Korispelaaja – kaipaatko koronatilanteesta johtuen henkistä tukea?

1.3.2021 20:45 Urheilupsykologi: Nyt ei tarvitse jäädä yksin opiskelumurheiden kanssa vaan konkreettista apua on saatavilla!

Julkisuuteen on levinnyt tietoja siitä, että myös opiskelijoilla on ollut vaikeaa saada riittävästi tukea opiskeluihin ja eteneminen on osalla vaikeutunutkin merkittävästi korona-tilanteesta johtuen. Finnish Basketball Hall of Famen alumnitoiminta voi auttaa tilanteessa.

Opiskelijoille tarjotaan henkilökohtaista apua resurssien mukaan. Kaikille tarvitseville etsitään mahdollisuus keskustella kokeneen lajitaustaisen ja mieluusti läheltä omaa opiskelualaa olevan henkilön kanssa. Tavoite on avata keskusteluyhteys ja auttaa kriisitilanteesta kärsiviä opiskelijoita.

- Upea joukko lajisydämisiä korisihmisä on tarjoutunut avuksi. On toki vaikea ennakoida millaista apua tarvitaan. Jollekin voi yksittäinen keskustelutilaisuus avata solmuja, toiselle taas oman koulutusalan aikanaan läpikäynyt alumni voi olla edistämässä osaltaan opinnoissa ja auttaa haasteiden voittamisessa. Olemme luonnollisesti myös valmiina ohjaamaan kriittisempää apua tarvitsevia eteenpäin tiedostaen omat rajatut kykymme vaikeissa tilanteissa. Olennaista on vahvistaa korisyhteisön me-henkeä, että yksin ei tarvitse jäädä opintotilannettakaan murehtimaan vaan yritämme kaikin tavoin auttaa. Meillä on myös valmius järjestää verkkotapaamisia isommalle ryhmälle kerrallaan. Nämä järjestetään tietyn teeman ympärille luotavana keskustelutilaisuutena, jos sellaisesta vaikuttaisi olevan paras hyöty., kertoo alumnitoiminnan koordinaattori Jari Toivonen.

 

Urheilupsykologi Dionne Pounds näkee koronatilanteen haastavana niin opiskelijoiden kuin koripallon harrastamisen näkökulmasta, sillä normaali vuorovaikutus on vähentynyt ja jopa keskeytynyt kokonaan.

- Tilanne, jossa kaikki ovat etänä on haastava ja itsekin huomaa oireilevansa, vaikka viihdynkin kotona yksin. Toivon, että nuoret pystyy ja jaksaa oloista huolimatta tsemppaamaan. Tärkeää on pystyä olemaan avoin ja kommunikoida omista tunteista ja tuntemuksista. On hyvin helppoa passivoitua ja jäädä eristäytyneeksi ulkomaailmasta. Jo ihan koripallon harrastamisen estyminen voi luoda ahdistusta ja eristyneisyyttä. Tähänkin voi joidenkin olla tärkeä löytää keskusteluapua. Niin opiskelu kuin urheiluharrastus vaatii motivaatiota, joka kärsii ehdottomasti pitempijaksoisesta etä- tai korvaavasta toiminnasta.

- Tärkeintä on nuoren saada puhua jollekin joka häntä kuuntelee aidosti. Turvallinen ympäristö kertoa tuntemuksiaan on keskeinen lähtökohta luottamuksen ja kuulluksi tunteen synnylle., muistuttaa Pounds.

Koripallon alumnitoimintaan kuuluu olennaisena osana laajan opiskelu- ja työelämäkokemuksen omaavien alumnien osaamisen jakaminen eteenpäin. Nyt toiminnasta kohdennetaan paukkuja akuutisti tukemaan koristaustaisten opiskelijoiden tilannetta.

 

Työnohjaajanakin työskentelevä entinen maajoukkuevalmentaja Maikku Miettinen on mukana alumnina kehittämässä mentoritoimintaa.

- Tässä tilanteessa on tärkeä luoda opiskelijalle paikka, missä on mahdollista tulla kuulluksi ja päästä puhumaan omista ajatuksista ja fiiliksistä kokeneen henkilön kanssa. Opiskeluun liittyvien lukkojen avaaminen voi olla mahdollista, kun opiskelija saa keskustelujen kautta uutta näkökulmaa omaan tilanteeseensa. Mentorointi voi olla yksi merkittävä tekijä opiskelijan jaksamisen tukena tänä haastavana aikana., toteaa Miettinen.

 

Koripallon alumnien pyörittämä Mentoriohjelma (Kentältä johtajuuteen 2021) tukee koripalloilijoiden siirtymistä työelämään, ammatillista kehittymistä ja urasuunnittelua. Varsinaisen ohjelman startin aloitusta tältä vuodelta siirrettiin maaliskuun lopulle, jotta voimme keskittyä ensisijaisesti nyt opiskelujen kanssa ongelmissa olevien auttamiseen, joka toisaalta osuu mentoriohjelmankin agendaan.

 

Koripalloileva opiskelija, jos kaipaat apua tai tukea opiskeluihin – ota yhteys suoraan alumnikoordinaattoriin tai täytä tiedot!

 

Koripalloilija, ota yhteys! Voit jättää tietosi TÄNNE.

 

Lisäksi suunnitellaan järjestettäväksi keskustelutilaisuus koripalloilijoille; miltä tuntuu, kun ei pääse pelaamaan tai harrastamaan. Tarkoituksena on avata mahdollisuus purkaa tuntoja ja turhautumista, jotta upean lajimme harrastajat kokevat tulevansa kuulluksi ja ymmärretyksi.

 

Yhteydenotot,

Jari Toivonen
Alumnikoordinaattori, Finnish Basketball Hall of Fame
0405708078
jari.toivonen@koripallomuseo.fi

 
16.5.2023 13:59 Koripallomuseo

Suomen koripallon isähahmon Robert "Petteri" Petersenin syntymäpäivä 16.5

Petterin syntymäpäivään on liittynyt aina koripalloa. Tämäkään päivä ei tee poikkeusta. Töölön Kisahallissa pelataan miesten Korisliigan kuudes finaali Helsinki Seagullsien ja Kauhajoen Karhu Basketin välillä.

16.2.2023 09:00 Koripallomuseo

Uusin Ribari-lehden digiversio nyt luettavissa ilmaiseksi

Uusimmassa lehdessä juhlistetaan 70 vuotta täyttänyttä naisten maajoukkuetta. Mukana on muun muassa legenda Hilkka Hakolan haastattelu sekä Anja Suomalaisen muistelmia Amerikan vuosiltaan.

2.12.2022 14:55 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaaritallenne nähtävissä Youtubessa

Ennen Susiladiesin sunnuntaina 27.11. pelattua EM-karsintaottelua Liettuaa vastaan Urhea-hallissa järjestettiin Kohti unelmien naiskorista -seminaari. Koripallomuseon järjestämä seminaaritallenne on nyt nähtävissä Koripalloliiton Youtube-kanavalla.

26.11.2022 20:30 Koripallomuseo

Koriksen Hall of Fame täydentyi viidellä lajilegendalla

Koripallomuseon järjestämä Alumnigaala 2022 vietettiin lauantaina Hilton Kalastajatorpalla. Hienossa tapahtumassa Hall of Fame -kunniagalleria sai viisi uutta jäsentä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 26.11. Hilton Kalastajatorpalla - ilmoittaudu mukaan

Alumnigaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2022. Tule viettämään ikimuistoinen ilta loistavassa seurassa upean korisaiheisen ohjelman ympärillä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaari Urhea-hallissa 27.11. – ilmoittaudu nyt

Naisten maajoukkue viettää juhlavuotta, kun ensimmäisestä maaottelusta tuli kesällä kuluneeksi 70 vuotta. Nyt on aika kerätä ihmiset tärkeän asian äärelle, kun Koripallomuseo järjestää naiskorisseminaarin. Seminaarin jälkeen käynnistyy Susiladiesin EM-karsintaottelu Liettuaa vastaan.

19.8.2022 12:31 Koripallomuseo

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry joutuu lomauttamaan toiminnanjohtajan

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry:n hallitus on joutunut tekemään erittäin ikävän ja vaikean päätöksen toiminnanjohtajan lomauttamisesta taloudellisin perustein alkaen 15.8.2022. Lomautuksen on ilmoitettu jatkuvan toistaiseksi.

11.8.2022 09:10 Koripallomuseo

Alumnilisenssi on oiva tapa edistää suomalaista koriskulttuuria – Stay in the game!

Alumnilisenssi on matalan kynnyksen tapa tukea yhteisön toimintaa. 22 euroa kustantavan lisenssin tuotto tulee kokonaisuudessaan alumnitoiminnan ja mentoriohjelman kehittämisen hyväksi.

2.7.2022 11:43 Koripallomuseo

Koripallolehti Ribari 1/2022 on ilmestynyt ja ilmaiseksi luettavissa verkossa

Uusimmassa lehdessä mm. Leena Vestalan (nyk. Martin) haastattelu ja Lassi Tuovin ajatuksia niin valmentamisesta kuin elämästä, sekä Oppikoulucupien historiaa.

30.5.2022 12:39 Koripallomuseo

70 vuotta naiskorista Suomessa - tule mukaan tukemaan juhlavuoden kirjaprojektia!

Kirja toteutetaan sponsorien ja yksityislahjoittajien tuella. Koripallomuseon pienkeräykseen lahjoittamalla tuet kirjahankkeen toteutumista!

Näytä lisää vastaavia