KTP jyräsi Korisliigan kärkiottelussakin

29.10.2010 KTP-Basketin huima vire Korisliigassa sai jatkoa perjantaina. Kotkalaiset hakivat sarjan kärkiottelussa 86-70 (36-38) -vierasvoiton Kouvolan Kouvoista. KTP venytti voitollaan sarjajohtonsa jo kuuden pisteen suuruiseksi.

Kauden toisen tuplatuplansa kirjauttanut Clifton Jones ja KTP ovat vakuuttavassa iskussa.

Mikko Jalonen ja Korihait jatkoi hyviä otteitaan kotikentällä.

James Mathisin Lahti löi ToPon. Kuvat: Kai Kilappa & Matti koskinen.

KTP on hävinnyt syksyn kymmenestä ottelustaan vain yhden. Kaikki muut sarjan joukkueet ovat kärsineet jo vähintään neljä tappiota.

Selkeistä loppunumeroista huolimatta KTP ratkaisi Kymenlaakson hegemoniakamppailun edukseen vasta päätösneljänneksellä. Sille lähdettiin tilanteesta 55-58, mutta vierailija riuhtaisi itsensä neljässä minuutissa 15 pisteen karkumatkalle.

Kotkalaisten voiton avain oli onnistunut kaukoheittopeli. Joukkue pussitti kolmosilla peräti 51 pistettä. Kouvot sai viedä levypallot selvästi 46-31, mutta se ei tarkkakätisiä vierailijoita haitannut.

- Muutimme hieman pelisysteemiämme toiselle puoliajalle ja pystyimme tiivistämään puolustusta, KTP:n päävalmentaja Ray Ailus näki ottelun ratkaisun.

- Tämä oli meiltä erittäin hyvä ottelu, sillä myös Kouvot pelasi mielestäni todella hyvin. Isot miehemme pelasivat epäitsekkäästi ja syöttivät kaarelle heittäjille, mistä kolmen pisteen osumia tuli kiitettävästi, hän iloitsi.

KTP:n tehot jakautuivat hyvin tasaisesti. Viisi pelaajaa pääsi kaksinumeroisiin pistelukemiin, mutta yli 20 pinnan ei kukaan. Sefton Barret (18/6) ja Mikael Holme (18/2) ylsivät korkeimpaan pistemäärään.

Myös Kouvojen suoritukset olivat varsin tasaisia. Ville Kaunisto (13/12) onnistui kokonaisuutena parhaiten.

Hait Karhua vahvempi Korisliigassa

Uudenkaupungin Korihait otti Korisliigan perjantaisessa kotiottelussaan voiton Kauhajoen Karhusta pistein 87-83 (47-42). 

Molemmat joukkueet ovat näin KTP:n takana 12 sarjapisteessä.

Korihait käänsi ottelun edukseen viimeisellä neljänneksellä. 30 minuutin jälkeen tilanne oli vielä vierailijan hyväksi 71-65. 

Kotijoukkue pääsi päätösneljänneksellä ensimmäisen kerran johtoon vasta kun peliaikaa oli jäljellä enää runsaat kaksi minuuttia.

Korihaiden ykkönen sekä pisteissä että levypalloissa oli Lawrence Wright (21/9). Pohjalaisten parhaasta kokonaissaldosta vastasi puolestaan Jeremiah Wood (18/9).

Lahdelle kotivoitto ToPosta

Namika Lahti kaatoi Korisliigan kotiottelussaan Torpan Pojat pistein 82-74 (37-37).

Kotijoukkue otti ratkaisevan etumatkan kolmannella neljänneksellä, jonka se voitti kahdeksalla pisteellä. Muutoin kamppailu oli äärimmäisen tasainen niin tilastollisesti kuin käytännössäkin.

Lahtelaisten paras pelaaja oli James Mathis (21/12).

Hieman tasapaksusti puurtaneen helsinkiläisryhmän korkeimman pistemäärän heitti Frank Richards (13/4).

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

Asiat

 
27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 14:40 Koripalloliitto tiedottaa

Tilannepäivitys koronavirukseen liittyen – koripallossa jätetään kättelyt pois

Päivitetty 11.3. klo 14.40. Suomen Koripalloliitto korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Koripalloliitto suosittelee lisäksi, että jokaisella pelaajalla on aina oma juomapullo ja pyyhe eikä yhteisiä juomapulloja ja pyyhkeitä käytetä.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 21:26 Korisliiga

Stacy Davisin 29 pistettä eivät auttaneet – Kauhajoki kirkkaaseen voittoon Nokiasta

Kauhajoen Karhubasket haki Nokialta reilun voiton.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

6.3.2020 20:20 Korisliiga

Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

6.3.2020 09:02 Korisliiga

Uran valmennukseen muutoksia, Johnston nousee päävalmentajaksi

Viimeistä playoff-paikkaa jahtaava Ura Basket eGameStars on vapauttanut Kristian Palotien tehtävästään. Andrew Johnston Jr. luotsaa Uraa loppukauden.

4.3.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas ja Seagulls molemmat voittoihin – Kanervolla sensaatiomainen ilta kaarella

Helmikuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman varmisti runkosarjan kärkipaikan säilymisen Vilppaalle, ja Antti Kanervo huolehti 36 pisteellään, että Seagulls pysyy kintereillä. Muissa otteluissa voitot keräsivät Pyrintö ja Kobrat.

4.3.2020 10:29 Korisliiga

Vilppaan Tim Coleman jälleen Korisliigan kuukauden pelaaja

Miesten Korisliigan helmikuun pelaajaksi on valittu Vilppaan monipuolinen laituri Tim Coleman.

Näytä lisää vastaavia