Kovakuntoinen Kouvot mestari-Bisonsin kimppuun

19.4.2014 Kahtena viime keväänä Suomen mestaruutta juhlinut Nilan Bisons saa kovimman mahdollisen haasteen puolivälierien avauskierroksella, kun viimeisestä 16 pelistään 13 voittanut Kouvot haastaa loimaalaiset kamppailuun mitalipelipaikasta.

Korisliigan levypallokuningas Ville Kaunisto ja hänen edustamansa Kouvot ovat valmiina yllätyksiin.

Mestaruutta puolustava Bisons ja Tuukka Kotti lähtevät puolivälieräsarjaan kotiedun turvin.

Kouvot on voittanut viimeisestä 16 ottelustaan peräti 13 ollen Korisliigan kuntopuntarin kärjessä. Kuvassa Matt Gibson.

Aubrey Colemanin Bisons on pudotuspelien kynnyksellä saanut miehistönsä terveeksi. Kuvat: Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.

Syksyllä erinomaisia otteita Eurocupissa esittäneen Bisonsin kevättalvi on ollut haasteellinen. Loukkaantumiset ja miehistönvaihdokset ovat hidastaneet joukkueen hitsautumista yhteen, ja kahden mestarikevään avainpelaajiin kuuluneen Mikko Koiviston lähtö Turkkiin on muokannut loimaalaisten konseptia omaan suuntaansa.

Haasteista huolimatta Bisons pelasi kalkkiviivoille asti Korisliigan runkosarjan voitosta ja on voittanut viimeksi pelaamastaan 16 ottelusta 12 – olkoonkin, että loimaalaisten viimeisimmistä tappioista kaksi on käynyt toteen huhtikuun aikana.

Puolivälieriin Bisons pääsee terveempänä kuin aikoihin.

– Kulunut viikko on ollut tammikuun puolenvälin jälkeen ensimmäinen, jonka aikana olemme päässeet harjoittelemaan koko avainpelaajistollamme. Tammikuusta alkaen ensisijainen tavoitteemme on ollut päästä terveenä pudotuspeleihin, ja olemme erittäin lähellä sitä, Bisons-luotsi Greg Gibson kertailee.

Kysymys kuuluukin, miten joukkue pelaa yhteen puolivälierien alkaessa. Esimerkiksi joukkueen amerikkalaispelaajista niin John Williamson, Frank Robinson kuin Aubrey Colemankin ovat olleet merkittäviä aikoja sivussa.

– On vielä vaikea sanoa missä kunnossa joukkuepelimme on, mutta harjoituksissa tekemämme asiat ovat rohkaisseet minua. Kaverien työetiikka on ollut koko kauden erinomainen, ja erityisesti viime viikkoina pelaajat ovat omasta aloitteestaan huhkineet ”ylitöitä” pudotuspeleihin valmistautuakseen.

Gibson myöntää, että Kouvolan Kouvot on jotakuinkin pahin mahdollinen pudotuspelien avausvastustaja. Kouvolalaiset ovat olleet viimeisen kahden kuukauden aikana Korisliigan voitokkain joukkue – jopa Bisonsia paremmalla voittosaldolla.

– Kouvojen aloitusviisikko kestää vertailun minkä tahansa top 4 -joukkueen kanssa. He ovat vaarallinen joukkue, joka heittää hyvin ja hakee paljon levypalloja. Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessamme pelasimme tosin yhden kauden parhaista otteluistamme, mikä on rohkaisevaa puolivälieriin lähdettäessä, Gibson pohtii.

– Valmistaudumme Kouvoja vastaan parhaamme mukaan, mutta vieläkin tärkeämpää on, että pelaamme oman suunnitelmamme mukaisesti. Meidän pitää keskittyä pelikirjamme toteuttamiseen ja pitää intensiteetti mahdollisimman hyvänä.

Kouvoilla ääretön itseluottamus

Kouvojen runkosarjakauden 2013/14 kahtiajakoisuutta on mainostettu monella foorumilla ahkeraan, ja syystä.

Syyskaudella Kouvot lakaisi runkosarjataulukon pohjapölyjä, kun taas helmikuun puolivälistä alkaen kouvolalaiset ovat porskuttaneet Korisliigan parhaalla voittosaldolla heti Pyrinnön jälkeen. Samalla perinteikkäällä Mansikka-ahon hallilla on nähty koripallohuumaa, jollaista ei ole nähty sitten mestaruuskevään 2004.

– Kauden ensimmäinen puolisko päättyi meidän osaltamme 7. helmikuuta pelattuun Pyrintö-otteluun, joka oli neljäs peli kuuteen päivään. Matt Gibson ja Gregg Thondique olivat juuri liittyneet joukkueeseen, emmekä olleet päässeet vielä harjoittelemaan yhdessä, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertailee.

– Seuraava ottelu pelattiin 16. helmikuuta Kauhajoen Karhua vastaan, jota ennen lepäsimme kolme ja harjoittelimme viisi päivää. Siitä alkaen olemme voittaneet 13 ottelua kuudestatoista mahdollisesta.

Tappiollisen syyskauden johdosta Kouvot lähtee kuitenkin pudotuspeleihin seitsemänneltä sijalta ja ottaa heti avauskierroksella mittaa Nilan Bisonsista.

– Tässä vaiheessa kautta jokaisen joukkueen tavoitteena on mestaruus. Jos me tahdomme mestaruuden voittaa, näillä näkymin se tarkoittaisi Bisonsin, Pyrinnön ja Katajan voittamista – ja vielä niin, että aloitamme jokaisen sarjan vieraskentällä, Lehtonen hymyilee.

– Nämä ovat kuitenkin faktat, jotka pitää tiedostaa ja jos mestaruuden haluamme, jokainen vastustaja on pystyttävä voittamaan. En ole kuitenkaan huolissani. Meillä on hyviä pelaajia, joilla on ääretön itseluottamus ja uskon vahvasti, että tulossa on hyvä ottelusarja.

Yksi Kouvojen ”hyvistä pelaajista” on Korisliiga-historian ensimmäisensä suomalaissyntyisenä runkosarjan levypallokuninkuuden nimiinsä vienyt maajoukkuepeluri Ville Kaunisto. Ennakkoasetelmien mielenkiintoisuutta lisää se, että Bisonsilla on heittää kehiin ja Kaunistoa vastaan Susijengin konkari ja maajoukkueympyröissä vastustajien tähtipelaajien pimentäjänä tunnettu Tuukka Kotti.

Puolivälieräavaus Bisons-Kouvot pelataan maanantaina 21.4. klo 18:30 Loimaalla. VeikkausTV näyttää ottelun suorana.

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia