Kouvolaan valmentaja-akatemia

30.1.2008 Kouvot ja Kouvolan seudun ammattiopisto (KSAO) ovat yhteistyössä käynnistämässä uudenlaisen opiskelumallin, Valmentaja-akatemian. Se tarjoaa väylän hankkia kaksi koulutusta samanaikaisesti: koripallovalmentajakoulutuksen ja siviiliammatin.

Opiskelija osallistuu ammattiopiston opetukseen päivisin lukujärjestyksen mukaan ja iltaisin sekä viikonloppuisin koripallovalmennukseen. Valmennusopinnot ovat osin ammatillisen perustutkinnon valinnaisia opintoja. Valmentajakoulutuksen teoriaosuus perustuu lähinnä Suomen Koripalloliiton järjestämiin koulutuksiin. Tavoitteena on tarjota myös mahdollisuus kansainväliseen työssäoppimiseen esim. ulkomaisissa koripalloseuroissa. Opiskelu kestää opintohaarasta riippuen noin 3 vuotta. 

- Etsimme ennen kaikkea sopivia persoonia, joilla on tavoitteena jossakin vaiheessa toimia ammatikseen koripallovalmentajina. Tulevien työnantajien eli seurojen kannalta kynnys ammattivalmentajan palkkaamiseen vaikkapa edes osa-aikaiseksi mataloituu, koska työntekijällä on hyvä mahdollisuus hankkia osa tuloistaan siviilipuolelta. Valmentajan kannalta hänen on turvallisempi kokeilla siipiään ammattivalmentajana, koska hänellä on samanaikaisesti opiskeltuna varalle siviiliammattikin, kertoo Kouvojen toimitusjohtaja Jukka Kyöstilä.

- Valmentaja-akatemiaan haetaan kevään aikana erillisellä lomakkeella, jonka saa KSAO:n ja Kouvojen nettisivuilta. Akatemiaan voidaan hyväksyä 5-7 opiskelijaa, jotka ovat saaneet opiskelupaikan KSAO:sta sekä täyttävät Kouvojen kriteerit.

- Kouvolan seudun ammattiopisto haluaa olla rakentamassa lahjakkaille tuleville valmentajille luontevaa väylää ja mahdollisuutta opiskella ammatti. Sitä tarvitaan valmentajauran aikana ja mahdollisesti sen jälkeenkin, toteaa johtava rehtori Timo Olli. 

Dettmann: ”Osaajia tarvitaan” 

Suomen Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann on seurannut mielenkiinnolla Kouvojen ja KSAO:n yhteishankkeen etenemistä.

- Uuden koulutusohjelman avulla on mahdollisuus hankkia monipuolinen ja laaja koulutus. Valmentamisessa on pohjimmiltaan kyse ihmissuhdetyöstä ja monipuolinen koulutus auttaa siinä, pohtii Dettmann.  

- Nykytutkimusten mukaan ihmisellä on työssäoloaikana kolme eri uraa. Uusi koulutusohjelma tarjoaa perustan jo kahdelle uralle. Mitä matalampi kynnys valmentamisen aloittamiselle on, sen parempi. Kun valmentamisen kerran aloittaa, ei sen parista halua pois, jolloin kolmatta uravaihtoehtoa ei tarvitse edes miettiä, Dettmann naurahtaa.  

Dettmann on jo vuosien ajan kampanjoinut valmennukseen panostamisen puolesta.

- Liikunta käy kaiken aikaa taistelua nuorten vapaa-ajasta. Taisteluun tarvitaan osaavia valmentajia, koska valmentamisessa on pitkälti kyse motivaatiotekijöihin vaikuttamisesta ja innostamisesta. Jos asiansa osaavia valmentajia löytyy, löytyy myös harrastajia. Liikunnan mahdollisuudet ovat rajattomat, päättää Dettmann.

Lisätietoa koripallovalmentaja-akatemiasta on tarjolla esittelykalvoissa, jotka tässä PDF-tiedostona. Lisää myös osoitteista www.kouvot.fi ja www.ksao.fi.

 
27.11.2012 Pohjoinen alue

HKVT 2013 –ilmoittautuminen on käynnistynyt

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus (taso III). Tutkinto oikeuttaa A-valmentajaluokitukseen, joka antaa kelpoisuuden toimia nuorten maajoukkuevalmentaja sekä valmentaa kaikilla sarjatasoilla kansallisessa koripallossa. Tutkinto alkaa toukokuussa 2013 ja kestää seuraavaan kevääseen. Koulutukseen haetaan soveltuvuuskokeella. Koe järjestetään 10.3.2013 Helsingissä.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloon valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset

Suomen Koripalloliitto ottaa valtakunnallisissa sarjoissaan käyttöön valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset. Päätöksen myötä valmentajalta edellytetään kullakin sarjatasolla tietyn koulutustason suorittamista, jonka lisäksi saavutettua koulutustasoa pidetään täydennyskoulutuksella. Vaatimustason nosto koskee niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoja.

16.6.2009 Pohjoinen alue

Koris.net + tilastopalvelu = nyt Basket.fi

Suomalainen koripalloperhe on saanut näyttävästi uudistuneen tukikohdan Internetin käytölleen, kun Koripalloliitto julkaisi uuden nettipalvelunsa osoitteessa www.basket.fi. Uusi Basket.fi kokoaa yhteen entisen verkkojulkaisun Koris.netin parhaat palat sekä suuren suosion saavuttaneen tilastopalvelun.

6.3.2009 Pohjoinen alue

Talent Campit 12.-15.3. & avoimet maajoukkue-esittelyt

Suomen Koripalloliitto järjestää 14-16-vuotiaille (1993-95-syntyneet) maajoukkuelahjakkuuksille neljä paikallista maajoukkueleiriä eli Talent Campiä Helsingissä, Forssassa, Lahdessa ja Säynätsalossa 12.-15.3. välisenä aikana. Liiton päävalmentaja Henrik Dettmann esittelee uutta nuorten maajoukkueohjelmaa ja maajoukkuevalmennuksen sisältöjä avoimissa luentotilaisuuksissa Helsingissä 12.3. ja Forssassa 14.3.

5.11.2008 Pohjoinen alue

Nuorten All Star –leiritykseen lisätty esitestit

Suomen Koripalloliiton pelaajakartoitus- eli All Star –leirityksen piirissä vuonna 2009 ovat vuosina 1995 ja 1996 syntyneet pelaajat. All Star –leirityksen uutuutena ovat esitestit, jotka pelaajien on seuraharjoituksissaan läpäistävä ennen kuin seuravalmentajat voivat heidät ilmoittaa leiritykseen.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

5.3.2008 Pohjoinen alue

Vuoden 2008 ohjaaja- ja valmentajakoulutukset

Suomen Koripalloliitto on julkaissut vuoden 2008 koulutuskalenterinsa. Kaikki liiton ja alueiden järjestämät tasojen I ja II ohjaaja- ja valmentajakoulutustilaisuudet löytyvät järjestysaikoineen ja -paikkoineen helposti yhdestä paikasta. Koulutustilaisuuksia järjestetään ympäri Suomen yli 30.

15.11.2007 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kisojen pelipäivät ja -paikat 2008 julkaistu

Kesällä 2008 järjestettäviin koripallon nuorten EM-kilpailuihin on ilmoittautunut ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi lähtee tavoittelemaan viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. EM-kisojen pelipaikat ja päivämäärät on julkaistu. Lue myös nuorten maajoukkuevalmennuksen esittely.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

30.3.2007 Pohjoinen alue

Yli 300 nuorta katsastetaan paikallisilla maajoukkueleireillä

Koripalloliitto uudisti alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmän tälle vuodelle. Pelaajapotentiaali kartoitetaan paikallisilla maajoukkueleireillä, joista ensimmäinen järjestetään Helsingissä tulevana viikonloppuna. Kaikkiaan kutsun paikallisille maajoukkueleireille on saanut tai saa yli 300 pelaajaa.

30.9.2006 Pohjoinen alue

Koripalloliiton uusi tilastopalvelu julkaistu

Suomen Koripalloliitto on avannut uuden tilastopalvelunsa. Pelikaudella 2006-07 tilastopalvelu kattaa miesten ja naisten kaksi ylimmäistä sarjatasoa eli mestaruussarjat ja I divisioonat. Laajan tilastovalikoiman lisäksi palvelu tarjoaa live-seurannan Korisliigan ja naisten SM-sarjan otteluista.

14.6.2006 Pohjoinen alue

Suomen Cup 2006 –kilpailuiden ilmoittautuminen käynnistynyt

Suomen Cupit on tarkoitettu kaikille suomalaisille mies- ja naisjoukkueille. Kaikkien sarjatasojen joukkueet ovat tervetulleita mukaan Suomen Cup -kilpailuun. Sekä miesten että naisten Suomen Cup -kilpailuiden ilmoittautumisaika on käynnissä ja se umpeutuu 1. päivä elokuuta.

14.6.2006 Pohjoinen alue

Nuorten SM-sarjojen tietopaketti ja ilmoittautuminen

Nuorten SM-sarjat pelataan kaudella 2006-07 edellisiltä kausilta tutulla pelitavalla. Nuorten SM-sarjoihin ja valtakunnallisiin I divisiooniin ilmoittautuminen on alkanut ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 6.8.2006.

1.9.2004 Pohjoinen alue

Pelisääntöihin pieniä muutoksia – uudet sääntökirjat myynnissä

Koripallon pelisääntöihin tehtiin kansainvälisen koripalloliiton toimesta pieniä muutoksia ja tarkennuksia kaudelle 2004-05. Uusi Koripallon viralliset pelisäännöt –kirja on käännetty suomeksi ja myynnissä entistä yksinkertaisemmassa muodossa. Saatavana on myös Suomen Koripalloliiton Säännöt ja määräykset 2004-05 –kirjanen.

2.6.2004 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen 2004-05 tietopaketti ja ilmoittautuminen

Nuorten SM-sarjojen pelitavat ja –aikataulut kaudelle 2004-05 ovat olleet jo hyvän aikaa koripalloväen tiedossa. Nyt on ilmoittautuminen sarjoihin käynnistynyt. Nuorten SM-sarjoihin ja valtakunnallisiin I divisiooniin tulee ilmoittautua 1.8.2004 mennessä.

16.4.2004 Pohjoinen alue

Nuorten SM-sarjojen aikataulut kaudelle 2004-05

Pelikauden 2004-05 nuorten SM-sarjojen aikataulutus on valmistunut. Aikataulutukseen on tehty pieniä muutoksia saadun palautteen perusteella. Jo aiemmin on päätetty, että nuorten SM-sarjoissa sarjajärjestelmät pysyvät ennallaan kausilla 2004-05 ja 2005-06.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

9.12.2003 Pohjoinen alue

Koripalloliitossa henkilöstönimityksiä

Suomen Koripalloliiton liittohallitus ja puheenjohtajisto on vahvistanut henkilöstöorganisaation uudet nimitykset 1.1.2004 alkaen. Seuraavassa vahvistetut nimitykset sekä lyhyet kuvaukset työnkuvista.

14.10.2003 Pohjoinen alue

Kansainvälinen valmentajaklinikka Espoossa 13.-14.12.

Suomen Koripalloliitto järjestää Espoossa 13.-14.12. kansainvälisen lasten valmennusseminaarin, jonka pääluennoitsijana toimii italialainen Maurizio Mondoni, yksi Euroopan kokeneimmista minikoripallokouluttajista. Ilmoittautumisaika päättyy 28.11.2003.

19.9.2003 Pohjoinen alue

Tukea haettavissa liikuntakasvatuksen teemavuoden hankkeisiin

Vuosi 2004 on eurooppalaisen liikuntakasvatuksen teemavuosi. Teemavuoden tavoitteena on tuoda esille liikunnan myönteisiä kasvatuksellisia arvoja, tiivistää koulutuslaitosten ja liikunta-alan järjestöjen välistä yhteistyötä, edistää liikunnan kautta koulutus- ja nuorisopolitiikkaa, edistää eurooppalaista ulottuvuutta liikunnassa sekä estää syrjäytymistä.

Näytä lisää vastaavia