Kotijoukkueet vahvoilla Korisliigassa – Seagulls illan ainoaan vierasvoittoon

30.12.2022 21:48 Sarja jatkui viidellä ottelulla. Voitokkaasti vuotensa päättivät Kouvot, KTP, Seagulls, Kataja sekä Korihait.

Kouvojen Deshon Taylor vastasi illan korkeimmasta pistemäärästä. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Salon Vilpas ei onnistunut jatkamaan voittoputkeaan Kouvojen vieraana. Kotijoukkue oli lopulta vahvempi pistein 100-89.

Kouvolalaisten ykköstykki oli sarjan korintekotilastoa johtava Deshon Taylor, joka heitti 37 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Austin Butlerille kirjattiin tupla-tupla 14 pisteellä ja 17 levypallolla. Keyshawn Feazell kirjautti vieraista tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 16 pistettä ja 13 levypalloa.

Vilpas on sarjassa viidentenä. Kouvot puolestaan seitsemäntenä.

Ottelutilasto

KTP palasi voittokantaan, kun se isännöi Kobria. Kotijoukkue oli ottelussa parempi kolmatta jaksoa lukuun ottamatta eikä kolmannen jakson notkahdus riittänyt nostamaan vieraita voittoon. Sarjapisteet jäivät kotkaan 87-78. Tappiol oli lapualaisille seitsemäs peräkkäinen.

- Puoliajalla teroitettiin, että peli ei ole ohi vaikka johdettiin 20:llä. Kolmannella jaksolla tuli 7 helppoa menetystä, joista Kobrat pääsi kuittaamaan. Ja vielä kun helpot heitot meni ohi,  alkoi itseluottamus murtumaan. Yleisö varmaan tykkäsi, mutta valmentajalle tällaiset pelit ovat raskaita. Neljännellä jaksolla noustiin taas lähemmäs omalle tasolle ja saatiin käännettyä voitto kotiin. Tabbin ja Timosen pelaaminen oli ennen ottelua epävarmaan, mutta hyvä kun pystyivät pelaamaan ja erinomaisesti pelasivatkin.

Brandon Sly pussitti 21 pistettä. Roydell Brown 12/12 kasasi tupla-tuplan. Denzel Livingston pussitti vieraille 25 pistettä ja nappasi 11 levypalloa.

KTP löytyy sarjan kuudennelta sijalta. Kobrat on valahtanut kahdeksanneksi.

Ottelutilasto

Seagulls otti neljännen peräkkäisen voittonsa Tapiolan Hongan vieraana. Helsinkiläisille kirjattiin voitto 104-78. Hongalle tappio oli viides putkeen.

Vieraiden Jeffrey Carroll oli ottelun pistekuningas 26 pisteellä. Lisäksi hän kasasi kymmenen levypalloa. Zena Edosomwam 11/18 oli niin ikää vahva. Malcom Duvivier teki espoolaisille 19 pistettä.

Seagulls on sarjassa toisena. Honka löytyy 11. sijalta.

Ottelutilasto

Joensuun Kataja palasi voittokantaan Lahti Basketballin kustannuksella. Kotijoukkue pelasi vahvan kolmannen jakson ja se riitti kantamaan joukkueen voittoon. Sarjapisteet jäivät Joensuuhun 95-87.

- Puoliajalla puhuttiin kilpailemisesta ja se paranikin hieman. Kotona meidän pitäsi pystyä pitämään vierasjoukkue pienemmissä pisteissä, päävalmentajan vastuussa ollut Katajan Teemu Turunen sanoi ottelun jälkeen.

Galin Smith 23/10 oli ottelussa tehokas. Hän heitti pelitilanneheitoistaan vain yhden ohi. Amanze Egekeze ylsi samaiseen pistemäärään. Lahden Michael Ertel II oli ottelun korikuningas 26 pisteellä.

Kataja on sarjataulukossa kolmannella sijalla. Lahtelaiset ovat kymmenentenä.

Ottelutilasto

Korihait nappasi sarjapisteet kotikentällään Pyrinnön kustannuksella. Joukkueen toisella ja kolmannella jaksolla hankkima johtoasema piti loppuun asti Pyrinnön loppukiristä huolimatta. Sarjapisteet jäivät Uuteenkaupunkiin 84-81.

Trey Niemi pussitti 17 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Samaan pistemäärään ylsi myös Grant Audu. Pyrinnön Ike Smith 26/9 oli ottelun korikuningas.

