäni vuoden aikana Joonas on kasvanut johtajahahmona huomattavasti, ja pelkällä sillä läsnäolon puutteella on yllättävän suuri vaikutus, Kaminen toteaa.

Hiljaisena miehenä tunnettua Lehtorantaa valmentajan täytyy silti aina välillä muistuttaa hänen roolistaan kentällä.

– Sanoin hänelle juuri pari päivää sitten, että nyt, kun hän palaa kentälle, hänen on otettava se sama rooli, joka hänellä oli silloin ensimmäisissä otteluissa. Hän ei voi vain sulautua massan mukaan.

 

Kokoonpanoon Kaminen on olosuhteisiin nähden tyytyväinen. Roolit ja pelipaikat ovat hyvässä tasapainossa, ja remmistä löytyy niin nuoria lupauksia kuin kokeneita suunnannäyttäjiäkin.

– Talouden ehdoilla tässä kuitenkin mennään, ja ymmärrän hyvin, että tämä ei todellakaan ole helppoa aikaa pyörittää urheiluseuraa. Siihen nähden meillä on parhaillaan erittäin monipuolinen kokoonpano.

KTP on tähän asti pyörittänyt peliään kahden ison pelaaja voimin, ja Kaminen toteaa, että se on hieman poikkeuksellinen lähestymistapa sarjassa, jossa yleensä korinaluspelaajatkin ovat verrattain pieniä ja liikkuvia. KTP:n avausviisikossa on usein nähty yhtä aikaa sekä Gregory Mangano että Joseph Burton.

– Hyökkäyspäässä systeemimme toimii niiltä osin aivan loistavasti, mutta välillä puolustuksessa on olut vaikeuksia esimerkiksi skriinien vaihtamisen kanssa.

Kaminen kuitenkin muistuttaa, että nyt, kun vanha tuttu DeAndre Daniels liittyy taas joukkueeseen, hyvin peliä lukeva laitahyökkääjä avaa uusia mahdollisuuksia ja tasapainottaa varmasti myös puolustuspelaamista.

 

Kaminen on Korisliigassa verrattain kokenut valmentaja, sillä hän on luotsannut pääsarjatasolla jo viittä eri joukkuetta. Viime aikoina hän on kuitenkin tullut tunnetuksi täysin yksilöllisestä meriitistä, jonka kanssa ei kukaan toinen valmentaja ole edes yrittänyt ryhtyä kilpailemaan.

Hän on Korisliigan innokkain riimittelijä.

– Riimittelyharrastus tulee isäni kautta. Hän on eläkkeellä nykyään mutta oli kynämiehiä eli toimittaja ammatikseen. Aina, kun perheessämme oli merkkipäiviä, valmistujaisia tai mitä tahansa muuta, niin isäni aina sitten riimitteli onnittelunsa. Olen aina tykännyt siitä ja seurannut esimerkkiä, Kaminen nauraa.

Harrastus näkyy KTP:n jokaisena pelipäivänä Basket.fin otteluennakoissa. Kamisen ottelua edeltävät kommentit on poikkeuksetta kirjoitettu loppusointuja noudattelevan runon muotoon.

­– Ei sitä jaksa päivästä toiseen turvautua perusjargoniin, niin on ollut hauskaa kuluttaa aikaa ja verrytellä aivoja harrastamalla pientä riimittelyä työn ohessa.

Henkilöt

 
19.1.2021 09:27 Korisliiga

19-vuotias Erik Sajantila siirtyy HBA-Märskystä Lahti Basketballin riveihin

Lahti Basketball on tehnyt kahden ja puolen vuoden sopimuksen tulevaisuudenlupaus Erik Sajantilan kanssa. Sajantila nähdään mahdollisesti kentällä jo keskiviikkona.

15.1.2021 20:39 Korisliiga

Vilpas otti vierasvoiton Kouvolassa – Koivisto–Nenonen-tandem iskussa

Miesten Korisliigassa Kouvot kärsi roiman kotitappion Salon Vilppaan käsittelyssä.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 20:20 Korisliiga

Aapeli Alanen toi penkiltä tehoa Katajan voitossa – Seagulls jatkoi vottokulkuaan Lahden loppukiristä huolimatta

Illan Korisliiga-kierroksella voittajiksi kruunattiin Kataja Basket, Helsinki Seagulls ja Kauhajoki.

12.1.2021 20:05 Korisliiga

Osku Heinonen laittoi satamaan – Pyrintö ryöväsi ilon Sami Toiviaisen 600. päävalmentajaottelusta

Tampereen Pyrintö otti tiukan ja tärkeän kotivoiton Salon Vilppaasta ja säilytti samalla kakkossijansa Korisliigan runkosarjassa.

6.1.2021 20:54 Korisliiga

Trey Zeigler johti Korihait kauden ensimmäiseen voittoon – Ura taipui Matti Nuutisen kuumasta kolmoskädestä huolimatta

Miesten Korisliigan viiden ottelun kierros tarjoili toinen toistaan tiukempia vääntöjä, joissa voittajiksi selvisivät KTP-Basket, Salon Vilpas, Kouvot, Tampereen Pyrintö ja kauden ensimmäisen kerran myös Korihait.

30.12.2020 20:02 Korisliiga

Jeremiah Woodilla sensaatioilta – vuoden viimeinen Korisliiga-ottelu päättyi Vilppaan voittoon

Salon Vilpas puolusti kotikenttäänsä KTP:tä vastaan konkari Jeremiah Woodin ja ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelanneen Deondre Parks Jr:n johdolla.

28.12.2020 20:06 Korisliiga

Korisliigassa putket jatkuvat – voittoja Seagullsille ja KTP:lle

Helsinki Seagulls venytti voittoputkensa 11:een ja Korihait tappioputkensa 12:een, kun miesten Korisliiga palasi ottelutauolta. Korihaiden havittelemat sarjapisteet vei KTP-Basket.

23.12.2020 12:15 Korisliiga

Jussi Laakso on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, yleinen tilanne kuitenkin huolestuttaa mestarivalmentajaa

Sarjajohtaja Helsinki Seagulls on marssinut alkukaudella voitosta voittoon. Korisliigassa on nähty paljon uusia piristysruiskeita, mutta poikkeustilanne ja sen tuomat vaikutukset etenkin harrastustoimintaan vetävät Laakson mielen kuitenkin mietteliääksi.

17.12.2020 17:45 Korisliiga

Korisliigan kilpailujärjestelmään muutoksia loppukauden osalta: jatkosarjoista luovutaan, mestari selvillä huhtikuussa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020–21 kilpailujärjestelmää muutetaan luopumalla jatkosarjoista. 22 ottelun runkosarjan jälkeen käynnistyy kahdeksan joukkueen pudotuspelivaihe.

17.12.2020 13:16 Korisliiga

Henri Ventoniemen osakekurssi hurjassa nousussa – Lahden 25-vuotias sentteri tähyää vielä maailmalle ja maajoukkueuralle

Lahti Basketball pelasi ennen ottelutaukoa itsensä miesten Korisliigan neljännelle sijalle. Joukkueen kotimainen sentteri Henri Ventoniemi viettää uransa parasta kautta.

10.12.2020 17:15 Korisliiga

Karhu Basket rakennuttaa oman monitoimiareenan, 2300-paikkainen areena valmistuu 2022

Korisliigan kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhu Basket kertoi torstaina tiedotustilaisuudessaan uudesta monitoimiareenasta.

4.12.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga jää tauolle 4.-23.12. väliseksi ajaksi

Miesten Korisliiga on päätetty asettaa pelitauolle 4.-23.12 väliseksi ajaksi Aluehallintovirastojen asettamien rajoituksien johdosta. Korisliiga-seurat päättivät asiasta perjantaina pitämässään seurakokouksessa.

4.12.2020 08:56 Korisliiga

Helsinki Seagulls kiinnitti valmennusjohtonsa pitkillä jatkosopimuksilla

"Kerrassaan mahtavaa, että meillä oli mahdollisuus tämän kaiken synkkyyden keskellä kiinnittää koko valmennustiimimme pitkäksi aikaa eteenpäin", Helsinki Seagullsin toimitusjohtaja iloitsee valmennusjohdon jatkosopimuksista.

3.12.2020 14:45 Korisliiga

Korisliigan ensimmäiseksi Kuukauden Valopilkuksi on nimetty Pyrinnön Marcus Lewis

Tuhoisaa jälkeä tehnyt Tampereen Pyrinnön Marcus Lewis on nimetty miesten Korisliigassa marraskuun pelaajaksi. Palkinto kantaa vastaisuudessa nimeä Kuukauden Valopilkku.

3.12.2020 08:15 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku

Korisliigan ja Taksi Helsingin solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku. Valopilkku on Taksi Helsingin omistama taksintilaussovellus, millä kuluttajat voivat tilata taksin vuorokauden ympäri, lähes koko maassa.

2.12.2020 20:11 Pääjuttu

Alanen ja Wilson huippuvireessä maajoukkueviikon jälkeen – Korisliiga-ilta tarjosi kaksi tiukkaa kamppailua

Miesten Korisliiga-illan voittajat olivat Kataja Basket ja Kauhajoki. EM-karsinnoista palanneet Aapeli Alanen ja Jamar Wilson esittivät vakuuttavia otteita.

1.12.2020 19:57 Korisliiga

Shawn Hopkins liekeissä Pyrinnön kotivoitossa – kolmoset upposivat Korihaita vastaan virheettömästi

Illan ainoassa miesten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö taivutti Korihait 128–67.

1.12.2020 18:17 Korisliiga

Otteluiden peruutuksia miesten Korisliigassa – perjantain seurakokouksessa päätetään jatkosta

Miesten Korisliigan otteluohjelmaan on tulossa pikaisia muutoksia. Neljä ottelua on peruttu toistaiseksi. Jatkosta tiedotetaan perjantain seurakokouksen jälkeen.

Näytä lisää vastaavia