Kouvot vierasvoittoon Kymenlaakson derbyssä, Bisonsin voittoputki 19 ottelun mittainen

8.1.2014 22:30 Kouvolan Kouvojen nuoret suomalaispelaajat nousivat esiin Justin Hawkinsin poissa ollessa, kun Kouvot nujersi KTP:n Kymenlaakson derbyssä kahden jatkoajan jälkeen 97–105 (33–42, 78–78, 90–90). Bisons myllytti kotonaan Honkaa venyttäen voittoputkensa 19 pelin mittaan ja Kauhajoen Karhu katkaisi Tampereen Pyrinnön pitkän voittoputken.

Kouvojen nuoret miehet juhlivat Kotkassa - sankareina nousivat esille Alexander Madsen..

..sekä Tuomas Hirvonen.

Antwine Williamsin Karhu sieppasi vakuuttavan voiton Pyrinnöstä.

John Williamsonin Bisons juhli jo 19. perättäistä voittoaan.

Teemu Rannikko johti Katajan murskavoittoon Lappeenrannassa.

Storm Warren murjoi Lahden Suurhallin korirautoja donkeillaan Vilpasta vastaan. Kuvat: Kai Kilappa, Francois Perthuis & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

KTP oli viemässä Kymenlaakson derbyä nimiinsä johtamalla vain kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua numeroissa 7870, kunnes 17-vuotias Tuomas Hirvonen toi perättäisillä kolmosillaan Kouvot tuntumaan ja Delvon Johnson tasoitti pelin lukemiin 7878.

 

Kouvojen Chris Colimonille tarjoutui vielä mahdollisuus voiton sinetöintiin vain kaksi sekuntia ennen neljännen jakson loppua, mutta amerikkalaistakamiehen vapaaheitot osuivat rautoihin.

 

18-vuotias Alexander Madsen nosti vastaavasti Kouvot 88-90-johtoon vain kymmenen sekuntia ennen ensimmäisen jatkoajan loppua, mutta KTP:n Chris Owens vei layupillaan pelin toiselle jatkoajalle.

 

Toisen jatkoajan loppu sujui kuitenkin kouvolalaiskomennossa. Kouvot vei viime hetket 8-0 ja nappasi kauden neljännen voittonsa maukkaimmassa mahdollisessa paikassa – vielä ilman tehopelaajaansa Justin Hawkinsia.


Ville Kaunisto (28/11) oli oma ilmiömäinen itsensä ja Clifford Colimon (16/8/3 syöttöä) sekä Delvon Johnson (14/13) saavat olla iltaansa tyytyväisiä, mutta erityisesti Kouvojen nuoret suomalaiset kunnostautuivat: Ilari Seppälä (16/4/5 syöttöä), Tuomas Hirvonen (13/4/3 syöttöä) ja Alexander Madsen (16/8/3 syöttöä/3 blokkia) pelasivat kukin ennakkoluulottomasti ja väkevästi.

 

Ryan Ayersia lepuuttaneesta KTP:sta Chris Owens (22/8/3 syöttöä/5 riistoa), Sharaud Curry (20/5/8 syöttöä) ja Timo Heinonen (16/5) muodostivat kolmen kovan koplan.

 

Karhu katkaisi Pyrinnön voittokulun

 

Kauhajoen Karhu katkaisi Tampereen Pyrinnön marraskuussa alkaneen kahdeksan pelin voittoputken niukalla 84–83 (39–40)-kotivoitollaan.

 

Pyrintö johti peliä toisen puoliskon viime sekunneille asti, kunnes sairaslistalta palannut Quincy Hankins-Cole nosti isännille voittokorin 11 sekuntia ennen loppusummeria. Pyrintö sai vielä viimeisen hyökkäyksen, mutta Matias Ojala sieppasi ratkaisevan pallonriiston ja vapautti Karhun voitonjuhliin.

 

– Tämä oli kauden paras pelimme ja tasollisestikin hyvä matsi. Peli oli niin tasainen, että se olisi voinut pyörähtää kummalle tahansa. Jaksoimme uskoa voittoon loppuun asti ja otimme sen kovilla henkilökohtaisilla ratkaisuilla, kertoi Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara.

 

Hankins-Cole (17/12/2 blokkia) ja Andre Williamson (17/10) merkkauttivat Karhulle tupla-tuplat ja Antwine Williams (14/4/5 syöttöä) onnistui hyvin vanhaa seuraansa vastaan.


Pyrinnön tehokkaimmat olivat BJ Raymond (23/10/3 syöttöä) ja Damon Williams (17/9). Tappio oli Pyrinnölle vasta kauden kolmas.

 

Bisonsille 19. perättäinen voitto ja ennätyspisteet

 

Hallitseva mestari Nilan Bisons jatkoi yhä tappiotonta kauttaan 19. voitolla kotipelissä Tapiolan Honkaa vastaan.

 

Alusta loppuun peliä hallinnut Bisons teki kauden ennätyspisteensä ja otti samalla kauden tähän asti suurimman voittonsa. Loimaalaisvoitto kirjattiin pöytäkirjaan luvuin 103–64 (54–25).

 

Viime otteluissaan korinteon kanssa tuskaillut Bisons antoi URHOtv:n kameroiden tuikkeessa palaa säästelemättä ja murjoikin kakkosensa sisään 60% ja kolmosensa 43% osumatarkkuudella. Honka sai ensimmäisen kerran edes tyydyttävästi pelistä otteen kolmannella jaksolla, muttei noussut enää lähellekään haastajaksi.

 

Illan parhaista tehoista ja komeimmasta yksilösuorituksesta vastasi John Williamson (25/6/3 syöttöä), joka iski pelin alussa Billy Keysin levyn kautta -syötöstä ilmavan alley oop -donkin sukkaan. Williamsonin lisäksi Keys (14/3/5 syöttöä), Frank Robinson (15/4/3 syöttöä) ja Matti Nuutinen (11/5/2 blokkia) olivat Bisonsin parhaat.

 

Hongan parhaat olivat Jaraun Burrows (15/9/2 blokkia) ja Anton Odabasi (15/2).

 

Bisons on nyt kahden voiton päässä Korisliigan historian pisimmästä kauden alun voittoputkesta. Ennätystä hallitsee Helsingin Kisa-Toverit, joka voitti kauden 1963/64 ensimmäiset 21 otteluaan.

 

Kataja murskaava Lappeenrannassa

 

Kataja Basket on ollut Karjalan derbyjen ehdoton kärkijoukkue viime kausien ajan, eikä tämäkään kausi ole tehnyt poikkeusta. Viime peleissä pirteästi esiintynyt Namika Lappeenranta antautui kotonaan joensuulaisille pistein 52–91 (24–40).

 

Tasaisen avauspuoliskon jälkeen Kataja vei pelin toisen neljänneksen 26–10 saatuaan puolustuspäänsä lukkiutumaan kohdalleen. Lopulta joensuulaiset kokosivat murskaluvut päätösneljänneksen 29–12-numeroilla.

 

Alex Wesby (23/4/4 syöttöä/2 blokkia) pelasi toistaiseksi parhaan pelinsä Kataja-paidassa tällä kaudella. Teemu Rannikko (18/3/10 syöttöä) huhki tupla-tuplan ja Antti Kanervo (13/4) nautiskeli kolme onnistunutta kolmosta.

 

Kotijoukkueesta ”Jumppa” Niskanen (12/4) ylsi ainoana kaksinumeroisille pisteille.

 

Namika Lahti jatkoi Vilppaan tappioita

 

Namika Lahti jatkoi vahvoja kotipelejään ja Salon Vilppaan tappioputkea komealla 88–66 (43–43)-voitollaan. Lahtelaiset ovat nyt voittaneet kymmenestä kotipelistään kahdeksan, kun taas Vilpas on hävinnyt kuusi perättäistä otteluaan.

 

Vilpas kamppaili voitosta kolme jaksoa, mutta romahti täysin viimeisellä neljänneksellä. Salolaiset sortuivat pallonmenetykseen toisensa perään, ja Namika pääsi hullaannuttamaan kotiyleisöään nopeilla vastahyökkäyksillä ja komeilla donkeilla. Päätösjakso merkittiin Namikalle peräti 30–11.

 

Amerikkalaistroikka Storm Warren (25/9/3 syöttöä/4 riistoa)-Dan Oppland (20/6/3 riistoa)-Robert Arnold (17/9/3 syöttöä) vastasi pääosin lahtelaisten iskuvoimasta.

 

Shawn Atupem (14/4/3 syöttöä) oli Vilppaan ansioitunein.

 

(Basket.fi-STT)

Lisätietoja: Korisliiga
 
20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia