Kouvot kaappasi nuorten maajoukkuemies Kanervon

6.5.2008 Korisliigassa hopeaa saavuttanut Kouvot on kaapannut siirtomarkkinoilta pelaajan, jonka perässä oli useampi pääsarjaseura. Miesten I divisioonassa kuluneella kaudella tehokkaasti häärinyt nuorten maajoukkuemies Antti Kanervo siirtyy Kouvolaan kaksivuotisella sopimuksella.

Juuri 19 vuotta täyttänyt ja 192–senttinen Antti Kanervo pelasi päättyneellä kaudella BC Jyväskylän riveissä miesten I divisioonaa. Hän tehtaili keskiarvoikseen komeat 21,1 pistettä ja ennätyksekseen kauden päätöspelissä peräti 64 pistettä. Kanervo latoi kyseisessä Visa-Basket-ottelussa pussiin huimat 14 kolmosta.  

- Kouvot tarjosi minun kannalta parhaan kokonaisuuden seuraaville kahdelle vuodelle. Tuleva kausi alkaa toivottavasti osaltani Lahden Urheilujoukoissa – Lahden ja Kouvolan välimatka on sen verran pieni, että pääsen osallistumaan mainiosti joukkueen harjoituksiin, perusteli Kanervo valintaansa. 

- Ensimmäinen kausi tulee olemaan todennäköisesti sisäänajoa Korisliigan rytmiin, mutta toisena vuotena tarkoitukseni on ottaa jo enemmän vastuuta, Kanervo ennakoi. 

Kanervolla on tilillään kaikkiaan 66 nuorten maaottelua. Viime kesänä hän oli Bulgariassa pelatuissa 18-vuotiaiden B-divisioonan EM-kilpailussa turnauksen paras pistemies keskiarvolla 24,5. Lisäksi hän oli mukana voittamassa Suomelle kolmossijaa 20-vuotiaiden B-divisioonan EM-kisoissa tehden keskiarvoikseen 8,1 pistettä, 2,1 koriin johtanutta syöttöä sekä 1,4 riistoa. 

- Antti Kanervo on loistava tulevaisuudennimi. Olen seurannut hänen kehittymistään viimeisten vuosien ajan ja olen vakuuttunut, että Antti tulee lyömään itsensä läpi Korisliigassa jo tulevalla kaudella. Antti sopii hienosti joukkueemme suomalaisrunkoon – hän on nuori ja motivoitunut urheilija, riemuitsi Kouvojen päävalmentaja Jukka Toijala. 

- Nyt meillä on kotimaiset pelaajat hankittuna tulevalle kaudelle. Kesäharjoittelun perusteella täydennämme joukkuetta omilla junioreillamme niin, että harjoitusringissä on talvella 10-12 pelaajaa. Ulkomaalaispelaajat ratkeavat todennäköisesti elokuussa, kun olen käynyt valmentajaparini Jarno Mäkelän kanssa Yhdysvalloissa tapaamassa paikallisia pelaajia ja kartoittanut muutkin potentiaaliset vaihtoehdot, Toijala suunnitteli. 

Kouvoilla on sopimukset ensi kaudesta Kanervon lisäksi Tuomas Iisalon, Samu Kaaresvirran, Jukka Katajan, Tero Laitisen, Matti Nuutisen ja Roope Suonion kanssa. Joukkueen kesäharjoittelu alkaa toukokuun lopussa.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

Lapuan Kobrat liigakarsinnan voittoon – jatkaa Korisliigassa kaudella 2018/19

Lapuan Kobrat päihitti HBA-Märskyn suoraan kahdessa ottelussa kuluvan vuoden liigakarsinnoissa. Paikka ensi kauden Korisliigassa varmistui Kobrien perjantaisella 84–72-voitolla.

Elisa on jälleen kotimaisen koriksen ykköskanava

Elisa Viihde Sportilla sekä Fanseatilla seurattavien Korisliigojen sekä miesten I Divisioona A:n lisäksi Elisan kanavilla seurataan tiiviisti Susijengin pelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

29.9.2017 Ajankohtainen

Fanseat ja Elisa Viihde Sport vahvasti mukana koriskaudella 2017-18

Kotimaisten sarjojen lisäksi Elisa Viihde Sport –kanavilla sekä Fanseatilla seurataan tiiviisti suomalaispelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa ja Katajan taivalta Mestarien liigassa.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Hyvinkään Pontevalle uusi graafinen ilme.

Valkoista ja vihreää se on Ponteva ja Hyvinkää. Hyvinkään Pontevan Uusi graafinen ilme ponnistaa seuran tunnetuimmista piirteistä, valkoisesta ja vihreästä väristä.

Ville Mäkäläinen päättää pelaajauransa

Korisliigan huippupelaajiin lukeutuva Ville Mäkäläinen ilmoitti hiljattain peliuransa päätöksestä. Lahden Namikassa pelaajauransa käynnistänyt Mäkäläinen voitti kaksi Suomen mestaruutta Loimaan Bisonsin paidassa.

13.7.2017 09:30 Ajankohtainen

Korisliigojen ja I divisioonien sarjaohjelmat julkaistu

Korisliigan kauden 2017/18 Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9. Heti ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita. Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA-Helmen ja Catzin kohtaamisella.

Korisliiga-joukkueille myönnettiin sarjalisenssit

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikat pelikaudelle 2017-18. Korisliigaan myönnettiin 11, miesten Divisioona A:han 12, Divisioona B:hen 12 sarjalisenssiä sekä Naisten Korisliigaan sekä naisten I divisioonaan kymmenen sarjalisenssiä kumpaankin. Kaikkiaan aikuisten valtakunnallisia koripallosarjoja pelataan 27 eri kaupungissa ympäri Suomen.

31.5.2017 Ajankohtainen

Nyman ja Vanninen Kouvojen riveihin

Kouvot on solminut pelaajasopimukset 19-vuotiaan Vili Nymanin ja 18-vuotiaan Benjamin Vannisen kanssa.

17.5.2017 21:01 Ajankohtainen

Rannikko Korisliigan finaalien MVP, Nikkarinen arvokkain pelaaja

Joensuulaisen Kataja Basketin toiseen Suomen mestaruuteen kolmen kauden sisään johdattanut Teemu Rannikko, 36, nimettiin toisen kerran urallaan Korisliigan finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) palkittiin puolestaan ensimmäistä kertaa urallaan Helsinki Seagullsin Antto Nikkarinen, 26.

17.5.2017 Ajankohtainen

Koriskauden 2016-2017 päätösgaala katsottavissa suorana Fanseatilla

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Fanseatin kautta kello 19 alkaen.

Suomen Koripalloliitto ottaa käyttöön home grown -säännön

Lauantaina Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt kaudelle 2017-18. Yksi merkittävimmistä muutoksista on ns. home grown -säännöstön käyttöönotto, jolla pyritään tukemaan pitkäjänteistä pelaajien kehitystä.

Korihait varmisti Korisliigapaikan

Uudenkaupungin Korihait päihitti miesten Korisliigakarsinnassa Lahti Basketballin kahdesti. Korihait saa voittojen myötä pitää paikkansa Korisliigassa myös ensi kaudella.

Korihait selkeään voittoon Korisliigakarsinnan avausottelussa

Lahti Basketball jäi Uudenkaupungin Korihaiden jalkoihin Korisliigan liigakarsintojen avauksessa. Uudellakaupungilla on mahdollisuus varmistaa Korisliigapaikka pääsiäispäivänä.

Korihait ja Lahti Basketball aloittavat taistelun Korisliigapaikasta

Korisliigan runkosarjan jumboksi jäänyt Uudenkaupungin Korihait ja miesten I divisioona A:n finaaleissa toiseksi tullut Lahti Basketball aloittavat karsinnan paikasta Korisliigassa.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

3.2.2017 Ajankohtainen

Reetta Piipari Espoo Unitedin urheilutoimenjohtajaksi

Espoo United on nimennyt koripallon urheilutoimenjohtajakseen Reetta Piiparin. Ville Neva jatkaa miesten divarijoukkueen luotsina myös kaudella 2017/18.

Timo Hakamaa on poissa

Suomalainen koripalloperhe on vastaanottanut suru-uutisen. Niin pelaajana kuin päävalmentajanakin Suomen pääsarjatasolla vaikuttanut Timo Hakamaa on nukkunut pois pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana 54 vuoden iässä.

Näytä lisää vastaavia