Koskelainen koulutuksen kehittäjäksi ja nuorten olympiavalmentajaksi

1.4.2009 Suomen Koripalloliitto saa täsmävahvistuksen riveihinsä 1. elokuuta, kun Antti Koskelainen aloittaa koulutuksen kehittäjän ja nuorten olympiavalmentajan tehtävissä.

31-vuotias Koskelainen on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri sekä liikunnanohjaaja. Hän on suorittanut Koripalloliiton huippukoripallovalmentajatutkinnon 2007 ja on parhaillaan mukana kolmivuotisessa FIBA:n Europe Coaching Certificate –koulutusohjelmassa, joka päättyy tulevana kesänä.

Seuratasolla Joensuun Katajan, Namika Lahden ja Orimattilan Jymyn organisaatioissa vaikuttanut Koskelainen tulee uudessa tehtävässään toimimaan Vierumäeltä käsin. Hänen rekrytointinsa on Koripalloliiton, Suomen Urheiluopiston ja Suomen Olympiakomitean yhteishanke.

- Antti tulee vahvistamaan koulutuksen jalkauttamista ja kehittämistä sekä erityisesti tyttöpuolen maajoukkuevalmennusta. Näille asioille ei löytynyt organisaatiostamme selkeää omistajaa viime vuosina. Ei ole helppoa löytää riittävää koulutuksen kehittämisen osaamista ja korisosaamista yhdessä paketissa. Antin kohdalla molemmat kriteerit täyttyvät, jonka lisäksi pedagogin koulutus on iso plussa, kehuu Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann, joka vastaa myös valmennuksen ja koulutuksen johtamisesta.

Koskelainen on jo aiemmin nimetty 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentajaksi. Lisäksi hän tulee vastaamaan yhdessä nuorten maajoukkueiden päävalmentajan Ari Tammivaaran kanssa lahjakkaimmille maajoukkuepelaajille järjestettävästä Talent Camp -leirityksestä.

Lue myös Koris.net-artikkeli "Talent Campeista OPM-tuella viikon mittaisia syksystä lähtien".



Lisätietoja: /koripalloliitto/
 
30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

9.3.2011 Pohjoinen alue

Seuroille EM-karsintalippuja tarjoushintaan maaliskuun loppuun saakka

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten koripallomaajoukkueen elokuussa pelattaviin EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Karsintojen kotiottelut pelataan Helsingin Jäähallissa 15.8. (Portugali) ja 21.8. (Unkari) ylösheiton tapahtuessa klo 19 molempina ottelupäivinä. Koripalloliitto tarjoaa jäsenseuroilleen maaliskuun loppuun saakka mahdollisuuden lunastaa pääsylippuja tarjoushintaan.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

15.1.2010 11:10 Liittoa koskeva tiedote

Kansainvälisen FIBA Approved Coach -lisenssin haku käynnistyy, hakukriteerit tarkentuvat

Kansainvälinen Koripalloliitto (FIBA) on vaatinut 1.1.2007 lähtien kaikilta sen kilpailuihin osallistuvien joukkueiden päävalmentajilta ns. FIBA Approved Coach–lisenssiä. Jokainen nuorten maajoukkueiden päävalmentaja siis tarvitsee tämän lisenssin. FIBA Approved Coach -lisenssin saa, jos valmentaja on suorittanut ylimmän kansallisen valmentajatutkinnon, toimii aktiivisesti käytännön valmennustehtävissä sekä Suomen Koripalloliitto on hakenut lisenssiä FIBA:lta.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

Talent Campeista OPM-tuella viikon mittaisia syksystä lähtien

Suomen Koripalloliitto tehostaa merkittävällä tavalla sarjakauden aikana järjestettävää Talent Camp –leiritystä, johon kutsutaan maan lahjakkaimmat 13-16-vuotiaat tulevaisuudenlupaukset. Kaudella 2009-10 järjestetään neljä 7-8-päiväistä leiriä, joille kutsutaan 16 tyttö- ja 16 poikapelaajaa vuosina 1994–96 syntyneiden ikäluokista. Opetusministeriö on lähtenyt tukemaan leiritystä.

6.3.2009 Pohjoinen alue

Talent Campit 12.-15.3. & avoimet maajoukkue-esittelyt

Suomen Koripalloliitto järjestää 14-16-vuotiaille (1993-95-syntyneet) maajoukkuelahjakkuuksille neljä paikallista maajoukkueleiriä eli Talent Campiä Helsingissä, Forssassa, Lahdessa ja Säynätsalossa 12.-15.3. välisenä aikana. Liiton päävalmentaja Henrik Dettmann esittelee uutta nuorten maajoukkueohjelmaa ja maajoukkuevalmennuksen sisältöjä avoimissa luentotilaisuuksissa Helsingissä 12.3. ja Forssassa 14.3.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

12.6.2007 EM-karsinnat

Naisten maajoukkueelle päävalmentaja Euroopan huipulta

Suomen naisten koripallomaajoukkue siirtyy espanjalaisen huippuvalmentaja Domingo Diazin komentoon. Koripalloliitto on solminut Diazin kanssa sopimuksen, joka ulottuu vuoden 2008 loppuun. 51-vuotias Diaz luotsasi Espanjan naiset EM-pronssille 2005 ja viime vuoden MM-kisoissa kahdeksanneksi.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

Näytä lisää vastaavia