Kouvottaret tasoitti ottelusarjan Alkua vastaan – toinen kiinnitys välieräpaikkaan PeKalle, HyPolle sekä Catzille

22.3.2019 22:19 Kouvottaret tasoitti vieraissa puolivälierien ottelusarjan Forssan Alkua vastaan. Tilanne on nyt 1-1 molempien onnistuessa nousemaan voittoon vieraissa. Toiseen voittoonsa tänään ylettyivät sen sijaan Peli-Karhut, Hyvinkään Ponteva, sekä Catz. Kaikilla kolmella on mahdollisuus napata välieräpaikka ensi maanantaina.

Claire Lamunu sai jälleen painia kovaa korin alla Forssan Alun Ella Salmisen kanssa. Kuva: Ville Vuorinen.

Kouvottaret tasoitti vieraskentällä ottelusarjan Forssan Alkua vastaan pelin päättyessä numeroin 72-86 (40-42). Molemmat joukkueet ovat nyt hakeneet voiton vieraista ja peli on tasan 1-1.

Viime ottelussa Kouvottarilla oli vaikeuksia korin alla, eikä sisäpelaajille saatu pedattua kunnollisia paikkoja. Nyt kouvolalaiset olivat levittäneet pelinsä kaarelle kolmen pisteen heittäjille, ja taktiikka toimi heittojen upotessa. Puoliajalle lähdettäessä Kouvottaret oli painanut korin perukoille murskaavat 11 kolmen pisteen heittoa.

Forssan Alku ei kovasta kolmosshowsta kuitenkaan hätkähtänyt. Alku haastoi Kouvottaria kovaa ja yksin jätettyjä pelaajia löytyi tämän tästä vieraiden joutuessa rikkomaan useasti. Myös Kouvottarien sähellys pallon kanssa päästi forssalaiset usein takaisin peliin mukaan ja viimeistelemään helppoja pisteitä nopeista hyökkäyksistä.

 Ottelun voittaja ratkottiin tasaisessa ottelussa vasta viimeisellä neljänneksellä. Claire Lamunu sekä Camille Zimmerman uskalsivat ottaa korin läheltä nyt haastoja, mikä kannatti. Lyhyessä ajassa vierasjoukkue oli nostanut kuusi pistettä yhteen soittoon kotijoukkueen pelin sujuessa hermostuneissa ja takkuilevissa merkeissä. Vierasjoukkue pelasi tarkemmin omat loppuminuuttinsa ja sai ratkaisevilla hetkillä heittonsa sisään, eikä kotijoukkueesta ollut enää loppuminuuteilla nousemaan voittoon eron venähdettyä liian suureksi.

Kouvottaret sai korin perukoille yhteensä 14 kolmosta Forssan Alun pussittaessa yhdeksän. Kouvottaret myös pussitti suuremman saldon hyökkäyslevypalloista sekä vapaaheitoista, mutta muuten tilastot jakautuivat jälleen hyvin tasaisesti.

Claire Lamunu (8/11) oli tiukoissa otteissa jälleen Forssan Alun puolustuksessa, mutta joukkue sai kotimaiselta kaartilta kaivatut pisteet. Joukkueen selkäranka oli kylmän viileästi pelannut Camille Zimmerman, joka säkitti 24 pistettä, otti kuusi levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Maria Koskinen (12/5) ja Kaisa Lind (17/4) heittivät ottelussa erinomaisesti.

Forssan Alun kokoonpanosta todellinen sähikäinen molemmissa päissä kenttää oli Meral Bedretdin (25/4/4s), joka piti erinomaisilla heitoillaan joukkuetta pystyssä. Joukkueen toiseksi tehokkain oli Emily Kinneston (13/4/4s/4r). Lisää pisteitä hyökkäyspäässä joukkue olisi kaivannut Mia Loydilta (9/10).

Ottelutilastot

Honka pisti jälleen kovaa kampoihin PeKalle, muttei riittävästi

Peli-Karhut otti vieraskentällä toisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla jälleen Tapiolan Hongan. Trilleriottelu päättyi niukasti kotkalaisille 73-79 (30-33). PeKa johtaa ottelusarjaa nyt 2-0, mikä tarkoittaa maanantaina Hongalle tylyä tulos tai ulos -peliä.

PeKa juoksi avausjakson päätteeksi väkevään 11 pisteen johtoon, mutta ei saanut iloita etumatkasta kauaa. Toisella neljänneksellä Honka kuroi eroa kiinni hirmuvireessä olleen Sidney Cookin johdolla, ja jakso päättyi nyt puolestaan 19-11 kotijoukkueen hyväksi.

Ottelun päätösneljännes osoittautui todelliseksi väsytystaisteluksi. Honka lähti viimeiselle kymmenelle minuutille kolmen pisteen takaa-ajosta, eikä onnistunut pääsemään johtoon ja ohi, vaikka pystyi hiipimään aina jo pisteen päähän. Pelin ratkaisu todistettiin lopulta käytännössä 30 sekuntia ennen summeria, kun erinomaisin ottein pelissä esiintynyt Linda-lotta Lehtoranta (21) asteli vapaaheittoviivalle ja iski eron jo viiteen pisteeseen. Roosa Lehtoranta painoi Hongan päädyssä yhden vapaaheiton tämän jälkeen vielä pohjaan, mutta lopussa ei ollut kotijoukkueelle enää muuta vaihtoehtoa, kuin pistää pelikelloa poikki ja katsoa PeKan viimeisiä pisteitä vapariviivalta.

- Tiukka vääntö niin kuin edellinenkin. Meidän hyvä puolustuspelaaminen voitti tämän pelin. Tässäkin pelissä Linda Lehtoranta piti Roosa Lehtorantaa hyvin. Hongan jenkit Cook ja Vaioletama vaan on niin äärettömän kovia, noin kovia kääntöhypäreitä, vaikea niistä on sanoa mitään. Saatiin kuitenkin pidettyä heidätkin melko alhaalla. Hyökkäyksessä edessä oli melkoinen sumppu, mutta onneksi saatiin muutama kolmonenkin onnistumaan. Ei tämä helppoa ole todellakaan. Jokaisen korin eteen joutuu tekemää töitä todella paljon. Tiukka sarja, Roope Mäkelä summasi.

Ottelun tehokkain oli tällä kertaa sisäpelaaja Brittany Starling, joka iski ottelussa vahvan tupla-tuplan (21/15). Tehoja totutusti irti saivat myös Brooke McCarty (14/9s) sekä Daniela Wallen (9/8).

Koko ottelun ylivoimaisin tehotykki oli kotijoukkueen Sidney Cook (31/17), jota ei saatu pysäytettyä. Roosa Lehtoranta painoi pohjaan kaikki kolme kolmosensa ja kasasi yhteensä pisteitä joukkueelle 12. Kaksinumeroiselle pistelukemalle pääsi myös Alexyz Vaioletama (17/8). Hongan Kimmo Kujansivu harmittelu ottelun huonoa aloitusta:

- Harmittavan huono alku näin tasaiseen otteluun. Joukkue osoitti periksiantamattomuutta ja sitkeyttä, mikä ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti tänään. Onnitelut Pekalle voitosta, Kujansivu kommentoi.

Ottelutilastot

Hyvinkään Ponteva jälleen voittoon HBA:sta

Hyvinkään Ponteva haki toisen voittonsa HBA:sta. Mäkelänrinteellä kamppailtu ottelu päättyi nyt selvästi Pontevan hyväksi 53-72 (24-29). Otteluparin sarja on nyt 2-0 HyPon hyväksi, mikä asettaa nuoren HBA:n vaikean paikan eteen Martinhallissa ensi maanantaina.

HBA pysyi hyvin Pontevan kannoilla aina kolmannelle neljännekselle asti vierasjoukkueen heittopelin sakatessa. Sara Bejedi tuli otteluun jälleen käsi kuumana, sillä jo puoliaikaan mennessä takapelaaja oli nakuttanut 14 pistettä.

Ottelun käännekohta todistettiin kolmannella jaksolla, josta paljoa on kiittäminen Randi Brownia (22/5/4s), joka pystyi ratkaisemaan yksin vaikeista paikoista. Yhteensä Brown hurjasteli jakson aikana 12 pistettä ja vei joukkueensa seitsemän pisteen etumatkalle.

Viimeisellä neljänneksellä hyökkäyspään onnistumisia alkoi sadella muillekin Pontevan joukkueesta ja HBA putosi puolestaan kärryiltä jakson mennessä vihreäpaitaisille selvästi 16-28.

- Olen erittäin tyytyväinen oman joukkueeni esitykseen. Toteutimme omaa pelisuunnitelmaamme; olimme erittäin keskittyneitä puolustuksessa emmekä tehneet siellä juuri virheitä. Ja vaikka heittopeli ei sujunut, pelaajien pääkoppa kesti ohiheitot ja puolustuksen työnteon kautta saimme "palkintoja" ja lopuksi voiton, Miikka Sopanen iloitsi voitetun ottelun jälkeen.

HBA vei niukasti voiton ottelun levypalloista ja heitti hitusen tarkemmin kaukaa. Selvät ja ratkaisevat erot tulivat kuitenkin korin läheltä tehdyistä pisteistä, sekä pallon menetyksistä. HyPo naulasi kolmen sekunnin alueelta 40 pistettä kotijoukkueen 16 vastaan. Menetyksistä vieraat puolestaan kuittasivat peräti 22 pistettä.

- Emme päässeet omaan tempopeliimme emmekä olleet fyysisesti valmiita. Oma aktiivisuus ei ollut riittävää, ja toisaalta HyPo toteutti hyvin omia asioitaan, Mirka Dettman ruoti.

Pontevan tehokkaimpina häärivät Taru Tuukkanen (11/12) sekä Jessica January (11/14), jotka molemmat latoivat tupla-tuplan.

HBA:n pisteistä vastasi Sara Bejedi, joka niittasi 21 pistettä ja repi seitsemän levypalloa. Muut pelaajat jäivät kauas taakse Bejedin pistesaldosta, mutta joukkueen tehokkain hyvällä levypallokertymällä oli Awak Kuier (6/15).

Ottelutilastot

Catz selätti EBT:n toistamiseen

Lappeenrannan Catz tarjosi kotiyleisölleen mieluista katseltavaa, kun se otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Ennakkosuosikkina pidetty Espoo Basket Team kaatui nyt selvin luvuin 71-54 (41-22). Mika Haakanan mukaan joukkue antoi kelpo esityksen:

-Olemme puolustaneet molemmat ottelut erittäin hyvin ja tänään meidän hyökkäyksemme toteutus oli paljon parempaa kuin tiistaina, päästiin parempiin tilanteisiin. Peli oli pääsääntöisesti hyvän näköistä, tänään onnistuimme erittäin hyvin myös levypalloissa. Homma ei ole kuitenkaan varma vielä, yksi voitto tarvitaan.

Ottelun alku oli lähes identtinen edellisen kanssa: EBT:n heittopeli sakkasi ja Catz karkasi johtoon jo avauskympillä. Catz puolusti jälleen erittäin kovaa, eikä antanut espoolaisille helppoja heittoja. Ainoan pelitilanneheiton sisään avausjaksolla sai Kamilah Jackson, muiden pisteiden kertyessä vapaaheitoista. Catz sen sijaan vyöryi pistetehtailuun koko kentän voimin ja tilanne oli jo ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen tyly 24-5.

Toisella neljänneksellä EBT sai hyökkäyspelistään paremmin kiinni, mutta iltapuhde osoittautui tuskaiseksi, kun eteen oli annettu jo 20 pistettä.

Vierasjoukkue ei johtanut ottelua enää missään vaiheessa, eikä Catz luopunut johtoasemastaan ja parhaimmillaan kotijoukkue viiletti jo 34 pisteen johdossa. Kahden pisteen heittoja EBT sai sisään vain kuusi, Catzin tyylitellessä 18. Myös EBT:n pelätyt kolmen pisteen heitot jakautuivat nyt lähes tasan kissojen kanssa, ja todellisen petrauksen lappeenrantalaiset olivat tehneet levypallojen kanssa, jotka jäivät suuremmassa määrin emäntien käsiin.

-Onnittelut Catzille, todella dominoiva suoritus. Lopputulos on silmänlumetta, ero oli yli 30 pistettä ennen kuin avausviisikko vaihdettiin molemmin puolin pois kentältä, eikä tulos jätä mitään selittelyjä tänään. Hyökkäyssuuntaan en olisi kuitenkaan niin huolissani kuin mitä meidän pistemäärämme näyttävät, Niko Hellman kommentoi.

Catzin joukkueen riveistä neljä pelaajaa pääsi kaksinumeroiselle pistelukemalle. Kokenut playoff-konkari Elena Reshetko oli ottelun tehokkain pelaaja (16/7/4s). Hyvää tulitukea antoivat myös Valencia McFarland (24/4s) sekä Aleighsa Welch (15/11).

EBT:n ottelun tehokkaimmat löytyivät kotimaiselta osastolta. Lotta Vesiluoma säkitti 12 pistettä ja Ulriikka Nuolikoski niin ikää kelpo 11. Kamilah Jackson vastasi joukkueen levypalloista (10/9).

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan pudotuspelien puolivälierät jatkuvat seuraavan kerran maanantaina 25.3., jolloin kaikki peliparit pelaavat jälleen. Peli-Karhut-Honka, sekä Kouvottaret-Forssan Alku -ottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Sportin kanavalta.

 

 

 
7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.8.2021 09:07 Naisten Korisliiga

Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

26.7.2021 08:23 Naisten Korisliiga

Rashida Timbilla vahvistaa Kouvottaria – Elli Salovaara jatkaa

Naisten Korisliigan Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaisen 185-senttisen Rashida Timbillan, 28, kanssa. Timbillan lisäksi takapelaaja Elli Salovaara, 20, jatkaa Kouvolassa myös tulevalla kaudella.

23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

Näytä lisää vastaavia