Korisnaisille tappio Venäjällä

28.11.2001 Hienon kotivoiton Sloveniasta viime lauantaina taituroinut naisten koripallomaajoukkue joutui keskiviikkona takaisin koulun penkille. Kotiyleisönsä edessä Vologdassa pelannut EM-hopeajoukkue Venäjä antoi ensimmäisellä puoliajalla oppitunnin kokemuksen tuoman rutiinin merkityksestä ja voitti Suomen EM-karsintaottelussa lopulta 82-52.

Venäjän otteissa näkyi näyttämisen mentaliteetti, joka sille kasvoi EM-karsinnan avauskierroksella, jolla se hävisi yllättäen Slovenialle vieraissa. Samaa asennetta Venäjä osoitti jo lauantaina, jolloin jyrän alle jäi niinikään Vologdassa Unkari pistein 77-28.

Suomi oli helisemässä venäläisten kanssa varsinkin ottelun alussa. Kymmenen minuutin pelin jälkeen ottelu oli jo käytännössä ohi, kun Venäjä oli rynnistänyt 18 pisteen karkumatkalle (22-4). Tahti ei kotijoukkueella hyytynyt, vaan puoliajalle mentäessä tulostaululla komeilivat lukemat 42-15.

Suomella oli avausneljänneksellä paikkansa, mutta viimeistely tuotti ongelmia kuten tappiollisessa avausottelussa Unkariakin vastaan. Ohiheitot horjuttivat itseluottamusta ja Venäjä pääsi karkumatkalle.

- Helpommin saimme heittopaikkoja kuin Unkari-pelissä. Sama määrä meillä oli heittoja kuin Venäjälläkin, mutta sillä erotuksella, että me pistimme jälleen lähes kaikki ohi, ripitti maajoukkueen päävalmentaja Risto Piipari omiaan.

Erityistä myrkkyä Suomelle oli Venäjän tehokas sisään-ulos -peli. Venäjä työnsi palloa pitkälle kaartilleen korin alle ja suomalaistakamiehet putosivat auttamaan. Taitavat venäläissentterit löysivät kuitenkin vapaat pelaajat kolmen pisteen viivalta, jolta ratkaisut syntyivät. Pahimmin suomalaisvirheistä rokotti Marina Khazova, joka heitti kaukoetäisyyksiltä 21 pistettä. Ilona Korstine pussitti 18 pistettä.

- Venäjä rutiini oli kovaa luokkaa. He onnistuivat kaikilta etäisyyksiltä, Piipari kehaisi vastustajaansa.

Moua kovin yksin

Toisella puoliajalla Suomikin pääsi peliin mukaan. Etenkin päätösneljänneksellä Suomi oli sinut Venäjän kovan puolustuksen kanssa. Suomi jopa voitti viimeisen kymmenminuuttisen 24-18 ja pelasi koko puoliajan lähes tasatahtiin venäläisten kanssa (37-40). Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan lopputuloksena oli 52-82-tappio.

Parhaiten suomalaisista pärjäsi venäläisten kanssa Ranskassa ammattilaisena pelaava Michaela Moua. 180-senttinen Moua harhautteli taidokkaasti venäläispuolustusta ja kokosi uudeksi maaotteluennätyksekseen 21 pistettä.

- Mixu (Moua) oli todella kova kentän molemmissa päissä. Hyökkäyksessä hän harhautteli venäläiset "leivosiksi" ja pisti palloa koriin. Puolustuksessa hän paini mallikkaasti pidempiään vastaan, Piipari hämmästeli.

Muiden suomalaisten heitot kilpistyivät kerta toisensa jälkeen venäläismuuriin, jonka Piipari arveli johtuneen "liiasta kunnioituksesta".

Heli Roukanoja keräsi 13 levypalloa. Hän teki kahdeksan pistettä, kuten teki myös Heidi Adler.

EM-karsinta jatkuu syksyllä 2002, jolloin pelataan toinen kolmen ottelun rypäs. Suomella on edessään tuolloin kotiottelut sekä Unkaria että Venäjää vastaan. Karsintalohkossa B voitot ovat menneet ristiin ja kahden jatkoonmenijän kohtalot ovat vielä täysin auki.

- Se on ihan selvää, että jatkopaikat ratkaistaan vasta ensi vuonna.

- Ihan hyvillä mielin tästä voidaan jatkaa. Pitää kuitenkin muistaa, että viime karsinnassa hävisimme Venäjälle vieraissa 50 pistettä ja jäimme lohkossamme voitoitta. Nyt on Slovenia-voitto takataskussa ja edessä kaksi kotiottelua, päätti Piipari.

Venäjä - Suomi 82 - 52 (42-15), naisten EM-karsintaa, Vologda, Venäjä 28.11.2001

Susanna Rinta 6/1 Minna Myllylä 0/2 Heidi Adler 8/2 Sanna Puskala 2/2 Lea Hakala 5/2 Hanna Rotinen 0/0 Anu Mahlamäki 0/3 Heli Roukanoja 8/13 Michaela Moua 21/6 Taru Tuukkanen 2/6
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

Näytä lisää vastaavia