Korpisen ja Vaalavirran kaksinumeroiset pistelukemat eivät riittäneet voittoihin

18.1.2021 08:45 Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n konferenssiotteluiden suomalaisonnistujiin lukeutuivat viikonloppuna Marika Korpinen ja Kia Vaalavirta, jotka molemmat heittivät kaksinumeroiset pistelukemat tappioissa.

Kia Vaalavirta kuului 12 pisteellä joukkueensa parhaisiin pistenaisiin. Kuva: Ville Vuorinen.

Atlantic 10 -konferenssissa Marika Korpisen edustama George Mason hävisi viidennen peräkkäisen ottelunsa, kun George Washington oli parempi 67-47 (33-25). Korpinen oli joukkueensa ainoa kaksinumeroisille pistelukemille yltänyt pelaaja 13 pisteellä, neljällä levypallolla ja yhdellä syötöllä 38 minuutissa.

> Ottelutilastot

West Coast -konferenssissa Kia Vaalavirta ja San Francisco pistivät hanttiin kahdenneksikymmenenneksi rankatulle Gonzagalle, mutta lopulta Gonzaga oli parempi numeroin 76-52 (38-19).

Vaalavirta kuului joukkueensa parhaimmistoon keräten tilastosarakkeeseensa 12 pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston 27 minuutissa vaihdosta.

> Ottelutilastot

Arike ja UTEP jakoivat voitot North Texasin kanssa

Elina Arike ja UTEP kohtasivat viikonloppuna North Texasin kahdesti Conference USA:ssa, mistä käteen jäi voitto ja tappio. Perjantaina UTEP hävisi loppunumeroin 67-59 (34-30). Arike sai viisikossa peliaikaa 11 minuuttia, joiden aikana syntyi neljä pistettä, yksi levypallo ja yksi riisto.

> Ottelutilastot

Lauantaina UTEP pääsi maksamaan kalavelkoja, kun North Texas kaatui vahvan päätösneljänneksen myötä 52-62 (24-26). Arike pelasi tällä kertaa viisikossa 20 minuuttia, joiden aikana hän pussitti kuusi pistettä, repi kolme levypalloa ja jakoi yhden syötön.

> Ottelutilastot

Western Athletic -konferenssissa Venla Variksen edustama Grand Canyon nappasi ensimmäisen voittonsa, kun Grand Canyon voitti New Mexico Staten 61-52 (21-26). Varis heitti kaksi pistettä pelaten 11 minuuttia.

Erinomaisesti kautensa aloittanut Grand Canyon on pelannut nyt kaksi konferenssiottelua, joissa saldo on yksi voitto ja tappio.

> Ottelutilastot

Lindström ja Liberty konferenssissa keulilla

Atlantic Sun -konferenssissa Nenna Lindströmin edustama Liberty paranteli asemaansa konferenssikärjessä voittamalla North Alabaman kahdesti. Liberty on voittanut jokaisen viidestä konferenssiottelustaan.

Lauantain mittelössä Liberty kaatoi North Alabaman 63-86 (25-39). Lindström heitti kahdella kolmosella kuusi pistettä ja repi yhden levypallon pelaten 12 minuuttia vaihdosta.

> Ottelutilastot

Sunnuntaina Liberty voitti North Alabaman toistamiseen numeroin 60-77 (35-42). Lindström tilastoi tällä kertaa kolme pistettä ja yhden syötön 13 peliminuutissa.

> Ottelutilastot

Nina Augustin ja Robert Morris palasivat kentille ensimmäisen kerran sitten tammikuun alun, kun Robert Morris hävisi viikonloppuna kahdesti Horizon League -konferenssiotteluissa Wright Statelle.

Perjantaina Wright State veti pidemmän korren numeroin 48-58 (25-26). Augustin pelasi viisikossa 27 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi kaksi pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston.

> Ottelutilastot

Lauantaina Wright State oli toistamiseen parempi; tällä kertaa numeroin 51-58 (25-27). Augustinin saldo oli kuusi pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa 29 minuutissa ennen virhetilin täyttymistä.

> Ottelutilastot

Asiat

 
18.4.2024 10:23 Susijengi

Federiko Federiko Texas Techin riveihin

Viimeiset kaksi kautta mainioita otteita Pittsburghin riveissä esittänyt Rekolan Urheilijoiden kasvatti Federiko Federiko, 22, vaihtaa joukkuetta Yhdysvaltain NCAA-liigassa. Susijengin vahvuuteen kuuluvan 211-senttisen Federikon uusi joukkue on Big 12 -konferenssissa pelaava Texas Tech.

4.4.2024 09:25 NCAA

Saga Ukkonen siirtyy Fresno Staten yliopistoon

Wartti Basket -kasvatti Saga Ukkonen, 22, siirtyy tulevaksi kaudeksi Fresno Staten yliopistoon. Neljästi aikuisten maajoukkueessa esiintynyt Ukkonen pelasi edelliset kolme kautta Texas Techin yliopistossa.

26.3.2024 10:41 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana etenivät Sweet Sixteen -vaiheeseen

Henna Sandvikin edustama Indianan yliopisto voitti NCAA:n lopputurnauksessa Oklahoman ja eteni täten 16 parhaan joukkoon eli Sweet Sixteeniin.

25.3.2024 11:27 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana vielä mukana March Madnessissä

Yhdysvaltojen naisten NCAA:n lopputurnauksessa Henna Sandvik ja Indiana säilyivät viikonlopun jäljiltä mukana leikissä. Sara Bejedi (Florida State), Anna Kahelin (Maine) ja Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) taas putosivat ensimmäisissä otteluissaan.

25.3.2024 11:15 NCAA

Suomalaisten miespelaajien yliopistojoukkueet ulos March Madnessissä

Yhdysvaltojen miesten NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa suomalaispelaajat lensivät leikistä ulos viikonlopun aikana. Miro Little ja Baylor selvisivät toiseen peliin asti, mutta Mustapha Amzil (New Mexico), Eemeli Yalaho (Texas Tech) sekä Jesper Granlund ja Leo Nordberg (Longwood) putosivat jo ensimmäisessä pelissä.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 12:20 NCAA

Sara Bejedin ja Florida Staten tie ACC:n lopputurnauksessa päättyi välieriin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa on käynnissä lopputurnaukset. Sara Bejedi ja Florida State etenivät kivenkovassa ACC:ssa välieriin asti, mutta joukkue kaatui NC Statelle.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

Näytä lisää vastaavia