Kouvot tippui pudotuspeleistä, Vilpas karsintaan

20.3.2005 Kouvot Kouvolasta ei pääse puolustamaan koripalloilun miesten Suomen mestaruuttaan ensi sunnuntaina alkavissa Sparliigan pudotuspeleissä. Kouvot kärsi sunnuntaina pelatulla runkosarjan päätöskierroksella kohtalokkaan yhden pisteen vierastappion Joensuussa Katajalle 76-75 (34-39) tuloksella.

Voitto lipesi Kouvoilta todella katkerasti, sillä vieraat johtivat viimeisen minuutin alettua kuudella pisteellä, mutta Kataja nousi 14 sekuntia ennen loppua ensi kertaa jakson aikana johtoon. Kouvot sai vielä viimeisellä hyökkäyksellään tilaisuuden voittokoriin, mutta Anssi Kinnaslammen heitto meni ohi. 

Päätöskierroksella Kouvoilla, Katajalla ja myös Espoon Hongalla oli peleissään panoksena pudotuspelipaikka. Kolmikko päätyi lopulta tasapisteisiin, mutta Kouvot jäi keskinäisten pelien perusteella heikoimpaan asemaan pudotuspeliviivan alle yhdeksänneksi. Kataja nousi voitollaan seitsemänneksi ja Honka kahdeksanneksi.  

Kuuden pelin tappioputkensa viime tingassa katkaissut Honka otti ratkaisuvoiton kotonaan Namika Lahdesta pistein 96-85 (45-38). Lahtelaisille peli oli merkityksetön, sillä joukkue oli jo aiemmin varmistanut kakkossijansa. 

Aura Basket otti kotiedun 

Nousijajoukkue Aura Basket ansaitsee kauden yllättäjän tittelin. Turkulaiset kipusivat sarjataulukossa peräti kolmanneksi voittamalla runkosarjan päätteeksi kotonaan 74-69 (26-36) lukemin Lappeenrannan NMKY:n, joka oli jo aiemmin varmistanut runkosarjan voittonsa. 

Porvoon Tarmo otti viimeisessä runkosarjapelissään suurinumeroisen 104-101 (58-50) kotivoiton Uudenkaupungin Korihaista. Ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin päässyt Tarmo varmisti voitollaan kuudennen sijansa. 

Korihaille peli oli merkityksetön, sillä sen kohtalo putoamiskarsintoihin oli jo aiemmin varmistunut.

Voitto pelasti vain Pyrbasketin 

Salon Vilpas joutuu SM-sarjan putoamiskarsintaan, vaikka joukkue voitti kahdestatoista viime pelistään peräti yhdeksän. Viimeinen voitto tuli kotona KTP:stä murskalukemin 98-65 (49-36). Se ei kuitenkaan salolaisia auttanut, kun samaan aikaan Tampereen Pyrbasket haki jo putoamaan tuomitusta Äänekosken Huimasta selvän 74-97 (37-50) vierasvoiton. 

Pyrbasket ja Vilpas päätyivät sarjataulukossa tasapisteisiin, mutta keskinäisten pelien paremmalla korisuhteella tamperelaiset nousivat putoamiskarsintaviivan yläpuolelle. 

Salossa ilman Ronald DeGrayta ja Pasi Heinosta pelanneelle KTP:lle tappio merkitsi kotiedun menettämistä pudotuspeleissä, joissa ottelupareiksi tulivat LrNMKY-Honka, Namika Lahti-Kataja, Aura Basket-Tarmo ja Pussihukat-KTP.

Runkosarjan päätöskierroksen korikuninkaaksi nousi Pyrbasketin amerikkalaispeluri Aaron Haynes, joka paikkasi polvivaivaisen maanmiehensä Lamont Turnerin poissaolon 38 pisteellään.

Vilppaan amerikkalaispelaajat Tim Kisner ja Richard Guinn heittivät myös muhkeat pisteet 35 ja 32, mutta Vilppaan harmiksi kaksikko ei ole pelikelpoinen jo keskiviikkona alkavassa SM-karsinnassa, jossa voi peluuttaa vain EU-alueen pelaajia. 

(STT)



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/

Asiat

 
15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 15:23 Korisliiga

Korisliigan finaalien 2023-2024 erotuomarit valittu

Huomenna alkava miesten Korisliigan finaalisarja tuomitaan seitsemän erotuomarin voimin.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

6.5.2024 14:31 Korisliiga

Rougeaulle 100 torjuntaa pudotuspeleissä täyteen

Helsinki Seagullsin Rene Rougeau torjui lauantaina ratkaisevassa seitsemännessä välieräpelissä Kauhajokea vastaan vastustajan koriinheiton neljästi.

6.5.2024 12:01 Korisliiga

Aapeli Alanen palaa Bisonsiin

Bisons Loimaa tiedottaa tehneensä 1+1-vuotisen Lahdesta kotoisin olevan Aapeli Alasen kanssa.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

Näytä lisää vastaavia