Korihait nousi voitollaan tasapisteisiin Hongan kanssa. Pyrintö on yhdeksäntenä.

Ottelutilasto

 
12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

21.8.2023 10:00 Yhteistyökumppanit

Millpoint Koripalloliiton ja Korisliigan yhteistyökumppaniksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen mainos- ja liikelahjamaailman syövereissä vaikuttavan Millpointin kanssa. Millpoint tulee avuksi kehittämään Koripalloliiton virallista verkkokauppaa.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

17.7.2023 13:06 Korisliiga

Ilmari Toikkanen siirtyy Tanskaan

Viime kaudella Kouvoja Korisliigassa edustanut Sykki-kasvatti Ilmari Toikkanen, 26, siirtyy Tanskaan. 207-senttisen ja kuusi kautta Korisliigaa tahkonneen Toikkasen uusi seura on Tanskan pääsarjassa pelaava Svendborg Rabbits.

14.7.2023 12:00 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2023-2024 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 25.5.2024. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

5.7.2023 17:57 Mestarien liiga

Kauhajoen Mestarien liigan karsintaturnausjoukkueet arvottu

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaturnausten joukkueet arvottiin torstaina. Karhu Basket Kauhajoki kohtaa puolueettomalla kentällä Turkin Antalyassa 25.9. israelilaisen roni Hay Motors Ness Zionan.

4.7.2023 13:55 Korisliiga

Salon Vilpas vahvistuu Luukas Vaaralla

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Salon Vilpas kaappasi korinsa alle kärkipään suomalaisjärkäleen. Susijengi Rising Stars -kokoonpanossa erinomaisia otteita esittänyt 207-senttinen ja 22-vuotias Lahti Basketball -kasvatti Luukas Vaara siirtyy salolaisjoukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

4.7.2023 09:00 Korisliiga

Tomas Murphy aloittaa ammattilaisuransa Korisliigassa ja liittyy BC Nokian riveihin

BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen tänä kesänä Susijengi Risings Starsissa pelanneen Tomas Murphyn, 25, kanssa. 204-senttisen Murphyn sopimuksen toisessa vuodessa on ulkomaanoptio.

28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

21.6.2023 10:35 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Ei ole enää lähtöjännitystä”

Perttu Blomgren, 21, sai seurajoukkuekaudesta 2022–23 sen, mitä tavoittelikin: runsaasti peliminuutteja ja mahdollisuuden jatkaa nousuaan Korisliigan kärkipelaajien joukkoon. Nyt edessä on Blomgrenin uran toinen susikesä ja jo ensimmäisessä ottelussa Latviaa vastaan hän osoitti, miksi häntä pidetään kansainvälisen tason pelaajalupauksena.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

20.6.2023 11:29 Susijengi

Vili Nyman: ”Tuntuu hyvältä vetää taas Suomi-paita päälle”

Perinteikkään kotkalaisseuran KTP:n kasvatti Vili Nyman, 25, kuului oman ikäluokkansa juniorimaajoukkueen ehdottomiin kärkinimiin. Määrätietoinen harjoittelu auttoi Nymania tekemään läpimurtonsa Korisliigan kotimaiseen eliittiin 2022-23-kaudella ja nyt mies on palannut puolen vuosikymmenen jälkeen Suomi-paitaan Susijengi Rising Stars -leirityksessä.

14.6.2023 12:32 Susijengi

Thomas Tumba: ”Korisliiga on ollut oikea askel”

KTP:n juniorimyllyn kasvatti Thomas Tumba, 22, on tunnettu koripallopiireissä yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista koripalloilijoista. Joensuussa vietetty ensimmäinen ammattilaiskausi toi mukanaan Suomen cupin mestaruuden, SM-pronssia ja Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon. Susikesä 2023 on ”Masille” taas mahdollisuus ottaa yksi kehitysloikka.

9.6.2023 10:26 Susijengi

Mestaruus toi lisämotivaatiota Lassi Nikkariselle

ToPo Junioreiden kasvatti Lassi Nikkarinen, 26, sai kunnian tuoda Pantteri-patsaan Helsinkiin neljännesvuosisadan tauon jälkeen, kun Helsinki Seagulls peittosi Karhu Basketin Korisliigan finaaleissa. Tuoreen Suomen mestarin aloittava pelinrakentaja ja Korisliigan kotimaisen kaartin kärkinimi tähyää nyt seuraavaa kehityspaikkaa urallaan Susijengi-kesän merkeissä.

4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

Näytä lisää vastaavia