KTP menettää kotiedun puolivälierissä ja mahdollisissa välierissä

14.4.2015 Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on käsitellyt laajasti julkisuudessakin olleen tapauksen Korisliiga-joukkue KTP-Basketin pelaaja Jukka Matisen edustuskelpoisuudesta. Päätöksessään sääntö- ja kurinpitoyksikkö katsoo Matisen olleen edustuskelvoton pelaamissaan Korisliiga-otteluissa maksamattoman pelaajalisenssin vuoksi. Rangaistuksena KTP-Basket menettää kotietunsa puolivälierissä sekä mahdollisissa välierissä.

Koripalloliiton kilpailusääntöjen mukaan edustuskelvottomuudella voi olla vaikutusta ottelun lopputulokseen ja joukkueiden sijoittumiseen sarjassa, mikäli rikkomus havaitaan tai vastalause tehdään viimeistään 30 päivän kuluessa ottelusta. Tämän säännön mukaisesti edustuskelvottomuus voisi vaikuttaa KTP-Basketin sijoittumiseen Korisliigassa seuraavien otteluiden osalta:

11.04.2015 Helsinki Seagulls - KTP-Basket  81-87

04.04.2015 KTP-Basket - Namika Lahti  68-67

01.04.2015 Bisons Loimaa - KTP-Basket 65-67

29.03.2015 Kataja Basket - KTP-Basket 89-100

22.03.2015 Namika Lahti - KTP-Basket  73-83

13.03.2015 KTP-Basket - Lapuan Korikobrat 91-86

Sääntö- ja kurinpitoyksikkö katsoi päätöksessään, että lisenssimaksun laiminlyöminen on ollut kokonaan seuran vastuulla siitä riippumatta, tiesikö seuran johto, pelaaja tai hänen peluuttamisestaan päättäneet joukkueen jäsenet asiasta. Samalla yksikkö katsoi, että kuuden ottelun tuomitseminen hävityiksi johtaisi tässä tapauksessa kohtuuttomaan lopputulokseen ja seuraamus olisi liian ankara siihen nähden, että kysymys on seuran huolimattomuudesta ja siihen ei ole sisältynyt tarkoitusta saada vilpillä etua sarjan muihin joukkueisiin nähden.

Näin ollen sääntö- ja kurinpitoyksikkö päätti tässä tapauksessa jättää edellä olevien otteluiden lopputulokset voimaan perustuen oikeustoimilain kohtuullistamissäännöksen sekä urheilun oikeusturvalautakunnan kohtuullistamista koskevaan ratkaisukäytäntöön.

Harkinnassaan sääntö- ja kurinpitoyksikkö otti huomioon myös, että edellä mainittujen otteluiden lopputulosten muuttamisella olisi sattumanvaraisesti vaikutusta myös sarjan muiden joukkueiden sijoittumiseen.

Rangaistuksesta päättäessään sääntö- ja kurinpitoyksikkö katsoi KTP-Basketin rikkoneen liiton kilpailusääntöjä ja syyllistyneen kurinpitosäännöissä rangaistavaksi määrättyyn rikkomukseen. Kurinpitosääntöjen mukaan joukkue voidaan määrätä pelaamaan kotiottelunsa muualla kuin kotikentällä. Säännön kirjaimellisen soveltamisen sääntö- ja kurinpitoyksikkö katsoi kuitenkin johtavan kohtuuttomaan lopputulokseen KTP:n kannalta. Sääntö- ja kurinpitoyksikkö päätti soveltaa kurinpitosääntöjä ja määräsi KTP:n menettämään Korisliigan kotiedun Korisliigan puolivälierissä sekä mahdollisissa välierissä. Kotiedun saa siten se joukkue, joka on sijoittunut KTP:tä huonommin runkosarjassa.

Lisäksi sääntö- ja kurinpitoyksikkö määräsi rikkomuksesta KTP-Basketin maksettavaksi 2.000 euron sakon.

Jukka Matisen lisenssimaksun laiminlyömisen katsottiin olleen kokonaan seuran vastuulla eikä Matisen osalta asiassa tullut esille pyrkimystä vilpillisyyteen. Näin ollen Jukka Matinen on edustuskelpoinen KTP-Basketin Korisliiga-joukkueessa pelikaudella 2014-15 lisenssin maksamisen jälkeen.

- Lisenssimaksujen suorittamisen vastuukysymyksissä ei ole seuratoimijoiden keskuudessa epäselvyyksiä. Eikä ollut tässäkään tapauksessa. Se ei poista sitä, että tapaus ja sen saamat mittasuhteet ovat valitettavia sarjan ja koko lajin kannalta. Jotta tällaista ei pääse jatkossa tapahtumaan, tulee Koripalloliitto tekemään huippukoripallosarjoissa tarvittavat toimenpiteet vastaavien tapauksien eliminoimiseksi, kommentoi Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

Myös muita edustuskelpoisuuksia tutkittu

Sääntö- ja kurinpitoyksiköllä oli Matisen tapauksen lisäksi käsiteltävänään vastalauseet Korisliiga-pelaajien Justus Kilpisen (Tampereen Pyrintö) ja Teemu Sulosen (Helsinki Seagulls) edustuskelpoisuudesta. Molemmissa tapauksissa vastalauseet hylättiin.

Tapauksia käsitellessään sääntö- ja kurinpitoyksikkö totesi Koripalloliiton kilpailusääntöjen sisältävän tulkinnanvaraisuutta liittyen rinnakkaislisenssillä pelaavan pelaajan oikeuteen valita joukkue siirtotakarajan umpeuduttua. Sääntö- ja kurinpitoyksikkö katsoo, että ko. sääntöä on selkeytettävä pelikauden 2015-16 kilpailusääntöihin.

 
23.4.2020 08:51 Katsojat

Katsojan opas: Mikä ihmeen pick and roll?

Koripallon katsojan oppaan päivitetyssä versiossa tutustumme koripallon peruspeleihin. Ensimmäisellä kerralla vuorossa on legendaarinen pick and roll, jota käydään lävitse Teemu Rannikon videoiden kautta opastajanaan tuore Suomen nuorten maajoukkueiden päävalmentaja Juha Sten.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

2.3.2017 Katsojat

Osallistu Veikkauksen Korisliiga-kyselyyn, voit voittaa otteluliput

Kaikkien Veikkauksen Korisliiga-kyseluun vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 5 x 2 lipun pakettia vapaavalintaisen korisliigajoukkueen otteluun.

29.9.2016 Katsojat

Korisliiga-kauden 2016-17 infopaketti

Korisliiga-kausi alkaa muutaman päivän kuluttua. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet ovat alkavalla kaudella liikeellä, ja kuka siirtyi kesän aikana muihin maisemiin? Miten Korisliiga pelataan, koska pelataan ja missä? Ei hätää – vastaukset kysymyksiin ovat vain parin klikkauksen päässä.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

4.10.2015 Katsojat

Fanseat.com näyttää kaiken – Korisliiga näyttävästi myös Ylellä ja ISTV:llä

Korisliiga-kausi on lähtenyt lennokkaasti liikkeelle ja sarja on näyttävästi esillä myös eri kanavissa. Elisa Viihteen operoima Fanseat.com näyttää kauden kaikki liigaottelut 7,99 euron kuukausihintaan. Lisäksi Yle ja ISTV ovat mittavasti mukana Korisliiga-kauden esittämisessä. Yle esittää ensimmäisen Korisliiga-makupalan, Helsinki Seagulls – Bisons Loimaa, sunnuntaina 4.10. klo 16:30.

3.10.2015 20:33 Katsojat

Lokakuun KORI-lehti luettavissa netissä

Perjantaina 2.10. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on nyt luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan käynnistyneeseen Korisliiga-kauteen kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuudella.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

29.9.2015 Katsojat

Korisliiga-kauden 2015-16 infopaketti

Korisliiga-kauden alkuun on enää muutama päivä. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet ovat liikkeellä? Kuka siirtyi kesällä ja mihin? Miten Korisliiga pelataan? Milloin pelataan ja missä? Ei hätää – vastaukset ovat parin klikkauksen päässä.

21.7.2015 15:00 Yhteistyökumppanit

Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2015/2016 julkaistu

Korisliigan kauden 2015/2016 jahti Pantteri-patsaasta pyörähtää käyntiin lauantaina 3. lokakuuta kahdella ottelulla, kun Lapuan Korikobrat mittelee Pohjanmaan herruudesta Kauhajoen Karhua vastaan ja Salon Vilpas saa isännöitäväkseen Tampereen Pyrinnön. Sunnuntaina 4. lokakuuta taas Helsinki Seagulls saa vieraakseen Bisons Loimaan Helsingin Jäähallissa pelattavassa ottelussa. Samana päivänä sarjanousija BC Nokia saa ensikasteensa Korisliigaan kotipelissään KTP-Basketia vastaan.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

2.6.2015 Pohjoinen alue

Kori-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 2.6.

Tiistaina 2.6. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman Kori-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Kataja Basketin historialliseen Suomen mestaruuteen sekä päättyneeseen Korisliiga-kauteen, jonka lisäksi haastattelussa on Eurocup-voittaja, Susijengi-tähti Petteri Koponen.

24.5.2015 Katsojat

Vielä ehtii mukaan Korisliigan päätösristeilylle 27.-28.5.

Korisväki kokoontuu keskiviikkona Itämerelle Tallink Baltic Queenillä. Vuorokauden risteilyllä palkitaan koriskauden parhaat, juhlitaan Brädin ja Nevöhööd DJ's Julmarin ja Jaban johdolla. Vielä ehtii mukaan!

27.4.2015 Katsojat

Korisliigan välierien otteluohjelma

Pantteri-patsaan metsästys jatkuu keskiviikkona 29.4. käynnistyvillä välierillä, joissa kohtaavat otteluparit Bisons Loimaa – KTP-Basket ja Kataja Basket – Kauhajoen Karhu. Korisliiga-finaaliin selviytyy kolmella voitolla. Seuraavassa välierien otteluohjelma.

17.4.2015 Pohjoinen alue

Huhtikuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 16.4. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehden teemana on lauantaina 18.4. käynnistyvät Korisliigan pudotuspelit ja katsaukset Pantteri-jahtiin osallistuviin joukkueisiin.

16.4.2015 14:01 Katsojat

Korisliigan pudotuspeliohjelma TV-peleineen julkaistu

Pantteri-patsaan metsästys käynnistyy lauantaina (18.4.), jolloin kolme neljästä otteluparista iskee yhteen. Korisliigan koko pudotuspeliohjelma TV-otteluineen on julkaistu. KorisliigaTV näyttää valtaosan pudotuspeleistä, jonka lisäksi otteluita näkyy niin VeikkausTV:llä, ISTV:llä sekä Ylen kanavilla.

16.4.2015 11:00 Liittoa koskeva tiedote

Katajan valitus hylättiin, Korisliigan pudotuspelit käyntiin lauantaina

Suomen Koripalloliiton hallitus on käsitellyt Kataja Basketin valituksen sääntö- ja kurinpitoyksikön 14.4.2015 tekemästä päätöksestä koskien KTP-Basketin pelaajan edustuskelvottomuutta ja otteluiden lopputuloksia. Liittohallitus hylkäsi Katajan valituksen. Päätöksen myötä Korisliigan pudotuspelit käynnistyvät lauantaina 18.4. otteluparein KTP-Basket – Helsinki Seagulls, Kataja Basket – Namika Lahti, Kauhajoen Karhu – Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa – Kouvot.

16.4.2015 Katsojat

Kori-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 16.4.

Torstaina 16.4. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman Kori-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehden teemana on lauantaina 18.4. käynnistyvät Korisliigan pudotuspelit ja katsaukset Pantteri-jahtiin osallistuviin joukkueisiin.

Koripallon pääsarjojen pelitavat päätetty vuoteen 2018 saakka – kansainvälistyminen ja pelaajakehitys keskiössä

Suomen Koripalloliiton hallitus on kokouksessaan päättänyt aikuisten pääsarjojen pelitavat seuraavalle kolmelle pelikaudelle. Samalla liittohallitus aikaisti mm. Korisliigaan suunnitteilla olevia muutoksia. Korisliiga täydennetään 12-joukkueiseksi jo pelikaudelle 2015-16 ja runkosarjaotteluiden määrä pudotetaan 34:een. Päätöksillä halutaan tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.

23.10.2014 Katsojat

Bisons tuo huippukoriksen Turkuun, kaikki lipputulot junioreille

Bisons Loimaa tuo pitkän tauon jälkeen huippukoriksen Turkuun. Samalla Bisons julkisti suomalaiseen urheiluun suunnatun uuden varainhankintamallin nimeltään BISONS B€€F. Konsepti on toteutettu yhdessä Silja Linen ja Matkapoikien kanssa.

Näytä lisää vastaavia