Kujansivu jatkaa Hongan naisten luotsina, Lehtorannalle ja Sandellille jatkosopimukset

6.7.2018 10:22 Edelliset neljä kautta Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkuetta valmentanut Kimmo Kujansivu nähdään joukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella. Pelaajista Roosa Lehtoranta ja Saara Sandell ovat tehneet jatkosopimukset espoolaisseuran kanssa.

Hongan naiset jatkavat tutussa komennossa, kun Kimmo Kujansivu aloittaa jo viidennen kautensa joukkueen päävalmentajana. Kuva: Ville Vuorinen

Viidennen kautensa Hongan naisten päävalmentaja aloittava Kimmo Kujansivu palkittiin myös Tapiolan Hongan menneen kauden Talvijuhlassa hopeisella ansiomerkillä monivuotisesta työstä vaativana ja määrätietoisena naisten edustusjoukkueen valmentajana. Kaudella 2016-17 hän luotsasi joukkueen SM-hopealle tiukan, viidenteen otteluun venyneen finaalisarjan päätteeksi.

– Olen innoissani pitkäjänteisen työn jatkumisesta Tapiolan Hongassa. Tästä pitää kiittää perhettäni, jonka tuki mahdollistaa valmentamisen ja perhe-elämän yhdistämisen. Olen kiitollinen myös Hongan toiminnanjohtajan, Anne Eklundin periksiantamattomasta työstä edustusjoukkueen eteen, Kujansivu kertoo seuran tiedotteessa.

Seuran vanhemmat juniorit ovat harjoitelleet kesän ahkerasti, samalla kun pienemmät juniorit ovat osallistuneet aktiivisesti kesäleireille. Kujansivu on ollut mukana valmennustiimeissä niin vanhimpien tyttöpelaajien parissa kuin lasten leireilläkin.

– Alkukesästä minulla on ollut mahdollisuus osallistua seuran vanhimpien tyttöpelaajien valmentamiseen. Ilolla voin todeta, että junioripuolella tehdään intohimoisesti töitä ja uusia lupaavia pelaajia on kasvamassa kohti edustusjoukkuetta, 41-vuotias päävalmentaja jatkaa.

Lehtoranta ja Sandell jatkavat

Roosa Lehtoranta ja Saara Sandell nähdään
myös ensi kaudella Hongan vihreävalkoisissa.
Kuva: Ville Vuorinen

Vuosi sitten Espooseen kasvattajaseuransa Peli-Karhujen riveistä siirtynyt Roosa Lehtoranta hakee Hongan paidassa uutta kehitysaskelta. Susiladiesistä tuttu Lehtoranta, 21, tilastoi menneellä kaudella reilut 10 pistettä ottelua kohden ja haki levypalloja keskimäärin kolme per peli. Kevätkaudella alaraajavamma piti naisen penkillä tovin, mutta pudotuspeleihin mennessä tiukoissa paikoissa pelikentällä syttyvä Lehtoranta nähtiin jälleen tositoimissa.

– Koen, että Hongassa jatkaminen on kehitykseni kannalta paras vaihtoehto. Loistava valmennus, erinomaiset olosuhteet ja motivoiva ympäristö tukevat kehittymistä. Eikä unohdeta myöskään hienoja ihmisiä ympärillä, Lehtoranta kertoo.

Päättyneellä kaudella Honka sijoittui naisten Korisliigassa neljänneksi, taivuttuaan pronssiottelussa edellisvuoden finaalivastustaja Hyvinkään Pontevalle. Lehtoranta myöntää, että sijoitus jätti paljon nälkää tulevalle kaudelle.

– Aika paljonkin jäi hampaankoloon sijoituksen osalta ja sitä lähdetään ehdottomasti korjaamaan alkavalla kaudella. Itseni osalta pyrin siihen että kentällä nähdään monipuolisempi pelaaja molemmissa kenttäpäädyissä, entistä tarkempi heittäjä kaaren takana ja johtavampi pelaaja osana joukkuetta.

Espoo Basket Teamin kasvatti Saara Sandell, 25, on pelannut Hongan naisissa vuodesta 2012 saakka. Viime kaudella Sandell pelasi 40 ottelua kirjaten keskiarvoikseen 5,1 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,1 syöttöä.

– Odotan innolla ensi kautta, pari viimeisen vuoden aikana oma rooli joukkueessa on löytynyt ja Kimmon valmennuksessa koen kehittyväni yhä näin vanhalla iällä. Viime kaudelta jäi parannettavaa ja odotan että päästään tekemään töitä joukkueena, Sandell sanoo.

 
22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

2.2.2023 09:59 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Saksan Bundesliigassa pelaavaan Kelterniin

Peli-Karhuissa aiemmin tällä kaudella pelannut Susiladies-konkari Linda-Lotta Lehtoranta, 31, siirtyy Saksan Bundesliigan toisella sijalla olevaan Rutnorik Stars Kelterniin. Lehtoranta pelasi Kelternissä myös kaudella 2015-16.

25.8.2022 14:47 Susiladies

Susiladiesin Silja Viita siirtyy Forssan Alkuun

Susiladiesissa kymmenen ottelua pelannut, viime kaudella Ruotsin pääsarjaa pelannut, Silja Viita, 20, on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Forssan Alun kanssa. Viita pelasi edellisen kerran naisten Korisliigaa kaudella 2020-21 HBA:ssa.

22.8.2022 09:13 Susiladies

Susiladiesin Ebba Pekonen on tehnyt sopimuksen Torpan Poikien kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Torpan Pojat on kiinnittänyt Susiladies-takapelaaja Ebba Pekosen, 21, ensi kaudeksi. Pekonen pelasi kaudella Ruotsin pääsarjassa, josta hän siirtyi joulukuussa Espanjan kakkostasolle.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

9.9.2020 12:44 Susiladies

Susiladies-luottopelaaja Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Susiladiesin takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta, 28, nähdään myös tulevalla kaudella naisten Korisliigassa, kun kolme Suomen mestaruutta voittanut Lehtoranta ja Peli-Karhut ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sopimus sisältää ulkomaanoption.

17.8.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kova kaappaus, Roosa Lehtoranta palaa kasvattajaseuraansa

Viime kaudella Belgian pääsarjassa pelannut Lehtoranta palaa kasvattajaseuraansa Kotkaan. 23-vuotias Lehtoranta on viime vuosina kuulunut Susiladiesin vakiokalustoon.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

21.7.2020 15:27 Susiladies

Susiladiesin Veera Pirttinen palaa Catzin vahvuuteen

Edelliskaudella islantilaista Snæfellia edustanut Veera Pirttinen, 23, palaa Suomeen ja Catz Lappeenrantaan. Kauden 2017/18 naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja edusti Catzia viiden kauden verran ennen siirtymistään ulkomaille.

16.7.2020 08:59 Susiladies

Susiladiesin Anni Mäkitalo jatkaa Forssassa, Alulle tukku pelaajasopimuksia

Susiladiesin luottopelinrakentaja Anni Mäkitalo, 28, on tehnyt jatkosopimuksen Forssan Alun kanssa. Mäkitalon lisäksi Alku julkaisi pelaajasopimukset Jenna Toivosen, Emilia Kilpisen, Fiia Hellstenin ja Olivia Latvan kanssa.

11.6.2020 14:55 Susiladies

Suurlupaus Awak Kuier aloittaa ammattilaisuransa Italiassa

Suomen koripallon huipputalentti ja yleisöäänestyksessä naisten Korisliigan vuoden pelaajaksi arvostettu Awak Kuier, 18, on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Italian Serie A:ssa pelaavan Virtus Eirene Ragusan kanssa.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

Näytä lisää vastaavia