Kouvot kymmenen pisteen takaa voittoon

20.12.2014 Sarjakolmonen Kouvolan Kouvot pysäytti Seagullsin nousujohteisen menon Korisliigassa ainakin hetkeksi. Helsinkiläisten kolmen ottelun voittoputki katkesi lauantaina, kun Kouvot haki Töölön Kisahallista vierasvoiton pistein 79–74 (39–37).

Jonathan Jones ja Kouvot katkaisivat Seagullsin voittoputken.

Ilkka Vuori heitti 17 pistettä, kun Namika Lahti voitti Hongan. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Kouvot vei ottelun ensimmäiset pisteet 8–0. Seagulls nousi kuitenkin nopeasti takaa ja johti ottelua toisen jakson alussa suurimmillaan jo kymmenellä pisteellä (27–17). Sen jälkeen oli taas Kouvojen vuoro saada konettaan käyntiin. Joukkue vääntäytyi johtoon jo ennen pitkää taukoa 12–0-runinsa siivittämänä.

Kouvojen saatua johtoaseman se ei siitä enää luopunut. Seagulls nousi vielä päätösneljänneksen alussa hetkeksi tasatilanteeseen, mutta sen lähemmäs joukkueen tiukka yritys ei kantanut.

– Vasta neljännessä jaksossa mentiin kori korista, muuten peli ailahteli laidasta laitaan. Lopussa mentiin vapaaheittokilpailuun, joka kääntyi nyt meidän voitoksemme, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen tuumasi.

Kahden tappion jälkeen voittojen tielle palanneen Kouvojen näkyvimmät hahmot olivat Ville Kaunisto (21/17), Jonathan Jones (16/9) ja Ilari Seppälä (15/6/5s).

Seagullsin ykkönen pisteissä oli Deremy Geiger (19/2), ja levypalloja rohmusi eniten Melsahn Basabe (11/20). Joensuun Katajasta Seagullsin riveihin siirtynyt amerikkalaislaituri Garrius Holloman sai peliaikaa vain yhdeksän minuuttia ja kirjautti debyyttiottelussaan vaatimattoman saldon 2/5.

 


Hongalle jo kahdeksas perättäistappio


Tapiolan Hongan syöksykierre Korisliigassa ei ota katketakseen. Espoolaisten kahdeksas perättäinen tappio napsahti tilille lauantaina Lahdessa. Namika voitti kotiottelunsa pistein 88–72 (54–42).

Liigakuutonen Namika Lahti heilutti tahtipuikkoa alusta lähtien. Honka ei johtanut ottelua missään vaiheessa, ja jo avausneljänneksellä isäntien etumatka oli suurimmillaan 12 pistettä.

Namika voitti ottelun levypallot selvästi 55–39 ja heitti sekä kakkoset että kolmoset hieman vastustajaansa tarkemmin.

Kotijoukkueen ykköspelaaja oli Vesa Mäkäläinen (17/18/6s). Myös Ryan Wright (15/13) ja Ilkka Vuori (17/4) olivat hyvällä pelipäällä.

Sarjan toiseksi viimeiselle sijalle valahtaneen Hongan paras oli Emmanuel Ubila (29/6).

Korisliiga siirtyi lauantain kamppailuiden myötä lyhyelle joulutauolle. Pelit jatkuvat neljän ottelun kierroksella sunnuntaina 28. joulukuuta.

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia