Kylmäverinen Elina Koskimies ratkaisi Ibaizabalille voiton vapaaheittoviivalta

15.12.2019 20:43 Elina Koskimiehen käsi ei vapissut ratkaisevalla hetkellä, kun hän nosti kolmella vapaaheitollaan Ibaizabalin tärkeään voittoon Espanjan Liga Femenina 2:ssa. Sofia Pelander pelasi viikonloppuna vahvasti, kun hän auttoi joukkueensa kahteen voittoon.

Elina Koskimies heitti Ibaizabalin voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koskimies oli Ibaizabalin sankari, kun se voitti kotonaan Riojan niukasti 65-64 (34-34). Ibaizabal oli kaksi pistettä tappiolla, kun se pääsi vielä kertaalleen hyökkäämään ja pallo pelattiin Koskimiehelle kolmen pisteen viivan taakse. Häntä rikottiin heittotilanteessa, kun peliaika umpeutui. Yhteensä hienosti 19 pistettä ottelussa heittänyt Koskimies ei kovaa paikkaa hätkähtänyt, vaan upotti kylmäverisesti kaikki kolme vapaaheittoa sisään nostaen Ibaizabalin voittoon.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

- Vähän turhan tiukaksi meni taas peli, mutta saimme onneksi käännettyä se lopussa voitoksi ja samalla katkaistua pieni tappioputki. Hyvä peli ja taistelu koko joukkueelta, vaikka huonoja jaksoja tuli turhan paljon. Viimeisessä hyökkäyksessä toteutimme hyvin sovitun kuvion, mutta vastustaja puolusti myös hyvin, niin ei auennut ihan vapaata kolmosen paikkaa. Lähdin kuitenkin hakemaan heittoa, kun aika kävi vähiin ja sain siitä hankittua virheen ja kolme vaparia. Kyllä siinä jonkun verran jännitti, kun viivalle astui, mutta näitä tilaisuuksiahan varten sitä treenataan, Koskimies iloitsi ottelun jälkeen.

Koskimies tilastoi myös 10 levypalloa ja kaksi syöttöä. Ibaizabal on sarjassa toisena yhdeksällä voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Vilma Kesänen pääsi niin ikään voiton makuun Liga Femenina 2:ssa, kun Barakaldo nappasi 69-56 (33-34)-voiton Avilesista. Kesäsen ainoaksi tehomerkinnäksi tuli yksi syöttö. Voitto oli Barakaldon kauden neljäs.
Ottelutilastot

Anniina Äijäsen Ferrol hävisi kärkiottelussa Estudiantesille 55-61 (30-34). Äijänen kirjautti kaksi pistettä ja kaksi levypalloa. Ferrolilla on 11 ottelusta kolme voittoa ja on heti Koskimiehen Ibaizabalin perässä.
Ottelutilastot

Helmi Tulonen ahkeroi viikolla kahdesti. Torstaina Celta Vigo pelasi aiemman rästiottelunsa Alcobendasia vastaan, mutta joutui taipumaan lukemin 59-67 (33-26). Tulonen kasasi viisi pistettä, neljä levypalloa, kolme riistoa sekä torjunnan.
Ottelutilastot

Lauantaina Celta Vigo hävisi vieraskentällä Leganesille 58-72 (27-44). Tulosen ainoaksi tilastomerkinnäksi tuli yksi levypallo. Celta Vigolla on kuusi voittoa ja viisi tappiota.
Ottelutilastot

Sofia Pelanderilla oli voittoisa viikonloppu. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ruotsin liigassa Visbyn Isabella Kaukopaasi joutuu huilaamaan vähintään pari viikkoa murtuneen käden takia. Kaukopaasi kävi maanantaina röntgenissä, jossa todettiin hänen käden murtuneen. Hänellä on kipsi kädessään kahden viikon ajan, jonka jälkeen hänen tilannettaan tarkastetaan uudestaan.

- Tekee kipeää, mutta teen kaikkeni parantuakseni ja auttaakseni joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla ollessani sivussa peleistä, Kaukopaasi totesi Visbyn sivuilla.

Visby vaihtoi viikolla myös päävalmentajaa, mutta se ei auttanut kääntämään joukkueen kurssia, kun se hävisi ensin perjantaina Luulajalle 51-98 (38-47) ja lauantaina Pelanderin johtama A3 Uumaja oli liian kova pala purtavaksi A3:n korjatessa potin 89-61 (40-32). Pelander oli joukkueensa tehopelaaja 16 pisteellä, kahdeksalla levypallolla, kolmella syötöllä, riistolla ja peräti neljällä torjunnalla. Visby on hävinnyt kaikki ottelunsa.
Ottelutilastot

Pelander urakoi viikonloppuna tuplasti, kun sunnuntaina A3 kohtasi Uppsalan ja nappasi samalla viikonlopun toisen voittonsa lukemin 81-73 (45-36). Pelanderin tilastolakanalle merkittiin seitsemän pistettä, yhdeksän levypalloa ja kaksi syöttöä. A3 on voittanut yhdeksästä pelistään seitsemän.

- Pelasimme kahta sarjan häntäpään joukkuetta vastaan ja totta kai voittoja lähdettiin hakemaan. Oli kiva, että molemmissa peleissä pääsimme pelaamaan laajalla rotaatiolla ja monet saivat onnistumisia. Nyt tästä on hyvä lähteä joulutauolle hetkeksi lepäämään ja lataamaan akkuja pitkää kevättä varten, Pelander mietti tuplaviikonlopun saldoa.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Heta Äijäsen Donau-Ries Angels päihitti Panthers Osnabrückin selvästi 90-56 (43-15). Äijäsen tilastoriville merkittiin neljä levypalloa. Donau-Ries on sarjassa neljäntenä kahdeksalla voitolla ja neljällä tappiolla.
Ottelutilastot

Saksan 2. Bundesliigassa Anissa Poundsin Bergische Löwen palasi tositoimiin kuukauden tauon jälkeen voittamalla Panthers Academy Osnabrückin 78-65 (32-19). Pounds oli tehokkaana heittäen 10 pistettä ja kirjautti lisäksi neljä syöttöä, riiston sekä torjunnan. Bergische Löwenillä on kahdeksasta ottelusta viisi voittoa.
Ottelutilastot

Veera Pirttinen pelaa isoja minuutteja Islannissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Veera Pirttinen uurasti kentällä peräti yli 38 minuuttia, kun Snæfell taipui Islannin liigan ottelussa Leikmadurille 81-101 (37-48). Pirttinen esiintyi jälleen edukseen 19 pisteen, kolmen levypallon ja neljän syötön tilastoilla. Snæfellin saldo on kolme voittoa ja yhdeksän tappiota.
Ottelutilastot

Roosa Lehtoranta palasi lievän loukkaantumisen jälkeen takaisin pelikentille Belgian liigassa, kun Antwerpen Giants päätti vuotensa 74-81 (40-37)-tappioon Sparta Laarnea vastaan. Lehtoranta tilastoi 10 pistettä, kolme levypalloa, kolme syöttöä ja kolme riistoa. Tappio oli Giantsille kuudes peräkkäinen ja sen saldo on nyt kolme voittoa ja yhdeksän tappiota.
Ottelutilastot

Kaisa Kuisma oli auttamassa Vitoria SC:n 83-66 (42-31)-voittoon CP Natacaosta Portugalin liigan ottelussa. Kuisma heitti 11 pistettä ja nappasi neljä levypalloa. Vitorialla on 10 pelistä viisi voittoa.
Ottelutilastot

 
25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

Näytä lisää vastaavia