KTP:n Roope Mäkelä haastaa opettajansa

15.4.2009 Korisliigan mestaruutta puolustava Espoon Honka ei kuntopuntarin perusteella pääse kerskailemaan puolivälierävastustajansa kunnolla. Espoolaisleirissä ei kuitenkaan suostuta henkselien paukutteluun, vaikka vastaan asettuvan KTP-Basketin viime kuukaudet ovat olleet tuskaa täynnä.

Tapiolan viikonlopun voimistelukisojen takia jo torstaina alkavassa ottelusarjassa kotkalainen KTP-Basket on haastaja isolla alkukirjaimella. KTP päätti runkosarjan viiteen peräkkäistappioon. Viimeisestä kymmenestä pelistä tuliaisina oli vain yksi voitto.

 

- En pidä väitteistä, joiden mukaan olisimme saaneet helpon vastustajan. Kotkassa on kokeneitakin pelimiehiä, ja arvostan kotkalaisen koripalloilun korkealle, korostaa Hongan valmentaja Mihailo Pavicevic, 51.

 

Honka löi KTP:n kaikissa neljässä runkosarjakohtaamisessa, kertaalleen tosin jatkoajan jälkeen. Pientä jännitettä ottelusarjaan on luvassa siitä, että KTP:n peräsimessä vajaan kuukauden ollut ex-huippupelaaja Roope Mäkelä kohtaa valmentajana ensi kertaa entisen käskyttäjänsä Pavicevicin.

 

- Varmaan Pavicevic sanoo kohteliaasti, että tunnen hänen kuvionsa. Hän on kuitenkin niin juoni valmentaja, että muuttaa aina kuvioita uudessa playoff-sarjassa, Mäkelä, 35, naurahtaa.

 

KTP hankkiutui helmikuun lopulla eroon Pyrintöön palanneesta Damon Williamsista. Kun Steve Smith loukkaantui vakavasti ja uutta vierastyöläistä ei enää voi tilalla värvätä, on joukkueen pitänyt tulla toimeen kahdella amerikkalaispelaajalla.

 

- Näillä vain on mentävä, mutta saavathan nuoret kuten Lehtoranta (Juho), Dobras (Milos) ja Ikävalko (Sami) enemmän vastuuta, kuittaa pelaajana nelinkertainen Suomen mestari Mäkelä.

 

- Olisi joukkueelta todella kova saavutus, jos pystyisimme Hongan kaatamaan. Espoolaisviisikkoonhan on tyrkyllä kolme maajoukkuepelaajaa ja kolme vierastyöläistä, lataa Mäkelä paineita Tapiolan suuntaan.

 

Honka kävi taistelunsa runkosarjan aikana. Loukkaantumiset tuntuvat voitetuilta lukuun ottamatta Monte Cummingsia, jonka kausi päättyi polvioperaatioon. Muutenkin vahvaan ryhmään liittyivät tämän vuoden puolella Tuukka Kotti ja Chanan Colman.

 

- Joukkueeni ei ole koskaan ollut tarpeeksi hyvässä kunnossa, mutta terveeltä se ainakin viime harjoituksissa vaikutti. Toivon, että olemme valmiit pudotuspeleihin, Pavicevic hymähtää.

 

Pavicevic hakee Hongan valmentajana jo toista kolmen kullan putkea. Viidesti espoolaiset mestareiksi valmentaneen montenegrolaisen edellä kotimaan tilastossa on enää seitsemän mestaruuden Kari Liimo. Pavicevic on arvokkaassa seurassa, sillä viisi mestaruutta nappasi urallaan myös legendaarinen Pentti Salmi.

 

Honka ja KTP ovat kohdanneet kolmesti pudotuspeleissä 2000-luvulla. Vuonna 2007 espoolaiset pudottivat KTP:n välierissä voitoin 3-2 ja vuonna 2002 puolestaan voitoin 3-1. Vuonna 2004 KTP päihitti Hongan pronssipeleissä yhteistuloksella 185-176.

 

Puolivälieristä pääsee jatkoon kolmella voitolla. Muut puolivälierien ottelusarjat ovat Lahti-Korihait, Kouvot-Pyrintö ja Kataja-ToPo.

 

Kokoonpanot ja tilastot

Runkosarjakohtaamiset

Lue myös seuraavat artikkelit

Koris.net esittelee kunkin puolivälieräparin omalla jutullaan. Seuraava ennakko julkaistaan torstaina.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

2.4.2024 10:12 Korisliiga

Pantterijahti perjantaina käyntiin – Korisliigan puolivälieräsarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan puolivälieräsarjat käynnistyvät perjantaina 5.4. kolmen ottelusarjan voimin. BC Nokian ja Kouvojen välinen sarja käynnistyy lauantaina 6.4.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia