Kouvottaret juoksivat Catzin kumoon

13.1.2019 16:25 Naisten Korisliigan sunnuntain ainoassa ottelussa Kouvottaret katkaisivat kaksi ottelua kestäneen tappioputkensa voittamalla Catzin vieraissa numeroin 63-73 (32-31).

Liukas pelintekijä Taeler Deer esitti jälleen nopeita liikkeitään tilastoiden 22/12/7s. Kuva: Ville Vuorinen.

Lappeenrannan Catz sai sunnuntaina vieraakseen naapurikaupungista Kouvolan Kouvottaret. Marraskuun lopulla Kouvottaret löylyttivät kissalaumaa kunnolla, kun joukkue nappasi voiton liki 30 pisteellä. Voitto kouvolalaisille napsahti tälläkin kertaa, tosin maltillisemmin lukemin 63-73 (32-31). Voiton myötä Kouvottaret pääsivät tasapisteisiin Catziin kanssa neljännelle sijalle. Mika Hartosen mukaan joukkue onnistui toteuttamaan pelisuunnitelmaansa:

– Meillä oli yksi heikompi jakso ja klaarasimme sen. Onnistuimme taktisesti vaikeuttamaan McFarlandin peliä, vaikka hän tekikin 19 pistettä tänään. Jos meinaa voittaa Catzin kaltaisen joukkueen, niin jokaisen täytyy ottaa yksi napsu enemmän kuin normaalisti.

Kolme ensimmäistä jaksoa olivat tasaista korista koriin taistelua. Kolmannen neljänneksen lopulla Catz onnistui rypistelemään jo kahdeksan pisteen johtoon, mutta Mika Hartonen reagoi tilanteeseen nopeasti komentamalla joukkueen aikalisälle. Aikalisän jälkeen vierasjoukkue sai kasattua rivejään Camille Zimmermanin sekä Taeler Deerin onnistumisilla, ja viimeiseen jaksoon lähdettiin niukassa Kouvottarien johtoasemassa.

Kouvolalaiset tulivat viimeiseen jaksoon ryminällä saaden päälle 8-0 runin. Catz yritti vielä parhaansa mukaan kuroa eroa umpeen, mutta Kouvottaret onnistuivat säilyttämään hyvän vireensä loppuun saakkaan viimeisen jakson mennessä vierasjoukkueen hyväksi 14-22, ja näin ollen sarjapisteet matkasivat Kouvolaan. Catz oli selkeästi petrannut levypallopelaamisessaan, sillä Kouvottaret voittivat nämä vain niukasti itselleen. Erot joukkueiden välillä olivat hyvin marginaalisia heittojenkin jakautuessa läheltä ja kaukaa melko tasaisesti. Kouvottaret onnistuivat kuitenkin iskemään Catzin juoksuvoimaan, sillä siipirikkoinen kissalauma on joutunut pakon sanelemana peluuttamaan aloitusviisikkoaan suurilla minuuttimäärillä. Kouvolalaiset viimeistelivätkin nopeista hyökkäyksistään messevästi 24 pistettä, kun taas Catz onnistui tässä vain neljän pisteen arvoisesti.

–  Kouvottaret ansaitsi voiton tänään ja oli parempi joukkue. Ongelmia oli puolustukseen paluussa ja sen kommentoinnissa. Realiteetteihin nähden olen tyytyväinen, että pystyttiin taistelemaan lähes loppuun asti voitosta, Mika Haakana niputti.

Kouvottarien tehokaksikkona hääri Taeler Deer sekä Claire Lamunu. Deer onnistui kaikilla osa-alueilla tilastoiden tupla-tuplan 22/12/7s. Lamunu viimeisteli lukemat 15/22, ja joukkuetoveri Camille Zimmerman puolestaan taisteli joukkueelle 22 pistettä ja neljä levypalloa. Zimmermanin mukaan voitto avautui hyvän joukkuepelin ansiosta:

– Pelasimme erityisesti joukkueena. Tappioasemassa aloimme juosta ja mennä paluupalloihin entistä intensiivisemmin, joiden avulla saimme tulosta.

Catzin kapteeni Aleighsa Welch oli joukkueensa tehokkain ja kartutti myös ottelun suurimman pistetilin (23/14/4s.). Pelintekijä Valencia McFarlandin sihti ei ollut parhaassa mahdollisessa terässä kaukaa. McFarland yritti kaaren takaa peräti 16 kertaa, mutta näistä vain kolme osui keskelle. Tästä huolimatta McFarland onnistui viimeistelemään kelpo lukemat (19/4/5s.). Suomalaiskaartista joukkueen tehokkain oli Roosa Kosonen 13/4.

– Alku oli aika huono, tuli nukahduksia. Sitten tuli taas enemmän nukahduksia ja hävisimme levypallot. Lopussa emme enää jaksaneet juosta niin paljon kuin olisi ollut tarpeen, Kosonen summasi ottelun päätteeksi.

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan seuraavat ottelut pelataan keskiviikkona 16.1. klo 18.30. HBA matkustaa Forssan Alun vieraaksi (Elisa Viihde) ja EBT emännöi puolestaan Peli-Karhuja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.