Kouvot katkaisi Nokian loppukirin – Korisliigan jatkosarjapaikat ratkesivat

12.2.2022 20:36 Kouvot kiilasi voittonsa avulla Korisliigan kakkossijalle. Nokia puolestaan jatkaa pelejään alemman jatkosarjan korkeimmalta sijalta.

Hannes Pöllä (vas.) ja Amir Hinton (oik.) ovat olleet Kouvojen avainpelaajia erinomaisella kaudella. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

BC Nokia sai päälle erinomaisen loppukirin pelatessaan viimeisiä runkosarjaotteluitaan. Näädillä oli edellisten voittojensa ansiosta tähän iltaan asti mahdollisuus nousta mukaan ylempään jatkosarjaan, mutta Kouvot katkaisi haaveilta siivet viime hetkellä voittamalla joukkueiden keskinäisen kohtaamisen luvuin 110–79.

Tämä tarkoittaa samalla sitä, että Salon Vilpas sai pitää paikkansa ylemmän sarjan puolella ja Nokia lähtee alempaan jatkosarjaan sen korkeimmin sijoittuneena joukkueena. Kouvot puolestaan kiilasi Helsinki Seagullsin ohi koko sarjataulukon toiselle sijalle.

Illan ottelun tähtenä hääräsi Korisliiga-debyyttinsä pelannut Kouvojen vahvistus Billy Boyd III. Vauhdikas laituri on takonut hurjia tilastorivejä tähän asti divarin puolella mutta jatkoi samoilla höyryillä myös tänään syöksyessä peliin vaihtopenkiltä. Boyd kirjautti ottelussa 33 pistettä ja häikäisevän +–-tilaston 44.

– Joukkue teki homman minulle helpoksi. Se tekee pelin helpoksi, kun joukkue puolustaa hyvin ja sen ansiosta pääsee juoksemaan kenttää. Kunhan opin systeemimme kunnolla, niin homma lähtee toimimaan vieläkin paremmin, kommentoi Boyd.

Joukkuetovereista Amir Hinton keräsi 32 pistettä ja 14 levypalloa ja Hannes Pöllälle merkattiin 12 pistettä ja 13 levypalloa.

Nokian puolella kovimmat tilastorivit löytyivät Steve Haneyltä, Kahron Rossilta ja Arnaldo Torolta. Haney teki 17 pistettä, Ross tilastoi 12 pistettä ja 11 syöttöä, ja Toro keräsi kahdeksan pistettä ja 22 levypalloa.

Kouvojen ja Nokian ottelu päättää miesten Korisliigan varsinaisen runkosarjavaiheen. Pelit jatkuvat ensi viikolla jatkosarjoissa.

Ottelutilastot

Ylempi jatkosarja

1. Kauhajoki

2. Kouvot

3. Helsinki Seagulls

4. KTP-Basket

5. Tampereen Pyrintö

6. Salon Vilpas

Alempi jatkosarja

7. BC Nokia

8. Kataja Basket

9. Lahti Basketball

10. Kobrat

11. Bisons Loimaa

12. Korihait

 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia