Korisliigat jatkavat tutulla mallilla kaudella 2016/17, miesten Divari B:ssa 14 joukkuetta

25.4.2016 Sekä miesten että naisten Korisliigojen pelitavat pysyvät entisellään kaudella 2016/17 – sillä erotuksella, että miesten Korisliigan joukkuemäärä nousee 10:sta 11:een kaudeksi 2017/18. Miesten Divari B:n joukkuemääräksi on vahvistettu puolestaan 14.

Divari B pelataan ensi kaudella 14 joukkueen sarjana.

Marcus Vanin (kuvassa) Korihait on yksi uusi joukkue tulevassa 10 joukkueen Korisliigassa. Kuvat: Johan Weckström & Korihait.

Miesten Divari B täydennetään 14 joukkueen sarjaksi ranking-järjestyksen mukaisesti. Divari B:n runkosarja pelataan kaksinkertaisena sarjana niin, että jokainen joukkue pelaa 26 ottelua.

Divari B:n pudotuspelit pelataan päättyneestä kaudesta tutulla mallilla niin, että runkosarjan 1.-4. sijoittuneet etenevät välieriin, joiden voittajat nousevat Divari A:han. Niin välierät kuin finaalitkin pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Finaalissa ratkotaan nousijoiden kesken Divari B:n mestaruus.

Divari B:n runkosarjan viimeinen putoaa alueelliseen II divisioonaan, kun taas I-divisioonan karsintojen voittaja nousee Divari B:hen. Lisäksi yksi paikka myönnetään villi kortti -menettelyllä.

Miesten Divari A pelataan puolestaan ensi kaudella kymmenen joukkueen kolminkertaisena sarjana (27 ottelua/joukkue).

Divari A:n pudotuspelit pelataan päättyneestä kaudesta tutulla mallilla niin, että runkosarjan 1.-4. sijoittuneet etenevät välieriin, joiden voittajat jatkavat Divari A:n finaaliin. Finaalin voittajalle on tiedossa paikka Korisliigassa kaudeksi 2017/18.

Divari A:n välierät ja finaalit pelataan paras viidestä -mallilla.

Korisliigojen pelitavat pysyvät ennallaan

Miesten Korisliiga pelataan kaudella 2016/17 kymmenen joukkueen nelinkertaisena sarjana, ja tuttuun tapaan runkosarjan kahdeksan parasta jatkavat puolivälierävaiheeseen.

Ennen pudotuspelien jokaista vaihetta asetetaan joukkueet järjestykseen runkosarjasijoituksen mukaisesti, ja parhaiten runkosarjassa sijoittunut kohtaa aina huonoiten runkosarjassa sijoittuneen.

Puolivälierät pelataan ensi keväänäkin paras viidestä -mallilla, kun taas välierät ja finaalit jatkuvat paras seitsemästä -mallilla. Pronssit ratkotaan yhdessä ottelussa.

Korisliigan runkosarjan viimeiseksi sijoittunut pelaa paras kolmesta -mallin karsintaottelut miesten Divari A:n finaalien hävinnyttä joukkuetta vastaan. Ottelusarjan voittaja pelaa Korisliigassa kaudella 2017/18.


Naisten Korisliiga pelataan kaudella 2016/17 kymmenen joukkueen kolminkertaisena sarjana (27 ottelua/joukkue). Pudotuspeleihin jatkavat runkosarjan kuusi parasta joukkuetta, joista 1. ja 2. etenevät suoraan välieriin.

Runkosarjan 3.-6. ja 4.-5. sijoittuneet pelaavat paras viidestä -mallin puolivälieräsarjan, joiden voittajat kohtaavat välierissä runkosarjan 1. ja 2. sijoittuneet. Välierät pelataan myös paras viidestä -mallilla.

Välierien voittajat iskevät yhteen Naisten Korisliigan finaaleissa ja kultamitalien kohtalo ratkeaa paras viidestä -mallilla. Välierissä hävinneet joukkueet pelaavat yhden pronssiottelun.

Naisten Korisliigan runkosarjan viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa I Divisioonaan.

Naisten Divarissa tuttu malli

Naisten I Divisioona pelataan myös pelikaudella 2016/17 kymmenen joukkueen kaksinkertaisena sarjana niin, että jokaiselle joukkueelle tulee kauden aikana 18 ottelua.

Naisten Divarin pudotuspeleihin selviytyvät runkosarjan 1.-4. sijoittuneet joukkueet. Paras viidestä -mallin välierien voittajat jatkavat Divarin finaaliin, joka pelataan myös paras viidestä -mallilla. Divarin finaalin voittaja nousee naisten Korisliigaan kaudeksi 2017/18.

Runkosarjan viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa alueelliseen II Divisioonaan, kun taas Divarin karsintojen voittaja nousee Divariin.

Westerholm: ”Palvelee niin lajin kuin liigankin kehittymistä”

- Aikaisempia kausia lyhyempi runkosarja mahdollisti meille täksi kevääksi välierien ja finaalien pelaamisen paras seitsemästä -mallilla ensi kertaa sitten vuoden 1992. Rohkea kokeilu on osoittautunut kannattavaksi, sillä olemme saaneet nauttia hienojen puolivälieräsarjojen jälkeen jännittävistä ja vaiherikkaista välieristä, jotka ovat keränneet ennätysmäärän yleisöä halleille sekä näyttöpäätteiden ääreen, iloitsee Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm.

Miesten Korisliigan joukkuemäärän nosto on Westerholmin mukaan osa pitkän tähtäimen projektia.

- Korisliiga on kansallisen koripallomme näyteikkuna, jonka tulee näkyä ja kuulua mahdollisimman laaja-alaisesti toiminnan ja urheilullisen laatua unohtamatta, perustelee Westerholm.

- Divarien laajentamisen myötä meillä on olemassa nyt syöttöliikennettä alhaalta ylöspäin, jolloin Korisliigan täydentäminen on mahdollista ilman, että arvokkaat Divarit kärsivät inflaatiosta joukkuemäärien supistumisen muodossa. Lisäksi Korisliigan laajentamisen myötä tulee uusia peli- ja työpaikkoja tarjolle huippukoripallon parissa, joka palvelee niin lajin kuin liigankin kehittymistä.

Samaa periaatetta palvelee myös Divari B:n joukkuemäärän nosto.

- Palaute laajennetusta Divari B:sta on joukkueiden ja seurojen taholta ollut pelkästään myönteistä. Alun perin joukkuemäärää oli tarkoitus supistaa 12:een tulevaksi kaudeksi, mutta tyytyväisyyskyselyn sekä seurakokouksessa käydyn keskustelun perusteella 14 joukkueen sarja koettiin oikean kokoiseksi, Westerholm taustoittaa.

- Samalla tämä tukee strategiamme mukaista kasvua. Sarjojen laajentamisen myötä luomme entistä useammalle pelaajalle mahdollisuuden kehittyä sloganimme ”be as good as you can be” mukaisesti.

Henkilöt

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

22.11.2018 10:53 Korisliiga

Elisa Viihde Sportin kanavat auki koko viikonlopun – Tarjolla 15 ottelua kotimaista koripalloa

Viikonloppuna on katsottavissa myös Petteri Koposen ottelu Saksan Bundesliigassa.

4.10.2018 14:59 Pääjuttu

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

19.11.2017 Pääjuttu

Elisa on jälleen kotimaisen koriksen ykköskanava

Elisa Viihde Sportilla sekä Fanseatilla seurattavien Korisliigojen sekä miesten I Divisioona A:n lisäksi Elisan kanavilla seurataan tiiviisti Susijengin pelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa.

Näytä lisää vastaavia