KTP katkaisi Seagullsin voittoputken – Kouvoille makeat pisteet Katajalta

5.4.2019 21:03 Korisliigan perjantai-ilta tarjosi kaksi mielenkiintoista ottelua runkosarjan loppusijoituksia peilaten. KTP tarrasi voitollaan kiinni pudotuspelien kotietuun, kun Kouvot onnistui samaan aikaan kaatamaan Katajan.

Michael Pounds oli tänään kovassa iskussa, kun KTP katkaisi Seagullsin pitkän voittoputken. Kuva: Ville Vuorinen

Helsingissä avauspuoliaika oli vierasjoukkue KTP:n. Kotkalaiset osuivat läheltä ja kaukaa, kun taas kotijoukkue Seagulls tuskaili KTP:n puolustuksen kanssa. KTP:n johto puoliajalla oli 49-29. Puoliajan jälkeen Seagulls nousi taistelemaan voitosta, kun se vei kolmannen neljänneksen 30-14. Kotkalaiset eivät tästä kuitenkaan hätkähtäneet, vaan veivät päätösneljänneksen selvästi ja kaksi pistettä 73-88-vierasvoitolla Kotkaan. 

- Kotijoukkue oli vajaamiehinen, kun Juwan Staten ja Ricky Waxlax olivat sivussa. Liikutimme palloa hyvin ensimmäisellä puoliajalla – koriin johtaneita syöttöä oli 16. Mutta taas kävi niin, että typeksimme selvän johdon. Tänään oli kuitenkin henkistä vahvuutta, kun Seagulls nousi imuun, pystyimme pitämään heidät takana. Tällä kertaa kirvestä ei heitetty kaivoon. Juho Lehtoranta oli pakkipäässä todella hyvä, vaikka pisteitä ei tehnytkään. Tärkeät sarjapisteet meille ja ne otetaan ilolla vastaan, totesi KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen.

Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas oli pettynyt ottelun alkuun. Tappion myötä Seagullsin kahdeksan ottelun mittainen voittoputki tuli päätökseen.

- Ensimmäinen puoliaika oli meiltä erittäin huono. Oikaistiin hyökkäyksessä sekä puolustuksessa. Puoliajalla puhuttiin, että mitä pitää tehdä toisin. Toki tänään oli uusi tilanne meille, koska tällä kokoonpanolla ei pelattu aiemmin, mutta ne ovat vain tekosyitä. Kolmas jakso meiltä oli hyvä ja intensiteetti oli hyvällä tasolla. Yksi hyvä kymmenminuuttinen ei riitä voittoon näin hyvää vastustajaa vastaan. Lopussa bensa vain loppui, kommentoi Larkas.

KTP:n parhaimmistoa oli 25 pistettä ja 11 levypalloa naarannut Tyrell Nelson. Tulitukea antoi penkiltä Michael Pounds, joka revitti Kisahallin sukkaa 23 pisteen edestä. Seagullsin paras pistemies oli tuttuun tapaan Wayne Blackhear, joka tehtaili 23 pistettä. Tuukka Kotti teki kotijoukkueelle tyylikkään 17/9/5-tilastorivin.

Ottelutilasto

Kouvot karkasi Katajalta toisella puoliajalla

Jos Helsingissä ensimmäinen puoliaika oli melkein yhtä koria, Kouvolassa mentiin tasatahtia puoliajalle Kouvojen pisteen johdossa. Puoliajan jälkeen ottelu alkoi hiljalleen kääntyä kotijoukkueelle, mutta Kataja roikkui pelissä mukana aina päätösneljänneksen puoliväliin asti. 

Kataja ei kuitenkaan missään vaiheessa pystynyt nousemaan rinnalle ja ohi. Voitollaan Kouvot nousi tasapisteisiin tänään hävinneen Seagullsin kanssa, kun joukkueilla on runkosarjaa pelaamatta kolme ottelua.  

- Kouvot oli erinomainen. Se pelasi tänään raikkaalla ilmeellä, hyvällä energialla ja erinomaisella taktiikalla. Otan osan itselleni siitä, että hyökkäämisemme oli tänään vaikeaa tänään. Emme olleet valmistauduttu tähän otteluun riittävän hyvin. Nyt huilitaan vähän ja sen kautta pitää saada vähän lisää intensiteettiä yksittäisiin tilanteisiin. Sitä pitää olla, jos halutaan keväällä pärjätä, kommentoi Katajan päävalmentaja Juha Sten.

- Viimeiset 15 minuuttia oli tänään kauden parasta hyökkäämistä. Ehkä synergia tänään siirtyi pelaajalta toiselle, kun ei otettu sitä puolivapaata heittoa, vaan siirrettiin vielä kerran kaverille. Tänään emme ottaneet kättä vastaan heittoja. Pystymme nyt kokoonpanon myötä antamaan kaksi erilaista puolustuksen rakennetta, joka vaikeuttaa vastustajan valmistautumista. Olimme aiemmin tällä kaudella olleet ehkä liian ennalta-arvattavia tietyissä asioissa ja se muuttuu nyt, kommentoi Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Kouvot pisteet jakautuivat kärkimiesten osalta tasaisesti: David Gonzalvez säkitti 21 pistettä, Brian Asbury 20 ja Jeremy Morgan 19. Katajan parhaimmistoa oli jälleen Topias Palmi, joka 19 pisteellään oli vierasjoukkueen pisteykkönen.

Ottelutilasto

 
26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

Näytä lisää vastaavia