Kouvot ja Kobrat taistelevat yhä vimmatusti ylemmän jatkosarjan paikoista – sarjakakkonen Nokia kasvatti pistetiliään

12.1.2024 20:44 Miesten Korisliigassa pelataan viimeisiä otteluita ennen jatkosarjojen alkamista. Paikkoja on yhä jaossa, ja se näkyi niin Kouvojen kuin Katajankin pelissä.

Timi Puittinen (pallossa) mursi piste-ennätyksensä illan ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket pitää hallussaan miesten Korisliigan kolmatta sijaa, mutta ryöstöretki Kouvolaan jäi haaveeksi. Aluksi vieraat olivat niskan päällä, mutta lopulta jatkosarjojen välisellä rajapyykillä noususta kamppaileva isäntäjoukkue Kouvot sai pelinsä kuntoon ja kaatoi joensuulaiset haastajansa selvin luvuin 84–69.

Yksi voiton avaimia oli eittämättä Ricardo Lindon hurja tilastorivi, johon kuului muun muassa 16 pistettä, 16 levypalloa, kolme riistoa ja peräti viisi torjuntaa. Joukkuetoveri Kyle Lofton kirjautti niin ikään 16 pistettä.

– Jouduin ensimmäisellä puolikkaalla virhevaikeuksiin, joten valmentaja laittoi minut penkille, ja jäimme myös joukkueena pahasti tappiolle. Kun pääsin takaisin peliin, päätin olla erityisen aggressiivinen. Liikutimme myös palloa enemmän, ja se oli ehdottomasti voittomme avain, Lofton kommentoi Ruudun haastattelussa.

Katajan paras pistemies oli Richaud Pack 17 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Ottelutilastot

Myös Kobrat piti ylemmän jatkosarjan tavoitteensa elossa kaatamalla kotikentällään Tampereen Pyrinnön roimalla erolla 83–66. Pyrinnön paikka alemmassa jatkosarjassa on sarjapisteiden valossa jo varmistunut.

Kobrien hyökkäyksessä tehokkaana tutkaparina nähtiin Theo Akwuba ja Antto Nikkarinen. Akwuba kirjautti 22 pistettä ja 15 levypalloa, kun taas Nikkarinen osui kuusi pistettä ja jakoi yhdeksän syöttöä. Erinomaisesti pelasi myös oman uransa piste-ennätyksen illan ottelussa rikkonut joukkuetoveri Timi Puittinen 18:lla.

– Kova taistelu, sillä olimme vähän vajaalla miehityksellä, mutta emme antaneet sen häiritä. Oma pelini kulki alkuun vähän tahmeasti, mutta toisella puoliajalla heitto alkoi upota ja pääsin paremmin rytmiin, Puittinen totesi Ruudun haastattelussa.

Pyrinnön työtä johti Luther Muhammad 14 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Ottelutilastot

Bisons antoi vahvan haasteen, mutta Nokialle vieraspisteet

Bisons Loimaa pysyi erinomaisesti huomattavasti korkeammin sijoittuneen BC Nokian tahdissa mutta joutui kuitenkin taipumaan luvuin 89–94. Nokia kasvatti kaulaa sarjataulukon toisella sijalla, kun taas Bisons on parhaillaan toiseksi viimeisenä eikä enää voi nousta ylempään jatkosarjaan.

Nokian selkeä pistekuningas illan ottelussa oli Tucker Richardson 29:llä. Hyvä esitys nähtiin myös joukkuetoveri Tomas Murphyltä, jolle merkittiin 12 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Päävalmentaja Greg Gibson kommentoi suoritusta Ruudun haastattelussa:

– Kuten näkyy, tänään ei ollut helppoa. Iso käsi Bisonsille, sillä he ovat hankala vastus, ja tiesin sen jo peliin tullessa. Ensimmäisellä puolikkaalla olimme hieman kurittomia levypallojen sulkemisessa, annoimme liikaa paikkoja ja teimme hölmöjä virheitä.

Bisonsin korkeimmat pisteet olivat Isaac Davidsonin 19.

Ottelutilastot

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia