Kouvottaret tasoitti ottelusarjan Alkua vastaan – toinen kiinnitys välieräpaikkaan PeKalle, HyPolle sekä Catzille

22.3.2019 22:19 Kouvottaret tasoitti vieraissa puolivälierien ottelusarjan Forssan Alkua vastaan. Tilanne on nyt 1-1 molempien onnistuessa nousemaan voittoon vieraissa. Toiseen voittoonsa tänään ylettyivät sen sijaan Peli-Karhut, Hyvinkään Ponteva, sekä Catz. Kaikilla kolmella on mahdollisuus napata välieräpaikka ensi maanantaina.

Claire Lamunu sai jälleen painia kovaa korin alla Forssan Alun Ella Salmisen kanssa. Kuva: Ville Vuorinen.

Kouvottaret tasoitti vieraskentällä ottelusarjan Forssan Alkua vastaan pelin päättyessä numeroin 72-86 (40-42). Molemmat joukkueet ovat nyt hakeneet voiton vieraista ja peli on tasan 1-1.

Viime ottelussa Kouvottarilla oli vaikeuksia korin alla, eikä sisäpelaajille saatu pedattua kunnollisia paikkoja. Nyt kouvolalaiset olivat levittäneet pelinsä kaarelle kolmen pisteen heittäjille, ja taktiikka toimi heittojen upotessa. Puoliajalle lähdettäessä Kouvottaret oli painanut korin perukoille murskaavat 11 kolmen pisteen heittoa.

Forssan Alku ei kovasta kolmosshowsta kuitenkaan hätkähtänyt. Alku haastoi Kouvottaria kovaa ja yksin jätettyjä pelaajia löytyi tämän tästä vieraiden joutuessa rikkomaan useasti. Myös Kouvottarien sähellys pallon kanssa päästi forssalaiset usein takaisin peliin mukaan ja viimeistelemään helppoja pisteitä nopeista hyökkäyksistä.

 Ottelun voittaja ratkottiin tasaisessa ottelussa vasta viimeisellä neljänneksellä. Claire Lamunu sekä Camille Zimmerman uskalsivat ottaa korin läheltä nyt haastoja, mikä kannatti. Lyhyessä ajassa vierasjoukkue oli nostanut kuusi pistettä yhteen soittoon kotijoukkueen pelin sujuessa hermostuneissa ja takkuilevissa merkeissä. Vierasjoukkue pelasi tarkemmin omat loppuminuuttinsa ja sai ratkaisevilla hetkillä heittonsa sisään, eikä kotijoukkueesta ollut enää loppuminuuteilla nousemaan voittoon eron venähdettyä liian suureksi.

Kouvottaret sai korin perukoille yhteensä 14 kolmosta Forssan Alun pussittaessa yhdeksän. Kouvottaret myös pussitti suuremman saldon hyökkäyslevypalloista sekä vapaaheitoista, mutta muuten tilastot jakautuivat jälleen hyvin tasaisesti.

Claire Lamunu (8/11) oli tiukoissa otteissa jälleen Forssan Alun puolustuksessa, mutta joukkue sai kotimaiselta kaartilta kaivatut pisteet. Joukkueen selkäranka oli kylmän viileästi pelannut Camille Zimmerman, joka säkitti 24 pistettä, otti kuusi levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Maria Koskinen (12/5) ja Kaisa Lind (17/4) heittivät ottelussa erinomaisesti.

Forssan Alun kokoonpanosta todellinen sähikäinen molemmissa päissä kenttää oli Meral Bedretdin (25/4/4s), joka piti erinomaisilla heitoillaan joukkuetta pystyssä. Joukkueen toiseksi tehokkain oli Emily Kinneston (13/4/4s/4r). Lisää pisteitä hyökkäyspäässä joukkue olisi kaivannut Mia Loydilta (9/10).

Ottelutilastot

Honka pisti jälleen kovaa kampoihin PeKalle, muttei riittävästi

Peli-Karhut otti vieraskentällä toisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla jälleen Tapiolan Hongan. Trilleriottelu päättyi niukasti kotkalaisille 73-79 (30-33). PeKa johtaa ottelusarjaa nyt 2-0, mikä tarkoittaa maanantaina Hongalle tylyä tulos tai ulos -peliä.

PeKa juoksi avausjakson päätteeksi väkevään 11 pisteen johtoon, mutta ei saanut iloita etumatkasta kauaa. Toisella neljänneksellä Honka kuroi eroa kiinni hirmuvireessä olleen Sidney Cookin johdolla, ja jakso päättyi nyt puolestaan 19-11 kotijoukkueen hyväksi.

Ottelun päätösneljännes osoittautui todelliseksi väsytystaisteluksi. Honka lähti viimeiselle kymmenelle minuutille kolmen pisteen takaa-ajosta, eikä onnistunut pääsemään johtoon ja ohi, vaikka pystyi hiipimään aina jo pisteen päähän. Pelin ratkaisu todistettiin lopulta käytännössä 30 sekuntia ennen summeria, kun erinomaisin ottein pelissä esiintynyt Linda-lotta Lehtoranta (21) asteli vapaaheittoviivalle ja iski eron jo viiteen pisteeseen. Roosa Lehtoranta painoi Hongan päädyssä yhden vapaaheiton tämän jälkeen vielä pohjaan, mutta lopussa ei ollut kotijoukkueelle enää muuta vaihtoehtoa, kuin pistää pelikelloa poikki ja katsoa PeKan viimeisiä pisteitä vapariviivalta.

- Tiukka vääntö niin kuin edellinenkin. Meidän hyvä puolustuspelaaminen voitti tämän pelin. Tässäkin pelissä Linda Lehtoranta piti Roosa Lehtorantaa hyvin. Hongan jenkit Cook ja Vaioletama vaan on niin äärettömän kovia, noin kovia kääntöhypäreitä, vaikea niistä on sanoa mitään. Saatiin kuitenkin pidettyä heidätkin melko alhaalla. Hyökkäyksessä edessä oli melkoinen sumppu, mutta onneksi saatiin muutama kolmonenkin onnistumaan. Ei tämä helppoa ole todellakaan. Jokaisen korin eteen joutuu tekemää töitä todella paljon. Tiukka sarja, Roope Mäkelä summasi.

Ottelun tehokkain oli tällä kertaa sisäpelaaja Brittany Starling, joka iski ottelussa vahvan tupla-tuplan (21/15). Tehoja totutusti irti saivat myös Brooke McCarty (14/9s) sekä Daniela Wallen (9/8).

Koko ottelun ylivoimaisin tehotykki oli kotijoukkueen Sidney Cook (31/17), jota ei saatu pysäytettyä. Roosa Lehtoranta painoi pohjaan kaikki kolme kolmosensa ja kasasi yhteensä pisteitä joukkueelle 12. Kaksinumeroiselle pistelukemalle pääsi myös Alexyz Vaioletama (17/8). Hongan Kimmo Kujansivu harmittelu ottelun huonoa aloitusta:

- Harmittavan huono alku näin tasaiseen otteluun. Joukkue osoitti periksiantamattomuutta ja sitkeyttä, mikä ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti tänään. Onnitelut Pekalle voitosta, Kujansivu kommentoi.

Ottelutilastot

Hyvinkään Ponteva jälleen voittoon HBA:sta

Hyvinkään Ponteva haki toisen voittonsa HBA:sta. Mäkelänrinteellä kamppailtu ottelu päättyi nyt selvästi Pontevan hyväksi 53-72 (24-29). Otteluparin sarja on nyt 2-0 HyPon hyväksi, mikä asettaa nuoren HBA:n vaikean paikan eteen Martinhallissa ensi maanantaina.

HBA pysyi hyvin Pontevan kannoilla aina kolmannelle neljännekselle asti vierasjoukkueen heittopelin sakatessa. Sara Bejedi tuli otteluun jälleen käsi kuumana, sillä jo puoliaikaan mennessä takapelaaja oli nakuttanut 14 pistettä.

