Kouvojen Joel Mäntysellä ennätysilta – KTP laittoi Kauhajoen koetukselle

22.10.2022 21:04 Miesten Korisliigassa sarjapisteet menivät tänään Kouvoille, Kauhajoelle ja Korihaille.

Joel Mäntynen oli liekeissä illan voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kouvot nosti voittotilinsä kolmeen kukistamalla Pyrinnön Tampereella. Isännät kärsivät kouvolalaisten käsissä varsin selkeän 79–98-tappion. Pyrinnöllä on yhä kauden alkutaipaleelta koossa vain kaksi voittoa.

Pienintäkään epäselvyyttä ei jäänyt myöskään Kouvojen kovimmasta korintekijästä. 20-vuotias laituri Joel Mäntynen laittoi kaikkensa peliin ja asetti uuden lukeman omaksi piste-ennätyksekseen. Hänen 27 pistettään syntyivät muun muassa upottamalla viisi koria seitsemällä yrityksellä kaaren takaa.

– Ensimmäinen puoliaika oli tiukkaa pelaamista. Molemmat joukkueet tekivät paljon koreja, emmekä saaneet stoppeja riittävästi. Toisen puoliajan puolustimme paremmin ja heitimme joukkueena todella hyvin. Siinä olivat syyt voittoon. Pelaan tällä hetkellä hyvällä itseluottamuksella, kertoi Mäntynen pelin jälkeen.

Pyrinnön paras tilastonikkari puolestaan oli LJ Thorpe 14 pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja kahdeksalla koriin johtavaa syötöllä.

Ottelutilastot

Kauhajoki kesti KTP:n paineen

Kahta sarjaa pelannut Kauhajoki on käynnistänyt Korisliiga-kautensa vaimeammin kuin hallitsevalta mestarilta olisi voinut odottaa. Tänään kuitenkin tilille kertyi kolmas voitto, kun kotikentällään pelannut Kauhajoki kaatoi KTP-Basketin luvuin 100–95. Ottelu oli kauttaaltaan juuri niin tiukka kuin tuloskin antaa ymmärtää.

Kauhajoen suurimmat onnistujat voitossa olivat Cameron Jones 24 pisteellä ja Severi Kaukiainen 18 pisteellä. Kummallekin merkittiin pisteiden lisäksi myös kiitettävät yhdeksän syöttöä.

KTP:n korinteosta huolehti pääasiassa Brandon Tabb 36 pisteellään. KTP on yhä sarjataulukossa Kauhajokea korkeammalla yhteensä neljällä voitollaan.

Ottelutilastot

Korihait saalisti toisen voittonsa

Korihait kohensi tänään voittotilinsä kahteen, kun uusikaupunkilaiset kaatoivat kotonaan Kataja Basketin 70–63. Kataja on tähän mennessä ehtinyt voittaa viidestä ottelustaan kolme.

Korihaiden ehdoton sankari ottelussa oli paikallissankari Bojan Sarcevic, joka nakutteli taululle 24 pistettä, kuusi levypalloa ja viisi syöttöä. Joni Herrala komppasi kuudella pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Katajan paras pistemies oli Rahlir Hollis-Jefferson 19 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Ottelutilastot

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia