Kotijoukkueet vahvoilla Korisliigassa – Seagulls illan ainoaan vierasvoittoon

30.12.2022 21:48 Sarja jatkui viidellä ottelulla. Voitokkaasti vuotensa päättivät Kouvot, KTP, Seagulls, Kataja sekä Korihait.

Kouvojen Deshon Taylor vastasi illan korkeimmasta pistemäärästä. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Salon Vilpas ei onnistunut jatkamaan voittoputkeaan Kouvojen vieraana. Kotijoukkue oli lopulta vahvempi pistein 100-89.

Kouvolalaisten ykköstykki oli sarjan korintekotilastoa johtava Deshon Taylor, joka heitti 37 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Austin Butlerille kirjattiin tupla-tupla 14 pisteellä ja 17 levypallolla. Keyshawn Feazell kirjautti vieraista tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 16 pistettä ja 13 levypalloa.

Vilpas on sarjassa viidentenä. Kouvot puolestaan seitsemäntenä.

Ottelutilasto

KTP palasi voittokantaan, kun se isännöi Kobria. Kotijoukkue oli ottelussa parempi kolmatta jaksoa lukuun ottamatta eikä kolmannen jakson notkahdus riittänyt nostamaan vieraita voittoon. Sarjapisteet jäivät kotkaan 87-78. Tappiol oli lapualaisille seitsemäs peräkkäinen.

- Puoliajalla teroitettiin, että peli ei ole ohi vaikka johdettiin 20:llä. Kolmannella jaksolla tuli 7 helppoa menetystä, joista Kobrat pääsi kuittaamaan. Ja vielä kun helpot heitot meni ohi,  alkoi itseluottamus murtumaan. Yleisö varmaan tykkäsi, mutta valmentajalle tällaiset pelit ovat raskaita. Neljännellä jaksolla noustiin taas lähemmäs omalle tasolle ja saatiin käännettyä voitto kotiin. Tabbin ja Timosen pelaaminen oli ennen ottelua epävarmaan, mutta hyvä kun pystyivät pelaamaan ja erinomaisesti pelasivatkin.

Brandon Sly pussitti 21 pistettä. Roydell Brown 12/12 kasasi tupla-tuplan. Denzel Livingston pussitti vieraille 25 pistettä ja nappasi 11 levypalloa.

KTP löytyy sarjan kuudennelta sijalta. Kobrat on valahtanut kahdeksanneksi.

Seagulls otti neljännen peräkkäisen voittonsa Tapiolan Hongan vieraana. Helsinkiläisille kirjattiin voitto 104-78. Hongalle tappio oli viides putkeen.

Vieraiden Jeffrey Carroll oli ottelun pistekuningas 26 pisteellä. Lisäksi hän kasasi kymmenen levypalloa. Zena Edosomwam 11/18 oli niin ikää vahva. Malcom Duvivier teki espoolaisille 19 pistettä.

Seagulls on sarjassa toisena. Honka löytyy 11. sijalta.

Joensuun Kataja palasi voittokantaan Lahti Basketballin kustannuksella. Kotijoukkue pelasi vahvan kolmannen jakson ja se riitti kantamaan joukkueen voittoon. Sarjapisteet jäivät Joensuuhun 95-87.

- Puoliajalla puhuttiin kilpailemisesta ja se paranikin hieman. Kotona meidän pitäsi pystyä pitämään vierasjoukkue pienemmissä pisteissä, päävalmentajan vastuussa ollut Katajan Teemu Turunen sanoi ottelun jälkeen.

Galin Smith 23/10 oli ottelussa tehokas. Hän heitti pelitilanneheitoistaan vain yhden ohi. Amanze Egekeze ylsi samaiseen pistemäärään. Lahden Michael Ertel II oli ottelun korikuningas 26 pisteellä.

Kataja on sarjataulukossa kolmannella sijalla. Lahtelaiset ovat kymmenentenä.

Korihait nappasi sarjapisteet kotikentällään Pyrinnön kustannuksella. Joukkueen toisella ja kolmannella jaksolla hankkima johtoasema piti loppuun asti Pyrinnön loppukiristä huolimatta. Sarjapisteet jäivät Uuteenkaupunkiin 84-81.

Trey Niemi pussitti 17 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Samaan pistemäärään ylsi myös Grant Audu. Pyrinnön Ike Smith 26/9 oli ottelun korikuningas.

Korihait nousi voitollaan tasapisteisiin Hongan kanssa. Pyrintö on yhdeksäntenä.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.