Kotti monipuolisen tehokas, Mäki-Tulokas urakoi 37 minuuttia

5.12.2003 Forssalaiset ovat esiintyneet edukseen Yhdysvaltain koripallokentillä. Forssan Koripoikien kasvatti Tuukka Kotti osoitti monipuolisuuttaan, kun hänen joukkueensa Providence kaatoi South Floridan. Niinikään FoKoPo:ssa oppinsa saanut Esa Mäki-Tulokas puolestaan urakoi tavalla, joka ei ole tyypillistä yliopistotulokkaille.

South Florida jäi Providencen jalkoihin lukemin 60-84. 204-senttinen Kotti toi Providencen peliin tehoja vaihtopenkiltä. Kotti pelasi 24 minuuttia, joiden aikana hän teki ”vain” neljä pistettä, mutta antoi peräti kuusi koriinjohtanutta syöttöä, poimi viisi levypalloa ja torjui sekä riisti kahdesti. Kolmesta heitostaan Kotti pisti sisään kaksi.  

Ensimmäistä kauttaan Long Islandin yliopistossa oleva Esa Mäki-Tulokas on noussut heti joukkueensa luottopelaajaksi. Tappiollisessa (76-89) ottelussa Delawarea vastaan Mäki-Tulokas uurasti kentällä peräti 37 minuuttia, joka ei ole tavallista yliopistokoripallossa – puhumattakaan tulokkaista. Suomalaislaituri teki 11 pistettä ja repi seitsemän levypalloa.  

Kimmo Muurisen Arkansas-Little Rock pisti kotikentällään Alcorn Staten kyykkyyn lukemin 84-49. Muurinen oli aloitusviisikossa pelaten 19 minuuttia. Hän pussitti seitsemän pistettä, otti kaksi levyriä ja antoi kaksi syöttöä.  

Jouni Eho, Antti Kasko ja Artur Surov kirjauttivat kukin tililleen tuoreimmissa otteluissa yhden levypallon. Kuusi minuuttia pelanneen Ehon Davidson voitti Hamptonin 83-70. Surovin Saint Joseph’s nitisti San Franciscon 84-52. 213-senttinen Surov torjui kerran myös vastustajan heiton seitsemässä peliminuutissa. Kaskon Loyola Marymount oli sekin voitokas. Se rutisti 68-67-voiton Cal Polysta. Loyola Marymount on voittanut kaikki kauden viisi peliään, joka on tapahtunut koulun historiassa viimeksi vuonna 1952.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
14.5.2024 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valittiin vuoden valmentajaksi Ranskassa

Tuomas Iisalo sai jälleen uuden sulan hattuunsa, kun hänet valittiin Ranskan liigan vuoden valmentajaksi. Aiemmin tällä kaudella Iisalo nimettiin EuroCupin vuoden valmentajaksi.

13.5.2024 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Valtosen Granada säilytti sarjapaikkansa – Paris Basketball teki historiaa

Euroopan kentillä saatiin viimeisetkin runkosarjat päätökseen, kun Espanjassa, Ranskassa ja Saksassa paketoitiin runkosarjat. Suomalaisittain kuului niin hyviä kuin huonoja uutisia.

11.5.2024 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Granada taisteli tärkeän voiton

Euroopan korissarjojen runkosarjat vetelevät viimeisiään ja Elias Valtosen Granada taisteli sarjapaikkansa puolesta elintärkeän voiton. Remu Raitasen ja Ilari Seppälän kaudet tulivat päätökseen.

10.5.2024 08:52 Susijengi

Hanno Möttölä valmentajaksi NBA Draft Combine -leirille

Jo kuudennen vuotensa Susijengin valmennusjohdossa aloittava Suomi-koriksen ikoni Hanno Möttölä, 47, on saanut kutsun valmentajaksi Chicagossa 12.-16.5. järjestettävälle NBA Draft Combine -leirille. Möttölä pääsee ennen leiriä tositoimiin jo viikonlopun G League Elite Camp -katselmuksessa.

9.5.2024 08:59 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni finaaliin

Awak Kuierin Reyer Venezia on selvittänyt tiensä Italian Serie A1:n finaaliin. Venezia voitti välierässä Campobasson otteluvoitoin 2-0.

8.5.2024 07:10 Susijengi

Miro Littlen ura jatkuu Utahin yliopistossa

Ensimmäisen kautensa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa päättänyt Susijengin takamies ja Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 19, vaihtaa joukkuetta. 194-senttinen Little siirtyy Baylorista Utahin yliopiston takakentälle.

6.5.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sivusi Ranskan ennätystä

Paris Basketballin voittoputki venyi jo 24 ottelun mittaiseksi viikonloppuna ja se sivuaa samalla Ranskan ennätystä. Sloveniassa Perttu Blomgren aloitti pudotuspelit vahvasti.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

Näytä lisää vastaavia