Ottelun käännekohta todistettiin kolmannella jaksolla, josta paljoa on kiittäminen Randi Brownia (22/5/4s), joka pystyi ratkaisemaan yksin vaikeista paikoista. Yhteensä Brown hurjasteli jakson aikana 12 pistettä ja vei joukkueensa seitsemän pisteen etumatkalle.

Viimeisellä neljänneksellä hyökkäyspään onnistumisia alkoi sadella muillekin Pontevan joukkueesta ja HBA putosi puolestaan kärryiltä jakson mennessä vihreäpaitaisille selvästi 16-28.

- Olen erittäin tyytyväinen oman joukkueeni esitykseen. Toteutimme omaa pelisuunnitelmaamme; olimme erittäin keskittyneitä puolustuksessa emmekä tehneet siellä juuri virheitä. Ja vaikka heittopeli ei sujunut, pelaajien pääkoppa kesti ohiheitot ja puolustuksen työnteon kautta saimme "palkintoja" ja lopuksi voiton, Miikka Sopanen iloitsi voitetun ottelun jälkeen.

HBA vei niukasti voiton ottelun levypalloista ja heitti hitusen tarkemmin kaukaa. Selvät ja ratkaisevat erot tulivat kuitenkin korin läheltä tehdyistä pisteistä, sekä pallon menetyksistä. HyPo naulasi kolmen sekunnin alueelta 40 pistettä kotijoukkueen 16 vastaan. Menetyksistä vieraat puolestaan kuittasivat peräti 22 pistettä.

- Emme päässeet omaan tempopeliimme emmekä olleet fyysisesti valmiita. Oma aktiivisuus ei ollut riittävää, ja toisaalta HyPo toteutti hyvin omia asioitaan, Mirka Dettman ruoti.

Pontevan tehokkaimpina häärivät Taru Tuukkanen (11/12) sekä Jessica January (11/14), jotka molemmat latoivat tupla-tuplan.

HBA:n pisteistä vastasi Sara Bejedi, joka niittasi 21 pistettä ja repi seitsemän levypalloa. Muut pelaajat jäivät kauas taakse Bejedin pistesaldosta, mutta joukkueen tehokkain hyvällä levypallokertymällä oli Awak Kuier (6/15).

Ottelutilastot

Catz selätti EBT:n toistamiseen

Lappeenrannan Catz tarjosi kotiyleisölleen mieluista katseltavaa, kun se otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Ennakkosuosikkina pidetty Espoo Basket Team kaatui nyt selvin luvuin 71-54 (41-22). Mika Haakanan mukaan joukkue antoi kelpo esityksen:

-Olemme puolustaneet molemmat ottelut erittäin hyvin ja tänään meidän hyökkäyksemme toteutus oli paljon parempaa kuin tiistaina, päästiin parempiin tilanteisiin. Peli oli pääsääntöisesti hyvän näköistä, tänään onnistuimme erittäin hyvin myös levypalloissa. Homma ei ole kuitenkaan varma vielä, yksi voitto tarvitaan.

Ottelun alku oli lähes identtinen edellisen kanssa: EBT:n heittopeli sakkasi ja Catz karkasi johtoon jo avauskympillä. Catz puolusti jälleen erittäin kovaa, eikä antanut espoolaisille helppoja heittoja. Ainoan pelitilanneheiton sisään avausjaksolla sai Kamilah Jackson, muiden pisteiden kertyessä vapaaheitoista. Catz sen sijaan vyöryi pistetehtailuun koko kentän voimin ja tilanne oli jo ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen tyly 24-5.

Toisella neljänneksellä EBT sai hyökkäyspelistään paremmin kiinni, mutta iltapuhde osoittautui tuskaiseksi, kun eteen oli annettu jo 20 pistettä.

Vierasjoukkue ei johtanut ottelua enää missään vaiheessa, eikä Catz luopunut johtoasemastaan ja parhaimmillaan kotijoukkue viiletti jo 34 pisteen johdossa. Kahden pisteen heittoja EBT sai sisään vain kuusi, Catzin tyylitellessä 18. Myös EBT:n pelätyt kolmen pisteen heitot jakautuivat nyt lähes tasan kissojen kanssa, ja todellisen petrauksen lappeenrantalaiset olivat tehneet levypallojen kanssa, jotka jäivät suuremmassa määrin emäntien käsiin.

-Onnittelut Catzille, todella dominoiva suoritus. Lopputulos on silmänlumetta, ero oli yli 30 pistettä ennen kuin avausviisikko vaihdettiin molemmin puolin pois kentältä, eikä tulos jätä mitään selittelyjä tänään. Hyökkäyssuuntaan en olisi kuitenkaan niin huolissani kuin mitä meidän pistemäärämme näyttävät, Niko Hellman kommentoi.

Catzin joukkueen riveistä neljä pelaajaa pääsi kaksinumeroiselle pistelukemalle. Kokenut playoff-konkari Elena Reshetko oli ottelun tehokkain pelaaja (16/7/4s). Hyvää tulitukea antoivat myös Valencia McFarland (24/4s) sekä Aleighsa Welch (15/11).

EBT:n ottelun tehokkaimmat löytyivät kotimaiselta osastolta. Lotta Vesiluoma säkitti 12 pistettä ja Ulriikka Nuolikoski niin ikää kelpo 11. Kamilah Jackson vastasi joukkueen levypalloista (10/9).

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan pudotuspelien puolivälierät jatkuvat seuraavan kerran maanantaina 25.3., jolloin kaikki peliparit pelaavat jälleen. Peli-Karhut-Honka, sekä Kouvottaret-Forssan Alku -ottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Sportin kanavalta.

 

 

 
25.5.2020 10:46 Naisten Korisliiga

Sentterikonkari Minna Sten jatkaa Peli-Karhuissa

Kokenut sentteri Minna Sten aloittaa jo viidennentoista kautensa Naisten Korisliigassa, kun 32-vuotias Sten on tehnyt jatkosopimuksen Peli-Karhujen kanssa.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

20.5.2020 09:58 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2014: Yhtä tappiota vaille täydellinen Catz

Voitettuaan Naisten Korisliigan mestaruuden jo kahtena edellisenä keväänä Lappeenrannan Catz nytkähti todelliseen dynastiamoodiin, kun joukkue selvitti kauden 2013-14 runkosarjan ja kaksi ensimmäistä pudotuspelikierrosta kokonaan tappioitta. Finaaleissa Peli-Karhut haki Catzista yhden otteluvoiton, mutta kolmas perättäismestaruus matkasi silti Lappeenrantaan.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

13.5.2020 12:29 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2013: Suvereenille Catzille toinen perättäinen

2010-luvun ensimmäisinä vuosina Naisten Korisliigan finaaleissa nähtiin toinen toistaan kutkuttavampia jännitysnäytelmiä, mutta keväällä 2013 nupuillaan ollut Catz-dynastia puhkesi täyteen kukintoonsa. ”Kissalauma” päätti kautensa 24 voiton putkeen ja päihitti finaalissa hegemoniavastustajansa Peli-Karhut suoraan otteluvoitoin 3-0.

6.5.2020 11:11 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2012: Catzille kultaa Huiman hermopaineessa

Lappeenrannan Catz palasi kultakantaan yhden välikauden jälkeen keväällä 2012 pyyhittyään mielestään edelliskevään tappionsa Peli-Karhuille. Vaikka Catzin kausi oli riemumarssia voitosta voittoon, sinnikäs haastaja Äänekosken Huima oli laittaa luun kissojen kurkkuun viisimatsiseksi venyneessä finaalisarjassa.

29.4.2020 11:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2011: PeKa saa revanssinsa

Kevään 2010 Naisten Korisliigan finaalit päättyivät kultajuhliin Lappeenrannassa, kun Catz onnistui neljännellä yrittämällä tuomaan seuralle sen historian ensimmäisen SM-kullan. Hopealle jäänyt Peli-Karhut sisuuntui tappiostaan ja tuli kevään 2011 finaaleihin täynnä tulta ja tappuraa. Mestaruus irtosi Kotkaan lopulta Catzin kotikentällä.

25.4.2020 11:47 Naisten Korisliiga

Alexandra Ailus otti päättyneellä kaudella isoja kehitysaskelia Tapiolan Hongan paidassa

Alexandra Ailukselle kulunut kausi oli läpimurtokausi Naisten Korisliigassa. Pelaajan tavoitteena on jatkaa kehittymistä ja ponnistaa tulevaisuudessa Euroopan kentille.

22.4.2020 09:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2010: Catz neljännellä yrittämällä mestariksi

Karahdettuaan perättäisinä finaalikeväinä ensiksi kahdesti Peli-Karhuihin ja sitten Espoo Teamiin käänsi Catz viimein kurssinsa Naisten Korisliigan vuoden 2010 finaaleissa. Lappeenrantalaisjoukkueen historian ensimmäinen Suomen mestaruus lohkesi lopulta ikimuistoisimpaan mahdolliseen tapaan – viidennessä ottelussa.

17.4.2020 11:19 Naisten Korisliiga

EBT harjoittelee tällä hetkellä itsenäisesti - ‘’Itse oivallettu on usein vahvempi kun ulkoapäin taottu’’

EBT:ssä lajiharjoittelu on tällä hetkellä hyvin itsenäistä. Päävalmentaja Niko Hellman näkee, että itsenäinen harjoittelu voi opettaa pelaajille asioita, joita ei normaaleissa joukkueharjoituksissa opittaisi.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

14.4.2020 15:27 Naisten Korisliiga

Studio 6: Supertalentti Awak Kuier keskiviikkona vieraana, lähetä kysymyksiä Awakille

Uusi Studio 6 -keskusteluohjelma tuo suomalaisen koripallon huippuvieraat ruudullesi ja antaa sinulle tilaisuuden esittää kysymyksiä koristähdille. Studio 6:ssa vieraana keskiviikkona 15.4. huipputalentti, HBA-Märskystä ammattilaiskentille lähtevä Awak Kuier.

10.4.2020 21:10 Korisliiga

Yleisö äänesti Awak Kuierin ja Henri Kantosen Korisliigojen parhaiksi

Tänä keväänä yleisö sai valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri viidessä eri kategorioissa. HBA:n Kuier ja Vilppaan Kantonen putsasivat palkintopöytää voittamalla kaksi kategoriaa.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

8.4.2020 12:03 Naisten Korisliiga

Minna Stenin mukaan Naisten Korisliigan taso on noussut huimasti

Tällä kaudella Kotkan Peli-Karhujen riveissä Suomen Cupin voittaneen Minna Stenin mukaan Suomen naisten pääsarjan taso on parantunut huimasti hänen uransa alkuajoista.

7.4.2020 14:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Elena Melto ja päävalmentaja Roope Mäkelä jatkavat Peli-Karhuissa

Elena Melto on solminut jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Päävalmentajana jatkaa joukkueen kahteen Suomen mestaruuteen luotsannut Roope Mäkelä. Molempien jatkosopimukset ovat yksivuotiset.

1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

30.3.2020 13:47 Naisten Korisliiga

Etäopiskelu ja -harjoittelu tuonut uusia haasteita liigatulokas Kati Ollilaisen arkeen

Kati Ollilainen pelasi Naisten Korisliigan debyyttikauttaan HBA:ssa, kun kausi keskeytettiin. Samoihin aikoihin opiskeluihin tuli iso muutos, kun lähiopetus pistettiin tauolle.

25.3.2020 09:07 Naisten Korisliiga

Anni Mäkitalo korostaa terveyden tärkeyttä: ”Kauden keskeytys oli ehdottomasti oikea päätös”

Tällä kaudella Naisten Korisliigassa Forssan Alkua edustaneen Anni Mäkitalon mukaan kauden keskeyttämispäätös oli aluksi kova pala purtavaksi, mutta samalla ainut oikea ratkaisu.

Näytä lisää vastaavia