Kristian Palotie Ura Basketin päävalmentajaksi

27.4.2017 Kristian Palotie aloittaa Ura Basketin päävalmentajana neljävuotisella valmennussopimuksella. Tavoitteena on nostaa seura liigaan vuonna 2020.

Kristian Palotie (kesk.) luotsaa Ura Basketia kohti Korisliigaa nelivuotisella sopimuksella. Kuva: Ura Basket

Palotien omien sanojen mukaan on lähes unelmatyöpaikka lähteä mukaan projektiin, jossa miesten 1 divisioona A:n joukkuetta lähdetään nostamaan Korisliigaan.

Nuoresta iästään huolimatta Palotie on ehtinyt jo suorittamaan Huippukoripallovalmentajatutkinnon (HKVT), ja hakee mahdollisuuksia kehittyä valmentajana eteenpäin. Ura Basketin pyrkimykset viedä koripalloa tavoitehakuisesti kohti Korisliigaa sopii erinomaisesti Palotien intohimoiseen asenteeseen lajia kohtaan.

Kristian Palotie on toiminut Vantaan PuHu Junioreiden miesten 1B -divisioonajoukkueen päävalmentajana, ja kaudella 2016–2017 hän johdatti miesjoukkueen sarjan mestariksi. Hän vastasi myös seuran A-junioreiden SM-sarjajoukkueesta sekä toimi Helsingin Sykin C-junioreiden vastuuvalmentajana.

Palotie haluaa kehittää määrätietoisesti seuraa pyrkimyksissään, ja erityisesti auttaa seuran omia nuoria pelaajia kehittymisessään eteenpäin. Palotien mukana Ura Basketin peli tulee olemaan ilmeeltään yleisöön menevää, vauhdikasta, nykyaikaista koripalloa, jossa jokaisella pelaajalla on oma rooli ja merkityksensä joukkueessa.

- Jokainen pelaaja on tärkeä osa joukkuetta ja nauttii pelaamisesta, Palotie tuumaa seuran tiedotteessa.

Valmentajan roolin lisäksi Palotie on koripallopiireissä tuttu ääni selostajana, niin Euroliiga- kuin NBA-otteluiden takaa. Nämä erilaiset tehtävät koripallon parissa eivät ole toisiaan poissulkevia, ja selostamista saamme kuulla myös vastaisuudessa. Valmennus on kuitenkin Palotien intohimo ja henkilökohtaisiin tavoitteisiin kuuluu muun muassa edelleen FECC-tutkinto (Fiba European Coaching Certificate), joka on ylin Fiba Europen tarjoama koripallovalmentajatutkinto.

Henkilöt

 
4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

9.4.2018 Ajankohtainen

Catz II ja Tapiolan Honka lunastivat sarjapaikat I divisioonien nousukarsinnoissa

Viikonloppuna pelatuissa nousukarsinnoissa Catz II varmisti nousukarsinnoissa sarjapaikan naisten I divisioonaan. Miesten I divisioona B:hen nousee Tapiolan Honka.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

29.9.2017 Ajankohtainen

Fanseat ja Elisa Viihde Sport vahvasti mukana koriskaudella 2017-18

Kotimaisten sarjojen lisäksi Elisa Viihde Sport –kanavilla sekä Fanseatilla seurataan tiiviisti suomalaispelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa ja Katajan taivalta Mestarien liigassa.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

27.9.2017 Ajankohtainen

Ura Basket valmis alkavaan divarikauteen

Viime kaudella kolmanneksi miesten I divisioona B:ssä sijoittunut Ura Basket lähtee kauteen vahvistuneella rosterilla ja uudella päävalmentajalla. Seuran tavoitteena on nousu Korisliigaan kauteen 2022 mennessä.

25.9.2017 Ajankohtainen

Divaripelaaja toimintakieltoon dopingrikkomuksesta

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on määrännyt Järvenpään Koripalloseuraa viime kaudella edustaneen Joona Saanakorven toimintakieltoon, joka on voimassa 3.1.2018 asti.

13.7.2017 09:30 Ajankohtainen

Korisliigojen ja I divisioonien sarjaohjelmat julkaistu

Korisliigan kauden 2017/18 Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9. Heti ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita. Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA-Helmen ja Catzin kohtaamisella.

12.7.2017 Ajankohtainen

Villematti Kopio siirtyy Järvenpään koripalloseuraan

Korisliigasta ja nuorisomaajoukkueista tuttu, Tapiolan Hongan kasvatti Villematti Kopio, 25, siirtyy KTP-Basketin riveistä Järvenpään koripalloseuraan miesten I divisioona A:han.

31.5.2017 Ajankohtainen

Nyman ja Vanninen Kouvojen riveihin

Kouvot on solminut pelaajasopimukset 19-vuotiaan Vili Nymanin ja 18-vuotiaan Benjamin Vannisen kanssa.

23.5.2017 Ajankohtainen

Maxhuni ja Hartikainen jatkavat HyPon miesten valmentajina

Janne Hartikainen ja Besim Maxhuni vastaavat Pontevan miesten I divisioona B:n joukkueen valmennuksesta tulevalla kaudella.

17.5.2017 21:01 Ajankohtainen

Rannikko Korisliigan finaalien MVP, Nikkarinen arvokkain pelaaja

Joensuulaisen Kataja Basketin toiseen Suomen mestaruuteen kolmen kauden sisään johdattanut Teemu Rannikko, 36, nimettiin toisen kerran urallaan Korisliigan finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) palkittiin puolestaan ensimmäistä kertaa urallaan Helsinki Seagullsin Antto Nikkarinen, 26.

17.5.2017 Ajankohtainen

Koriskauden 2016-2017 päätösgaala katsottavissa suorana Fanseatilla

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Fanseatin kautta kello 19 alkaen.

12.5.2017 Ajankohtainen

Mike Oppland on Lahti Basketballin uusi päävalmentaja

Yhdysvaltalainen Mike Oppland on I Divisioona A:ssa pelaavan Lahti Basketballin uusi päävalmentaja. Opplandin sopimus 1+1-vuotinen.

11.5.2017 Ajankohtainen

FoKoPolle uusia sopimuksia – Markus Molenius palaa Forssaan

I Divisioona A:ssa pelaava Forssan Koripojat on solminut sopimuksen kasvattajaseuraansa palaavan Markus Moleniuksen kanssa. Joukkueen päävalmentajana jatkaa Jouni Grönroos.

Suomen Koripalloliitto ottaa käyttöön home grown -säännön

Lauantaina Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt kaudelle 2017-18. Yksi merkittävimmistä muutoksista on ns. home grown -säännöstön käyttöönotto, jolla pyritään tukemaan pitkäjänteistä pelaajien kehitystä.

5.5.2017 Ajankohtainen

Arttu Mannelin Biisoneiden uuden nousun pääarkkitehdiksi

Läntisestä II divisioonasta Divari B:hen noussut Lokoko Bisons on kiinnittänyt uuden päävalmentajansa. Viime kaudet Lahti Basketballia divarissa komentanut ja Koripalloliiton huippukoripallovalmentajatutkinnon suorittanut Arttu Mannelin, 34, johdattaa Bisonsin uuteen nousuprojektiin 3+2-vuotisella sopimuksella.

20.4.2017 Ajankohtainen

Sandberg jatkaa Kristika Turun riveissä

Miesten I divisioona B:ssä kuluvalla kaudella toiseksi sijoittunut Kristika Turku on tehnyt jatkosopimuksen joukkueen kulmakiviin kuuluneen Mikael Sandbergin kanssa.

28.3.2017 Ajankohtainen

Lahti Basketball ja Espoo United aloittavat taistelun korisliigapaikasta

Miesten I divisioona A:n loppuottelut käynnistyvät sunnuntaina 2.4., kun Lahti Basketball isännöi Espoo Unitedia Lahden Suurhallissa.

17.3.2017 Ajankohtainen

Laita hyvä kiertämään ToPon ottelussa sunnuntaina 19.3!

Laurean opiskelijat ja Hope ry järjestävät liikuntavälinekeräyksen vähävaraisille perheille Munkkiniemen Yhteiskoulussa ToPon miesten ottelun yhteydessä.

Näytä lisää vastaavia